Poen voor groen potje bijna leeg

Power save LED lamp changing

In het kader van de actie Poen voor Groen kan men bij de aankoop van energie besparende producten 50 euro terugkrijgen. De actie duurt tot 31 december 2021, het budget is echter al voor een groot deel uitgeput. In Hof van Twente is er nog budget voor 175 deelnemers. “Mensen moeten er snel bij zijn, als ze nog gebruik willen maken van de 50 euro geld terug actie”, aldus Richard Landuwer die met Welkoop Markelo een van de deelnemende bedrijven in Hof van Twente is.

MaDiGo schenkt speel-werkbanken

Lokaal vakmanschap is de belangrijkste drijfveer voor Robert Pullen om MaDiGo op te richten. Termen als timmerman, hovenier of monteur zijn steeds minder gehoorde beroepen bij de allerkleinsten. Om daar verandering in te brengen heeft Robert namens MaDiGo deze week speel-werkbankjes geschonken aan aan de peutergroepen van 10 kinderdagverblijven waaronder De Beestenboel, Smallsteps Papillon, Smallsteps Mirakel en het Kindcentrum in Markelo. MaDiGo springt hiermee in op het thema van de kinderboekenweek dit jaar ‘Wat wil jij worden’. (meer…)

Bruidsbeurs 2impressU bij De Kroon


Zondag 10 oktober organiseert 2impressU bride & more haar jaarlijkse bruidsbeurs bij De Kroon in Markelo. “Trouwen in 2021/2022 is extra bijzonder, het mag tenslotte weer volop gevierd worden. Al anderhalf jaar ligt de trouwbranche praktisch stil, maar sinds 25 september waarop we afscheid namen van de anderhalve meter regel lijkt hier blijvend verandering in te gaan komen”, vertellen Anja en Nicolette van 2impressU. Al geruime tijd is 2impressU bezig met het plannen van de jaarlijkse bruidsbeurs bij De Kroon, een vast gegeven inmiddels in oktober ieder jaar, ware het niet dat corona vorig jaar roet in het eten gooide. “Maar dit jaar zijn we helemaal terug met een complete beurs, waarin we merken dat de branche meer dan klaar is voor de bruidsparen van het nieuwe seizoen. Iedereen heeft er weer heel veel zin in, we hebben de beurzen vreselijk gemist, maar vooral de bruiden, bruidegommen en bruidsmoeders met hun enthousiaste persoonlijke verhalen”, geven Anja en Nicolette aan. Zondag 10 oktober is De Kroon van 12.00 tot 17.00 uur het decor van de bruidsbeurs, waar je van alles kunt vinden om je bruiloft tot een bijzondere dag te maken. Fotografie, weddingcakes, bijzonder trouwvervoer, live muziek, videografie, bruidsboeketten, hair en beauty en nog veel meer.
(meer…)

Ondernemers choppen door buitengebied

Nu de coronamaatregels zijn versoepeld worden er weer diverse activiteiten georganiseerd. Leden van Ondernemend Markelo maakten gisteren een tour met elektrische choppers door Markelo. Onderweg brachten de leden een bezoek bij Cafe Vennebekken en De Kattenbergse hoeve. Marjolijn Vennebekken gaf een uitleg over de dagbeleving voor mensen met dementie bij de Oude Klare. Bij De Kattenbergse Hoeve stonden Marco en Sheila Jansen, Robert-Jan Kortenoever, Linda Haafkes klaar om een inkijkje te geven in het recreatiebedrijf, waarbij tevens een stop werd gemaakt in De Hoeve, waar Maarten en Marsha Plevier klaarstonden met een hapje en een drankje. Na afloop eindigde de tour met uitgebreid diner bij De Haverkamp. De leden van de ondernemersvereniging waren enthousiast over de choppertour en verrast door de inkijkjes bij de Oude Klare en De Kattenbergse Hoeve.

Officiële opening 2impressU

Op zaterdag 25 september vindt de officiële opening plaats van het nieuwe pand van 2impressU. “Vorig jaar juli namen wij het besluit om een nieuwe uitdaging aan te gaan; de verhuizing naar twee voormalige koelcellen in de Kaasfabriek Markelo. Hemelsbreed, zeer dichtbij onze oude locatie”, vertellen Anja en Nicolette van 2impressU. “In een zeer moeilijke periode moesten er belangrijke beslissingen genomen worden. Deze periode willen wij snel achter ons laten en we kijken graag vooruit naar nieuwe kansen en mogelijkheden nu de versoepelingen rondom corona steeds meer worden uitgebreid. (meer…)

Tussenstand Plus Blankhorst: Obs de Zwaluw op 1

Stichting Ouders en Vrienden van Obs de Zwaluw staat met 77 punten boven Sportclub Markelo, die op dit moment 58 punten hebben gekregen van de klanten van de Markelose supermarkt. Van 5 september tot en met 13 november ontvang je bij elke 10 euro aan boodschappen en bij geselecteerde actieproducten een sponsorpunt. Je bepaalt zelf aan welke club of vereniging in Markelo je jouw sponsorpunt(en) schenkt.  In totaal wordt er 20.000 euro verdeeld over de deelnemende verenigingen. De te verdelen bedragen kunnen wisselen gedurende de actieperiode en zijn afhankelijk van de ingediende sponsorpunten.

(meer…)

Chinees-Indisch Afhaalcentrum ‘Welkom’ sluit de deur

Chinees-Indisch Afhaalcentrum ‘Welkom’ gaat per 1 oktober zijn deuren sluiten. Na een leven lang hard werken in de keuken, is het voor Wai Man Tang tijd om met pensioen te gaan. Wie heeft er nog nooit iets te eten gehaald bij de zaak aan de Grotestraat? Voor generaties Markeloërs was het wekelijkse vaste prik: een menu halen bij Chinees-Indisch afhaalcentrum ‘Welkom’. Na 35 jaar komt daaraan een einde: de zaak gaat sluiten. De eigenaar / chef gaat met pensioen. (meer…)

Uitgelicht: Sellabees, samen succesvol online

In augustus 2016 is Joy Ridha begonnen met het opzetten van zijn eigen bedrijf SmitPRO Webdesign & Hosting. Hij heeft dit meerdere jaren als ZZP’er gedaan en is van eenmanszaak gegroeid naar solide onderneming, met een vesteging in Hengelo. Begin 2019 kwam Joy bij een businessclub aan de praat met Kevin Slag uit Goor, dat klikte vanaf moment één. Niet veel later is ook Kevin bij in het bedrijf gekomen. Een jaar later kwam Daan Ridha, het broertje van Joy, bij in de zaak om te zorgen waarbij hij verantwoordelijk werd voor de Sales. Eind 2020 is ook Jamie Ziggers, bekend van Ziggers ICT aan boord gekomen. ‘’Helaas hebben wij begin 2021 afscheid genomen van elkaar omdat we niet dezelfde visie hadden. Jamie is vervolgens weer zelfstandig verdergegaan met RF computers en we wensen hem veel succes, aldus Joy ‘’. (meer…)

Markelo voorop in tractorveiligheid

Het Markelose Safertractors aan de Bovenbergweg is een belangrijke producent als het gaat om veiligheid van tractoren. In meer dan 30 landen verkoopt het Markelose bedrijf inmiddels de Agribumper. Met deze bumper wordt de zichtbaarheid van grote tractoren verhoogd en daarmee de veiligheid verbeterd. Veel loonwerkers laten hun tractoren inmiddels voorzien van een tractorbumper. Zo ook Maas Markelo. Voor Safertractors test het loonwerkbedrijf de Agribumper Toolbox-line. Dit nieuwe model is een combinatie van een frontgewicht, tractorbumper en groot opbergvak voor bijvoorbeeld kettingen, sleeptouw, zaaigoed of gereedschap. De komende tijd zal deze nieuwe Agribumper dan ook bij veel Markelose agrariërs op het erf en land verschijnen. (meer…)

Nieuwe naam op gevel fysiotherapeut

Wendy Smit en Ying-Ha Tang hebben onlangs de fysiotherapiepraktijk van René Wolters overgenomen. Met de overname prijkt nu ook een nieuwe naam op de gevel van het pand. Vanaf 1 juni draagt de praktijk de naam WY.Fysiotherapie. Wendy en Ying-Ha vertellen: “WY staat voor WIJ. WY hebben gekozen voor deze naam, omdat het naar ons idee van groot belang is om samen te werken binnen de gezondheidszorg”. De samenstelling van de praktijk is gelijk gebleven. Naast Wendy en Ying-Ha is Martha Zwaan ook werkzaam in de praktijk aan de Holterweg in Markelo. Binnen de praktijk kunnen wordt naast fysiotherapie ook andere disciplines aangeboden, zoals de huidtherapeut, ergotherapeut, handtherapeut en diëtist. (meer…)