Inspirerende avond met Bas Nijhuis

Op uitnodiging van Ondernemend Markelo heeft Nederlands voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis gisteravond bij De Kroon gezorgd voor een boeiende en inspirerende ondernemersavond. “Ondernemers die niet in de gelegenheid waren om deze avond van Ondernemend Markelo te bezoeken hebben echt iets gemist. Een businesstraining maar dan op een gezellige en humorvolle wijze waarbij Bas de ondernemers een spiegel voor hield”, vertelt een van de ondernemers na afloop. Met zijn verhaal wist Bas Nijhuis de ondernemers te overtuigen dat het belangrijk is om samen te werken, respect te hebben met de mensen waarmee je samenwerkt. Je kunnen verplaatsen in een ander, zorgen voor een goede voorbereiding maar vooral de mooie momenten te ‘beleven’ en hier niet zomaar aan voorbij gaan. Dicht bij jezelf blijven zorgt voor succes. Na het officiële deel werd het netwerken informeel voortgezet en bleef Nijhuis aanwezig om in gesprek te gaan met iedereen die op de avond aanwezig was. Deze inspirerende en gezellige netwerkavond is mede tot stand gekomen door de enthousiaste sponsoren Wevers Bouw, Erve Meenderinkboer, De Kroon, Notaris Geurts en Verbeek, Rabobank Holten Markelo en Welkoop Markelo. (meer…)

Carlijn Voskamp opent schoonheidssalon

Op zaterdag 26 november opent de Markelose Carlijn Voskamp haar eigen schoonheidssalon ‘Coach Your Skin by Carlijn’ in het centrum van Goor. Het pand aan de Grotestraat 131 is in de afgelopen weken verbouwd en van alle gemakken voorzien, zodat de klanten van Carlijn een echt ‘verwenmoment’ kunnen beleven in deze nieuwe salon. Carlijn houdt aanstaande zaterdag een Open Huis van 10.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de nieuwe salon en vertelt u graag meer over haar werkwijze en behandelmethodes. 

Open huis bij WY.Fysiotherapie

Vrijdagmiddag 18 november kan men vrijblijvend kennismaken met de samenwerkende therapeuten bij WY.Fysiotherapie aan de Holterweg in Markelo. De praktijk organiseert die middag tussen 16.00 en 18.00 uur een speeddate. “Wij willen jullie graag kennis laten maken met de verschillende therapeuten”, aldus Ying-Ha Tang. Die middag zijn fysiotherapeuten van WY.Fysiotherapie, een huidtherapeut van Dermedicare, een ergotherapeut van Ergotherapie Hof van Twente en een handtherapeut van Centrum voor Fysiotherapie aanwezig. (meer…)

De Bloemerie in Candle-light

De decembermaand staat in het teken van de feestdagen waarin we ons huis ‘warm’ aankleden met lichtjes, een kerstboom en kerstversiering. De Bloemerie organiseert van donderdag 17 november tot en met zaterdag 19 november Candle-light dagen van 8.30 tot 20.00 uur. De winkel aan de Noorachtereschweg staat geheel in het teken van kerst en is onderverdeeld in verschillende hoeken waarin diverse stijlen zijn te vinden. ‘we hopen mensen te verrassen en te inspireren met nostalgie, een landelijk en natuurlijke uitstraling maar ook met modern, goud- en zwarttinten en een ‘foute hoek’ met vele opvallende kleuren.  (meer…)

Il Campanile weer bij beste 500

Het Markelose restaurant Il Campanile staat voor het negende achtereenvolgende jaar in de Lekker500. De rasechte Italiaanse cantina in het centrum van Markelo behoort daarmee al jarenlang tot de 500 beste restaurants van Nederland. Dat Il Campanile populair is betekent ook dat er enige moeite moet worden gedaan om een reservering te maken. “Wie écht Italiaans wil eten in een no-nonsense omgeving is bij Il Campanile aan het goede adres”, begint de recensie over het Markelose restaurant van de familie Torella in de Lekker 500 editie 2023.

Uitgelicht: Juf Laura

Laura Zwienenberg is in 2020 afgestudeerd aan de PABO in Zwolle. Na haar studie is Laura gaan werken in het basisonderwijs. Op dit moment werkt Laura op een basisschool in Enschede. Hier geeft zij drie dagen per week les aan groep 4. Naast het werk als leerkracht heeft Laura haar eigen praktijk opgericht, genaamd Juf Laura. In deze praktijk verzorgt zij twee dagen per week bijles en huiswerkbegeleiding aan leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Dat Laura graag het beste voor ieder kind wil blijkt ook uit het feit dat zij al bijles gaf aan kinderen toen ze nog studeerde aan de PABO. Hoe haar eigen praktijk Juf Laura is ontstaan legt Laura uit: ‘’In 2017 gaf ik mijn eerste bijlessen bij mensen aan huis. Voordat ik de praktijk Juf Laura opzette, werd ik door een aantal ouders gevraagd om hun zoon/dochter bijles of huiswerkbegeleiding te geven. Tijdens de corona pandemie werd deze vraag steeds groter. In 2021 ben ik gestart met mijn eigen praktijk aan huis. Hierin begeleid ik zowel individueel-  als groepjes leerlingen. Ik vind het prachtig om de ontwikkelingen bij de leerlingen te kunnen en mogen zien! En de begeleiding te geven zodat iedere leerling op zijn eigen manier kan stralen. De afwisseling tussen voor de klas staan en de individuele begeleiding van leerlingen geeft mij positieve energie.’’ Laura wil graag haar aandacht leggen op het individueel begeleiden van kinderen. Door kinderen hun eigen talenten te laten ontwikkelen.  (meer…)

Bekkenbodemcheck bij Fysiotherapie Markelo

Als gevolg van een zwangerschap en bevalling is er een kans dat er bij u bekkenbodemklachten ontstaan. Meer dan de helft van de vrouwen blijkt met deze klachten geen hulp te zoeken ondanks het feit dat de bekkenbodemspiertraining, bekkenfysiotherapie en leefstijladviezen worden aanbevolen als eerste keus ter preventie en behandeling. “Vrouwen met een verhoogd risico krijgen tot nu toe in de begeleiding rondom de bevalling geen preventieve adviezen en therapie. Vrouwen draaien volop mee in de maatschappij, worden steeds ouder en moeten langer blijven werken. Een goede fysieke belastbaarheid, ook van de bekkenregio is hierbij een voorwaarde”, zo stelt Laurens Oling van Fysiotherapie Markelo. Laurens geeft aan dat een check van de bekkenbodem al in een vroegtijdig stadium bekken(bodem)disfuncties of het risico op het krijgen daarvan  kan signaleren. Lucienne Naber is als bekkenfysiotherapeut werkzaam bij Fysiotherapie Markelo. (meer…)

Sfeerverlichting in Huiskamer van Markelo

Het centrum van Markelo wordt jaarlijks in de donkere wintermaanden aangekleed met sfeerverlichting. “Deze sfeerverlichting is aan vervanging toe en bovendien vinden we het niet meer van deze tijd. We hebben daarom het plan opgevat om nieuwe verlichting aan te schaffen. Ons plan is om minimaal twee maar eigenlijk het liefst drie bomen in het centrum in de lampjes te zetten”, vertellen Richard Landuwer en Henry Blankhorst enthousiast. De gemeente heeft positief gereageerd op het plan van de ondernemers evenals het bestuur van Ondernemend Markelo. (meer…)

Uitgelicht: Zorgclub `t Lenfert


Na ruim een jaar van voorbereidingen opent op maandag 12 september Zorgclub `t Lenfert zijn deuren aan de Kluunvenneweg 5 in Markelo. Mirjam Kalkhaar is de initiatiefnemer van de zorgclub en ziet daarmee haar droom in vervulling gaan. ‘’Toen wij hier kwamen wonen in 2016 was er geen agrarisch bedrijf meer, wel was er veel ruimte zowel binnen- als buiten. Toen hebben gekeken naar de mogelijkheden om deze ruimtes optimaal te kunnen benutten. Het idee om een zorgclub op te zetten was er al direct. Eerst hebben wij goed gekeken in de omgeving, welke zorgclubs en dagbesteding er allemaal zijn. Gezien de lange wachtlijsten overal besloten wij zelf een zorgclub op te zetten. De naam, Zorgclub `t Lenfert , is vernoemd naar het voormalige agrarische bedrijf wat hier voorheen zat. Dat noemt men in de volksmond al ‘het `t Lenfert ’, wij vonden het mooi om dit in ere te houden, aldus Mirjam.’’

Zorgclub `t Lenfert
Zorgclub `t Lenfert is een kleinschalige zorgclub. Dit betekent dat er plek is voor tien personen per dag. De zorgclub is speciaal gericht op ouderen met dementie en Parkinson. Dit is omdat zij behoefte hebben aan sociale contacten. Ook speelt het ontlasten van mantelzorgers hierbij een grote rol. Zo legt Mirjam uit: ‘’Wij hebben voor deze doelgroep gekozen omdat deze mensen vaak buiten de boot vallen. Terwijl zij ook behoefte hebben aan gezelligheid en om met elkaar wat leuks doen. Dit gaat thuis vaak wat lastiger. Wij stimuleren graag de dingen die ze nog wél kunnen, dit zorgt ook voor meer eigenwaarde. Het is daarbij belangrijk dat mensen zich hier prettig voelen, naast het feit dat het ook een stukje mantelzorg ontlasten is. De mantelzorgers willen wij er wel bij betrekken, in wat de mensen hier doen.’’
(meer…)

Bedrijven bereikbaar in Kaasfabriek

De bibliotheek, 2impressU, Personeelsdiensten Markelo en Fotostudio Markelo zijn tijdens de opbouw van het feestterrein van Dorpsfeest Markelo gewoon bereikbaar. Tegenover Plus Blankhorst, direct naast de Geldmaat staat het hek open en kunt u rechts langs de oude liftschacht richting de bedrijven lopen.  (meer…)

Markelo in bedrijf