Rent-a-Tent neemt branchegenoot over

Marieke de Boer en Hendrik Gersen (Rent-a-Tent), Marie Louise Jonk-Plug en Simon Jonk (Eurosporvac)

Met de overname van branchegenoot Eurosporvac van de familie Jonk kan de Markelose tentaanbieder Rent-a-Tent ruim 400 tenten meer aanbieden. Eurosporvac is een familiebedrijf uit Zuidoostbeemster en verhuurt tenten op meer dan 22 bestemmingingen in en buiten Nederland. Rent-a-Tent beschikt over meer dan 1.000 huurtenten op meer dan honderd locaties in Europa. “Kamperen wordt steeds populairder, de verhuursector zit daardoor sterk in de lift. Steeds meer vakantiegangers willen het echte gevoel van kamperen beleven en gaan op reis met een tent of toercaravan. De ontwikkeling zien we daadwerkelijk terug in onze boekingen”, aldus directeur Hendrik Gersen die goede kansen ziet in de overname. (meer…)

Maurits Hendriks bij De Kroon

Op uitnodiging van HofConnect komt technisch directeur Maurits Hendriks van TeamNL aanstaande dinsdagavond 20 november bij De Kroon als gastspreker voor een netwerkevenement voor alle ondernemers in de gemeente Hof van Twente. In het dagelijks leven vertegenwoordigt Maurits Hendriks hét sportteam van Nederland met daarin de allerbeste sporters die we zien op EK’s, WK’s, Olympische- en Paralympische Spelen. Eén sportteam, één ambitie; de allerbeste van de wereld zijn.  Hoewel het programma van HofConnect om 20.00 uur start is de inloop vanaf 19.30 uur. Na het interactieve optreden van Hendriks, volgt een informele netwerkborrel. (meer…)

Candle-Light bij de Bloemerie

Met een geheel, nieuw ingedeelde winkel is De Bloemerie aan de Noordachtereschweg klaar voor de jaarlijkse Candle-Light avonden op vrijdag van 19.00 tot 21.30 uur en zaterdag van 18.00 tot 21.00 uur. De winkel is sfeervol aangekleed geeft een kerstsfeer weer, die menigeen zal inspireren. Getty en Janet hebben met hun team dan ook weer veel verrassende ideeën voor een sfeervolle kerst voor u in petto. Het assortiment in de winkel is ruim opgezet en verdeeld in diverse hoeken van de winkel, die elk een eigen sfeer uitademen. Onder het genot van een winters drankje kunt u aankomend weekend tijdens de Candle-Light avonden volop genieten van deze kerstsfeer en volop inspiratie opdoen voor de gezelligste dagen van het jaar. “We hebben natuurlijk voor alle klanten weer een leuke attentie klaar staan en hopen weer veel bezoekers op onze kerstshow te mogen begroeten. Op vrijdagavond hebben we live muziek in onze winkel en voor zaterdagavond staat zelfs een optreden van Enjoy gepland”, vertellen Getty en Janet Eggink enthousiast. (meer…)

Hypotheekinloop bij Het Beaufort

Woningzoekers hebben dinsdagavond 13 november de mogelijkheid om persoonlijk in gesprek te gaan met financieel adviseurs Wilma Nijmeijer, Tom Bertelink of Josien Loseman van de Rabobank Noord en West Twente tijdens een inloopavond over hypotheken in Het Beaufort. In het gesprek worden de financiële mogelijkheden besproken, waarbij u aan het eind van het gesprek weet welke woning betaalbaar is voor nu en in de toekomst. De inloopavond is van 18.30 tot 20.30 uur in Het Beaufort. Voor andere bankzaken staat naast Het Beaufort die avond de RaboCamper, waar u binnen kunt lopen en adviseurs klaarstaan om  uw vragen te beantwoorden.

Ondernemers ‘pitchen’ bij Hoestinkhof

Een van de eerste zichtbare activiteiten van Ondernemend Markelo vond gisteravond plaats bij De Hoestinkhof. De ondernemersclub die een voortzetting is van de voormalige Ondernemers Vereniging Markelo organiseerde bij De Hoestinkhof een ondernemersavond. Met ruim 75 aanmeldingen een veelbelovende aftrap van een aantal netwerkactiviteiten. De avond werd geleid door Kristel Veltkamp. Aan het begin van de avond werd in een kort gesprek met voorzitter Jan Thale Haandrikman uitgelegd wat Ondernemend Markelo zoal doet. Lang niet iedereen kende elkaar of wist bij welke onderneming de persoon hoorde. Dat werd anders nadat er in groepjes van 4-5 mensen per tafel iedereen zichzelf moest ‘pitchen’ tegenover de rest van de tafel. Een deel van de mensen wisselden vervolgens door naar de volgende tafel om daar hetzelfde over te doen. Dit leverde leuke gesprekken op, wat ook aan het eind van de avond zorgde voor een aantal interessante gesprekken van ondernemers die elkaar daarvoor toch eigenlijk helemaal niet zo goed kenden. (meer…)

Uitgelicht: Beauté de Vive Skincare

Er is lef voor nodig om je vaste baan op te zeggen en voor jezelf te beginnen. Vivienne Nijlant heeft het gedurfd, ze heeft in juni van dit jaar haar baan opgezegd en in september haar eigen beautysalon Beauté de Vive Skincare geopend. Uitkijkend over de weilanden rondom haar nieuwe woning aan de Oude Rijssenseweg 6 maken we kennis met Vivienne, door familie en vrienden vaak kortweg ‘Viev’ genoemd. En die bijnaam heeft ze gebruikt in de naam van haar salon: Beauté de Vive.

De nu 38-jarige Vivienne is geboren en opgegroeid in Vinkeveen en zo lang ze zich kan herinneren, had haar moeder een schoonheidssalon aan huis. Als klein meisje vond ze het leuk om hier een kijkje te nemen en ze wilde zelf ook van kleins af aan het vak van schoonheidsspecialiste leren. Na de Havo is ze daarom naar Opleiding van Berber Hoogkamer in Utrecht gegaan. Meteen na het behalen van haar diploma is ze begonnen met werken en is daarnaast blijven studeren om meer specialistische kennis op het vakgebied op te doen. Ze was toen pas 19 jaar en herinnert zich de eerste jaren als pittig: veel uren werken en daarnaast naar school en thuis veel studeren. Ze heeft veel werkervaring opgedaan in veel verschillende werkkringen, zoals een parfumerie, een schoonheidssalon, hotels en wellnesscentra. Enkele jaren daarna is ze bij haar moeder in de salon gaan werken, in eerste instantie parttime, maar die uren werden al snel meer. De klantenkring groeide in die jaren zo snel, dat werd uitgezien naar een groter pand met meerdere werkplekken en ruimere openingstijden. Aangezien het assortiment uitgebreid werd met veel verschillende behandelingen, met onder andere meer specialistische behandelingen op het gebied van skincare, werden er in de loop der jaren 3 personeelsleden aangenomen. (meer…)

Ondernemend Markelo maakt kennis met elkaar

20130506 hoestinkhofDe avond werd in de laatste nieuwsbrief van Ondernemend Markelo aangekondigd als avond om te speeddaten met andere ondernemers. Op woensdag 7 november kunnen alle Markelose ondernemers met elkaar kennismaken tijdens een ondernemersavond bij De Hoestinkhof. “Alle ondernemers die nog geen lid zijn van Ondernemend Markelo maar in Markelo gevestigd zijn of in Markelo wonen zijn ook welkom”, aldus voorzitter Jan Thale Haandrikman. De avond wordt geleid door Kristel Veltkamp en is vooral bedoeld als informeel samenzijn. (meer…)

Uitgelicht: Hairtouch

In Uitgelicht deze keer aandacht voor Hairtouch, de kapsalon aan de Holterweg die deze maand haar vijfjarig bestaan viert. Edward Duker, sinds 2013 eigenaar van Hairtouch, wilde van kinds af aan kapper worden. Na een bijbaantje in een slagerij, koos hij echter voor de slagersvakopleiding. Hier kwam hij na een jaar tot de conclusie dat dit een verkeerde keuze was en maakte hij de overstap naar de kappersopleiding. Daar voelde hij zich vanaf de eerste dag als een vis in het water. Na afronding van de opleiding ging Edward in loondienst bij een kapsalon en hier werkte hij zich op tot bedrijfsleider. Daarna vond Edward dat het tijd werd voor een eigen salon, waarin hij zijn passie en eigen visie ten uitvoer kon brengen. Met een flinke dosis zelfvertrouwen en een ondernemingsplan onder de arm ging de 19-jarige Duker richting de bank. Daar waren ze onder de indruk van de passie en de ambities van Edward en kort daarna opende hij zijn eigen kapsalon. Er brak een tijd aan van hard werken; een salon opzetten, daarnaast freelance trainingen geven voor Schwarzkopf Professional en deelnemen aan grote kapperswedstrijden zoals de Coiffure Award. Duker deed het graag, hij voelt zich kapper in hart en nieren en leeft voor zijn vak. “Ik zou niets anders willen”, zegt hij. (meer…)

Excursie verbindt ondernemend Markelo

Ondernemend Markelo organiseert op donderdag 18 oktober een excursie naar de Hertog Jan Brouwerij in het Limburgse Arcen. In deze nostalgische Hertog Jan brouwerij wordt hoog gegist bier gebrouwen. Tijdens deze excursie worden de ondernemers meegenomen in de historie van de brouwerij en hoe het productieproces er uit ziet. Uiteraard is er de gelegenheid om Hertog Jan bier te proeven en is er gedurende de dag ruim de gelegenheid tot netwerken. Vertrek vindt plaats om 11.00 uur vanaf het Kaasplein in Markelo. Ondernemers met een binding met Markelo kunnen zich voor de excursie per mail aanmelden. 

Lezersmenu bij Grandcafé De Kroon

Bij Grandcafé De Kroon kunnen lezers van de Tubantia in maand oktober genieten van het lezersmenu dat dagelijks, behalve op dinsdag wordt geserveerd vanaf 17.00 uur en op zondag zelfs vanaf 14.00 uur. “We zijn erg blij dat we door Dolf Ruesink gevraagd zijn om deze maand deel te nemen waardoor we ons bedrijf kunnen presenteren en onze gasten op culinair gebied kunnen laten ervaren waar we voor staan”, vertellen uitbaters Robert Volkers en Dennis Hendriksen enthousiast. Voor het lezersmenu heeft Dennis een passend driegangenmenu samengesteld voor de speciale lezersmenuprijs van 27,50 euro. Vooraf wordt een mooi aangebakken rundercarpaccio met truffelmayonaise geserveerd in de sfeervolle ambiance van De Kroon. Het voorgerecht wordt gevolgd door het hoofdgerecht dat bestaat uit een lendesteak met een saus van porto Bello en een stamppotje van chioggia biet. Het driegangenmenu wordt afgesloten met een nagerecht dat bestaat uit een Pecan toffee met merinqueschuim en een bolletje mokka coffee ijs.  (meer…)