18e Jaargang | zaterdag 13 juli 2024

Uitgelicht: Trialschool.nl

Ben je op zoek naar een unieke, gemotoriseerde en duurzame outdoor activiteit voor je bedrijf of groep? In de Markelose bossen van circuit 'de Herikerberg', vind je precies wat je nodig hebt. Met Trialschool.nl maakt Marcel Brunsveld motorrijden toegankelijk voor iedereen, zelfs als je geen motorervaring hebt! Wat is Trial? Trial is een motorsport waarbij het met name draait om technische rijvaardigheid, reactiesnelheid en evenwicht. Het is geen snelheidssport zoals motorcross. De uitdaging is om een route over obstakels, bestaande uit bijvoorbeeld hellingen, rotsen en boomstammen, zo foutloos mogelijk af te leggen. Raak je uit balans en zet je een voet aan de grond, dan krijg je tijdens een wedstrijd een strafpunt. Degene met de minste strafpunten wint. (meer…)

Lees meer

De Mode Villa nieuw in Markelo

Donderdag 20 juni is het zover. Aan de Grotestraat 27 opent Denise Lohuis Busschers de deuren van De Mode Villa. De afgelopen tijd is Denise heel druk geweest met het omtoveren van het pand tot haar nieuwe boutique, en dat is goed gelukt. De Mode Villa brengt steeds nieuwe mode, en heeft ook aandacht voor Home & Beauty. Zoals Denise zegt: "Alles waar de vrouw van nu van houdt." Denise vindt het persoonlijke contact belangrijk en geeft haar klanten eerlijk advies. Ze heeft eerder een boutique in Wierden gehad en gaat nu De Mode Villa voortzetten in Markelo, waar ze sinds twee jaar ook woont. Donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 juni is De Mode Villa van 10.30 uur tot 18.00 uur geopend.    

Lees meer

Inloopmiddag De Oude Klare

Bij dagbeleving  'De Oude Klare' richt het team zich op jou, als dementie je treft en jouw geheugen of oriëntatie je nogal eens in de steek laat. "Herinneringen versterken en maken door je leven te leven zoals je gewend bent. Interesses samen laten vloeien in een bedrijf waarin de mens centraal staat. Creativiteit in daden omzetten en er voor zorgen dat ieder ander opbloeit. Samen mooie herinneringen maken", met deze missie startte Marjolijn Vennebekken in februari 2021 haar bedrijf De Oude Klare op. Ben je benieuwd naar deze unieke locatie, de mensen achter de dagbeleving van De Oude Klare of misschien ben je nieuwsgierig hoe er elke dag opnieuw een lach op de gezichten van de cliënten wordt getoverd? Kom dan naar de inloopmiddag op dinsdag 11 juni van 14.00 tot 17.00 uur om zelf de sfeer te ervaren, antwoorden te krijgen op vragen of informatief in gesprek te gaan met het team en de mantelzorgers. Vanzelfsprekend staat de koffie klaar en wordt er voor iets lekkers gezorgd. 

Lees meer

Weggeefactie Greenpaints ‘Vöt met ’n kroam’

Markeloër Erik Waanders is met zijn bedrijf Greenpaints te vinden op het bedrijventerrein in Enter aan de Bleek 19b. Greenpaints staat voor duurzaamheid en helpt de wereld groener te worden. Zaterdag 8 juni van 9.00 tot 13.00 uur heeft Greenpaints een speciale weggeefactie 'Vöt met 'n kroam' op de agenda staan. Verf in miskleuren, uitlopende producten en oude voorraden moeten weg. "Weggeven is duurzamer dan weggooien, dus grijp deze kans om iets mooier te maken zonder kosten! Wellicht kunnen we met deze weggeefactie ook de Markelose verenigingen of de wagenbouwers van Dorpsfeest Markelo steunen", geeft Erik aan.  (meer…)

Lees meer

Cafetaria en IJssalon de Spieker viert derde lustrum

Vijftien jaar geleden is Robert Spijker in het pand aan de Grotestraat 6 in Markelo gestart met Cafetaria en IJssalon de Spieker. Robert vertelt: "Dat was de start van een groot avontuur sindsdien hebben we een flinke groei doorgemaakt. We verkopen naast friet en snacks ook ons eigen ambachtelijk gemaakte schepijs in heel veel smaken zodat er voor elk wat wils is". Ook mensen die gevoelig zijn voor kleurstoffen en/of een koemelkallergie hebben, kunnen terecht bij de Spieker in het centrum van Markelo. (meer…)

Lees meer

ABZ zoekt samenwerking met Vitelia

ABZ Diervoeding en Vitelia gaan met ingang van volgende week maandag een strategische samenwerking met elkaar aan. De huidige coöperatie ABZ, met onder meer een productielocatie aan de Goorseweg in Markelo, is onlangs ontstaan na een fusie met De Valk Wekerom. Ondanks de recente fusie wordt nu weer de samenwerking gezocht met een andere coöperatie. “Samenwerken is noodzakelijk, omdat samen de juiste positionering in de huidige uitdagende markt beter gerealiseerd kan worden”, blijkt uit de aankondiging van de samenwerking. Beide coöperaties hebben de intentie te onderzoeken of volledig samengaan verdere voordelen biedt. De medewerkers, OR en leden van beide coöperaties zijn inmiddels geïnformeerd.

Lees meer

Loempiatruck korte tijd afwezig

Sinds half november staat er elke dinsdag op het Kerkplein aan de zijde van de Grotestraat een foodtruck van 10.30 tot 17.30 uur. Lilian van de Mani Loempias Foodtruck is enthousiast over de plek in Markelo. Niet alleen mag ze rekenen op een flink  aantal vaste klanten op de dinsdag, ook voorbijrijdend verkeer maakt graag een tussenstop in Markelo voor de foodtruck. Helaas is Lilian herstellende van een operatie en is ze de komende drie weken niet aanwezig in Markelo. Als alles goed verloopt is Lilian dinsdag 18 juni weer aanwezig met de loempiatruck. 

Lees meer

Esch Camping Kaampert geopend

Waar gisteravond nog de laatste puntjes op de i werden gezet vond vanmiddag aan de Rijssenseweg de opening van Esch Camping Kaampert plaats. Na jaren van voorbereidingen was het voor eigenaren Jeanine en Edwin Smit vanmiddag dan eindelijk zover. De officiële opening werd verricht door de ouders van Jeanine, met het doorknippen van een lint. “We zijn blij dat we de droom die mijn ouders vroeger al hadden, nu werkelijkheid hebben kunnen maken. Esch Camping Kaampert richt zich op de wat oudere doelgroep en mensen die voor hun rust komen. Met de camping wilden we een gemoedelijke en ontspannen sfeer uitstralen. Volgens ons is dat goed gelukt”, aldus Jeanine vanmiddag. De camping heeft 25 ruime plekken, welke allemaal voorzien zijn van stroom, water en afvoer op de kampeerplek. Na de opening van vanmiddag kunnen Jeanine en Edwin vanaf morgen al gasten verwelkomen op Esch Camping Kaampert. (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo