Opbouw pekelbaden tot speeltoestel gestart

Het omvormen van de pekelbaden tot speelterrein verloopt sneller dan verwacht. Waar vorig week GCM startte met de demontage van een deel van de staalconstructie verwijderde Betonboor- en Zaagbedrijf Tempelman deze week een aantal betonelementen. Naast de demontage werd er ook alvast gestart met de opbouwwerkzaamheden. Zo is Loonbedrijf Markvoort een week eerder dan gepland gestart met het ophogen van het peil van de voormalige pekelbaden met zand. Binnenkort zullen Yalp en Brinkmans-Krabbenbos het speelterrein verder gestalte geven. Hiermee krijgt het laatste deel van de begane grond van oude fabriek een nieuwe invulling. Na de sloop werd het Kaasplein gerealiseerd en werden Fotostudio Markelo, Bibliotheek Hof van Twente, Personeelsdiensten Markelo en 2ImpressU nieuwe gebruikers in het voormalige fabriekspand.