Slordig SC Markelo verliest in Diepenveen

Sportclub Markelo behaalde dit kalenderjaar tot dusverre één punt, namelijk vorige week tegen KCVO. Vanmiddag moest de ploeg van Rutger Kats op bezoek bij VV Diepenveen. Eerder dit seizoen werd aan de Endemansdijk nog met 4-2 gewonnen. Sportclub Markelo moest het vanmiddag doen zonder de geblesseerde doelman Ruben Olminkhof. Hij werd vervangen door Jorn Broeze. Daarnaast kan voorlopig ook nog geen beroep worden gedaan op Ferdi Pinkert wegens een blessure. Sportclub Markelo begon in Diepenveen goed aan de wedstrijd en wist in het eerste kwartier drie grote kansen te creëren. Echter ontbrak de scherpte voor de goal. Waar Sportclub Markelo de kansen onbenut liet, was Diepenveen een stuk effectiever. Na 20 minuten spelen werd een lange bal achter de verdediging van Sportclub Markelo gelegd. Aanvaller Ryan Gerritsen omspeelde vervolgens doelman Broeze en schoof de 1-0 binnen. Ondanks de achterstand waren het de zwart-witten die beter waren en verder gingen met het creëren van mogelijkheden.

(meer…)

Jarno Shih-Ming Bronsvoord verovert districtkampioenschap

Markeloër Jarno Shih-Ming Bronsvoord is gisteren met glans gekroond tot kampioen in zijn gewicht op het districtkampioenschap. Zijn overwinning zorgt ervoor dat hij over twee weken uitkomt op het NK judo in Den Haag. Bronsvoord’s prestaties in het afgelopen half jaar zijn niet onopgemerkt gebleven. Mede door deze resultaten is hij geselecteerd om deel te nemen aan drie Europese judowedstrijden. De eerste Europese wedstrijd is al over drie weken en vindt plaats in Spanje.

SC Markelo pakt punt in Vaassen

Sportclub Markelo heeft vanmiddag op bezoek bij KCVO een punt gepakt. In Vaassen kwam de ploeg van Rutger Kats na een kwartier spelen op een 1-0 achterstand. Eerst werd een voorzet van KCVO door doelman Olminkhof gepareerd maar in tweede instantie was Melvin Balk attent en zette uit de rebound de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Vervolgens kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. De spits van KCVO werd goed ingespeeld en liet de bal vallen op één van de inkomende middenvelders. Vervolgens werd de bal met een boogbal over de verdediging van Sportclub Markelo gelegd en wederom goed ingeschoten door Melvin Balk. Zo keken de bezoekers met de rust tegen een 2-0 achterstand aan. Een tegenvaller was daarnaast ook nog het uitvallen van doelman Ruben Olminkhof. Hij werd vervangen door Ruben Schut. Ook Ferdi Pinkert moest in de eerste helft geblesseerd het veld verlaten, waardoor Sportclub Markelo noodgedwongen twee keer moest wisselen. Toch gaven de bezoekers niet op en scoorde Sam Warmelink direct na rust de aansluitingstreffer 1-2. Sportclub Markelo ging vervolgens op zoek naar meer en kregen uiteindelijk ook datgene waar ze recht op hadden. In de 71e minuut zette Mickey Slotman, na lang blessureleed, Sportclub Markelo op gelijke hoogte. Zodoende speelde Sportclub Markelo alsnog met 2-2 gelijk in Vaassen en nam het één punt mee terug naar Markelo. Volgende week zondag 5 februari speelt Sportclub Markelo een uitwedstrijd tegen VV Diepenveen. De aftrap in Diepenveen is dan om 14:00 uur. 

Inschrijving Hof van Twente Triathlon woensdag open

Op zondag 4 juni zal in Markelo de 7e editie van de Univé Oost Hof van Twente Triathlon gehouden. Zwembad De Vijf Heuvels en Openluchttheater de Kösterskoele zijn wederom het decor van het sportevenement. Deelnemers mogen ook dit jaar rekenen op een uitdagend parcours. Inschrijven is vanaf 1 februari mogelijk via de website van het evenement. (meer…)

SC Markelo verliest van Robur et Velocitas

Sportclub Markelo heeft vanmiddag in eigen huis verloren van Robur et Velocitas. De ploeg uit Apeldoorn won met 0-1 . In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was het de thuisploeg dat de grootste mogelijkheden kreeg. Sportclub Markelo gaf geen grote kansen weg waardoor Robur et Velocitas niet echt gevaarlijk kon worden. Desondanks gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand. In de tweede helft was het Robur et Velocitas dat scherp uit de kleedkamers kwam. In de 47e minuut wist Roy van der Gouw de bezoekers op een 0-1 voorsprong te zetten. Na de 0-1 was Sportclub Markelo het even kwijt en waren de bezoekers de bovenliggende partij.

(meer…)

SC Markelo hervat de competitie

Aanstaande zondag 22 januari hervat Sportclub Markelo de tweede seizoenshelft van de competitie. Aan de Endemansdijk is Robur et Velocitas de tegenstander. De ploeg uit Apeldoorn is momenteel terug te vinden op de vijfde plaats, maar heeft slechts drie punten minder dan lijstaanvoerder Sportclub Markelo. Kortom een belangrijk en interessant affiche voor beide ploegen, die elkaar dit seizoen nog niet eerder troffen. De aftrap aan de Endemansdijk zal om 14.00 uur plaatsvinden. 

MTB Noabertocht 2023

In de laatste dagen van 2022 heeft de overdracht plaatsgevonden van de organisatie van de jaarlijkse MTB Noabertocht. Bij Herberg De Pot werd op officiële wijze de organisatie overgedragen van ‘Clubje Hénig An’ onder voorzitterschap van Bert Greven aan de ‘Kamereu’. In de vorm van een fles Jägermeister was deze overdracht een feit. De huidige organisatie laat weten dat zaterdag 15 april 2023 de nieuwe datum is voor dit prachtige spektakel. De inschrijving voor deze MTB Noabertocht verloopt via noabertocht@gmail.com. Meld je aan onder vermelding van voornaam, achternaam, woonplaats, mailadres en telefoonnummer. Daarnaast wil de organisatie ook graag weten welke route je denkt te gaan fietsen. Ca. 40 of 25 km. Geef daarbij ook aan of je in een normale of snelle groep wilt. Inschrijven kan tot 31 maart. (meer…)

Jazzlessen woensdag weer van start

De Gymvereniging Markelo gaat woensdag 18 januari weer starten met jazz lessen. Van 17.30 tot 18.30 uur worden er lessen gegeven aan de kinderen tot en met groep 5 en van 18.30 tot 19.30 uur aan kinderen vanaf groep 6. De lessen in Sporthal De Haverkamp worden gegeven door Leanne. Het is mogelijk om 3 proeflessen gratis mee te draaien, dus voor diegene die het leuk lijkt mee te doen met jazzlessen, komt gerust een keer kijken in de sporthal. (meer…)

Jubilarissen motorclub gehuldigd

Bij Dieka was gisteren de nieuwjaarsreceptie van de Markelose Motorclub Ons Genoegen. Traditioneel het moment om haar jubilarissen te huldigen. Herman Bronsvoort, Erik Hannink en Rene Prins werden gehuldigd voor hun 25 jarig jubileum en Johan Smit voor zijn 40 jarig jubileum. Herman is binnen de club verantwoordelijk voor de PR en de contacten in de wereld van de Grand Prix, Erik bekleeede meerdere financiele functies binnen de club en Rene is lid van de rennerskwartiercommissie en heeft jaren aan de kassa geholpen. Johan is oud grand prix rijder en lid van de ordedienst en nachtbewaking. In de toespraak van voorzitter Eelco Laarman werd teruggekeken op 2022 en nam hij de leden mee naar komend jaar waar Markelo op zondag 23 april de Dutch Masters of Motocross mag organiseren.

Geslaagd De Kroon Grand Café Kersttoernooi 2022

Gisteren werd een spannende finale gespeeld van De Kroon Grand Café Kersttoernooi 2022 op de tennisbanen van MTV’65. Na twee jaar stil gelegen te hebben mocht Tennisvereniging MTV’65 dan eindelijk weer het kersttoernooi organiseren. De 26e editie van De Kroon Grand Café Kersttoernooi 2022 het tennistoernooi dat zoals de naam al aangeeft rondom de kerstdagen gespeeld, geldt binnen MTV’65 als een erg sfeervol en gezellig toernooi. De wedstrijden werden ook nu weer onderling met een gezonde portie strijdlust gespeeld. Dit jaar was er zelfs sprake van een nieuw record. Tussen 27 december en 8 januari (finale dag) streden namelijk maar liefst 25o deelnemers in tennishal De Pothoek voor de prijzen, maar meer nog voor de eer. (meer…)