Boerderij onbekend deel 7

In aansluiting op de oproep van de afgelopen zes weken hierbij wederom drie foto’s uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan de locatie door de vrijwilliger nog niet achterhaald kon worden. De foto’s zijn afkomstig uit een collectie van circa 300 foto’s van boerderijen in Markelo die gemaakt zijn rond 1978. Het gaat hierbij mogelijk om boerderijen die de afgelopen decennia geheel of gedeeltelijk zijn verbouwd of zijn vervangen.
(meer…)

Boerderij onbekend deel 6 (UPDATE)

In aansluiting op de oproep van de afgelopen vijf weken hierbij wederom drie foto’s uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan de locatie door de vrijwilliger nog niet achterhaald kon worden. De foto’s zijn afkomstig uit een collectie van circa 300 foto’s van boerderijen in Markelo die gemaakt zijn rond 1978. Het gaat hierbij mogelijk om boerderijen die de afgelopen decennia geheel of gedeeltelijk zijn verbouwd of zijn vervangen.
(meer…)

Boerderij onbekend deel 5

In aansluiting op de oproep van de afgelopen vier weken hierbij wederom drie foto’s uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan de locatie door de vrijwilliger nog niet achterhaald kon worden. De foto’s zijn afkomstig uit een collectie van circa 300 foto’s van boerderijen in Markelo die gemaakt zijn rond 1978. Het gaat hierbij mogelijk om boerderijen die de afgelopen decennia geheel of gedeeltelijk zijn verbouwd of zijn vervangen.
(meer…)

Boerderij onbekend deel 4 (UPDATE)

In aansluiting op de oproep van de afgelopen drie weken hierbij wederom drie foto’s uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan de locatie door de vrijwilliger nog niet achterhaald kon worden. De foto’s zijn afkomstig uit een collectie van circa 300 foto’s van boerderijen in Markelo die gemaakt zijn rond 1978. Het gaat hierbij mogelijk om boerderijen die de afgelopen decennia geheel of gedeeltelijk zijn verbouwd of zijn vervangen.
(meer…)

Boerderij onbekend deel 3 (UPDATE)

In aansluiting op de oproep van de afgelopen weken hierbij wederom drie foto’s uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan de locatie door de vrijwilliger nog niet achterhaald kon worden. De foto’s zijn afkomstig uit een collectie van circa 300 foto’s van boerderijen in Markelo die gemaakt zijn rond 1978. Het gaat hierbij mogelijk om boerderijen die de afgelopen decennia geheel of gedeeltelijk zijn verbouwd of zijn vervangen.
(meer…)

Boerderij onbekend deel 2 (UPDATE)

In aansluiting op de oproep van vorige week hierbij wederom drie foto’s uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan de locatie door de vrijwilliger nog niet achterhaald kon worden. De foto’s zijn afkomstig uit een collectie van circa 300 foto’s van boerderijen in Markelo die gemaakt zijn rond 1978. Het gaat hierbij mogelijk om boerderijen die de afgelopen decennia geheel of gedeeltelijk zijn verbouwd of zijn vervangen. (meer…)

Boerderij onbekend deel 1 (UPDATE)

Het archief met foto’s van de Stichting Heemkunde Markelo is onlangs uitgebreid met circa 300 foto’s van boerderijen in Markelo die gemaakt zijn rond 1978. Veel foto’s zijn door de vrijwilligers van de stichting al gekoppeld aan een locatie. Bij een aantal foto’s kon de locatie niet worden herleid. Het gaat hierbij mogelijk om boerderijen die de afgelopen decennia geheel of gedeeltelijk zijn verbouwd of zijn vervangen. (meer…)

Onbekende foto boerenbruiloft (UPDATE)

Nadat we vorige week in de Oude Toren al aandacht vroegen voor een onbekende foto van deelnemers aan een opvoering van de Markelose boerenbruiloft in openluchttheater De Kösterskoele vandaag weer een onbekende foto van hetzelfde evenement. De foto is afkomstig uit het fotoarchief van de Stichting Heemkunde Markelo die bij de foto graag een onderschrift zou willen plaatsen. Mocht iemand de deelnemer op de foto herkennen en weten wanneer de foto is gemaakt, dan vernemen we dat graag via oudetoren@maarkelsnieuws.nlUPDATE: Het onderschrift bij de foto is inmiddels bekend, op de foto staat Hermi Kottelenberg gemaakt rond de opvoering van een boerenbruiloft in openluchttheater De Kösterskoele omstreeks 1983.

Onbekende foto minder

Karin Horstman en Yvonne Geubel tijdens de opvoering van de Markelose boerenbruiloft in openluchttheater De Kösterskoele in 1982 of 1983

In de Oude Toren vroegen we afgelopen donderdag aandacht voor een onbekende foto gemaakt een opvoering van de Markelose boerenbruiloft in openluchttheater De Kösterskoele. Op de foto stonden twee deelnemers. Beide hebben zich bij de redactie gemeld waardoor het onderschrift bij de foto inmiddels bekend is.

Wie zijn deze deelnemers boerenbruiloft?

Vandaag in de Oude Toren weer een onbekende foto uit het rijke fotoarchief van de Stichting Heemkunde Markelo. Het gaat om een foto van deelnemers aan de opvoering van de Markelose boerenbruiloft welke tot midden jaren 80 in openluchttheater De Kösterskoele te zien was. De foto is vermoedelijk van een van de laatste edities. Mocht iemand de deelnemers op de foto herkennen en weten wanneer de foto is gemaakt, dan vernemen we dat graag via oudetoren@maarkelsnieuws.nl.