Nieuw bestuur ondernemersclub

Ondernemend Markelo heeft na de algemene ledenvergadering van gisteravond een nieuw bestuur. In de zaal bij De Kroon droeg Jan Thale Haandrikman na iets meer dan 2,5 jaar de voorzittershamer over aan Riellie Berends. Ook Wolter-Jan Kistemaker en Jeroen Meutstege namen vanavond afscheid. Wolter Jan Kistemaker vervulde sinds de doorstart van Ondernemend Markelo de rol van penningmeester, welke functie nu zal worden uitgevoerd door Edwin Landeweerd. Marjan Noteboom is benoemd tot secretaris en Richard Landuwer tot algemeen bestuurslid en tevens vertegenwoordiger vanuit de Stichting Markelo Promotie. Zittende bestuursleden Robert Völkers, Esther Meijer en André Mensink blijven onderdeel van het bestuur. Het bestuur hoopt samen met de leden weer een sterke verbindende vereniging te worden die ook Markelo zal blijven vertegenwoordigen in het Ondernemersplatform Hof van Twente. De goed bezochte vergadering werd voorafgegaan aan een BBQ op het terras bij De Kroon. (meer…)

Uitgelicht: Van der Boom Podotherapie

Sinds twee jaar heeft Mark van der Boom zich gevestigd in Markelo als podotherapeut onder de naam Van der Boom Podotherapie. Van der Boom is geboren in Drenthe maar al op jonge leeftijd vertrokken naar Enschede, waar hij momenteel nog steeds woonachtig is. Desondanks is hij sterk verbonden met Markelo en de nabije omgeving. Nadat Mark de opleiding tot podotherapeut zes jaar geleden had afgerond is hij begonnen met werken bij Podotherapie Segerink in Deventer. In 2018 kreeg Mark de kans om voor zichzelf door te gaan en een gedeelte van de praktijk van Segerink over te nemen. Zodoende veranderde Podotherapie Segerink naar Van der Boom Podotherapie op 2 juli 2018 waarmee hij naast Markelo ook de locatie in Holten overnam. In Markelo is hij met zijn praktijk te vinden in  gezondheidscentrum Het Stroaten en in Holten is de praktijk van Van der Boom Podotherapie gevestigd in de schoenenwinkel van Steunenberg schoenen en in het gezondheidscentrum Fysio Pro.

Van der Boom heeft  altijd  wel gedacht dat het hem wat leek om iets voor zichzelf te gaan doen en te proberen, maar hoe of wat dat wist hij niet. ‘’Toen de mogelijkheid zich voordeed en ik de praktijk Segerink over kon nemen heb ik dat gedaan en ben toen het diepe ingesprongen’’, vertelt Mark. Tot op de dag van vandaag heeft hij hier geen spijt van vertrouwd hij ons lachend toe. ‘’Ik zou niet meer terug willen, want je kan je eigen beleid voeren, precies hoe je het zelf wilt. Zo vind ik persoonlijke contacten belangrijk en heb je meer ruimte om de agenda zelf in te plannen. Ook kan ik zolen maken en therapieën geven op een manier zoals ik dat wil. Die vrijheid is fijn.’’ Zo is het dus in een relatief korte tijd, snel gegaan voor van der Boom waarin veel is gebeurd. ‘’Ik heb het niet zo gepland of bedacht, maar tot op heden is het erg mooi hoe het allemaal gelopen is’’, aldus Mark.  (meer…)

Misset Metaalbescherming failliet

Het Markelose bedrijf Misset Metaalbescherming B.V.  is vanmorgen door de rechtbank in Overijssel failliet verklaard. De activiteiten van Misset Metaalbescherming bestaan uit het stralen, conserveren, schooperen en glasparelstralen en vinden plaats vanuit de werkplaats aan de Industrieweg in Markelo. Misset is al decennia actief in Markelo en werd na eerst onderdeel te zijn geweest van een moederbedrijf in Hilversum in 1989 verzelfstandigd. In 2006 werd het toenmalige bedrijf opgesplitst in Misset Metaalbescherming B.V. en Schilders- en afwerkingsbedrijf Misset Markelo B.V. Dit laatste bedrijf is actief in het stralen en coaten op locatie en valt niet onder het vandaag uitgesproken faillissement.

Nieuwe kartrekkers Ondernemend Markelo

Ondernemend Markelo heeft nieuwe kandidaten gevonden voor een nieuw bestuur. Dit voorjaar gaven Jan Thale Haandrikman, Wolter Jan Kistemaker en Jeroen Meutstege vanwege gebrek aan draagvlak aan hun functie neer te leggen. Hierdoor dreigde zelfs opheffing van de vereniging. De resterende bestuursleden Robert Völkers, Esther Meijer en André Mensink hebben in Riellie Berends, Marjan Noteboom, Edwin Landeweerd, en Richard Landuwer kandidaten gevonden die de kar bij Ondernemend Markelo samen willen gaan trekken. De bestuursverkiezing staat op de agenda voor de komende algemene ledenvergadering op 9 september 2020. Natuurlijk wordt daarbij rekening gehouden met de corona-maatregelen zoals 1,5 meter afstand houden. 

Gerrit neemt afscheid van Mechanisatie Lochem

Het personeel en het wagenpark van Mechanisatie Lochem BV reed vanmorgen rond de klok van half acht in colonne vanuit Lochem naar Markelo met een speciale missie. Hier en daar werd nog even gedacht dat de actie te maken zou kunnen hebben met enig protest maar niets was  minder waar. Het enorme spandoek op de eerste Fendt tractor was duidelijk. De inwoners van Beusbergen kan het dan ook niet ontgaan zijn. Gerrit Lubberdink werd vanmorgen door zijn collega’s van huis opgehaald om zijn naderende afscheid van Mechanisatie Lochem alvast in te wijden. Officieel is 29 juli de laatste werkdag van Fendt man Gerrit bij Mechanisatie Lochem en neemt hij na ruim 47 jaar afscheid. Door de vakantieperiode en zijn collega’s er allemaal bij te kunnen laten zijn, werd Gerrit vanmorgen alvast enorm verrast door de enorme stoet aan tractors en servicewagens van het bedrijf aan het Wansink in Markelo. (meer…)

Movado Sports start fitnesscentrum in Markelo

Fitnesscentrum Bodyfit Lifestyle in Markelo sluit eind juli haar deuren. Met ingang van 1 augustus wordt het pand aan het Burgemeester de Beaufortplein gehuurd door Movado Sports en wordt de fitnessvoorziening volledig nieuw ingericht. “We zullen enkele weken gesloten zijn in augustus om een kleine verbouwing en de herinrichting te kunnen realiseren. Gedurende de sluiting mogen alle leden die besluiten door te gaan bij Movado Sports, gratis fitnessen en groepslessen bijwonen in onze vestiging in Goor of Holten”, vertelt Inge Beelen, mede-eigenaar van Movado Sports. (meer…)

Molenaars Fokbedrijf in Brabantse handen

De Brabantse zwagers Paul van der Meijden en Jan Welvaarts van Elite Varkens BV hebben de aandelen van het Markelose Molenaars Fokbedrijf overgenomen. Het Markelose varkensbedrijf, dat in 1974 is opgericht door een aantal voerproducenten en een slachterij, was sinds 2013 al één van de franchisenemers in het Nederlandse Elite Varkens concept, waarbij biggen aan uitsluitend Duitse vleesvarkenshouders worden geleverd. Onder leiding van directeur Geert Beltman is Molenaars Fokbedrijf in 2012 gemoderniseerd en gegroeid naar 3000 zeugen met speenbiggen. De eerder genoemde Van der Meijden en Welvaarts zijn beide voor de helft eigenaar van Elite Varkens en hebben daarnaast ook een eigen varkensbedrijf. (meer…)

Movado neemt Bodyfit Lifestyle en Therapie over

Frans en Rita Berghuis nemen na bijna 30 jaar afscheid van Bodyfit Lifestyle en Therapie. Vandaag brachten zij leden en oud-leden op de hoogte van de recente ontwikkelingen met betrekking tot de sportschool aan het Burgemeester de Beaufortplein in Markelo. ” Met veel plezier hebben wij de afgelopen 30 jaar onze sportschool gerund. Het is nu tijd om het stokje over te dragen. Per 1 augustus is onze sportschool en het pand verkocht. De leiding komt in handen van Movado, deze huurt het van de nieuwe eigenaar. Movado zal deze week bekend maken hoe zij verder gaan”, geeft Frans aan.

Greenpaints opent Verfspot! in Markelo

Greenpaints is importeur en distributeur van kwalitatief hoogwaardige en duurzame verfsystemen. Het bedrijf is in mei 2012 opgestart door geboren en getogen Markeloër Erik Waanders. Hij is het gezicht achter Greenpaints. Erik startte zijn bedrijf acht jaar geleden in een bedrijfshal in Goor, maar zag al snel dat hij uit zijn jasje begon te groeien. In Enter aan de Bleek 19b vond hij op een nieuw bedrijventerrein een goede locatie voor zijn bedrijf. Zijn band met Markelo is natuurlijk sterk én een afhaalpunt in Markelo, stond al langer op zijn verlanglijstje. De ondernemer, die het credo “je moet het samen willen doen om te komen tot succes” met regelmaat uitdraagt, is deze week de samenwerking aangegaan met Fotostudio Markelo. Helemaal nieuw is die samenwerking natuurlijk niet want al veel groene en duurzame verfproducten zijn inmiddels in deze studioruimte gefotografeerd. (meer…)

Plus Blankhorst 25 jaar

Hoewel de maatregelen rondom corona een feest onmogelijk maken, heeft het personeel van Plus Blankhorst toch gezorgd voor een bijzondere start van de dag voor Henry en Rita Blankhorst. Het Markelose ondernemerspaar werd vanmorgen thuis opgehaald en met de koets naar Plus Blankhorst aan het Kerkplein gereden. Een enorme erehaag van personeelsleden stond daar klaar om Henry en Rita te begroeten waaronder ook Willy, Ingrid en Debby; werknemers van het eerste uur. Aankomende zondag stond een reünie op het programma waarvoor alle personeelsleden van nu maar ook in de afgelopen 25 jaar werkzaam zijn geweest bij Plus Blankhorst waren uitgenodigd. “In de afgelopen jaren hebben toch zo’n 450 mensen hier gewerkt en zijn er zelfs op dit moment personeelsleden aan het werk waarvan ook de ouders hier hebben gewerkt. Daar zijn we natuurlijk trots op. Het is geweldig dat er vanmorgen zoveel personeelsleden waren en hopelijk kunnen we deze feestelijke gebeurtenis nog eens goed gaan vieren samen met personeel maar ook met onze klanten. Door de beperkingen waarmee we nu te maken hebben is dat nu helaas niet mogelijk. In oktober staat er een kleine verbouwing van Plus Blankhorst in de planning. Hopelijk kunnen we daarna de 25-jarige mijlpaal van onze supermarkt wél op een passende manier gaan vieren”, vertelt Henry Blankhorst. (meer…)