Opening locatie Solar Services Hof van Twente

Door groei en aanhoudende drukte is Solar Services Hof van Twente in 2020 genoodzaakt naar de Stationsweg 34A in Markelo te verhuizen. Een feestelijke opening van het nieuwe pand is echter uitgebleven door de maatregelen rondom corona. Nu deze versoepeld zijn en de verbouwing achter de rug is wil het bedrijf dit graag vieren op zaterdag 11 juni van 14.00 tot 17.00 uur doormiddel van een feestelijke Open Dag. Solar Services Hof van Twente nodigt u daarom van harte uit tijdens de Open Dag, waar het team u met trots verwelkomt om u rond te leiden zodat u een kijkje kunt nemen op de thuisbasis van het bedrijf. 

Haringhappen voor nieuwe uitkijktoren

Op dinsdag 21 juni wordt bij Herberg de Pot van 16.00 tot 20.00 uur voor ondernemers in de Hof van Twente een groot netwerkevenement georganiseerd door de De Haringparty Hof van Twente. De Haringparty Hof van Twente stelt zich ten doel om jaarlijks in één van de kernen een netwerkevenement te houden voor ondernemers in Hof van Twente. Net als in 2019, de eerste editie, wordt het evenement geheel georganiseerd door vrijwilligers. Het bestuur van de Haringparty bestaat uit een groep van vrijwilligers die zich belangeloos inzet voor de Haringparty Hof van Twente, te weten Teunis-Jan Roeterdink, Daniel Brandriet, Karin Eijkelkamp, Jorieke Eertink, Ruud Brok, Olle Geurts, Martin Leferink, Frank van het Bolscher en Nicola Wilmink.  (meer…)

Open dag bij Melkveebedrijf Udink

Zaterdag 21 mei zetten Henk en Alina Udink de deuren van hun boerderij open. Zo is de ligboxelstal voor 240 koeien, maar ook de biogasinstallatie waarmee de familie groene energie opwekt. Voor jong en oud is er tijdens de open dag van 10.00 tot 16.00 uur aan de Brummelaarsweg 12 van alles te zien en te beleven. In de stallen is te zien wat de koeien en de kalfjes eten en om 12.30 uur is het melken van de koeien te bewonderen. Voor kinderen zijn er onder meer kleurplaten, informatieborden en een springkussen aanwezig om de dag tot een leuke belevenis met een leerzaam tintje te maken. (meer…)

Camping De Borkeld in andere handen

Camping De Borkeld, in het verleden ook bekend als Camping De Wildhof, is deze maand in andere handen gekomen. Eigenaren Dico en Agnita Stukker hebben de aandelen van het recreatiebedrijf aan de Winterkamperweg overgedragen aan Buitengoed De Borkeld BV. Dit is een besloten vennootschap van Gerrit Tijhuis en Paul Schuttenbelt. Laatstgenoemde is in Markelo geen onbekende en was betrokken bij de vele mobiele recreatiewoningen op Hessenheem. Het bijna 8 hectare tellende terrein dat grenst aan natuurgebied De Borkeld is al decennialang bekend als camping. De plannen van de nieuwe eigenaar zijn nog niet bekend. Het is niet de eerste camping in Markelo die na jaren van eigenaar wisselt. Aan de andere kant van Markelo werd in 2019 Camping De Kattenberg overgenomen door de familie Bomans en Werner Haafkes, die het omvormde tot Landgoed De Kattenbergse Hoeve en Mooi Twente Lodges.

Koperen jubileum Keukenhof van Twente

In 2009 begon Jeroen Meutstege in Holten met Keukenhof van Holten. In 2015 werd er in Delden een nieuwe studio geopend en werd de naam steeds meer gewijzigd naar Keukenhof van Twente. Vandaag vierde Jeroen samen met zijn team het 12,5 jarig jubileum van Keukenhof van Twente met een door JR Events georganiseerde activiteit en een etentje bij De Poppe. “Zonder dit team hadden we dit natuurlijk niet volbracht”, verzekert Jeroen ons. Na 12,5 jaar is het bedrijf uit haar locatie aan de Oranjestraat in Holten gegroeid. Jeroen: “Eind dit jaar hopen we onze intrek te nemen in ons nieuwbouwpand in Holten waar we kantoor, studio, opslag en werkplaats samenbrengen.” Door deze stap naar een groter pand hoopt Jeroen samen met zijn team door te groeien naar een volgend jubileum. Op de dag dat het koperen jubileum van Keukenhof van Twente wordt gevierd is overigens ook de nieuwe door Webmar gebouwde website online gegaan. (meer…)

Uitgelicht: Praktijk Eigenwijs Gezonder

In januari 2022 is Tjarda Garlich begonnen met haar eigen praktijk genaamd ‘Eigenwijs Gezonder‘. Tjarda is sinds 2007 arts en heeft jarenlange ervaring in de reguliere geneeskunde. Hier heeft zij veel kennis en ervaring opgedaan met chronische aandoeningen. Daar zag zij dat symptomen vaak worden bestreden met medicatie, maar dat er weinig tijd en aandacht is om hier breder naar te kijken. Zo legt Tjarda uit: “Daardoor kreeg ik steeds meer het verlangen om op een andere manier en met een brede blik naar de mens en gezondheid te kijken. En gezondheid te verbeteren vanuit de oorzaak. Op een manier die heel dicht bij de natuur van de mens ligt.” Tjarda heeft de afgelopen jaren verdieping gezocht in de integrale geneeskunde door onder andere de opleiding integrative medicine en leefstijlgeneeskunde te volgen. Momenteel doet zij de opleiding tot orthomoleculair arts. Deze opgedane kennis zet zij nu optimaal in binnen haar eigen praktijk. (meer…)

Holterman overgenomen door Gelderse toeleverancier

De Holterman Groep uit Markelo is overgenomen door de Gelderse Hardeman Groep. Zowel specialist in prefab beton Holcon alsook marktleider in wapeningsstaal, Holterman Wapingsstaal vallen onder deze overname. Naast de overname van de Markelose bedrijven is ook Durisol uit Raalte overgenomen door de multifunctionele toeleverancier voor veel facetten in de bouw. “Het betreft een drietal strategische overnames, waarmee we de markt voor woning-, utiliteits-, industrie- en infrabouw breder kunnen bedienen met een duurzaam en breed productenaanbod”, aldus een woordvoerder namens de Hardeman Groep. (meer…)

Plus Blankhorst spekt kas verenigingen

Plus deelt uit

Al een aantal weken geleden werden de eindbedragen van de sponsoractie van Plus Blankhorst bekend gemaakt. “Helaas konden we dat met het oog op de coronamaatregelen niet doen zoals we dat hadden aangekondigd; tijdens een gezellige avond. We hebben vanmiddag alle cheques op een gepaste manier aan de afvaardiging van de deelnemende verenigingen officieel uitgereikt”, vertelt Henry Blankhorst. De actie waarbij klanten punten aan voor hun vereniging konden sparen, wordt door de Markelose verenigingen erg goed ontvangen. Dit jaar werd wederom 20.000 euro onder de 47 deelnemende verenigingen verdeeld. (meer…)

ABZ lijft diervoederproducent Wilp in

De per 1 januari van dit jaar tot ABZ De Samenwekring gefuseerde coöperatie is gisteren tot overeenstemming gekomen met Bosgoed Diervoeders over de overnamen van 100 procent van de aandelen van de diervoederproducent uit Wilp-Achterhoek. Door de overname groeit de diervoedercoöperatie naar een bedrijf van ruim 750.000 ton diervoeders en vergroot daarmee haar marktaandeel in alle veehouderijsectoren in het land. De nieuw toegevoegde productielocatie van Bosgoed is strategisch gelegen centraal in de stedendriehoek direct aan de A1. ABZ De Samenwerking heeft al productielocaties in Nijkerk, Eindhoven, Haastrecht, Stroobos, Leusden en Markelo. (meer…)

Ondernemend Markelo stuurt brandbrief aan college

Het Ondernemers Platform Hof van Twente waaronder ook Ondernemend Markelo valt heeft vandaag  een brandbrief gestuurd aan het college van gemeente Hof van Twente. Dit nadat Gedeputeerde Staten ook een brief aan het kabinet heeft gestuurd. Volgens Gedeputeerde Staten is de huidige lockdown onverantwoord en moet deze zo snel mogelijk worden opgeheven. De provincie pleit voor een beleid dat gericht is op het openstellen van de samenleving. “Binnen Ondernemend Markelo is de onrust en het ongenoegen onder onze ondernemers met het oog op de huidige coronamaatregelen ook zeker merkbaar”, vertelt voorzitter van Ondernemend Markelo, Rielli Berends.