Brons voor Hilde Jager in Oostenrijk

Op de tweede wedstrijddag van de Grand Prix in Oostenrijk slaagde Hilde Jager erin de bronzen medaille te veroveren in de categorie tot 70 kg. De Markelose judoka kreeg een gunstige loting en begon haar toernooi in de tweede ronde, nadat ze een bye had gekregen. In haar eerste wedstrijd nam ze het op tegen een thuissporter. Na ruim een minuut judoën leek Jager bijna tegen een waza-ari, een half punt, aan te lopen, maar de scheidsrechter keurde dit af. Kort daarna wist Jager met een effectieve beenworp een ippon, een vol punt, te scoren. De kwartfinale bood Jager een tweede kans om verder te gaan. Ze stond tegenover de sterke Ida Eriksson, die tweemaal waza-ari scoorde met een worp en houdgreep, waardoor ze op het punt stond de wedstrijd te winnen. Echter, terwijl ze naar de rand van de mat gingen, werden de scores weggeveegd en kreeg Jager een herkansing. Vastberaden greep ze deze kans met beide handen aan en in de golden score wist ze de overwinning naar zich toe te trekken met opnieuw een effectieve beenworp. (meer…)

Triathlondag bij zwembad

Op 4 juni wordt de zevende editie van de Hof van Twente Triathlon gehouden. Tot volgende week is het nog mogelijk voor deelnemers zich in te schrijven, in alle categorieën zijn nog plekken beschikbaar. In aanloop naar deze zevende editie vindt in samenwerking met de Hof van Twente Triathlon aankomende zaterdag de Woest Triathlondag plaats bij zwembad De Vijf Heuvels. De dag biedt triatleten de gelegenheid om zich voor te bereiden op het aankomende triatlonseizoen. Met clinics voor zwemmen, lopen en wisselen, en testmogelijkheden voor carbonschoenen en wetsuits, belooft het een inspirerende en informatieve dag te worden. Triatleten van alle niveaus zijn welkom om deel te nemen aan de clinics, onder begeleiding van ervaren trainers Frank en Niek Heldoorn. Deze trainers delen graag hun kennis en ervaring om de deelnemers te helpen hun vaardigheden aan te scherpen en zich verder te ontwikkelen in de triatlonsport. (meer…)

Voetbaltoernooi PJGO maakt comeback

Het voetbaltoernooi van de PJGO maakt op zaterdag 17 juni na afwezigheid van een aantal jaren een comeback. Het toernooi op de velden van Sportclub Markelo aan de Endemansdijk stond in het verleden bekend onder ‘Buurtvoetbal’. Met de terugkeer is gekozen voor een nieuwe naam: ‘Vriendenvoetbal’. De PJGO wil het toernooi hiermee toegankelijker maken voor een grotere groep. Er zullen wedstrijden worden gespeeld van 7 tegen 7. (meer…)

Geslaagde dag voor SGW Snorrewind

De zwaluwen en libellen scheren over het oppervlaktewater van de waterbak op het terrein van Eventing Experience Twente in Markelo. Dat terwijl er toch vanaf 9.00 uur al volop activiteiten waarneembaar zijn op het terrein van Manege Snorrewind dat er mede door de inzet van veel vrijwilligers vandaag  weer piekfijn bij ligt. Vandaag vond de allereerste SGW klasse M pony’s en paarden plaats op dit unieke terrein aan de Borkeldweg in Markelo. (meer…)

SC Markelo houdt kampioenschap in eigen hand

Vanmiddag wisten vele mensen Sportpark de Endemansdijk te vinden. Onder heerlijke omstandigheden stond de wedstrijd tussen Sportclub Markelo en KCVO op het programma. Bij puntenverlies van Wijhe’92 en een overwinning van Sportclub Markelo zouden de zwart-witten kampioen van de 3e Klasse D kunnen worden. De thuisploeg schoot uit de startblokken en kwam na drie minuten spelen al op voorsprong. Na een prachtige individuele actie van Sam Warmelink bracht hij Marcio Kok in stelling waarna hij de 1-0 tegen de touwen schoot. Een uitstekende start van Sportclub Markelo. Toch deden de bezoekers uit Vaassen snel wat terug. In de 11e minuut werd het alweer 1-1. Een goede kopbal van Dani Bronsink was onhoudbaar voor doelman Olminkhof. Toch was de thuisploeg de bovenliggende partij en probeerde KCVO via de counter gevaarlijk te worden. Beide ploegen waren nadrukkelijk op zoek naar meer doelpunten in de eerste helft. Eerst zag Ton Jansen zijn hoekschop op de lat belanden waarna ook KCVO het latwerk raakte via een kopbal. Toch was Sportclub Markelo gevaarlijker en de bovenliggende partij. In de 31e minuut werd Sam Warmelink uit balans gehaald waardoor hij niet kon uithalen, maar de overtreding was te licht voor een strafschop. Enkele minuten later was het wel raak. Marcio Kok schoot de bal hard in het dak van het doel, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Hier waren de meningen echter over verdeeld. (meer…)

SC Markelo 5 kampioen


Sportclub Markelo 5 is vandaag kampioen geworden. Op bezoek bij vv Twenthe werd, onder toeziend oog van veel publiek, met 1-5 gewonnen. Na afloop van de wedstrijd kregen de mannen de kampioensschaal uitgereikt en kon het feest beginnen. De heren van Sportclub Markelo 3 hebben daarentegen de kampioenswedstrijd op bezoek bij Broekland met 2-0 verloren. Door de nederlaag ging de titel dus niet naar de zwart-witten maar naar Broekland. Sportclub Markelo 6 had in theorie nog kans op het kampioenschap maar concurrent Buurse maakte op bezoek bij Neede geen fout. Waardoor Sportclub Markelo 6 dit seizoen als tweede is geëindigd. Het eerste elftal van Sportclub Markelo is als koploper ook nog in de race voor het kampioenschap, ze spelen vanmiddag om 14.00 uur thuis aan de Endemansdijk tegen KCVO uit Vaassen. (meer…)

Motorsportliefhebbers in Frankrijk

Een delegatie van met name jonge leden van de Markelose Motorclub Ons Genoegen is gisteren samen met een aantal sportliefhebbers uit Markelo met twee busjes naar het Franse Villars-sous-Écot afgereisd. Daar wordt dit weekend de MXGP van Frankrijk verreden. De Markelose bezoekers zagen vandaag landgenoot Kay de Wolf de poleposition pakken voor de MX2 wedstrijd van morgen. Ook kregen ze een rondleiding achter de schermen van promotor Infront. (meer…)

MO20-1 nog kanshebber voor titel

Na een geweldige avond voor De Vrienden van Sportclub Markelo met journalist Eddy van der Ley en Theo Janssen werd er vandaag alweer volop gevoetbald op het sportpark aan de Endemansdijk. Zo speelde MO20-1 vanmiddag op het hoofdveld tegen Excelsior’31 en bleek het damesteam voor rust, de wedstrijd volledig onder controle te hebben.  (meer…)

Kampioenskoorts bij SC Markelo

Vorige week kroonde Sportclub Markelo zaterdag 2 zich al tot kampioen van de 6e Klasse. Aankomend weekend hebben maar liefst vier senioren elftallen van Sportclub Markelo de kans om ook het kampioenschap binnen te slepen. Dit zijn de elftallen van  Zondag 1, Zondag 3, Zondag 5 én Zondag 6. Bij een goed resultaat van de zwart-witten, en soms een gunstig resultaat op andere velden, kan het een feestelijke zondag worden op Sportpark de Endemansdijk. De mannen van Sportclub Markelo 6 komen zondag als eerste in actie. Zij spelen om 10:00 uur de thuiswedstrijd tegen Enter 4. Voor Zondag 6 is in theorie een kampioenschap nog mogelijk, maar dan is er wel hulp nodig van Sportclub Neede. Vorig weekend had de ploeg kampioen kunnen worden door rechtstreekse concurrent Buurse te verslaan, maar in Buurse werd met 3-2 verloren. Door die nederlaag heeft Buurse nu de titel voor het grijpen. Als Zondag 6 zelf wint van Enter 4 en Buurse wint niet van Neede 4, heeft Sportclub Markelo 6 het kampioenschap alsnog binnen.  

(meer…)

SC Markelo zet grote stap richting kampioenschap

Sportclub Markelo heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan in de 3e Klasse D. Op bezoek bij Colmschate’33 won de ploeg van trainer Rutger Kats met 1-3. Ondanks het feit dat Sportclub Markelo vanaf minuut één de betere ploeg was, kregen beide ploegen de eerste helft mogelijkheden om tot scoren te komen. Marcio Kok kwam één op één met de doelman, maar zag zijn schot naast het doel gaan. In de 37e minuut opende Miquel Schippers uiteindelijk wel de score. Na een goede voorzet van Hein Pinkert wist Miquel Schippers vervolgens de verdiende 0-1 binnen te schieten. Kort voor rust kreeg verdediger Lars Munier van Colmschate’33 zijn tweede gele kaart van scheidsrechter van Laar, waardoor hij dus met een rode kaart het veld moest verlaten.

(meer…)