Dames 1 wint overtuigend van ABS

Gisteren speelde Dames 1 van Sportclub Markelo haar derde bekerwedstrijd tegen ABS VR1. Om 10:30 uur werd er afgetrapt aan de Endemansdijk. Ze begonnen de wedstrijd direct sterk, want al na 5 minuten scoorde Myrthe Stomps het eerste doelpunt. Kort daarna wist ook Sandra Stokreef te scoren en stond het 2-0. Famke Seep scoorde de 3-0 en een aantal minuten later scoorde Sandra haar tweede goal. Toen het 4-0 stond, begonnen de dames van ABS in de wedstrijd te komen. Zo scoorden zij de 4-1, na nog maar 20 minuten gespeeld te hebben. Toch werden de rollen voor de rust weer omgedraaid en scoorde Markelo nog vier keer. Zo tikte Romy Rossing de bal in met buitenkant voet en lobt Sandra Stokreef de bal nogmaals over de keeper. Myrthe Stomps maakt de 7-1 en vlak voor rust scoort Kim Kaspers de 8-1. (meer…)

SC Markelo verliest in Deventer

Onder heerlijke weersomstandigheden begon Sportclub Markelo vanmiddag aan de derde bekerwedstrijd, op bezoek bij Helios in Deventer. Die ploeg wist de eerder bekerwedstrijden met ruime uitslagen te winnen, dus op voorhand een mooie laatste test voor de start van de competitie. Vanaf minuut één was Helios de bovenliggende partij dat al vroeg in de wedstrijd resulteerde in een doelpunt. In de 13e minuut draaide een middenvelder van Helios behendig weg en krulde de bal in de verre hoek. Markelo kwam niet echt voor in de wedstrijd en was druk met het tegenhouden, mede door goede reddingen van doelman Ruben Olminkhof werd de 2-0 voorkomen. Na een half uur spelen was de eerste grote kans voor Robin Wagenaar, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden. Lang leken de Markeloërs met een 1-0 achterstand de rust in te gaan totdat Mickey Slotman in blessuretijd van de eerste helft de bal voor zijn voeten kreeg en hem snoeihard tegen de touwen schoot, 1-1. (meer…)

Rene Sligman loopt 100 km in Winschoten

Rene Sligman heeft vandaag de Run Winschoten gelopen in een tijd van 9 uur, 39 minuten en 31 seconden. De wedstrijd is de oudste ultraloop die in Nederland wordt gehouden. Sinds 1976 wordt in Winschoten elke tweede zaterdag van september de 100 kilometer tellende hardloopwedstrijd gehouden, welke sinds 1995 tevens geldt als Nederlands Kampioenschap. Ook is de Run Winschoten 5 maal het decor geweest van het Europees Kampioenschap. Rene Sligman wist een 29e tijd te noteren van de 56 deelnemers die de finish haalden. De wedstrijd werd gewonnen door de Italiaan Matteo Lucchese in een tijd van 6 uur, 53 minuten en 2 seconden. (meer…)

Routes Hellendoornrally bekend

De routes van de klassementsproeven van de Hellendoornrally zijn bekend. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september wordt de 38e van het rallyevenement gehouden. Op de vrijdagavond staan naast twee proeven in Rijssen twee proeven in Markelo op het programma. De start van beide proeven in Markelo is op de Bovenbergweg, dicht bij de thuisbasis van team van Wevers Sport. Het Markelose team zal dit jaar met 1 auto meedoen aan de rally. Bernharrd ten Brinke doet met een door Wevers Sport ondersteunde Fabia R5 EVO een gooi naar het podium. De finish van de Markelose proeven is op de Luttekeveldweg. Langs de proef komen 4 publiekspunten. De eerste rijders worden begin van de avond verwacht, later op de avond volgt de tweede proef in Markelo. De straten rondom de proef zullen van 17.30 tot 01.00 uur afgesloten zijn voor verkeer. (meer…)

Dames 1 wint ook tweede bekerwedstrijd

Gisteravond speelde Dames 1 van Sportclub Markelo haar tweede bekerwedstrijd tegen Witkampers VR3. Christa te Rietstap en Maike Goedhart kwamen de dames vanuit de meisjes versterken. Al na 4 minuten werd er gescoord door Myrthe Stomps, maar helaas werd er ook gevlagd voor buitenspel en werd haar doelpunt dan ook afgekeurd. Na 13 minuten gaf Romy Rossing een mooie voorzet op Bo Onland, waardoor Bo 1 op 1 kwam te staan met de keepster van de Witkampers. Ze scoorde en dit bracht Markelo op een 1-0 voorsprong. (meer…)

SC Markelo wint eerste wedstrijd Tukker Cup

20070812 logoscmarkeloSportclub Markelo is vanavond goed van start gegaan met de eerste poulewedstrijd in de strijd om de TCPM Tukker Cup 2019/2020. In Wierden namen de zwart-witten het op tegen SVZW. Deze club die uitkomt in de eerste klasse op zaterdag speelde niet met het eerste elftal, maar maakte gebruik van veel spelers uit het tweede en de A-jeugd. Bij Markelo maakten Hein Pinkert en Sam Warmelink uit de A-jeugd onderdeel uit van de selectie, evenals Martijn Klein Kranenberg uit het tweede elftal. Sportclub Markelo kwam door een eigen goal van de thuisploeg na een kwartier op voorsprong, even later maakte Steven Bloemen de 0-2. Dat was ook de ruststand vanavond, waarbij de thuisploeg in het laatste kwartier van de eerste helft iets meer in de wedstrijd kwam. “We begonnen goed aan de wedstrijd. Het eerste half uur speelden we een wereldpot,” aldus elftalleider Peter Stokkers terugkijkend op de avond, die in de tweede helft uitliep op een 2-6 overwinning voor Sportclub Markelo. (meer…)

Mickey Slotman tweede bij NK Karten

Karter Mickey Slotman is afgelopen weekend knap tweede geworden in het NK karten 2019 in de klasse X30 Super Shifter. Voor het kampioenschap zelf kwam de Markeloër net 1 puntje tekort. Op het kartcircuit Pottendijk in Emmen werden afgelopen weekend de laatste 2 wedstrijden verreden in het kampioenschap. Mickey, uitkomend voor het Delré Racing Team, had voorafgaand aan dit weekend 17 punten achterstand op de Belg Sam Claes. Winnen was een must, waarbij Sam Claes punten moest laten liggen. Het eerste lukte met ruime overmacht, maar de overige deelnemers waren niet sterk genoeg om Sam Claes van de tweede plek te houden. Hierdoor kwam Mickey op 372 punten en Sam Claes op 373 punten. Dankzij de tweede plek op het NK heeft Mickey zich rechtstreeks weten te plaatsen voor het WK in Lemans, waar hij in 2017 derde wist te worden.

Dames 1 wint eerste bekerwedstrijd

Gisteren speelde Dames 1 van Sportclub Markelo hun eerste (beker)wedstrijd van dit seizoen. Om 11:30 uur werd er afgetrapt aan de Endemansdijk tegen SV Enter VR1. In de eerste helft creëerden zowel Markelo als Enter een aantal kansen, maar werd er niet gescoord. 0-0 was de stand bij rust.  (meer…)

Sportclub Markelo wint van Nieuw Heeten

Na de nipte 3-2 nederlaag op bezoek bij Borne speelde Sportclub Markelo vandaag zijn tweede bekerwedstrijd, thuis tegen Nieuw-Heeten. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kreeg via Jordie Vagevuur de kans om op voorsprong te komen, maar zijn schot belandde in het zijnet. In het restant van de eerste helft nam Nieuw Heeten het heft in handen en werd het spel van de thuisploeg slordiger. Tot grote kansen kwamen beide ploegen echter niet en zo werd het publiek aan de Endemansdijk alles behalve verwend. (meer…)

Lars Krijgsman eerste in Maarkelse klasse

Om 17.00 uur vanavond gingen de remmen los van de deelnemende tractoren voor de jaarlijkse Trekkertrek van de ASVM. Er werd vanavond gestreden in de Maarkelse klasse, Duitse klasse en sportklasse. In de Maarkelse klasse wist Lars Krijgsman de eerste plek te bemachtigen. De Duitse klasse met een trekhaakhoogte van 70 cm zorgde voor veel spektakel met onder meer wheelies op de baan. De baan verkeerde volgens de organisatie in een uitstekende conditie, mede door de vrijwilligers die de baan tijdens de regen met plastic bedekten. De taaie kleibaan achter Café Vennebekken zorgde voor veel tractie. Het publiek werd vanavond tevens vermaakt door Danny Deeterink en Geert Holterman die met de vrachtwagen meededen. Morgen is de tweede dag van de Trekkertrek en gaat het programma om 9.00 uur van start. (meer…)