Gerrit neemt afscheid van Mechanisatie Lochem

Het personeel en het wagenpark van Mechanisatie Lochem BV reed vanmorgen rond de klok van half acht in colonne vanuit Lochem naar Markelo met een speciale missie. Hier en daar werd nog even gedacht dat de actie te maken zou kunnen hebben met enig protest maar niets was  minder waar. Het enorme spandoek op de eerste Fendt tractor was duidelijk. De inwoners van Beusbergen kan het dan ook niet ontgaan zijn. Gerrit Lubberdink werd vanmorgen door zijn collega’s van huis opgehaald om zijn naderende afscheid van Mechanisatie Lochem alvast in te wijden. Officieel is 29 juli de laatste werkdag van Fendt man Gerrit bij Mechanisatie Lochem en neemt hij na ruim 47 jaar afscheid. Door de vakantieperiode en zijn collega’s er allemaal bij te kunnen laten zijn, werd Gerrit vanmorgen alvast enorm verrast door de enorme stoet aan tractors en servicewagens van het bedrijf aan het Wansink in Markelo. (meer…)

Movado Sports start fitnesscentrum in Markelo

Fitnesscentrum Bodyfit Lifestyle in Markelo sluit eind juli haar deuren. Met ingang van 1 augustus wordt het pand aan het Burgemeester de Beaufortplein gehuurd door Movado Sports en wordt de fitnessvoorziening volledig nieuw ingericht. “We zullen enkele weken gesloten zijn in augustus om een kleine verbouwing en de herinrichting te kunnen realiseren. Gedurende de sluiting mogen alle leden die besluiten door te gaan bij Movado Sports, gratis fitnessen en groepslessen bijwonen in onze vestiging in Goor of Holten”, vertelt Inge Beelen, mede-eigenaar van Movado Sports. (meer…)

Molenaars Fokbedrijf in Brabantse handen

De Brabantse zwagers Paul van der Meijden en Jan Welvaarts van Elite Varkens BV hebben de aandelen van het Markelose Molenaars Fokbedrijf overgenomen. Het Markelose varkensbedrijf, dat in 1974 is opgericht door een aantal voerproducenten en een slachterij, was sinds 2013 al één van de franchisenemers in het Nederlandse Elite Varkens concept, waarbij biggen aan uitsluitend Duitse vleesvarkenshouders worden geleverd. Onder leiding van directeur Geert Beltman is Molenaars Fokbedrijf in 2012 gemoderniseerd en gegroeid naar 3000 zeugen met speenbiggen. De eerder genoemde Van der Meijden en Welvaarts zijn beide voor de helft eigenaar van Elite Varkens en hebben daarnaast ook een eigen varkensbedrijf. (meer…)

Movado neemt Bodyfit Lifestyle en Therapie over

Frans en Rita Berghuis nemen na bijna 30 jaar afscheid van Bodyfit Lifestyle en Therapie. Vandaag brachten zij leden en oud-leden op de hoogte van de recente ontwikkelingen met betrekking tot de sportschool aan het Burgemeester de Beaufortplein in Markelo. ” Met veel plezier hebben wij de afgelopen 30 jaar onze sportschool gerund. Het is nu tijd om het stokje over te dragen. Per 1 augustus is onze sportschool en het pand verkocht. De leiding komt in handen van Movado, deze huurt het van de nieuwe eigenaar. Movado zal deze week bekend maken hoe zij verder gaan”, geeft Frans aan.

Greenpaints opent Verfspot! in Markelo

Greenpaints is importeur en distributeur van kwalitatief hoogwaardige en duurzame verfsystemen. Het bedrijf is in mei 2012 opgestart door geboren en getogen Markeloër Erik Waanders. Hij is het gezicht achter Greenpaints. Erik startte zijn bedrijf acht jaar geleden in een bedrijfshal in Goor, maar zag al snel dat hij uit zijn jasje begon te groeien. In Enter aan de Bleek 19b vond hij op een nieuw bedrijventerrein een goede locatie voor zijn bedrijf. Zijn band met Markelo is natuurlijk sterk én een afhaalpunt in Markelo, stond al langer op zijn verlanglijstje. De ondernemer, die het credo “je moet het samen willen doen om te komen tot succes” met regelmaat uitdraagt, is deze week de samenwerking aangegaan met Fotostudio Markelo. Helemaal nieuw is die samenwerking natuurlijk niet want al veel groene en duurzame verfproducten zijn inmiddels in deze studioruimte gefotografeerd. (meer…)

Plus Blankhorst 25 jaar

Hoewel de maatregelen rondom corona een feest onmogelijk maken, heeft het personeel van Plus Blankhorst toch gezorgd voor een bijzondere start van de dag voor Henry en Rita Blankhorst. Het Markelose ondernemerspaar werd vanmorgen thuis opgehaald en met de koets naar Plus Blankhorst aan het Kerkplein gereden. Een enorme erehaag van personeelsleden stond daar klaar om Henry en Rita te begroeten waaronder ook Willy, Ingrid en Debby; werknemers van het eerste uur. Aankomende zondag stond een reünie op het programma waarvoor alle personeelsleden van nu maar ook in de afgelopen 25 jaar werkzaam zijn geweest bij Plus Blankhorst waren uitgenodigd. “In de afgelopen jaren hebben toch zo’n 450 mensen hier gewerkt en zijn er zelfs op dit moment personeelsleden aan het werk waarvan ook de ouders hier hebben gewerkt. Daar zijn we natuurlijk trots op. Het is geweldig dat er vanmorgen zoveel personeelsleden waren en hopelijk kunnen we deze feestelijke gebeurtenis nog eens goed gaan vieren samen met personeel maar ook met onze klanten. Door de beperkingen waarmee we nu te maken hebben is dat nu helaas niet mogelijk. In oktober staat er een kleine verbouwing van Plus Blankhorst in de planning. Hopelijk kunnen we daarna de 25-jarige mijlpaal van onze supermarkt wél op een passende manier gaan vieren”, vertelt Henry Blankhorst. (meer…)

Ruimere openingstijden mogelijk

De gemeente Hof van Twente wil ondernemers in deze bizarre tijd er graag op wijzen dat er in overleg met de gemeente kan worden afgeweken van de standaard openingstijden. Kappers en schoonheidssalons zijn inmiddels weer open, maar zijn soms zo druk dat langere of eerdere openstelling gewenst is. Alles winkels, waaronder ook kapperszaken en schoonheidssalons mogen dagelijks open zijn tussen 6.00 en 22.00 uur en op zon- en feestdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. (meer…)

Online kook-avontuur smaakt naar meer …

De try-out van de online Kookworkshop die afgelopen zaterdag werd georganiseerd door Bistro de Tasca smaakt naar meer! “Niet alleen onze kok Henk Beumer was enthousiast maar ook wij, als horecaondernemer. De try-out heeft ons inzicht gegeven welke punten we nog nader kunnen uitwerken met elkaar maar het culinaire online-kookavontuur is erg goed ontvangen door de deelnemers”, vertelt Jan Willem Lammertink. Zo goed dat er aanstaande zondag een speciaal Moederdag Kookavontuur op de planning staat van Bistro de Tasca. (meer…)

Lokale winkels online samen

Een van de initiatieven die is ontstaan als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus om zoveel mogelijk thuis te blijven is Koop in Hof van Twente. Het online platvorm voor ondernemers in Hof van Twente dat tevens wordt ondersteund door de gemeente Hof van Twente, het Ondernemersplatform Hof van Twente en Hofmarketing. Nu het platform een maand online is bieden steeds meer bedrijven in Markelo en de rest van Hof van Twente hun producten of diensten hierop aan. Zo zijn Bloembinderij de Postkamer, Fotostudio Markelo, Nummer 15, Voskamp Wonen & Slapen en De Hoestinkhof inmiddels samen met 27 andere bedrijven in Hof van Twente actief op Koopinhofvantwente.nl. Bestellingen die van maandag tot en met zaterdag voor 12.00 uur worden besteld wordt dezelfde dag nog bij de je thuisbezorgd. Met het bestellen via dit platform kun je thuisblijven met het gemak online bestellen en zo toch de lokale ondernemer ondersteunen. (meer…)

Noabers zetten samen schouders eronder

De coronamaatregelen zorgen voor bijzondere initiatieven en saamhorigheid onder inwoners en ondernemers. Waar in Markelo het noaberschap altijd al aanwezig is, zie je dat steeds meer ondernemers samen de schouders eronder zetten. Zo ook ‘noabers’ Aanstoot en Bronsvoort die dit paasweekend tot een zogenaamd drive-thru weekend omdoopten. Zaterdag en Eerste Paasdag tussen 16.00 en 20.00 uur reden al vele auto’s over het terrein van Snorrewind om daarna bij de drive-in van De Poppe een schnitzelmenu mee te nemen om deze thuis op te kunnen eten. “Een super initiatief”, aldus een van de mensen die gisteren bij de drive-in stond. Ook vandaag staan ze bij Snorrewind en De Poppe vanaf 16.00 uur weer klaar. (meer…)