Vierde generatie Verkeersschool Relker

In 1956 begon Gerrit Relker in zijn toenmalige woonplaats Eibergen met Verkeersschool Relker, inmiddels al ruim 60 jaar gevestigd in Markelo. Met Jan Willem Relker kwam in 1969 de tweede generatie in de zaak. De derde generatie volgde in 1986 met Geert Relker en in 2000 deed ook Wilco Relker zijn intrede. Sinds vandaag mag ook de vierde generatie rijles geven. Felicity Relker heeft namelijk haar instructeurspapieren behaald en mag als jongste rijinstructrice rijles geven op de tractor.

Intervisie Zien en Horen breidt gehoorafdeling uit

Net als uw gezichtsvermogen is ook uw gehoor ontzettend belangrijk. Uw oren verdienen daarom net zoveel aandacht als uw ogen en daarom breidt Intervisie Zien en Horen uit. Vanaf februari 2023 zal Gerhard Paalman minimaal 2 dagen in de week aanwezig zijn bij Intervisie Zien en Horen in Markelo. Gerhard is StAr gediplomeerd triage Audicien met ruim 20 jaar ervaring in het vak. Gerhards visie: “De beste hooroplossing maak ik niet voor de klant, maar samen met de klant. Samen gaan we voor het beste resultaat.” (meer…)

ABZ en De Valk zoeken samenwerking

Diervoedercoöperatie ABZ De Samenwerking gaat met ingang van volgende maand een strategische samenwerking aan met coöperatie De Valk Wekerom U.A. Beide cooperaties hebben de intentie om na een periode van samenwerken te onderzoeken of een fusie tot een nieuwe cooperatie verdere voordelen biedt voor de aangesloten leden. De diervoederfabriek aan de Goorseweg in Markelo is een van de zes productielocaties van ABZ De Samenwerking, De Valk Wekerom heeft fabrieken in Meppel en Lunteren.

Unieke samenwerking Het Beaufort

De schilderklus die het bestuur van Het Beaufort voor ogen had was voor zowel Freddy, Peter als Remco net te groot om als ZZP’er aan te nemen. “Gelukkig hebben we een unieke samenwerking kunnen vinden met deze drie vakmensen zodat het werk toch door een lokale partij in Markelo uitgevoerd wordt”, vertellen Anneke en Harry namens Het Beaufort. Het voormalige gemeentehuis van Markelo wordt de komende dagen aan de binnenzijde onder handen genomen. “Momenteel zijn we aan het werk in de Beaufortzaal. Naast onderhoud krijgt de zaal ook een andere kleurstelling. “Met elkaar kunnen we heel wat meters maken en is het bovendien ook nog eens hartstikke gezellig om eens met elkaar aan het werk te zijn”, vertellen Freddy, Peter en Remco.  (meer…)

Trouwbeurs bij De Poppe

In de zaal van Feest- en Sfeerlocatie De Poppe wordt donderdagavond 26 januari van 19.00 tot 22.00 uur een trouwbeurs georganiseerd. Alles op deze beursvloer is gericht op trouwen. De modellen van 2impressU Bride & More uit Markelo showen tijdens de modeshow, de nieuwste collectie voor bruid, bruidegom, bruidskinderen en bruidsmoeders. Anders dan anders lopen de modellen hierbij tussen de tafels door, waardoor ook aan de stoffen gevoeld kan worden. (meer…)

Uitgelicht: Van D Tweewielers

Mark van Doornspeek was van jongs af aan in zijn vrije tijd altijd al bezig met het sleutelen aan fietsen en motoren. Toen hij nog bij zijn ouders woonde had Mark wat schuurtjes waar hij de zaterdagen en in de vakanties bezig was met het opknappen en repareren van tweewielers. In die tijd bouwde Mark al snel een vaste klantenkring op. Na lang wikken en wegen besloot Mark om de stap te wagen en zijn eigen tweewieler zaak te beginnen. Zodoende is zijn uit de hand gelopen hobby zijn werk geworden. Sinds 2015 is Mark van Doornspeek met zijn eigen zaak genaamd ‘Van D Tweewielers’ gevestigd aan de Grotestraat 41 in Markelo. (meer…)

Bedrijven Villa Görkink openen de deuren


In 2019 verrezen de appartementen Villa Görkink en Villa de Jippe aan de Grotetraat ter hoogte van voormalig café/slijterij Görkink, het laatste appartement werd in 2020 opgeleverd. Op de begane grond van de Villa Görkink waren ruimtes beschikbaar voor ondernemers. Afgelopen jaar kreeg ook de begane grond invulling met Bureau Authentiek, Maris Kopersbegeleiding en Pedicure en Voetwellness Saskia. Laatste twee bedrijven zetten komende zaterdag hun deuren open.

Wie verdient een kerstpakket?

Welke persoon of familie in Markelo heeft volgens jou in deze decembermaand echt een kerstpakket verdiend? Hier kunnen verschillende reden voor zijn natuurlijk. De centrumondernemers verloten een aantal kerstpakketten. Bij de deelnemende ondernemers liggen flyers bij de kassa waarop u kunt invullen wie u een mooi kerstpakket gunt. Dit formulier kunt u invullen en ook weer inleveren bij de ondernemers. Net voor de Kerstdagen worden maar liefst 20 uitgebreide kerstpakketten verloot onder alle inzendingen.  (meer…)

Inspirerende avond met Bas Nijhuis

Op uitnodiging van Ondernemend Markelo heeft Nederlands voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis gisteravond bij De Kroon gezorgd voor een boeiende en inspirerende ondernemersavond. “Ondernemers die niet in de gelegenheid waren om deze avond van Ondernemend Markelo te bezoeken hebben echt iets gemist. Een businesstraining maar dan op een gezellige en humorvolle wijze waarbij Bas de ondernemers een spiegel voor hield”, vertelt een van de ondernemers na afloop. Met zijn verhaal wist Bas Nijhuis de ondernemers te overtuigen dat het belangrijk is om samen te werken, respect te hebben met de mensen waarmee je samenwerkt. Je kunnen verplaatsen in een ander, zorgen voor een goede voorbereiding maar vooral de mooie momenten te ‘beleven’ en hier niet zomaar aan voorbij gaan. Dicht bij jezelf blijven zorgt voor succes. Na het officiële deel werd het netwerken informeel voortgezet en bleef Nijhuis aanwezig om in gesprek te gaan met iedereen die op de avond aanwezig was. Deze inspirerende en gezellige netwerkavond is mede tot stand gekomen door de enthousiaste sponsoren Wevers Bouw, Erve Meenderinkboer, De Kroon, Notaris Geurts en Verbeek, Rabobank Holten Markelo en Welkoop Markelo. (meer…)

Carlijn Voskamp opent schoonheidssalon

Op zaterdag 26 november opent de Markelose Carlijn Voskamp haar eigen schoonheidssalon ‘Coach Your Skin by Carlijn’ in het centrum van Goor. Het pand aan de Grotestraat 131 is in de afgelopen weken verbouwd en van alle gemakken voorzien, zodat de klanten van Carlijn een echt ‘verwenmoment’ kunnen beleven in deze nieuwe salon. Carlijn houdt aanstaande zaterdag een Open Huis van 10.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de nieuwe salon en vertelt u graag meer over haar werkwijze en behandelmethodes.