Wapen van Markelo genomineerd

Het Wapen van Markelo is genomineerd voor de Hoffelijkheidsprijs 2021 in de categorie recreëren. Het Markelose horecabedrijf is opgevallen doordat ze het afgelopen jaar mooie initiatieven bedacht hebben op gebied van afhaal, waarvan toeristen gretig gebruik maakten. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke service en daardoor veel fietsende toeristen in het dorp”, geeft Marriët de Beer aan namens Hofmarketing.  (meer…)

Personeelsdiensten Markelo houdt opening

Personeelsdiensten Markelo heeft vanmiddag voor genodigden een Open Huis georganiseerd. Het Markelose uitzendbureau bestaat deze maand 11 jaar en is sinds mei van dit jaar gehuisvest in de Kaasfabriek Markelo. Markeloër Johann Michorius startte in 2010 met Personeelsdiensten Markelo. Zijn zoon Yordy kwam in 2013 het bedrijf versterken. Momenteel wordt het bedrijf geleid naast Johann en Yordy, ook door Heiko en Rob. Het viertal heeft binnen het bedrijf elk zijn eigen expertise.  (meer…)

De Bengel 15 jaar

Gastouderbureau de Bengel bestaat dit jaar 15 jaar. Op 1 juli 2006 gingen Belia en Marco Hijlkema van start met een bureau voor kleinschalige opvang van kinderen bij gastouders thuis. Inmiddels is het Markelose gastouderbureau uitgegroeid tot 9 medewerkers en is het al weer enkele jaren te vinden in de voormalige Rabobank aan de Grotestraat. Belia Hijlkema is trots op wat er staat: “Trots op al onze (oud)medewerkers die samen met al onze gastouders de Bengel hebben gemaakt tot wat het nu is. Een gastouderbureau waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Waar we gaan voor een persoonlijke benadering, betrokkenheid en waar we veel plezier hebben in ons werk! Dit alles en meer hopen we nog jarenlang voort te kunnen zetten.” Het jubileum viert het gastouderbureau deze maand met een aantal feestelijke acties.

DCO opent nieuwe wasstraat

DCO Jan de Croon opent zaterdag 19 juni een nieuwe wasstraat. De nieuwe wasstraat is naast personenauto’s ook geschikt voor bedrijfswagens met een maximale hoogte van 2,7 meter en een maximale breedte van 2,5 meter. Vanwege de nieuwe wasstraat zijn er zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur meerdere acties.

Uitgelicht: KlunderMobiel

Sinds kort is KlunderMobiel te vinden aan de Holterweg 2 in Markelo. Klundermobiel wordt gerund door Peter Klunder. Van origine komt Peter uit Deventer, waar hij opgroeide in de Saab-garage van zijn familie. Als kind wist hij daarom ook al jonge leeftijd dat hij later iets met auto’s wilde gaan doen. ‘’ In 1996 had ik mijn eerste baan als autoverkoper, maar eigenlijk begon ik al op 14 jarige leeftijd. Zo heb ik zaterdagbaantjes gehad bij mijn familie in Deventer en zelfs in Markelo. Ik heb namelijk jaren bij Auto Service Markelo gewerkt op de zaterdag, dat was een enorm goede leerschool voor mij.’’ Na een studie bedrijfseconomie koos Peter ervoor om te gaan studeren aan de IVA in Driebergen, daar specialiseerde hij zich in het autobedrijf. Waarbij Peter de commerciële kant van het auto vak is opgegaan en autoverkoper is geworden. Inmiddels heeft hij jarenlange ervaring met het in- en verkopen van auto’s. (meer…)

Open Huis 2impressU op nieuwe locatie


Na weken van verbouwen zijn ook de laatste twee verhuurbare ruimten op de beganegrond van Kaasfabriek Markelo, deze week in gebruik genomen. 2ImpressU, het adres voor bruidsmode in Markelo is afgelopen weekend verhuisd van de Prinses Irenestraat naar de nieuwe locatie gelegen aan de Grotestraat 2. Op de huidige locatie zet 2impressU haar maandelijkse Open Huis dagen op de eerste zaterdag van maand voort. Aanstaande zaterdag 5 juni organiseert 2impressU een Open Huis. “Kom gezellig langs op de nieuwe locatie, gewoon om te kijken of wellicht voor onze nieuwe collectie als toekomstige bruid, bruidsmoeder of bruidegom”, aldus Anja en Nicolette. De officiële opening van 2impressU maar ook Personeelsdiensten Markelo wordt met het oog op de coronamaatregelen vanzelfsprekend naar een later moment verplaatst. (meer…)

Uitgelicht Praktijk Inez, Lichaam en geest in balans

Bij Praktijk Inez, Lichaam en geest in balans, kun je terecht voor een moment voor jezelf. Een moment om te ontspannen en je accu weer op te laden.  

Van jongs af aan is Inez Revet zich er al bewust van dat het van grote waarde is om goed voor lichaam en geest te zorgen. Inez ziet dat dit thema tijdens deze corona pandemie verder in opkomst is en dat het steeds belangrijker wordt gevonden. Al zolang ze zich kan herinneren vormen innerlijke groei en bewustwording voor haar de rode draad in haar leven. Uiteindelijk heeft ze hiervan haar werk kunnen maken en is Praktijk Inez, Lichaam en geest in balans ontstaan. Nadat ze jaren een praktijk in Zeewolde heeft gehad, is ze in 2020 verhuisd naar Markelo. Hier zet ze haar praktijk voort.
(meer…)

Lustrum voor Afusion

Afusion viert haar 1e lustrum. Vandaag exact vijf jaar geleden startte Anne Oplaat aan de Grotestraat met haar droom. Inmiddels is de oorspronkelijke ruimte van haar sportschool flink uitgebreid en staat ze er niet meer alleen voor. Naast de bekende vaste krachten zet ook haar vriend Max inmiddels de schouders onder Afusion. De maatregelen, opgelegd door de Rijksoverheid om het coronavirus te verslaan heeft ervoor gezorgd dat Anne tijdelijk andere werkzaamheden heeft gezocht. Op 19 mei worden een aantal coronamaatregelen losgelaten of aangepast, als de cijfers dit toelaten. Sportscholen mogen hun deuren weer openen met in achtneming van een aantal voorwaarden. Voor Max reden om Anne vandaag te verrassen en er samen met Myrthe en Holger ,weliswaar via een zoomverbinding een toost op uit te brengen.  (meer…)

Tulpen plukken in Stokkum

Aan de Oude Borculoseweg 4 in Stokkum is het vanaf volgende week vrijdag 30 april mogelijk om zelf tulpen te plukken voor een voorjaarsboeket. “Afgelopen najaar ben ik begonnen met 7.000 tulpen en Allium bollen uit te zoeken en te planten,” aldus Alies Woestenenk over de nieuwe pluktuin van Bloemetje Geluk. Alies: “Na het tulpenseizoen in april/mei zijn er vanaf juli kleurrijke zomerboeketten te plukken, met onder andere dahlia, zinnia, lathyrus, korenbloem, dille, rudbeckia, gladiolen en zo meer.” Het plukken van een eigen boeket is volgens Alies een leuke activiteit voor jong en oud. Een plukmand en tangetje staan op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10.30 en 16.00 uur klaar.

Plus Blankhorst langer open

Vanaf maandag 26 april veranderen de openingstijden van Plus Blankhorst in Markelo. Het speciale ouderen half uurtje op de dinsdag- en donderdagmorgen verdwijnt. “We zijn dan gewoon weer van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot en met 20.00 uur geopend”, vertelt Henry Blankhorst. Op veel verzoeken van klanten heeft Henry besloten om de deuren van de winkel op zondag eerder te openen. Henry: “Met ingang van zondag 2 mei is Plus Blankhorst geopend van 10.00 tot en met 17.00 uur.