17e Jaargang | zaterdag 30 september 2023

Onbekende namen op foto jaren ’30

Arnold Pluimers stuurde ons de bovenstaande foto toe. Van veel personen op de foto weet hij de namen echter om het plaatje compleet te maken doet hij een beroep op de lezers van Maarkelsnieuws. Op de foto staan een aantal buren afgebeeld aan de Grotestraat en Holterweg in Markelo. De foto is gemaakt bij de erfingang van het huis van Lonink – Botterlonink maar ter ere waarvan? "Als ik ervan uit mag gaan dat het Stegeman is die op nummer 6 staat, is de foto genomen na 1935. De beide jongetjes zijn waarschijnlijk van Gerrit Dollekamp, te weten Theo en Ru, maar het is ook mogelijk dat het Harry Dollekamp is", vertelt Arnold.  De foto kan beschouwd worden als een "selfie" want de maker, G.F. Pluimers, had een toestel met een voorloop. Er is nog een foto van hetzelfde groepje en daar kijken de kinderen in de lens. Wie helpt het plaatje in te vullen met de ontbrekende gegevens over de namen van de jongetjes?  Stuur uw reactie per mail aan oudetoren@maarkelsnieuws.nl.  (meer…)

Lees meer

Terugblik op 50 jaar optocht in Markelo -deel 2-

https://youtu.be/w4HCsrUfRk4 Dit is deel 2 van de terugblik op 50 jaar optocht in Markelo. De komende weken zullen we u met regelmaat foto's laten zien van de optocht uit vroeger jaren. De glossy jubileumuitgave in het teken van 50 jaar optocht wordt binnenkort in Markelo bezorgd. Daarin kunt u nog meer lezen over 50 jaar optocht in Markelo.

Lees meer

Namen gezocht van kinderen op foto uit 1973

Vandaag in de rubriek de Oude Toren op Maarkelsnieuws een foto uit het archief van Stichting Heemkunde Markelo. De vrijwilligers van Heemkunde zijn op zoek naar de namen van de kinderen afgebeeld op bovenstaande foto. Deze foto is vermoedelijk gemaakt in 1973 tijdens de Boerderijverlichting in Markelo. Reacties ontvangen we graag op oudetoren@maarkelsnieuws.nl.

Lees meer

Wie zijn deze turnsters?

Vandaag de voorlopig laatste onbekende foto uit een serie onbekende sportfoto's uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo. Het onderschrift van deze foto met turnsters is nog niet bekend. Mocht iemand de dames op de foto herkennen of weten ter gelegenheid waarvan deze foto is gemaakt, dan vernemen we dat graag op oudetoren@maarkelsnieuws.nl.

Lees meer

Onbekende waterpoloheren

Evenals de afgelopen twee weken in de Oude Toren deze week een sportfoto uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan het onderschrift niet bekend is. Het gaat om een foto van een aantal waterpolomannen. Mocht iemand de heren op de foto herkennen of weten ter gelegenheid waarvan deze foto is gemaakt, dan vernemen we dat graag op oudetoren@maarkelsnieuws.nl.

Lees meer

Wie zijn deze tennissers? (UPDATE)

Deze week in de Oude Toren evenals vorige week een sportfoto uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan het onderschrift niet bekend is. Het gaat om een foto met van de Markelose tennisvereniging MTV'65 uit omstreeks 1982. Mocht iemand de dames en/of heren op de foto herkennen of weten ter gelegenheid waarvan deze foto is gemaakt, dan vernemen we dat graag op oudetoren@maarkelsnieuws.nl. (meer…)

Lees meer

Wie zijn deze zwemmers? (UPDATE)

In de Oude Toren vandaag een sportfoto uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan het onderschrift niet bekend is. Het gaat om een foto met zwemmers. Mocht iemand de dames en/of de man op de foto herkennen of weten ter gelegenheid waarvan deze foto is gemaakt, dan vernemen we dat graag op oudetoren@maarkelsnieuws.nl. (meer…)

Lees meer

Boerderij onbekend deel 10

[gallery size="medium" link="file" columns="2" ids="113584,113583"] Evenals vorige week vandaag weer twee foto's uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan het onderschrift niet bekend is. Mocht de boerderij worden herkend, dan vernemen we dat graag via oudetoren@maarkelsnieuws.nl onder vermelding de linker of rechterfoto.

Lees meer

Onderschrift boerderijen bekend

[gallery link="file" size="medium" ids="111650,111651,111652"] Op 10 november vorig jaar vroegen wij in de rubriek de Oude Toren aandacht voor bovenstaande foto's uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan de locatie door de vrijwilligers nog niet achterhaald konden worden. Dankzij de inzendingen van ons lezers is het gelukt om alle boerderij te kunnen achterhalen. Foto 13 is de inmiddels afgebroken boerderij Ebbes aan de Stationsweg 4, de woning aan de linkerzijde staat er nog. Foto 14 is de boerderij 'de Köster' van de familie Schoneveld aan de Markeloseweg 14 in Holten (bereikbaar via de Borkeldweg) naast Informatieboerderij 'n Witten. Foto 15 is een oude situatie bij erve Bode (familie Zwiers) aan de Ovinksweg.

Lees meer
 
Het weer in Markelo