John Vruwink wint darttoernooi SC Markelo

In de kantine van Sportclub Markelo werd gisteravond de Sportcub Markelo Darts Open gespeeld. 26 deelnemers deden mee. In de eerste ronde werd er in 5 poules gespeeld, waarna de nummers 1 tot en met 3 het tegen elkaar moesten opnemen in de winnaarsronde. De nummers 4 en 5 gingen verder in de strijd om de Klungelcup. Bij de winnaarsronde bleken Ramon Morsink en John Vruwink de grote favorieten. De finale ging dan ook tussen Ramon en John. Ramon leek met een 2-0 voorsprong de overwinning al binnen handbereik te hebben, maar een mooie comeback leverde John een 3-2 overwinning op.

In de strijd om de Klungelcup trok Sjoerd Jansen aan het langste eind. Bijzonder was de 180-score van Martijn Klein Kranenberg in de Klungelcup die hier zelf ook erg van onder de indruk bleek. Naast de bekers voor John, Ramon en Sjoerd, was er ook nog een kleine attentie voor Lisanne Lammertink. Zij was vrijdagavond de enige vrouwelijke deelnemer.

Sportclub Markelo treft concurrent Diepenveen

Komende zondag staat er in Diepenveen een heuse topper op het programma tussen vv Diepenveen en Sportclub Markelo. De zwart-witten mogen zich na de overwinning van vorige week nog steeds koploper van de 4e klasse G noemen. Tegenstander Diepenveen bezit momenteel de tweede plaats, heeft drie punten minder maar ook één duel minder gespeeld dan Markelo. Dat de belangen voor beide ploegen groot zijn is duidelijk. Het duel aan de Endemansdijk werd eerder dit seizoen met 2-0 gewonnen. De aftrap in én tegen Diepenveen is aanstaande zondag om 14:00 uur.

SC Markelo weet Hans Kraay te strikken

Hans Kraay komt vrijdag 17 mei naar de kantine van Sportclub Markelo. Hiermee is de sponsorcommissie van SC Markelo samen met de sponsorvereniging ‘Vrienden van Sportclub Markelo’ er voor het vierde jaar in geslaagd om een spraakmakende naam uit de voetbalwereld naar de kantine aan de Endemansdijk te trekken. Dat begon met Wim Kieft in 2016, gevolgd door Ron Jans in 2017 en vorig jaar was Peter Bosz te gast. Hans Kraay was al voetballer actief voor onder meer FC Dordrecht en De Graafschap en na zijn voetbalcarrière werd ‘Hansie Hansie’ trainer van amateurclubs waaronder FC Lienden en SVZW. Velen kennen de 59-jarige Kraay van het televisieprogramma Veronica Inside of presentator van Fox Sports. Deze forumavond bij SC Markelo zal deze evenals de voorgaande edities worden gepresenteerd door sportjournalist Eddy van der Ley.

Dames 1 verliest van Witkampers

Gisteren speelde het damesteam van Sportclub Markelo de uitwedstrijd tegen de Witkampers VR2. Om 12.00 uur werd er afgetrapt in Laren. Myrthe Stomps kwam de dames versterken vanuit het meisjesteam. De eerste helft verliep erg moeizaam. Er werd onrustig gevoetbald en veel passen kwamen niet aan. Vlak voor de rust kreeg Markelo dan ook een tegendoelpunt, waardoor ze met een 1-0 achterstand de rust in gingen.  (meer…)

Sportclub Markelo wint van DAVO

In een matige wedstrijd van beide kanten wist Sportclub Markelo de eerste drie punten van 2019 bij te schrijven. In de eerste helft was Markelo de betere ploeg en kreeg enkele mogelijkheden, maar scherpte in de afronding ontbrak. In de tweede helft zag het publiek hetzelfde spelbeeld, maar tot grote kansen kwamen beide ploegen niet. Toch kwam een kwartier voor tijd de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een schitterende bal van Mickey Slotman werd door Bart Klumpers goed aangenomen en langs de keeper geschoven. Niet veel later was het Roland Stege die alleen op de keeper af ging, niet zelfzuchtig was en de bal aflegde op Mickey Slotman. Hij kon de bal vervolgens in een leeg doel binnenschieten en daarmee was de wedstrijd met 2-0 beslist. (meer…)

Görkink Stoepe winnaar BCM toernooi

Ook dit jaar stond het traditionele BCM-toernooi weer op het programma. Dit zaalvoetbaltoernooi werd georganiseerd door de jongens van Maarkelstrots. Op de 15e editie van het BCM toernooi deden maar liefst 10 vriendengroepen uit Markelo mee. Nadat er om 20.00 uur was afgetrapt bij sporthal De Haverkamp streden alle teams vol voor de felbegeerde cup. Na heel wat doelpunten, blunders en plezier trok Görkink Stoepe uiteindelijk aan het langste eind. In de finale werd overtuigend met 7-1 gewonnen van KaKa en Egdrink. Na afloop van de prijsuitreiking bleef het nog lang onrustig en kan de organisatie terugkijken op een geslaagd toernooi.

SC Markelo ontvangt DAVO

Aanstaande zondag staat voor Sportclub Markelo de eerste thuiswedstrijd van deze jaargang op het programma. Markelo ontvangt dan DAVO uit Deventer. Na twee gelijke spelen op bezoek bij Broekland en Enter, beiden 1-1, wordt het weer tijd voor een drie punter. De eerste competitiewedstrijd dit seizoen werd eenvoudig met 1-5 gewonnen van DAVO. Echter weet men goed dat prestaties uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst. Komende zondag wordt de wedstrijdselectie aangevuld met jeugdspelers Mickey Slotman, Kars Zwiers en Hein Pinkert. De aftrap aan de Endemansdijk is om 14:00 uur.

Georganiseerde trainingsclinic Hof van Twente Triathlon

Voor de 5e editie van de Triathlon op zondag 26 mei aanstaande organiseren Sportfondsen Hof van Twente en de Univé Oost Hof van Twente Triatlon gezamenlijk een clinic om de deelnemers in optimale vorm te brengen. Deze clinic staat voor zaterdag 2 maart gepland zodat de Tri atleten die zich hiervoor aanmelden zo fit mogelijk aan de triathlon kunnen deelnemen. (meer…)

Juventus grote winnaar zaalvoetbaltoernooi

Het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi van Sportclub Markelo stond weer op het programma. De afgelopen weken werden de nodige wedstrijden gespeeld bij Sporthal de Haverkamp. De jongste jeugd van Sportclub Markelo heeft flink gestreden voor de felbegeerde medailles. Uiteindelijk waren het Juventus, PEC Zwolle en Belgie die met de gouden medailles ervan door gingen. De organisatie kan terugkijken op wederom een geslaagd zaaltoernooi. (meer…)

Markel-Up zoekt vrijwilligers

Volleybalvereniging Markel-Up is dringend op zoek naar vrijwilligers om de volleybalvereniging in Markelo te kunnen blijven behouden. Dit mogen volleyballers zijn, ouders van een volleyballend kind of natuurlijk liefhebbers van de sport. Het bestuur maakt duidelijk dat vrijwilligers nodig zijn voor het voortbestaan van de vereniging en het mogelijk maken om te kunnen blijven volleyballen. Aanmelden kan per mail bij het bestuur van Markel-Up.