Ondernemend Markelo maakt kennis met elkaar

20130506 hoestinkhofDe avond werd in de laatste nieuwsbrief van Ondernemend Markelo aangekondigd als avond om te speeddaten met andere ondernemers. Op woensdag 7 november kunnen alle Markelose ondernemers met elkaar kennismaken tijdens een ondernemersavond bij De Hoestinkhof. “Alle ondernemers die nog geen lid zijn van Ondernemend Markelo maar in Markelo gevestigd zijn of in Markelo wonen zijn ook welkom”, aldus voorzitter Jan Thale Haandrikman. De avond wordt geleid door Kristel Veltkamp en is vooral bedoeld als informeel samenzijn. (meer…)

Uitgelicht: Hairtouch

In Uitgelicht deze keer aandacht voor Hairtouch, de kapsalon aan de Holterweg die deze maand haar vijfjarig bestaan viert. Edward Duker, sinds 2013 eigenaar van Hairtouch, wilde van kinds af aan kapper worden. Na een bijbaantje in een slagerij, koos hij echter voor de slagersvakopleiding. Hier kwam hij na een jaar tot de conclusie dat dit een verkeerde keuze was en maakte hij de overstap naar de kappersopleiding. Daar voelde hij zich vanaf de eerste dag als een vis in het water. Na afronding van de opleiding ging Edward in loondienst bij een kapsalon en hier werkte hij zich op tot bedrijfsleider. Daarna vond Edward dat het tijd werd voor een eigen salon, waarin hij zijn passie en eigen visie ten uitvoer kon brengen. Met een flinke dosis zelfvertrouwen en een ondernemingsplan onder de arm ging de 19-jarige Duker richting de bank. Daar waren ze onder de indruk van de passie en de ambities van Edward en kort daarna opende hij zijn eigen kapsalon. Er brak een tijd aan van hard werken; een salon opzetten, daarnaast freelance trainingen geven voor Schwarzkopf Professional en deelnemen aan grote kapperswedstrijden zoals de Coiffure Award. Duker deed het graag, hij voelt zich kapper in hart en nieren en leeft voor zijn vak. “Ik zou niets anders willen”, zegt hij. (meer…)

Excursie verbindt ondernemend Markelo

Ondernemend Markelo organiseert op donderdag 18 oktober een excursie naar de Hertog Jan Brouwerij in het Limburgse Arcen. In deze nostalgische Hertog Jan brouwerij wordt hoog gegist bier gebrouwen. Tijdens deze excursie worden de ondernemers meegenomen in de historie van de brouwerij en hoe het productieproces er uit ziet. Uiteraard is er de gelegenheid om Hertog Jan bier te proeven en is er gedurende de dag ruim de gelegenheid tot netwerken. Vertrek vindt plaats om 11.00 uur vanaf het Kaasplein in Markelo. Ondernemers met een binding met Markelo kunnen zich voor de excursie per mail aanmelden. 

Lezersmenu bij Grandcafé De Kroon

Bij Grandcafé De Kroon kunnen lezers van de Tubantia in maand oktober genieten van het lezersmenu dat dagelijks, behalve op dinsdag wordt geserveerd vanaf 17.00 uur en op zondag zelfs vanaf 14.00 uur. “We zijn erg blij dat we door Dolf Ruesink gevraagd zijn om deze maand deel te nemen waardoor we ons bedrijf kunnen presenteren en onze gasten op culinair gebied kunnen laten ervaren waar we voor staan”, vertellen uitbaters Robert Volkers en Dennis Hendriksen enthousiast. Voor het lezersmenu heeft Dennis een passend driegangenmenu samengesteld voor de speciale lezersmenuprijs van 27,50 euro. Vooraf wordt een mooi aangebakken rundercarpaccio met truffelmayonaise geserveerd in de sfeervolle ambiance van De Kroon. Het voorgerecht wordt gevolgd door het hoofdgerecht dat bestaat uit een lendesteak met een saus van porto Bello en een stamppotje van chioggia biet. Het driegangenmenu wordt afgesloten met een nagerecht dat bestaat uit een Pecan toffee met merinqueschuim en een bolletje mokka coffee ijs.  (meer…)

Welkoop in teken van Dierendag

De winkel van Welkoop Markelo staat elke dag al in het teken van dieren maar aankomende week net iets meer. Met Dierendag op de kalender hebben Marije en Richard weer tal van leuke acties bedacht die zij samen met hun team in de winkel zullen gaan presenteren. Zo wordt de tafel gedekt en kunnen honden genieten van heus hondenbuffet in de winkel. “Vorig jaar bleek dit een enorm succes dus vonden we het leuk om ook dit jaar weer eens lekker uit te pakken en de honden te laten genieten van veel lekkers in onze winkel. Als de honden liever spelen dan eten aan tafel, dan kunnen ze zich lekker uitleven in de ballenbak. Tussen alle ballen hebben we lekkere traktaties verstopt waar de honden vast naar op zoek gaan”, vertelt Marije enthousiast. Op woensdagmiddag en donderdag de gehele dag zijn twee fotografen van Fotostudio Markelo aanwezig in de winkel om foto’s te maken van allerlei huisdieren. “Dat doen we rondom Dierendag al een aantal jaren en levert altijd erg leuke beelden op. Vorig jaar werden we verrast naast heel veel honden ook met een kip, kittens, cavia’s en zelfs een pony“, vertelt Marian Waanders. (meer…)

Nieuwe handfysiotherapeute in Markelo

Daar waar Markeloërs al vaak werden doorverwezen naar handfysiotherapeute Linda Bresser in Rijssen, kunnen zij nu ook terecht aan de Holterweg bij Fysiotherapie R.H. Wolters. Om de service voor de inwoners van Markelo te verhogen kunt u voor specifieke handfysiotherapie bij Linda nu terecht bij Fysiotherapie R.H. Wolters op dinsdagmiddag aan de Holterweg 1. Linda Bresser: “ Onze handen zijn een uniek onderdeel van onszelf. We gebruiken ze dagelijks en zeer intensief. We communiceren en voelen ermee. De hand is het mooiste gereedschap, dat we hebben en daar moet ook goed voor gezorgd worden! “ Naast handfysiotherapie kunt u ook terecht voor braces en spalkjes voor pols, hand en vingers. Voor een afspraak kunt u bellen naar Linda Bresser: 0548-514726. 

Welkoop opnieuw Beste Winkelketen

Voor de vijfde keer op rij is de winkelketen Welkoop in de prijzen gevallen bij de consumentenverkiezingen van Nederland ‘Beste Winkelketen van Nederland’. In vier categorieën mag het bedrijf zich wederom een jaar lang de Beste Winkelketen van Nederland noemen: Tuin & Webshop Tuin, Dierenspeciaalzaak & Webshop DierenspeciaalzaakBeste Winkelketen Tuin is Welkoop nu voor het vierde opeenvolgende jaar. De titel Beste Dierenspeciaalzaak sleept Welkoop nu zelfs voor het vijfde jaar op rij binnen. “We hebben gewonnen in alle vier de categorieën waarin we konden winnen. Daar zijn we ongelofelijk blij mee. En voor de vijfde keer Beste Dierenspeciaalzaak worden is wel heel bijzonder. Klanten waarderen ons brede en betaalbare assortiment met ons eigen merk en alle bekende A-merken, net als onze service en het deskundige advies door onze medewerkers in de winkels”, zegt Richard Landuwer van Welkoop Markelo.  (meer…)

Markelose makelaar neemt Vincent Makelaars over

Jan Henk Berendsen is sinds deze week de nieuwe eigenaar van makelaarskantoor Vincent Holten. De Markelose makelaar en oud-columnist van deze nieuwssite is sinds 2008 eigenaar van het eveneens in Holten gevestigde Robers makelaardij & assurantiën. Beide kantoren richten zich op de woningmarkt, waarbij Robers daarnaast ook actief is in recreatiemarkt en nadrukkelijk ook op het gebied van agrarisch vastgoed. De overname heeft op dit moment nog geen gevolgen voor beide kantoren, die op dezelfde plek en met dezelfde medewerkers verder gaan. “Op de achtergrond worden momenteel volop plannen gemaakt voor de toekomst. Op termijn is het de bedoeling om als één kantoor verder te gaan,” aldus Jan Henk Berendsen.

Nominatie Hoestinkhof B&B prijs

20130506 hoestinkhofDe Hoestinkhof is één van de drie genomineerden voor de Nederlandse Bed & Breakfastprijs 2018. De prijs is een initiatief van Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer. Naast de bed & breakfast in het bakhuis van De Hoestinkhof in Stokkum zijn een bed & breakfast in het Brabantse Asten en een bed & breakfast in het Limburgse Well ook in de race om op 30 oktober in Dordrecht kans te maken op de prijs. “De landelijke gastenkamers zijn voorzien van mooie landschapfoto’s, heerlijke grote bedden en comfortabele stoelen. De tuin is mooi verzorgd met bloemen, tuinkruiden, bomen en diverse zitjes. Een vers ontbijt met onder andere huisgebakken brood wordt geserveerd op een met mooi servies gedekte tafel in het Theehuis. Het is een fijn adres waar alles klopt, mede door de aardige, vriendelijke gastvrouw,” aldus de organisatie over de nominatie van De Hoestinkhof.

Nieuwe hondenschool in Markelo

Ramona en Wiebe Dijkstra openen hun eigen hondenschool in Markelo aan de Oude Rijssenseweg 20, een locatie die bekend staat als museum- en kampeerboerderij De Zwemkolk. De opening van hondenschool K9 Academy is zaterdag 1 september vanaf 10.00 uur. Ramona heeft al flink wat ervaring opgedaan in het trainen van honden. Ze heeft 2,5 jaar behendigheidsles gegeven op Hondenschool Markelo, tussentijds verschillende opleidingen op het gebied van honden trainen gevolgd en nu ziet ze een mooie uitdaging in het beginnen van haar eigen hondenschool. De lessen zullen starten met behendigheid en hoopers (soort hindernissen). Ramona hoopt de activiteiten in 2019 verder uit te kunnen breiden. Tevens worden er gedragsconsulten aan huis gegeven en zijn Ramona en Wiebe onlangs gestart met een ware honden-escaperoom.

(meer…)