Ziggers ICT wordt RF Computers

Na ruim 1,5 jaar aan de Taets van Amerongenstraat en ruim een half jaar aan de Holterweg verdwijnt Ziggers ICT binnenkort uit het Markelose straatbeeld. Jamie Ziggers heeft de samenwerking gezocht met Joy Ridha en sinds augustus werken ze samen onder de naam HaaS ICT. Onder de handelsnaam RF Computers zullen ze in Markelo refurbished computers en werkstations, inkt en computeronderdelen aanbieden. “Behalve de naam verandert er niet veel. Nog altijd dezelfde service als u van ons gewend bent”, aldus de tekst op de Facebookpagina van Ziggers ICT. Jamie en Joy verwachten in het tweede of derde kwartaal een nieuwe webshop te lanceren. De winkel in Markelo wordt momenteel verbouwd.

Koninklijk predicaat voor Aqua+

Als eerste bedrijf in Hof van Twente heeft mag Aqua+ Srpinklersystemen vanaf vandaag de titel ‘Koninklijk’ dragen. Andries Heidema, commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, reikte vandaag namens Zijne Majesteit Koning Willem Alexander het predicaat ‘Koninklijk’ uit aan eigenaren Michel en Bas-Jan Walhof. “Het is een intensief proces geweest dat ongeveer een jaar in beslag heeft genomen. We hebben een strenge screening ondergaan waarbij de gehele organisatie onder de loep is genomen. Afgelopen jaar is een bijzonder jaar voor ons geweest, aangezien het bedrijf is overgedragen aan de volgende generatie Ik vind dit een mooie manier om mijn vader en voorvaderen te bedanken voor de mogelijkheid die mij nu geboden wordt”, aldus de in Markelo woonachtige Bas-Jan die sinds september vorig jaar als 5e generatie Walhof het bedrijf heeft overgenomen van zijn vader Michel. Een trotse burgemeester Nauta was vanwege corona een van de weinige aanwezigen bij de uitreiking vandaag. (meer…)

Pand Mirjam krijgt andere invulling

Het winkelpand van Modehuis Mirjam aan de Grotestraat in Markelo krijgt een andere invulling. Mirjam Brinkmans heeft de verkoop van het pand bevestigd en gaat samen met Johan op zoek naar een toekomstige woonplek. Inmiddels is de opheffingsuitverkoop – op afspraak – van de kledingwinkel gestart. “Alles is te koop. Wat er verder met het pand gebeurd is nog niet duidelijk. De overdracht is in mei”, aldus Mirjam. De eerdere plannen voor appartementen in een deel van het pand lijken in ieder geval niet door te gaan, de verleende vergunning voor de verbouw van de winkel tot 2 appartementen is inmiddels ingetrokken. (meer…)

Op afspraak winkels en contactberoepen open

Na 11 weken gesloten te zijn geweest, was het voor bijna alle contactberoepen vanmorgen weer toegestaan om aan de slag te gaan. Voor veel kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, massagesalons maar ook winkeliers moet het vanmorgen een bijzonder gevoel hebben gegeven toen zij hun deuren weer mochten openen. Winkels kunnen vanaf vandaag open op afspraak. Deze verruiming komt bovenop de afhaalmogelijkheid in winkels.  (meer…)

Brandbrief ondernemers naar burgemeester

De voorzitters van de ondernemersverenigingen in Hof van Twente hebben gisteravond een dringende oproep naar burgemeester Ellen Nauta gestuurd. De voorzitters zijn vertegenwoordigd in het Ondernemersplatform Hof van Twente en vragen Nauta in een brief om ondernemers toe te staan vanaf maandag 15 maart 2021 de deuren weer te openen. Hiermee willen ze in eerste instantie zo snel mogelijk terug naar de situatie voor de huidige lockdown, waarbij winkels, horeca en culturele instellingen open waren. “Onze winkeliers, kappers, horecaondernemers en cultuursector zitten te springen om op een veilige verantwoorde en gastvrije manier hun klanten en bezoekers weer te ontvangen. Hiervoor liggen per sector slimme plannen en maatregelen klaar. Plannen die bewezen effectief zijn. Plannen die bijdragen aan het weer versterken van onze binnensteden. Plannen die het mogelijk maken op een verantwoordelijke manier gastvrij te zijn”, aldus voorzitter Frans Schuitemaker namens onder meer de voorzitter van Ondernemend Markelo. (meer…)

Overname Frank Optiek Markelo

Met ingang van 1 februari wordt Frank Optiek overgenomen door Thijs Kamphuis. “Het is heel dubbel want natuurlijk zijn we heel erg blij dat Thijs onze winkel overneemt. Thijs gaat dat ook nog eens op een manier zoals wij daar ruim vier jaar geleden mee zijn begonnen. Daarbij is het fijn dat ik voorlopig bij de zaak betrokken blijf omdat ik hier drie dagen in de week blijf werken, waardoor ons vertrouwde gezicht voor de winkel behouden blijft. Maar de reden waarom we voor overname hebben gekozen, is er niet zomaar één”, vertelt Frank Meulenbroek zichtbaar geëmotioneerd. De vrouw van Frank, Mirjam Meulenbroek is ernstig ziek en Frank geeft aan dat dit voor hem dé reden is geweest om de zaak ter overname aan te bieden. “Ik wil voor mijn meisje zorgen wanneer dat straks nodig is en niet moeten kiezen tussen de winkel en mijn vrouw. Thijs geeft mij die ruimte waardoor ik, zolang het kan, gewoon in de zaak te vinden ben”, vertelt Frank. Op 1 oktober 2016  opende Frank de deuren van zijn opticienwinkel in Markelo. (meer…)

Verhuizingen Univé geen consequentie voor Markelo

Een bericht in de Tubantia over de sluiting van drie kantoren in de Achterhoek van verzekeraar Univé Oost was voor de redactie aanleiding om even bij te praten met Markeloër Jan Thale Haanderinkman. Als commercieel directeur van Univé Oost en tevens lid van de Raad van Bestuur weet Jan Thale ons te verzekeren dat sluiting van het Univé-kantoor in Markelo niet aan de orde is. De komende twee maanden staan inderdaad in het teken van verhuizen binnen de organisatie geeft hij aan. Jan Thale: “De organisatie is volop in beweging en gaat voor een efficiënt winkellandschap met focus op een optimale klantbediening en bereikbaarheid. Als onderdeel van deze beweging, is de verkoop van het pand in Groenlo, de verhuizing van het hoofdkantoor naar Enschede en een nieuwe locatie in Groenlo nu snel een feit”. (meer…)

Pluim voor Wapen van Markelo

Meerdere inwoners van Markelo hebben het Wapen van Markelo deze week genomineerd voor de vernieuwde Pluim die de Stichting Doors Wide Open beschikbaar stelt. Inwoners zijn gevraagd om een Markelose ondernemer aan te melden waarvan zij vinden dat zij in deze moeilijke tijden extra creatief zijn om hun producten toch aan de man te brengen. Een webshop, nieuwe producten en invulling voor de feestdagen waren met name de argumenten, die genoemd werden door de mensen die het horecabedrijf van Mark en Ingrid Smit nomineerde. “Mark en Ingrid en medewerkers Wapen van Markelo gefeliciteerd en geniet van de taart en opsteker, hij is welverdiend”, aldus Seine Braakman van de Stichting Doors Wide Open.

Finspark Herikerberg in andere handen

Finspark de Herikerberg is verkocht door de familie Woelders. Het recreatiepark aan de Driebelterweg krijgt met Hans Oonk uit Goor en Gert-Jan Voortman uit Rijssen twee nieuwe eigenaren. Oonk en Voortman zijn via de Sunshine Group momenteel ook al betrokken bij de recreatiebedrijven Doréma, Alpenkreuzer en De Waard tenten. Gert-Jan Voortman is tevens een van de oprichters van Drukwerkdeal. Samen met Hans Oonk heeft hij het park afgelopen week middels Suomi Leisure BV van de familie Woelders gekocht. Na de aankoop zijn de nieuwe eigenaren voornemens om te investeren in het park zelf. (meer…)

Lokaal gerichte bedrijvensite online

Bij de verkoop van bouwkavels en bestaande woningen kreeg Robert Pullen meerdere malen de vraag of hij nog een aantal goede partijen wist voor bijvoorbeeld een verbouwing of inrichting van de nieuw aangekochte woning. Deze zoektocht naar bouwers, ZZP ‘ers, installateurs, schilders, keuken- en sanitairbedrijven bracht de makelaar van De Keujer, op het idee om een website op te zetten. Madigo is sinds enkele weken online en ingericht met ondernemers, die iets voor de eigenaren van een woning kunnen betekenen rondom koop of verkoop. Dat dat een breed veld omvat wordt duidelijk als we de website van Madigo bezoeken. Madigo; dat staat voor Markelo, Diepenheim en Goor is veelal het werkveld van Robert Pullen. “Ik vind het belangrijk dat mensen een beroep doen op lokale partijen. Ik wist zelf amper hoeveel ZZP ‘ers, er alleen al in Markelo werkzaam zijn in de bouw”, vertelt Robert. Inmiddels hebben 56 bedrijven een vermelding op de website. (meer…)