17e Jaargang | zondag 1 oktober 2023

Geflatteerde nederlaag SC Markelo

Sportclub Markelo heeft vanmiddag zijn tweede competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen verloren. Op bezoek bij SV Varsseveld werd met 3-0 verloren. Sportclub Markelo begon op Sportpark Oberink afwachtend. De thuisploeg was het eerste kwartier sterker, maar kwam niet tot kansen. Varsseveld kreeg wel veel hoekschoppen, maar deze wist Sportclub Markelo goed te verwerken. Na een kwartier spelen begon ook Sportclub Markelo aan te dringen en ging het spel gelijk op. Uiteindelijk konden beide ploegen tevreden zijn met een 0-0 ruststand. Na de rust waren beide ploegen wederom aan elkaar gewaagd maar was het toch de thuisploeg dat in de 51e minuut de leiding nam. Op het randje van buitenspel wist Jordi Besselink zijn team Varsseveld op een 1-0 voorsprong te zetten. Dat er een buitenspel luchtje aan deze treffer zat was duidelijk, maar de goal werd goedgekeurd.   (meer…)

Lees meer

SC Markelo verliest eerste competitiewedstrijd

Sportclub Markelo heeft vanmiddag, bij de terugkeer in de 2e Klasse, met 2-4 verloren van SV Schalkhaar. De ploeg van Thijs Houwing kwam al na 8 minuten spelen op achterstand. Jason Westerkamp wist de bezoekers uit Schalkhaar op een 0-1 voorsprong te zetten. In de 19e minuut werd het 1-1 door een doelpunt van René Kuijpers. Echter konden de zwart-witten niet lang genieten van hun gelijkmaker. Slechts drie minuten na de 1-1 zette Milan te Riele de bezoekers alweer op een 1-2 voorsprong. Na rust kwam de thuisploeg beter voor de dag en was het ook de bovenliggende partij. Dit resulteerde in de 66e minuut tot een terechte gelijkmaker. Miquel Schippers zorgde voor de verdiende 2-2. Toch was het SV Schalkhaar dat de wedstrijd naar zich toe trok. In de 80e minuut namen zij weer de leiding door een doelpunt van David Klopman. Uiteindelijk werd de wedstrijd definitief beslist toen in de 88e minuut Yasir Bozkurt de 2-4 eindstand op het scorebord zette. (meer…)

Lees meer

Veel festiviteiten aan de Endemansdijk

Na jaren in de 3de en 4de klasse te hebben vertoefd, is het morgen dan zo ver. Sportclub Markelo keert terug in de 2de klasse. De ploeg van hoofdtrainer Thijs Houwing trapt het seizoen af tegen SV Schalkhaar. Maar naast deze wedstrijd staat er nog veel meer op het programma voor de zwart-witten. Zo wordt onder andere de vernieuwde tribune opnieuw geopend, wordt de naam bekend gemaakt van het nieuwe pannaveld en is er veel muziek en gezelligheid aan de Endemansdijk. (meer…)

Lees meer

MTB-wedstrijd Circuit Herikerberg

Op zondag 1 oktober organiseert Wieler Tour Club Markelo de 7e ronde van de FPS Bouw MTB Cup op het motorcrossterrein Circuit De Herikerberg in Markelo. Deze wedstrijd is onderdeel van een competitie bestaande uit 8 wedstrijden georganiseerd in Twente door Twentse wielerverenigingen. Doel van deze competitie is om jeugd en volwassenen op een laagdrempelige manier kennis te kunnen laten maken met de wedstrijdsport. Op dit moment nemen er al zo’n 130 mountainbikers deel aan de hele competitie maar natuurlijk is het ook mogelijk om je per wedstrijd in te schrijven. Dankzij de medewerking van Motorcrossvereniging “Ons Genoegen” worden de deelnemers door WTC Markelo ontvangen op een prachtige locatie met alle voorzieningen en kunnen zij een mooi uitdagend parcours uitzetten.  (meer…)

Lees meer

Markeloërs volbrengen Kennedymars

Ongeveer 800 wandelaars zijn vrijdagavond om 22.00 uur gestart aan de Internationale Twentse Kennedymars in Haaksbergen. Het wandelevenement werd dit jaar voor de 35e keer georganiseerd en kent meerdere afstanden. Zo kan men meelopen aan de volledige Kennedymars van80 kilometer, de nachtmarathon van 42 of 31 kilometer, de dagmarathon van 42 of 21 kilometer en de minikennedymars van 10 kilometer. De routes kennen onder meer via Sint Isidorushoeve, Beckum, Boekelo, Buurse en Enschede. Ook dit jaar deden ook Markelose lopers mee aan het evenement, zo hebben onder andere Marlou en Robin Maatman, Mirna Bussink en Joke Hoentjen de volledige Kennedymars gelopen. Een prestatie waar ze trots op mogen zijn. (meer…)

Lees meer

Motorcrossers schitteren in de zon op Herikerberg

Onder de stralende zon werd vandaag een uitwisselingscrosswedstrijd gehouden op het circuit De Herikerberg in Markelo. Het evenement bracht rijders van verschillende disciplines van clubs uit de regio samen voor een spannende dag vol motorcrossactie. De rijders streden om de overwinning en lieten het publiek genieten van geweldige races. Morgen verwelkomt het circuit De Herikerberg deelnemers en fans voor het Nederlands Kampioenschap Classic Motocross 2023. Europees Kampioen Jurgen Schreurs uit Markelo maakt morgen kans om ook het Nederlands Kampioenschap op zijn naam te schrijven. (meer…)

Lees meer

Bernhard ten Brinke wint Hellendoorn Rally

Bernhard ten Brinke heeft de Eurol Hellendoorn Rally 2023 op zijn naam weten te schrijven. De Achterhoeker wist de Skoda Fabia RS Rally 2 van het team van Wevers Sport samen met navigator Davy Thierie het snelst weer terug te brengen naar het finish bij Dieka in Markelo. Hiermee schreef ten Brinke de rally - na 2010 - voor de tweede keer op zijn naam. Jos Verstappen wist vandaag 9 van de 10 klassementsproeven te winnen, maar kon de ruim 2 minuten die hij gisteren in de laatste proef had verloren echter niet meer goed maken op Ten Brinke. Verstappen werd uiteindelijk vierde op 1 minuut en 15 seconden van Ten Brinke. Deelnemers waren na afloop vol lof over de organisatie van het autosportevenement dat gisteren en vandaag vanuit het rallycentrum bij Dieka werd verreden. (meer…)

Lees meer

SC Markelo uitgeschakeld in bekertoernooi

Voor Sportclub Markelo zit het bekeravontuur voor dit seizoen er alweer op. Vanmiddag werd de laatste bekerwedstrijd, op bezoek bij SVZW in Wierden, met 11-2 verloren. Eerder verloor de ploeg van Thijs Houwing al aan de Endemansdijk met 1-5 van Suryoye-Mediterraneo en op bezoek bij ATC'65 gingen de zwart-witten met 3-0 ten onder. Door deze nederlagen is Sportclub Markelo uitgeschakeld in het bekertoernooi en kan de focus op de competitie. Volgend weekend staat de eerste speelronde in de 2e Klasse G op het programma. Op zondag 24 september trapt Sportclub Markelo aan de eigen Endemansdijk om 14:00 uur af tegen SV Schalkhaar.  

Lees meer

‘Markelose’ Hellendoorn Rally van start

Meervoudig wereldkampioen baanwielrennen Jeffrey Hoogland had aan het begin van de avond de eer om Jos Verstappen met startnummer 1 als eerste weg te vlaggen vanuit het rallycentrum bij Dieka in Markelo. Vervolgens begonnen ook de overige 139 deelnemers voor 2 dagen rally vanuit Markelo. Vanavond worden 2 x 3 klassementsproeven gereden. Voorlopig voert Jos Verstappen het klassement aan, nadat de proeven Daarle, Hallerhoek en Mageleresch één maal zijn verreden. Morgenochtend even om 9.54 uur start de eerste deelnemer aan de klassementsproef Markelo. De eerste deelnemer wordt morgenavond rond 19.00 uur op de finish verwacht bij Dieka In Markelo. (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo