18e Jaargang | dinsdag 16 april 2024

Tweede leven voor spullen door Kringloopwinkel

De Kringloopwinkel van de Martinuskerk aan het Pastoriepad is elke week geopend op donderdag van 9.30 tot 12.30 uur en zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur. Wat veel mensen wellicht niet weten is dat deze winkel volledig gerund wordt door vrijwilligers en de opbrengst voor 100% ten goede komt aan de instandhouding van de Martinuskerk. In de keuken staat er altijd een kopje koffie of thee voor u klaar en is er altijd wel een luisterend oor. De winkel gaat met haar tijd mee want afrekenen kan zoals u wilt contant maar ook door middel van een pinbetaling.  (meer…)

Lees meer

Alle ruimtes Kaasfabriek Markelo ingevuld

Mickey Slotman is een geboren en getogen Markeloër, die al zijn hele leven bezig is met (top)sport. "Ik wil mijn ervaring en passie graag delen met anderen. Er is mij een mooie kans geboden welke ik met beiden handen heb aangegrepen. Midden in het centrum van Markelo in de voormalige melkfabriek was nog één ruimte beschikbaar. Dit is voor mij de perfecte locatie om van mijn grootste passie mijn beroep te maken. Met andere woorden, de ruimte rechtsboven in de Kaasfabriek, aansluitend aan de brug, gaat omgebouwd worden tot een Pt studio. Dit is een plek waar trainingen onder persoonlijke begeleiding gegeven gaan worden. Dit kan bestaan uit een 1 op 1 begeleiding of persoonlijke begeleiding in klein groepsverband. Het wordt in ieder geval een plek waar iedereen zich op zijn gemak zal voelen om zijn sportieve doelen te verwezenlijken. Wij zullen de komende maanden volop aan de bak gaan om deze unieke locatie om te bouwen tot iets moois zodat we onze plannen kunnen realiseren", vertelt Mickey enthousiast. (meer…)

Lees meer

Welkoop reikt Weidevogels Hof van Twente helpende hand

Weidevogels Hof van Twente zet zich elk jaar in om de nesten van vogels op landbouwgronden met stokken te markeren. Tot voor kort kregen de vrijwilligers van de vogelwerkgroepen deze stokken van Landschap Overijssel. Helaas besloot het bestuur van het Landschap  daarmee te stoppen omdat het gebruik van bamboe niet duurzaam zou zijn. Bamboe is immers een tropische plant die hier niet of nauwelijks voor komt. Door de bereidwilligheid van Welkoop Markelo is dit probleem voor de stichting opgelost. (meer…)

Lees meer

Samenwerking tussen BEWEEG. boutique gym en Fysiotherapie Markelo

BEWEEG. boutique gym gaat haar samenwerking met Fysiotherapie Markelo versterken, met als doel het bevorderen van vitaliteit bij mensen van 60 jaar en ouder. In deze tijd waarin het handhaven van een actieve levensstijl van cruciaal belang is, biedt deze unieke samenwerking een uitgebreid programma voor degenen die streven naar voortdurende beweging en een leven vol vitaliteit. (meer…)

Lees meer

Paasworkshop in ’t Kuierhoes van Erve Hartgerink

Op dinsdag 19 maart van 19.00 tot circa 22.00 uur kun je onder begeleiding van Bloem & Lifestyle Annabel deelnemen aan een paasworkshop. In de gezellige ambiance van 't Kuierhoes op Erve Hartgerink maak je een bloemstuk in het teken van Pasen. (meer…)

Lees meer

Motorrijschool FB-rijtraining van start

Frans Berghuis begon in 2020 met het geven van rijlessen bij Verkeersschool Relker, nadat hij zijn bedrijf Bodyfit Lifestyle en Therapie na dertig jaar overdroeg aan Movado. Na het afscheid van Johan Straalman, motorinstructeur bij Verkeersschool Relker die met pensioen ging, besloot Frans zijn werkzaamheden uit te breiden door ook motorrijlessen aan te bieden. Hij zal zijn nieuwe motorrijschool, genaamd FB-rijtraining, naast zijn bestaande werkzaamheden voortzetten. Met de steun van zijn collega's gaat Frans binnenkort van start met twee nieuwe Kawasaki motoren. Hij zal doordeweeks autolessen blijven verzorgen voor Verkeersschool Relker en de ANWB in Deventer, terwijl hij op zaterdag motorlessen zal geven voor leerlingen onder de naam FB-rijtraining, evenals voor leerlingen van Verkeersschool Relker, vanuit een bedrijfsunit in Goor.

Lees meer

Nieuwe samenwerking, gepassioneerd vakmanschap

De gastvrijheid van kastelein Johan Smit, de culinaire passie van chef-kok Dennis Hendriksen en eigenaresse Marjolijn Vennebekken vormen de ingrediënten voor een nieuwe samenwerking.  Iedere zaterdag en zondag in april openen zij de deuren van hun pop-up restaurant. Een schat aan ervaring komt samen in een 5-gangen diner, bereid door Dennis en Marjolijn. Variërend van traditionele streekgerechten tot verrassende moderne interpretaties, belooft het menu een feest voor de zintuigen. Dit alles wordt omlijst door Johan; kastelein in hart en nieren. Met zijn ervaring combineert hij smakelijke verhalen met de warmte van ouderwetse gastvrijheid. (meer…)

Lees meer

Open dag praktijk voor Ergotherapie Formant Ontwikkel2b

Annemarieke van der Ploeg start in het pand van Huisartsenpraktijk Ufkes aan het Burgemeester de Beaufortplein 15 met een praktijk voor ergotherapie: 'Formant Ontwikkel2b'. Op woensdag 24 januari van 14.00 tot 16.00 uur organiseert zij een open dag en kunt u een kijkje nemen in de praktijk en kennismaken met Annemarieke. Ze vertelt u graag over haar vak en wat zij als ergotherapeut voor u kan betekenen. U kunt hier terecht met al uw vragen over dagelijkse activiteiten die door belemmeringen moeilijker zijn geworden. Of het nu gaat om zelfredzaamheid, mobiliteit of andere dagelijkse uitdagingen. (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo