17e Jaargang | zaterdag 30 september 2023

Markelose opent Trotz Haarstudio Martine in Lochem

De (oud)-Markeloërs Martine Slaghuis-Averink en Arjan Averink openen op dinsdag 3 oktober de deuren van Trotz Haarstudio Martine in Lochem. Hiermee keren zij terug naar hun roots in Lochem. Broer en zus wonen al jaren niet meer in Lochem, maar zijn de sfeer en uitstraling van de stad altijd blijven waarderen. Martine is straks fulltime in de haarstudio te vinden, Arjan is adviseur vrijwillige veilingen bij Troostwijk Auctions en zal in de avonduren alles wat met de bedrijfsvoering te maken heeft op zich nemen en zo Martine ondersteunen. (meer…)

Lees meer

ABZ lijft diervoederproducent uit Voorst in

ABZ De Samenwerking heeft 100 procent van de aandelen van diervoerproducent Klein Hekkelder uit Voorst overgenomen. Met ingang van deze week is het bedrijf onderdeel van ABZ De Samenwerking en is een organisatie ontstaan met een afzet van ruim 800.000 ton diervoerders. De productielocatie in Voorst is hiermee een van de zeven productielocaties van de diervoedercoöperatie, die ook een productielocatie aan de Goorseweg in Markelo heeft.

Lees meer

Plus Blankhorst krijgt nieuw gezicht

Plus Blankhorst krijgt over twee maanden een nieuw gezicht. Henry Blankhorst heeft besloten om zijn supermarkt aan het Kerkplein te verkopen aan de Plus organisatie. Hiermee blijft de Plus supermarkt behouden voor Markelo en wordt momenteel naar Plus supermarktmanager of ondernemer gezocht. "Het is nog niet bekend wie vanaf begin november de winkel gaat leiden maar wel dat het huidige personeel wordt overgenomen. De vertrouwde gezichten op de verschillende afdelingen binnen de winkel blijven alleen Rita en ik hebben de knoop doorgehakt en besloten om te stoppen", vertelt Henry. De overname staat gepland op zondag 5 november. De dagen daarvoor nemen Henry en Rita afscheid van hun klanten.  (meer…)

Lees meer

Boekhandel Prins nu Blz. boekhandel

Sinds gisteren is Boek- en Kantoorvakhandel Prins in Markelo aangesloten bij boekhandelsorganisatie Libris Blz en een Blz. boekhandel geworden. Blz. is een samenwerking tussen ongeveer 100 zelfstandige boek- en kantoorvakhandels in vaak kleinere steden en dorpen. Geen enkele Blz. winkel is hetzelfde, elke winkel heeft zijn eigen karakter. Voor René en José Prins was het belangrijk dat Boek- en Kantoorvakhandel Prins haar eigen gezicht en uitstraling bleek houden, maar door de aansluiting bij de boekhandelsorganisatie kan men terugvallen op professionele ondersteuning en een volwaardige webshop.

Lees meer

Spaar voor tweede filmkaartje bij Plus Blankhorst

De Reggehof heeft samen met een aantal supermarkten in Hof van Twente een spaaractie opgezet. Zo kun je vanaf aanstaande maandag tot en met 31 oktober bij Plus Blankhorst sparen voor een gratis tweede bioscoopkaartje voor RH Cinema of Filmhuis Alleman. Bij elke 5 euro aan boodschappen krijg je een zegel en voor elke volle spaarkaart is het tweede bioscoopkaartje gratis. (meer…)

Lees meer

Rent-a-Tent viert 35-jarig jubileum

Tentvakantiespecialist Rent-a-Tent uit Markelo bestaat deze maand 35 jaar. Een mijlpaal voor deze Twentse reisorganisatie, die tentaccommodaties heeft op meer dan 70 campings in Europa. Kamperen is weer in trek en wordt gezien als duurzaam, milieuvriendelijk en betaalbaar. Rent-a-Tent biedt luxe tenten aan die het bedrijf zijn ontworpen en geproduceerd worden in Spanje. Het bedrijf heeft zich snel aangepast aan veranderende omstandigheden, zoals de coronacrisis, en heeft duizenden Europese kampeergasten ontvangen. Rent-a-Tent toont ook maatschappelijke betrokkenheid door met gepensioneerden en kampeerliefhebbers als gastheren en gastvrouwen te werken. Ter gelegenheid van het jubileum zijn er in de maand juni speciale acties en aanbiedingen.

Lees meer

Eerste lustrum voor ZZP Hof van Twente

ZZP Hof van Twente viert dit jaar haar eerste lustrum. Het is alweer vijf jaar geleden dat een groep ondernemers besloot om zich als ZZP’ers, gevestigd in de gemeente Hof van Twente, te verenigen. Ellen te Riele: "Als zelfstandigen hebben we elkaar écht weten te vinden in die tijd. We delen kennis en ervaring als ondernemers en weten elkaar op basis daarvan ook te adviseren en te inspireren. Zowel online als offline, bij mooie bijeenkomsten en interessante bedrijfsbezoeken". De eerste activiteit die deze zomer op de agenda van de ZZP Hof van Twente staat is een BBQ in Markelo.  (meer…)

Lees meer

Nieuwe sportschool in ’n Veern Hof

Wes Boriglione van BEWEEG. Boutique Gym en Laurens Oling van Fysiotherapie Markelo BEWEEG. Boutique Gym is een samenwerking aangegaan met Fysiotherapie Markelo. De sportschool in ’n Veernhof is al open, al volgt de officiële opening in juni. Dankzij de samenwerking met Fysiotherapie Markelo kan met korte lijntjes de best mogelijke nazorg worden geboden aan mensen die moeten herstellen van blessures. In Markelo wordt persoonlijke begeleiding, hersteltraining, revalidatie, krachtopbouw, mental coaching en voeding- en supplementadvies geboden. Ook mensen die niet onder behandeling zijn geweest van een fysiotherapeut zijn welkom bij de nieuwe sportschool aan de Prinses Irenestraat.

Lees meer

Nieuwe winkelketen in Markelo

Markelo krijgt er een nieuwe winkelketen bij! Binnenkort kunnen inwoners van Markelo en omstreken terecht bij de gloednieuwe vestiging van "De Gulle Geit". De winkelketen staat bekend om haar duurzame en biologische producten en biedt een breed assortiment aan gezonde voeding, verzorgingsproducten en huishoudelijke artikelen. De Gulle Geit is opgericht door een groep enthousiaste ondernemers die zich willen inzetten voor een betere wereld. De winkelketen werkt alleen samen met producenten die zich houden aan strenge duurzaamheids- en kwaliteitseisen. Hierdoor kunnen klanten erop vertrouwen dat alle producten die zij bij De Gulle Geit kopen, niet alleen gezond en lekker zijn, maar ook op een verantwoorde manier zijn geproduceerd. (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo