2impressU gaat verhuizen

2ImpressU verwacht halverwege 2021 te verhuizen naar De Kaasfabriek Markelo. Een belangrijke stap voor bruidsmode 2Impressu. Al 10 jaar heeft 2ImpressU, haar atelier en winkel aan de Prinses Irenestraat in Markelo. “En niet te vergeten dat we zijn begonnen aan de Stationsstraat. Toen we daar letterlijk uit groeiden betrokken we het pand aan de Prinses Irenestraat. Eerst alleen de voorkant en later hebben we ook de studio van Henk Eertink erbij kunnen trekken, waar we nu ons atelier hebben gevestigd,” vertellen Nicolette en Anja. 2ImpressU wil haar klanten nog beter kunnen helpen en adviseren en dat vraagt om vernieuwing. Op de begane grond van De Kaasfabriek in Markelo betrekt 2ImpressU in de zomer van 2021 de laatste twee nog beschikbare units van het pand aan het Kaasplein in Markelo. (meer…)

Plus opent deuren na verbouwing

Vanmorgen om 8.00 uur openden Henry en Rita Blankhorst de deuren van Plus Blankhorst na een kleine interne verbouwing. De bredere inloop bij de ingang valt direct op als we binnen komen en ook de indeling van de kassa afdeling heeft een flinke metamorfose ondergaan. Voorzien van de nieuwste techniek is het nu mogelijk om je boodschappen met de handscanner te scannen en zelf af te rekenen zonder dat er personeel aan te pas hoeft te komen. “Dit zorgt er voor dat mensen minder lang hoeven te wachten en snel door kunnen. Niet iedereen zal hier gebruik van maken waardoor het mooi verdeeld wordt”, vertelt Henry. De slagerij, de broodafdeling en de tapas zijn naast de kassa de meest opvallende wijzingen die de supermarkt in de afgelopen dagen heeft ondergaan. (meer…)

Wederom nominatie Markelose B&B

Evenals vorig jaar is Landgoed Driebelterveld in Markelo genomineerd voor de beste bed & breakfast in de categorie 3 tulpen. In 2019 wist Gastenboerderij De Ziel uit Diepenheim deze categorie te winnen. Dit jaar mag de Markelose B&B het opnemen tegen een B&B uit het Brabantse Heijningen en een B&B uit Maastricht. Voor de verkiezing zijn alle genomineerden bezocht en gecontroleerd op de aanwezige faciliteiten, die meetellen bij de beoordeling, evenals de reviewcijfers van gasten. Op 28 oktober 2020 worden de winnaars in de verschillende categorieën bekend gemaakt door de Stichting Bed and Breakfast Nederland.

Facelift voor Plus Blankhorst

De laatste interne verbouwing van Plus Blankhorst is alweer vier jaar geleden. “Als we aan het begin van dit jaar niet met corona waren geconfronteerd hadden we in mei de winkel opnieuw aangepast naar de laatste trends en ons 25 jarig jubileum groots gevierd met klanten en personeel” vertelt Henry Blankhorst van Plus Blankhorst. Deze verbouwing staat nu voor de komende week op de planning. Achter de schermen worden momenteel de eerste werkzaamheden verricht. Zondag 11 oktober om 17.00 uur sluit de winkel aan het Kerkplein tot woensdag 14 oktober 8.00 uur. Henry Blankhorst: “We verbouwen de winkel niet in zijn geheel maar een paar afdelingen krijgen een mooie metamorfose waarbij ze ingericht worden naar de laatste trends en we inspelen op de behoefte van onze klanten. De entree in de winkel wordt bijvoorbeeld breder. De broodafdeling wordt aangepast met producten op het gebied van ontbijt die nu nog elders in de winkel staan”. De slagerij in de winkel wordt uitgebreid waardoor ruimte ontstaat om in te spelen op bijvoorbeeld het maken van dagverse pizza’s en grill en gaar producten.  (meer…)

Bridal Days bij 2impressU

Bruidsbeurs 2impressU van 2019

De laatste jaren organiseren Anja Olthof en Nicolette Luttikholt van 2impressU een bruisbeurs bij De Kroon. De dames hadden de editie van dit jaar al volledig voorbereid toen vorig week maandag extra maatregelen werden aangekondigd en er een streep door de beurs van dit jaar ging. Anja en Nicolette speelden hierop in en komen nu zelfs met een extra dag waarop ze de nieuwste collectie willen laten zien. Ze doopten zaterdag 17 oktober en zondag 18 oktober om tot ‘Bridal Days @ 2impressU’. (meer…)

Nieuw bestuur ondernemersclub

Ondernemend Markelo heeft na de algemene ledenvergadering van gisteravond een nieuw bestuur. In de zaal bij De Kroon droeg Jan Thale Haandrikman na iets meer dan 2,5 jaar de voorzittershamer over aan Riellie Berends. Ook Wolter-Jan Kistemaker en Jeroen Meutstege namen vanavond afscheid. Wolter Jan Kistemaker vervulde sinds de doorstart van Ondernemend Markelo de rol van penningmeester, welke functie nu zal worden uitgevoerd door Edwin Landeweerd. Marjan Noteboom is benoemd tot secretaris en Richard Landuwer tot algemeen bestuurslid en tevens vertegenwoordiger vanuit de Stichting Markelo Promotie. Zittende bestuursleden Robert Völkers, Esther Meijer en André Mensink blijven onderdeel van het bestuur. Het bestuur hoopt samen met de leden weer een sterke verbindende vereniging te worden die ook Markelo zal blijven vertegenwoordigen in het Ondernemersplatform Hof van Twente. De goed bezochte vergadering werd voorafgegaan aan een BBQ op het terras bij De Kroon. (meer…)

Uitgelicht: Van der Boom Podotherapie

Sinds twee jaar heeft Mark van der Boom zich gevestigd in Markelo als podotherapeut onder de naam Van der Boom Podotherapie. Van der Boom is geboren in Drenthe maar al op jonge leeftijd vertrokken naar Enschede, waar hij momenteel nog steeds woonachtig is. Desondanks is hij sterk verbonden met Markelo en de nabije omgeving. Nadat Mark de opleiding tot podotherapeut zes jaar geleden had afgerond is hij begonnen met werken bij Podotherapie Segerink in Deventer. In 2018 kreeg Mark de kans om voor zichzelf door te gaan en een gedeelte van de praktijk van Segerink over te nemen. Zodoende veranderde Podotherapie Segerink naar Van der Boom Podotherapie op 2 juli 2018 waarmee hij naast Markelo ook de locatie in Holten overnam. In Markelo is hij met zijn praktijk te vinden in  gezondheidscentrum Het Stroaten en in Holten is de praktijk van Van der Boom Podotherapie gevestigd in de schoenenwinkel van Steunenberg schoenen en in het gezondheidscentrum Fysio Pro.

Van der Boom heeft  altijd  wel gedacht dat het hem wat leek om iets voor zichzelf te gaan doen en te proberen, maar hoe of wat dat wist hij niet. ‘’Toen de mogelijkheid zich voordeed en ik de praktijk Segerink over kon nemen heb ik dat gedaan en ben toen het diepe ingesprongen’’, vertelt Mark. Tot op de dag van vandaag heeft hij hier geen spijt van vertrouwd hij ons lachend toe. ‘’Ik zou niet meer terug willen, want je kan je eigen beleid voeren, precies hoe je het zelf wilt. Zo vind ik persoonlijke contacten belangrijk en heb je meer ruimte om de agenda zelf in te plannen. Ook kan ik zolen maken en therapieën geven op een manier zoals ik dat wil. Die vrijheid is fijn.’’ Zo is het dus in een relatief korte tijd, snel gegaan voor van der Boom waarin veel is gebeurd. ‘’Ik heb het niet zo gepland of bedacht, maar tot op heden is het erg mooi hoe het allemaal gelopen is’’, aldus Mark.  (meer…)

Misset Metaalbescherming failliet

Het Markelose bedrijf Misset Metaalbescherming B.V.  is vanmorgen door de rechtbank in Overijssel failliet verklaard. De activiteiten van Misset Metaalbescherming bestaan uit het stralen, conserveren, schooperen en glasparelstralen en vinden plaats vanuit de werkplaats aan de Industrieweg in Markelo. Misset is al decennia actief in Markelo en werd na eerst onderdeel te zijn geweest van een moederbedrijf in Hilversum in 1989 verzelfstandigd. In 2006 werd het toenmalige bedrijf opgesplitst in Misset Metaalbescherming B.V. en Schilders- en afwerkingsbedrijf Misset Markelo B.V. Dit laatste bedrijf is actief in het stralen en coaten op locatie en valt niet onder het vandaag uitgesproken faillissement.

Nieuwe kartrekkers Ondernemend Markelo

Ondernemend Markelo heeft nieuwe kandidaten gevonden voor een nieuw bestuur. Dit voorjaar gaven Jan Thale Haandrikman, Wolter Jan Kistemaker en Jeroen Meutstege vanwege gebrek aan draagvlak aan hun functie neer te leggen. Hierdoor dreigde zelfs opheffing van de vereniging. De resterende bestuursleden Robert Völkers, Esther Meijer en André Mensink hebben in Riellie Berends, Marjan Noteboom, Edwin Landeweerd, en Richard Landuwer kandidaten gevonden die de kar bij Ondernemend Markelo samen willen gaan trekken. De bestuursverkiezing staat op de agenda voor de komende algemene ledenvergadering op 9 september 2020. Natuurlijk wordt daarbij rekening gehouden met de corona-maatregelen zoals 1,5 meter afstand houden. 

Gerrit neemt afscheid van Mechanisatie Lochem

Het personeel en het wagenpark van Mechanisatie Lochem BV reed vanmorgen rond de klok van half acht in colonne vanuit Lochem naar Markelo met een speciale missie. Hier en daar werd nog even gedacht dat de actie te maken zou kunnen hebben met enig protest maar niets was  minder waar. Het enorme spandoek op de eerste Fendt tractor was duidelijk. De inwoners van Beusbergen kan het dan ook niet ontgaan zijn. Gerrit Lubberdink werd vanmorgen door zijn collega’s van huis opgehaald om zijn naderende afscheid van Mechanisatie Lochem alvast in te wijden. Officieel is 29 juli de laatste werkdag van Fendt man Gerrit bij Mechanisatie Lochem en neemt hij na ruim 47 jaar afscheid. Door de vakantieperiode en zijn collega’s er allemaal bij te kunnen laten zijn, werd Gerrit vanmorgen alvast enorm verrast door de enorme stoet aan tractors en servicewagens van het bedrijf aan het Wansink in Markelo. (meer…)