Onderhoudswerkzaamheden Martinuskerk

Het was een vreemd gezicht vandaag. Ineens kwam er iemand in een oranje tenue tevoorschijn vanuit het dakvenster op de torenspits van de Martinuskerk. Schildersbedrijf Assink voert in opdracht van het kerkbestuur een onderhoudsbeurt uit. Het gaat om onderhoudswerkzaamheden aan een Rijksmonument en die vinden dan ook plaats in nauw overleg met specialisten op het gebied van monumentenzorg. Ondanks dat ze tijdens de werkzaamheden ook regelmatig worden gestoord door voorbijgangers op bezoekers van de kerk, verlopen de onderhoudswerkzaamheden volgens planning.

Joke Kottelenberg genomineerd

De Markelose Joke Kottelenberg is door haar collega melkveehouders van Friesland Campina aangewezen als Ambassadeur van de maand. Eerder werd de zeer enthousiaste boerin al uitgeroepen tot boerenambassadeur van Team Agro NL. Friesland Campina kent veel leden, die ieder op zijn of haar eigen manier, op een positieve manier de verbinding met de samenleving aan gaan. Joke Kottelenberg, de Twentse Boerin deelt bijna dagelijkse in woord en beeld via berichten op Facebook haar leven en werk op en rondom de boerderij aan de Stokkumervlierweg in Markelo. Joke zet zich vol enthousiasme en overgave in voor een positief beeld van de agrarische sector. “Ik ben er trots op om boerin te zijn. De sector is het waard om positief in het daglicht te staan. We staan tenslotte aan de basis van de voedselvoorziening voor de hele wereld. Daar werken we hard voor, maar dat wordt niet door iedereen gezien of gewaardeerd. Door het eerlijke, pure verhaal te vertellen en te laten zien, kweek je begrip. Negatief sentiment ontstaat vaak door onwetendheid. Mijn aanwezigheid op sociale media ligt in het verlengde van mijn functie als ambassadeur van Team Agro NL voor Overijssel”, vertelt Joke.  (meer…)

Gezinscamping Monte Bello 100 jaar

Camping Monte Bello is de oudste camping in Markelo en is gelegen op het hoogste punt van Markelo op de Herikerberg. De historie van de gezinscamping gaat terug naar 1919 waarmee Monte Bello op dinsdag 6 augustus exact haar 100-jarig bestaan viert. De vierde generatie staat klaar om de gezinscamping over te nemen; een familiebedrijf met een rijke geschiedenis. We zijn in gesprek met Gerrie en Jan Overmeen die de camping op dit moment runnen en worden bijgestaan door hun zoon Gettie en zijn vrouw Michelle, die de camping voort gaan zetten. “We ondernemen met elkaar en gaan met de tijd mee. Gelukkig weten we dat je nooit te oud bent om te leren want door het inzicht en de ideeën van de jongere generatie zijn we de afgelopen jaren wel eens van koers gewisseld”, vertelt Jan lachend. (meer…)

Robers en Vincent verder als RobersVincent

Ruim 10 jaar geleden nam Jan Henk Berendsen Robers Makelaardij in Holten over en sindsdien is de Markelose makelaar en rentmeester actief vanuit Holten. In september 2018 werd bekend dat Jan Henk Berendsen een ander makelaarskantoor in Holten overnam: Vincent Makelaars. Bij de overname gaf Jan Henk al aan dat het op termijn de bedoeling was om als één kantoor verder te gaan. Dat moment is nu aangebroken, beide kantoren zijn met ingang van afgelopen maand verder gegaan als RobersVincent makelaars. Jan Henk: “Er is bewust gekozen voor herkenbaarheid in de nieuwe kantoornaam, aangezien beide kantoren al van oudsher in Holten en omgeving een gevestigde naam hebben.” (meer…)

Ondernemers op MINI excursie

Ondernemend Markelo heeft vandaag een bezoek gebracht aan autoproducent VDL NedCar in het Limburgse Born. De excursie was een eerste activiteit buiten Markelo van de ondernemersclub nadat deze begin vorig jaar voortkwam uit de Ondernemersvereniging Markelo. Met ongeveer 30 ondernemers werd in Born de productie van onder meer de MINI bekeken. De excursie viel in goede aarde bij de leden, veel vroegen al direct waar ze de volgende keer naar toe zouden gaan. “Ook hebben zich voorafgaand aan de excursie een aantal nieuwe leden aangemeld, die graag mee wilden”, aldus Jeroen Meutstege namens Ondernemend Markelo. (meer…)

Ondernemers informeel te paard

Elke vrijdagmorgen zitten de leden van Business Netwerk International Capreolus met elkaar vanaf 7.00 uur aan de ontbijttafel bij Herberg de Pot in Markelo. Netwerken en omzet generen voor en door elkaar dat is waar het bij deze groep enthousiaste ondernemers om draait.  Zorgen voor aanbevelingen binnen de groep en ingaan op gerichte vragen en zoekopdrachten van ondernemers binnen het chapter oplossen. Los van de BNI structuur waren vanmiddag 25 leden bij een informele samenkomst met een gevarieerd programma. De groep was te gast bij Manege Snorrewind waar Erna en Rikus Bronsvoort de ondernemers een introles paardrijden gaven gevolgd door een rondleiding op hun bedrijf aan de Borkeldweg in Markelo. Voor menige ondernemer was het spannend om op het paard te stappen doordat ze of onervaren waren of het heel lang geleden was dat ze paard hadden gereden. Aansluitend werd met een gezamenlijke barbecue in de tuin van Herberg de Pot een gezellige bijeenkomst afgesloten. (meer…)

Sparen voor korting Food Goan

Evenals in 2018 heeft Plus Blankhorst ook dit jaar weer een spaaractie opgezet rondom Food Goan. Het evenement op het Kaasplein bleek afgelopen 2 jaar een groot succes. Op 3 augustus 2019 zijn er vanaf 16.00 uur op het Kaasplein weer diverse eetkramen, een kinderspeelplaats, een wijnbar en live muziek te vinden. Henry Blankhorst is nauw betrokken bij de organisatie van het evenement en heeft dan ook dit jaar weer een actie opgezet. Vanaf maandag 17 juni tot en met zondag 28 juli krijgen klanten van de supermarkt bij elke 10 euro aan boodschappen een zegel. Een volle spaarkaart levert 5 euro korting op voor Food Goan.

Campers welkom op Hessenheem

Buitencentrum Hessenheem heeft deze maand de eerste gasten ontvangen op het nieuw gecreëerde camperveld. De camperplekken zijn ruim opgezet en liggen op een grasveld omringd met bomen en alle voorzieningen bij de hand. De verharde toegangspaden zorgen ervoor dat de gasten met hun camper hun plaats niet alleen makkelijk kunnen bereiken maar ook het parkeren goed te doen is. Het veld biedt voor alsnog ruimte aan 15 flinke campers. Mogelijk wordt dit in de toekomst nog verder uitgebreid. Buitencentrum Hessenheem speelt hiermee in op de huidige populariteit van campervakanties. Zij zijn één van de campings in Markelo waar speciale camperplekken zijn aangelegd. Ook Erve Meenderinkboer in Markelo heeft ook een speciaal ingericht deel voor campers. 

Markelose wint vakantie Rent-a-Tent

Om Markelo op de kaart te zetten werkt Henry Blankhorst graag samen met andere lokale bedrijven. Zo werd er samen met reisorganisatie Rent-a-Tent een kassabonnenactie opgezet. Aan de actie bij Plus Blankhorst deden 119 mensen mee. Wendy Averesch won uiteindelijk een gratis verblijf in een glampingaccommodatie van de Markelose reisaanbieder. “Het was prettig schrikken. In eerste instantie kon ik het niet geloven. Mijn dochter heeft de kassabon in de actieton gegooid na ons winkelbezoek,” aldus de gelukkige winnaar die de reischeque gisteren overhandigd kreeg uit handen van Marieke de Boer van Rent-a-tent. (meer…)

Kruidvat in pand Etos

Etos Blankhorst sluit op zaterdag 15 juni haar deuren. De laatste weken zijn hiermee ingegaan. Rita Blankhorst en haar team sluiten na 11 jaar definitief de Etos winkel in Markelo. Al die jaren heeft Rita met veel plezier voor de klanten klaargestaan maar nu krijgt ze meer tijd voor andere dingen. Lang bleef onduidelijk wie of wat er voor de Etos in de plaats zou komen. Kruidvat zal invulling gaan geven op de huidige plaats van de Etos en de voormalige winkel van Schuurman Service Centrum Markelo. “Dit is voor Markelo een goede invulling, leegstand is geen optie”, vinden Rita en Henry Blankhorst. Rita en haar team willen graag van deze manier gebruik maken om alle klanten alvast te bedanken voor het jarenlange vertrouwen en wensen Kruidvat natuurlijk heel veel succes in de toekomst.