Lustrum voor Afusion

Afusion viert haar 1e lustrum. Vandaag exact vijf jaar geleden startte Anne Oplaat aan de Grotestraat met haar droom. Inmiddels is de oorspronkelijke ruimte van haar sportschool flink uitgebreid en staat ze er niet meer alleen voor. Naast de bekende vaste krachten zet ook haar vriend Max inmiddels de schouders onder Afusion. De maatregelen, opgelegd door de Rijksoverheid om het coronavirus te verslaan heeft ervoor gezorgd dat Anne tijdelijk andere werkzaamheden heeft gezocht. Op 19 mei worden een aantal coronamaatregelen losgelaten of aangepast, als de cijfers dit toelaten. Sportscholen mogen hun deuren weer openen met in achtneming van een aantal voorwaarden. Voor Max reden om Anne vandaag te verrassen en er samen met Myrthe en Holger ,weliswaar via een zoomverbinding een toost op uit te brengen.  (meer…)

Tulpen plukken in Stokkum

Aan de Oude Borculoseweg 4 in Stokkum is het vanaf volgende week vrijdag 30 april mogelijk om zelf tulpen te plukken voor een voorjaarsboeket. “Afgelopen najaar ben ik begonnen met 7.000 tulpen en Allium bollen uit te zoeken en te planten,” aldus Alies Woestenenk over de nieuwe pluktuin van Bloemetje Geluk. Alies: “Na het tulpenseizoen in april/mei zijn er vanaf juli kleurrijke zomerboeketten te plukken, met onder andere dahlia, zinnia, lathyrus, korenbloem, dille, rudbeckia, gladiolen en zo meer.” Het plukken van een eigen boeket is volgens Alies een leuke activiteit voor jong en oud. Een plukmand en tangetje staan op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10.30 en 16.00 uur klaar.

Plus Blankhorst langer open

Vanaf maandag 26 april veranderen de openingstijden van Plus Blankhorst in Markelo. Het speciale ouderen half uurtje op de dinsdag- en donderdagmorgen verdwijnt. “We zijn dan gewoon weer van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot en met 20.00 uur geopend”, vertelt Henry Blankhorst. Op veel verzoeken van klanten heeft Henry besloten om de deuren van de winkel op zondag eerder te openen. Henry: “Met ingang van zondag 2 mei is Plus Blankhorst geopend van 10.00 tot en met 17.00 uur. 

Uitgelicht: Kinderopvang Hof van Twente

Tegenwoordig is Kinderopvang Hof van Twente ook te vinden in Kindcentrum Markelo. In dit klimaat neutrale gebouw biedt Kinderopvang Hof van Twente kinderdagopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar, peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar en BSO voor kinderen vanaf 4 jaar. Ten opzichte van de vorige locatie(s) zijn er mooie stappen gemaakt. “We zijn er zeker op vooruit gegaan in dit nieuwe gebouw. Een absolute toegevoegde waarde is dat alles onder een dak zit. Naast het feit dat de kinderopvang gevestigd zit in het nieuwe Kindcentrum aan de Koekoekslaan hebben wij korte lijntjes met de basisscholen de Zwaluw en de Welp. Maar ook de JGZ en het consultatiebureau zitten in hetzelfde gebouw. Kortom, een prachtige centrale plek waarbij jouw kind vanaf dag 1 op de juiste plek zal zitten bij Kinderopvang Hof van Twente. We weten zelf veel dingen, maar niet alles. Dus hoe mooi is het om samen met nog meer professionals een kind zo ver als mogelijk verder te kunnen helpen’’, aldus pedagogisch medewerker Lieke Maatman van Kinderopvang Hof van Twente. (meer…)

Authentieke, handgedraaide worsten terug in Markelo

In februari startte de Twentse Worsterij met de verkoop van worst. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van Dennis Hendriksen in vervulling: “Aan de keukentafel waar mijn ideeën voor de Worsterij werden uitgedacht, draaiden tientallen jaren terug mijn grootouders ook zelf worst. Prachtig toch!”

Als jonge knaap herinnert Dennis zich hoe, niet alleen worst, maar ook de door hem geliefde ‘schreumkes’ thuis gemaakt werden. Natuurlijk niet wetend dat het werken met vlees zijn beroep zou worden. “Als chef-kok bij De Kroon werk ik veel met vlees, dit is echt een passie van mij. Enkele jaren geleden maakte ik mijn eerste recept voor droge worst. Deze was, met zijn kenmerkende kruidnagelsmaak, toen al favoriet bij veel café gasten”, aldus Dennis. Vanaf aankomende zaterdag zijn de worstspecialiteiten van de Twentse Worsterij verkrijgbaar op het Kerkplein tussen 9.00 en 12.00 uur. (meer…)

Lustrum voor de Kroon

De oranje en witte ballonnen bij de ingang van de Kroon geven een feestelijk tintje aan het 1e lustrum van De Kroon. “Zo jammer dat we dit op dit moment nog niet met gasten kunnen vieren in de zalen, op het terras of aan de bar. Om het helemaal stil te houden vonden we ook geen oplossing. We hebben daarom een speciaal jubileum-menu samengesteld dat kan worden afgehaald”, vertelt Robert Volkers. Het team van de Kroon heeft nog veel meer leuke acties in petto voor de komende tijd. Veel willen ze er nog niet over zeggen maar rond de Paasdagen laten ze zeker iets van zich horen. 

Ziggers ICT wordt RF Computers

Na ruim 1,5 jaar aan de Taets van Amerongenstraat en ruim een half jaar aan de Holterweg verdwijnt Ziggers ICT binnenkort uit het Markelose straatbeeld. Jamie Ziggers heeft de samenwerking gezocht met Joy Ridha en sinds augustus werken ze samen onder de naam HaaS ICT. Onder de handelsnaam RF Computers zullen ze in Markelo refurbished computers en werkstations, inkt en computeronderdelen aanbieden. “Behalve de naam verandert er niet veel. Nog altijd dezelfde service als u van ons gewend bent”, aldus de tekst op de Facebookpagina van Ziggers ICT. Jamie en Joy verwachten in het tweede of derde kwartaal een nieuwe webshop te lanceren. De winkel in Markelo wordt momenteel verbouwd.

Koninklijk predicaat voor Aqua+

Als eerste bedrijf in Hof van Twente heeft mag Aqua+ Srpinklersystemen vanaf vandaag de titel ‘Koninklijk’ dragen. Andries Heidema, commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, reikte vandaag namens Zijne Majesteit Koning Willem Alexander het predicaat ‘Koninklijk’ uit aan eigenaren Michel en Bas-Jan Walhof. “Het is een intensief proces geweest dat ongeveer een jaar in beslag heeft genomen. We hebben een strenge screening ondergaan waarbij de gehele organisatie onder de loep is genomen. Afgelopen jaar is een bijzonder jaar voor ons geweest, aangezien het bedrijf is overgedragen aan de volgende generatie Ik vind dit een mooie manier om mijn vader en voorvaderen te bedanken voor de mogelijkheid die mij nu geboden wordt”, aldus de in Markelo woonachtige Bas-Jan die sinds september vorig jaar als 5e generatie Walhof het bedrijf heeft overgenomen van zijn vader Michel. Een trotse burgemeester Nauta was vanwege corona een van de weinige aanwezigen bij de uitreiking vandaag. (meer…)

Pand Mirjam krijgt andere invulling

Het winkelpand van Modehuis Mirjam aan de Grotestraat in Markelo krijgt een andere invulling. Mirjam Brinkmans heeft de verkoop van het pand bevestigd en gaat samen met Johan op zoek naar een toekomstige woonplek. Inmiddels is de opheffingsuitverkoop – op afspraak – van de kledingwinkel gestart. “Alles is te koop. Wat er verder met het pand gebeurd is nog niet duidelijk. De overdracht is in mei”, aldus Mirjam. De eerdere plannen voor appartementen in een deel van het pand lijken in ieder geval niet door te gaan, de verleende vergunning voor de verbouw van de winkel tot 2 appartementen is inmiddels ingetrokken. (meer…)

Op afspraak winkels en contactberoepen open

Na 11 weken gesloten te zijn geweest, was het voor bijna alle contactberoepen vanmorgen weer toegestaan om aan de slag te gaan. Voor veel kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, massagesalons maar ook winkeliers moet het vanmorgen een bijzonder gevoel hebben gegeven toen zij hun deuren weer mochten openen. Winkels kunnen vanaf vandaag open op afspraak. Deze verruiming komt bovenop de afhaalmogelijkheid in winkels.  (meer…)