Ondernemers maken kans op startersprijs

Ondernemers in Markelo die in 2021 zijn gestart met een eigen bedrijf maken kans op de Startersprijs Midden Twente 2022. Ze maken samen met startende ondernemers uit rest van Hof van Twente en Borne en Hengelo kans op deze prijs. Uit de aanmeldingen die via het aanmeldformulier op de website van de Startersprijs Midden Twente voor 15 augustus 2022 worden gedaan zal een jury een aantal genomineerden en een winnaar kiezen. De winnaar wordt op maandagavond 14 november 2022 bekend gemaakt in de Schouwburg Hengelo.
(meer…)

Bente en Onky openen jeugdzolder

In het bijzijn van veel kinderen is vanmorgen de vernieuwde jeugdzolder van Camping De Poppe officieel geopend. De Poppe knuffelbeer mascotte Onky en de Markelose Bente Bronsvoort knipten het lint door, waarna de kinderen nieuwsgierig de jeugdzolder binnenliepen. De jeugdzolder is met de inzet van veel partijen op tijd af om dienst te doen als gezellig honk waar het animatieteam van De Poppe zorgt voor veel vertier voor de jeugd in de vakantieperiode. (meer…)

Uitgelicht: WY.Fysiotherapie

Op 1 juni 2021 hebben Wendy Smit en Ying-Ha Tang de voormalige fysiotherapiepraktijk R.H. Wolters overgenomen. Wendy en Ying-Ha waren al jaren werkzaam in de praktijk. Omdat René Wolters met pensioen ging werden zij benaderd of ze de praktijk wilden overnemen. Nadat ze de mogelijkheden hadden onderzocht besloten Wendy en Ying-Ha om deze kans met beide handen aan te pakken. De overname ging soepel omdat ze wisten waar ze aan begonnen en al langere tijd in Markelo werken. Ze kennen het dorp, de mensen en de werkwijze. De weken voorafgaand aan de overname zijn Wendy en Ying-Ha druk bezig geweest met het eigen maken van de praktijk. Aangezien een jaar zo voorbij is wordt er nog steeds hard gewerkt om de praktijk vorm te geven naar de kernwaarden die zij willen uitstralen.

WY.fysiotherapie
Inmiddels gaat de praktijk van Wendy en Ying-Ha, aan de Holterweg 1, al een jaar door het leven als WY.fysiotherapie. Een nieuwe naam voor de praktijk bedenken was niet eenvoudig, daar hebben Wendy en Ying-Ha lang over nagedacht. Ying-Ha legt uit: ‘’WY staat voor de voorletters, de W van Wendy en de Y van Ying-Ha. Maar WY staat ook voor samen. Er is namelijk een gezamenlijke en brede kijk op de behandeling. Dat gaat samen met de patiënt en andere disciplines uit het pand, maar ook daarbuiten. Zoals een huisarts, psycholoog of osteopaat. In het pand bij WY.fysiotherapie zitten op dit moment ook een diëtist, huidtherapeut, ergotherapeut en een handtherapeut. De korte lijntjes, het samen afstemmen en overleggen, dat maakt ook dat WY een toepasselijke naam is, wij zijn ook samen. Samen met de patiënt willen wij in zijn totaliteit naar de mens kijken. Door de interne uitwisseling met elkaar zijn er korte lijnen om af te stemmen en te overleggen.
(meer…)

Sporthal doet beroep op bedrijven

De sporthal in Markelo, ook wel bekend als Sporthal De Haverkamp, is al meer dan 30 jaar een plek om te sporten, te bewegen en voor gezamenlijke muziekbeoefening. Tegenwoordig huisvest de sporthal ook een buitenschoolse opvang. Om dit alles mogelijk te maken wordt de hal geëxploiteerd door de Stichting Sporthal Markelo met een bestuur bestaande uit vrijwilligers. De dagelijkse gang van zaken wordt uitgevoerd door 3 vaste medewerkers. Deze medewerkers zorgen ervoor dat de hal altijd schoon is en zij dragen zorg voor het onderhoud en bij hen kunt u terecht met vragen over het gebruik. Om de sporthal goed te kunnen onderhouden en gebruiken is de stichting afhankelijk van een jaarlijkse subsidie van de gemeente Hof van Twente. De komende jaren gaat gemeente op deze subsidie bezuinigen en om een goede exploitatie voor een acceptabele prijs mogelijk te blijven maken is de stichting daarom mede afhankelijk van sponsoren. (meer…)

Nieuwe locatie BNI in Markelo

Chapter directeur Tom Fluks, nieuw lid Marsha Plevier en lidmaatschapscoördinator Martha van Hagen van BNI Capreolus.

Sinds 2018 komen een aantal ondernemers in Markelo bij elkaar om samen te netwerken tijdens een wekelijkse ontbijtsessie. Herberg de Pot was vanaf de oprichting van BNI Capreolus de vaste locatie met Teunis-Jan als gastheer en tot 1 juli tevens lid van de lokale netwerkorganisatie. Inmiddels is BNI Capreolus verhuisd naar De Hoeve. BNI verwelkomt gelijktijdig Marsha Plevier als nieuw lid die de bistro op Landgoed Kattenbergse Hoeve samen met haar man runt. De netwerkorganisatie BNI heeft als credo ‘Geven loont!’, netwerken worden met elkaar verbonden waardoor koude acquisitie in warme acquisitie veranderd. (meer…)

Pitstopactie bij DCO

DCO Jan de Croon heeft aanstaande zaterdag 11 juni een pitstopactie bij haar locatie in Markelo. Bij het tankstation geldt die dag een korting van 25 cent per liter op de die dag gelende literprijs van brandstof en bij afname van 20 liter of meer kunnen klanten gratis gebruik maken van een wasprogramma. Daarbovenop krijg je zaterdag 2 maal zoveel zegels bij een tankbeurt en kun je tussen 9 en 16 uur gratis de bandenspanning laten checken, banden oppompen en ruitervloeistof laten bijvullen.

Nieuwe opstelling markt valt in de smaak


Elke donderdagmorgen van 8.00 tot 12.30 uur wordt het Kerkplein gereserveerd voor de weekmarkt. Tijdens de werkzaamheden met betrekking tot de herinrichting van de Grotestraat hebben de marktkooplui net als alle ondernemers in Markelo hinder ervaren. Geen vaste plek maar flexibel zijn en roeien met de riemen die je hebt. De marktkramen werden opgeschoven en soms zelfs verplaatst. Het winkelende publiek reageerde juist enthousiast op deze aanpassingen waarbij de kramen vaak dichterbij elkaar geplaatst waren.
(meer…)

Geslaagde Open Dag Melkveebedrijf Udink


De Open Dag bij Melkveebedrijf Udink mocht met ruim 1.000 bezoekers afgelopen zaterdag rekenen op veel belangstelling. Het leverde niet alleen positieve geluiden op van collega agrariërs maar ook van niet-agrariërs. “Het was een prachtige dag waar de weersomstandigheden ons ook nog eens goedgezind waren. Voor oud en jong was er voldoende te zien en te beleven op ons bedrijf. Dankzij alle mensen die hebben geholpen om alles in goede banen te leiden kunnen we terugkijken op een succesvolle Open Dag”, vertellen Henk en Alina niet zonder trots. Veel interesse was er tijdens het melken van de koeien. De koeien vonden het geen enkel probleem en lieten alle belangstelling rustig op zich afkomen.  (meer…)

Lieché Beauté verder onder LISH Skin Studio


Na 7 jaar Lieché Beauté vond Lieke Scholte in ’t Hoff het in maart van dit jaar tijd voor een grote verbouwing inclusief naamswijziging. Door de verhuizing van haar huurpartner Pedicuresalon Saskia naar een pand in de Grotestraat kwam een grote droom uit van Lieke. Namelijk een prachtige zaak voor haar alleen. Na een aantal klusweken aan de Prinses Irenestraat 7 in Markelo was het zover en werd ook de nieuwe bedrijfsnaam onthuld. Lieché Beauté gaat verder onder de naam 𝗟𝗜𝗦𝗛 Skin Studio (𝗟𝗜eke 𝗦cholte in ’t 𝗛off) en is inmiddels weer volop aan het draaien. Lieke heeft in haar pand een ruime behandelruimte gecreëerd met veel natuurtinten en planten. “Het zorgt voor een ultiem rustmoment voor mijn klanten tijdens de huid-verbeterende behandelingen”, aldus Lieke. 
(meer…)

Opening locatie Solar Services Hof van Twente

Door groei en aanhoudende drukte is Solar Services Hof van Twente in 2020 genoodzaakt naar de Stationsweg 34A in Markelo te verhuizen. Een feestelijke opening van het nieuwe pand is echter uitgebleven door de maatregelen rondom corona. Nu deze versoepeld zijn en de verbouwing achter de rug is wil het bedrijf dit graag vieren op zaterdag 11 juni van 14.00 tot 17.00 uur doormiddel van een feestelijke Open Dag. Solar Services Hof van Twente nodigt u daarom van harte uit tijdens de Open Dag, waar het team u met trots verwelkomt om u rond te leiden zodat u een kijkje kunt nemen op de thuisbasis van het bedrijf.