Wie zijn deze turnsters?

Vandaag de voorlopig laatste onbekende foto uit een serie onbekende sportfoto’s uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo. Het onderschrift van deze foto met turnsters is nog niet bekend. Mocht iemand de dames op de foto herkennen of weten ter gelegenheid waarvan deze foto is gemaakt, dan vernemen we dat graag op oudetoren@maarkelsnieuws.nl.

Onbekende waterpoloheren

Evenals de afgelopen twee weken in de Oude Toren deze week een sportfoto uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan het onderschrift niet bekend is. Het gaat om een foto van een aantal waterpolomannen. Mocht iemand de heren op de foto herkennen of weten ter gelegenheid waarvan deze foto is gemaakt, dan vernemen we dat graag op oudetoren@maarkelsnieuws.nl.

Wie zijn deze tennissers? (UPDATE)

Deze week in de Oude Toren evenals vorige week een sportfoto uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan het onderschrift niet bekend is. Het gaat om een foto met van de Markelose tennisvereniging MTV’65 uit omstreeks 1982. Mocht iemand de dames en/of heren op de foto herkennen of weten ter gelegenheid waarvan deze foto is gemaakt, dan vernemen we dat graag op oudetoren@maarkelsnieuws.nl. (meer…)

Wie zijn deze zwemmers? (UPDATE)

In de Oude Toren vandaag een sportfoto uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan het onderschrift niet bekend is. Het gaat om een foto met zwemmers. Mocht iemand de dames en/of de man op de foto herkennen of weten ter gelegenheid waarvan deze foto is gemaakt, dan vernemen we dat graag op oudetoren@maarkelsnieuws.nl. (meer…)

Boerderij onbekend deel 10

Evenals vorige week vandaag weer twee foto’s uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan het onderschrift niet bekend is. Mocht de boerderij worden herkend, dan vernemen we dat graag via oudetoren@maarkelsnieuws.nl onder vermelding de linker of rechterfoto.

Onderschrift boerderijen bekend

Op 10 november vorig jaar vroegen wij in de rubriek de Oude Toren aandacht voor bovenstaande foto’s uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan de locatie door de vrijwilligers nog niet achterhaald konden worden. Dankzij de inzendingen van ons lezers is het gelukt om alle boerderij te kunnen achterhalen. Foto 13 is de inmiddels afgebroken boerderij Ebbes aan de Stationsweg 4, de woning aan de linkerzijde staat er nog. Foto 14 is de boerderij ‘de Köster’ van de familie Schoneveld aan de Markeloseweg 14 in Holten (bereikbaar via de Borkeldweg) naast Informatieboerderij ’n Witten. Foto 15 is een oude situatie bij erve Bode (familie Zwiers) aan de Ovinksweg.

Boerderij onbekend deel 9 (UPDATE)

In de Oude Toren hebben we afgelopen najaar een serie foto’s zonder onderschriften van boerderijen uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo geplaatst. Dankzij de hulp van lezers van Maarkelsnieuws zijn veel onderschriften inmiddels bekend. Vandaag weer twee foto’s waarvan het onderschrift niet bekend is. Mocht de boerderij worden herkend, dan vernemen we dat graag via oudetoren@maarkelsnieuws.nl onder vermelding van de linker of rechterfoto. (meer…)

Boerderij onbekend deel 8

De afgelopen zeven weken hebben we in de Oude Toren elke week een oproep geplaatst met drie foto’s uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan de locatie door de vrijwilliger nog niet achterhaald kon worden. Vandaag vooralsnog de laatste serie, dit keer 4 foto’s. De foto’s zijn afkomstig uit een collectie van circa 300 foto’s van boerderijen in Markelo die gemaakt zijn rond 1978. Het gaat hierbij mogelijk om boerderijen die de afgelopen decennia geheel of gedeeltelijk zijn verbouwd of zijn vervangen.
(meer…)

Boerderij onbekend deel 7

In aansluiting op de oproep van de afgelopen zes weken hierbij wederom drie foto’s uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan de locatie door de vrijwilliger nog niet achterhaald kon worden. De foto’s zijn afkomstig uit een collectie van circa 300 foto’s van boerderijen in Markelo die gemaakt zijn rond 1978. Het gaat hierbij mogelijk om boerderijen die de afgelopen decennia geheel of gedeeltelijk zijn verbouwd of zijn vervangen.
(meer…)

Boerderij onbekend deel 6 (UPDATE)

In aansluiting op de oproep van de afgelopen vijf weken hierbij wederom drie foto’s uit het archief van de Stichting Heemkunde Markelo waarvan de locatie door de vrijwilliger nog niet achterhaald kon worden. De foto’s zijn afkomstig uit een collectie van circa 300 foto’s van boerderijen in Markelo die gemaakt zijn rond 1978. Het gaat hierbij mogelijk om boerderijen die de afgelopen decennia geheel of gedeeltelijk zijn verbouwd of zijn vervangen.
(meer…)

Oude Toren