Startschot jubileumjaar Camping Monte Bello

Bij Camping Monte Bello is vanmiddag het startschot gegeven voor het jubileumjaar 2019. Op 1 januari bestaat de Barghut namelijk 12,5 jaar en op 6 augustus viert Camping Monte Bello haar 100 jarig jubileum. Voor Jan, Gerrie, Gettie en Michelle Overmeen staat er dus een bijzonder jaar te wachten waar zij vanmiddag alvast op gepaste wijze bij hebben stilgestaan en natuurlijk een eerste borrel op hebben gedronken. 

Zandwinning Domelaar wisselt van eigenaar

Dyckerhoff Basal heeft na 36 jaar zandwinnen op locatie ‘De Domelaar’ besloten te stoppen met deze activiteit binnen haar onderneming. Met ingang van donderdag 27 december zijn alle activiteiten op zandwinlocatie ‘De Domelaar’ overgenomen door Gebr. van der Heiden Zandwinning B.V. Een familiebedrijf, dat ruim 40 jaar actief is in de op- en overslag van, alsmede de handel in grondstoffen. Met de aankoop van zandwinlocatie  ‘De Domelaar’ zien zij deze overname als een mooie toevoeging van haar al bestaande bedrijfsactiviteiten.  (meer…)

Veranderingen voor Etos en Schuurman

Eind juni 2019 sluit Rita Blankhorst de deuren van Etos Blankhorst aan de Grotestraat 10 in Markelo. Weliswaar met een dubbel gevoel, vertelt Rita. “Ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt en doe dat nog steeds, maar ik wil de komende jaren toch wat meer tijd hebben om te genieten van het leven”. Het huurcontract van de drogisterij loopt af deze zomer, bijtekenen voor nog eens vijf jaar zou betekenen dat ze op volle kracht door moet blijven gaan. Landelijke tendensen die het toekomstbeeld van de detailhandel in Nederland sterk veranderen hebben bijgedragen aan haar besluit om te stoppen met Etos Blankhorst. Dit betekent het einde van de drogisterij die zich 11 jaar geleden vestigde in het destijds nieuw gebouwde pand op de voormalige locatie van warenhuis Dollekamp. Vervelen zal Rita zich zeker niet, want naast tijd doorbrengen met familie vindt ze het ook erg fijn om haar man Henry te assisteren bij Plus Blankhorst.

Schuurman Service Centrum, gevestigd in hetzelfde pand aan de Grotestraat, verhuist in het voorjaar naar de Voordesdijk 1 in Markelo. Eddy Schuurman blijft vanuit zijn nieuwe werkplaats, waar klanten terecht kunnen voor alle schoenreparaties, (auto)sleutels en aanverwante artikelen, garant staan voor dezelfde service, snelheid en kwaliteit. “Dat klopt inderdaad”, zegt Eddy. “Op onze nieuwe locatie kan men altijd voor de deur parkeren, wat hier gewoonweg niet mogelijk is. Bovendien heb ik straks meer ruimte voor mijn gereedschap en werkzaamheden”. Al met al staat er dus de komende maanden zeker wat te veranderen in het centrumgebied. Beide ondernemers zijn erg blij dat de eigenaar van het pand in een vergevorderd stadium is met een nieuwe huurder, die een vervolg gaat geven aan de bestemming detailhandel.

Ziggers ICT opent in januari 2019

Met uitzicht op het Kaasplein werkte Jamie Ziggers de afgelopen week aan de inrichting van zijn nieuwe bedrijf. Ziggers ICT heeft zijn onderkomen gevonden in een deel van Profile Markelo aan de Taets van Amerongenstraat in Markelo. “Jamie was op zoek naar een ruimte voor zijn bedrijf. Op termijn willen we gaan samenwerken en juist daarom is het fijn dat we met elkaar deze oplossing hebben gevonden. Jamie gebruikt ruim 35 m2 van onze showroom en kan daar zijn werkzaamheden uitvoeren”, vertelt Marcel Driezes. Jamie is een allrounder op het gebied van ICT en naast het uitvoeren van reparaties aan computers en laptops geeft hij ook graag advies op het gebied van beveiliging van uw netwerk of helpt bij het installeren van computerprogramma’s. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de uitstraling van Ziggers ICT. Vanaf dinsdag 8 januari opent Ziggers ICT officieel zijn deuren en hanteert het bedrijf dezelfde openingstijden als Profile Markelo. 

Gerard Beverdam stopt per 28 februari

Gerard Beverdam reparatie & service sluit met ingang van 28 februari definitief de deuren van zijn pand. Zichtbaar aangeslagen vertellen Gerard en Francien dat zij dit besluit hebben moeten nemen door gezondheidsredenen van Gerard. Diep in hun hart hadden ze graag nog een aantal jaren doorgewerkt in hun winkel aan de rand van het Kaasplein maar laat de gezondheid van Gerard dat eenvoudigweg niet toe. Dat is ook de reden waarom Gerard heeft moeten besluiten om met ingang van volgende week geen reparaties aan bruin- en witgoed meer uit te voeren. “Natuurlijk wikkelen we alle lopende reparaties af zoals men dat van ons gewend was, maar nieuwe opdrachten kan ik helaas niet meer aannemen. Wel blijft de winkel tot 28 februari geopend”, geeft Gerard aan. In de maanden januari en februari geldt er een opheffingsuitverkoop in de winkel van Gerard Beverdam. (meer…)

Univé geopend op nieuwe locatie

Een aantal dagen eerder dan gepland en verwacht, is het advieskantoor van Univé in Markelo verhuisd naar de Taets van Amerongenstraat 1a. “Het kantoor is geheel volgens de nieuwe Univé-huisstijl ingericht en oogt daarmee frisser en energieker. Wij vinden het belangrijk dat de persoonlijke dienstverlening van Univé in Markelo en omgeving blijft bestaan”, aldus commercieel directeur Jan Thale Haandrikman. “We zijn erg blij met ons nieuwe advieskantoor. Daar gaan we in de toekomst naast ons vertrouwde assortiment slimme oplossingen aanbieden om risico’s te voorkomen en gevolgen te beperken.” Het advieskantoor van Univé is geopend op werkdagen van 10.00 tot 18.00 uur en op donderdag kunt u zelfs tot 21.00 uur terecht op deze nieuwe locatie.  (meer…)

Countus informeert melkveehouders

Met een aantal bijeenkomsten in haar werkgebied wil Countus melkveehouders voorlichten over de veranderingen in de sector. Eén van deze avonden wordt gehouden in Markelo. Volgende week dinsdagavond 11 december zijn melkveehouders vanaf 19.45 uur welkom bij De Poppe. Tijdens de avond staan de kringloopmelkveehouderij en generatiewisseling op het programma. Ook wordt er stilgestaan bij de wat veranderingen en ontwikkelingen met de melkveehouder persoonlijk doen. Aanmelding voor de bijeenkomst kan via de website van Countus.

Decemberactie start zaterdag

In de periode van 1 december tot en met 23 december kunt u bij 22 Markelose winkeliers uw kassabon inleveren voorzien van naam en telefoonnummer waardoor u meedoet aan de decemberactie. De deelnemende ondernemers zijn allen te herkennen aan de speciale poster op het raam van hun winkelpand. In 3 trekkingen worden er uit alle ingeleverde kassabonnen in totaal 30 winnaars getrokken. De trekkingsdagen zijn maandag 10 december, maandag 17 december en maandag 24 december. Tijdens de laatste trekking wordt een winnaar getrokken voor de Golden Goodiebag. De Golden Goodiebag bevat in ieder geval een cheque ter waarde van €100 euro. Tevens wordt er een waardebon voor een luchtballonvaart voor 2 personen verloot. De uitreiking van deze hoofdprijs zal plaatsvinden tijdens het vervullen van de kinderwensen op zaterdag 12 januari bij ‘t Wapen van Markelo.  (meer…)

Lancering BNI chapter bij De Pot

Volgende week vrijdag wordt om 7.00 uur tijdens een ontbijt-vergadering Business Netwerk International (BNI) chapter Capreolus bij Herberg de Pot officieel gelanceerd. “Steeds meer ondernemers ontdekken de professionele netwerkorganisatie BNI en haar voordelen. De organisatie kent dan ook een enorme groei. Dat bewijst de oprichting van alweer een nieuw BNI-chapter in de regio Overijssel-oost”, geeft Area Director Consultant, BNI Overijssel-Oost Henk van Urk aan. Van Urk verwacht bij de lancering van Capreolus zo’n 100 à 150 ondernemers te mogen begroeten bij Herberg de Pot in Markelo. Capreolus zal worden voorgezeten door Annemieke Post terwijl kandidaat-notaris Olle Geurts de functie van secretaris-penningmeester voor zijn rekening neemt. In de aanloop naar de officiële lancering werd geruime tijd elke vrijdagmorgen ontbijt-bijeenkomsten georganiseerd waarbij een steeds grotere groep ondernemers zich aan sloot. Nu de groep is uitgegroeid tot een vast aantal van 25 ondernemers is de lancering van het BNI chapter gepland op vrijdagmorgen 30 november en hebben zij de ambitie om zo snel mogelijk door te groeien naar minimaal 35 leden.  (meer…)

Rent-a-Tent neemt branchegenoot over

Marieke de Boer en Hendrik Gersen (Rent-a-Tent), Marie Louise Jonk-Plug en Simon Jonk (Eurosporvac)

Met de overname van branchegenoot Eurosporvac van de familie Jonk kan de Markelose tentaanbieder Rent-a-Tent ruim 400 tenten meer aanbieden. Eurosporvac is een familiebedrijf uit Zuidoostbeemster en verhuurt tenten op meer dan 22 bestemmingingen in en buiten Nederland. Rent-a-Tent beschikt over meer dan 1.000 huurtenten op meer dan honderd locaties in Europa. “Kamperen wordt steeds populairder, de verhuursector zit daardoor sterk in de lift. Steeds meer vakantiegangers willen het echte gevoel van kamperen beleven en gaan op reis met een tent of toercaravan. De ontwikkeling zien we daadwerkelijk terug in onze boekingen”, aldus directeur Hendrik Gersen die goede kansen ziet in de overname. (meer…)