Stilzitten is geen optie

Aanstaande zaterdag 27 februari neemt club Movado Sports deel aan de actie van de fitnessbranche: ‘stilzitten is geen optie’. Honderden fitnessclubs in Nederland bieden deze dag buiten een coronaproof training aan, met als doel de noodzaak van de heropening van de sportscholen breed onder de aandacht te brengen. Deze actie sluit aan bij de landelijke campagne waarbij wordt ingezoomd op de drie miljoen Nederlanders die door de sluiting van de fitnesscentra omwille van de coronamaatregelen het afgelopen jaar niet of beperkt naar de sportclub konden. 

(meer…)

Beregeningsinstallatie voor SC Markelo

Op sportpark de Endemansdijk worden de velden 2, 3, 4 en het trainingsveld binnenkort voorzien van een automatische beregeningsinstallatie. Met de installatie kan de kwaliteit van de velden ook in de droge zomers op peil worden gehouden. De afgelopen jaren was bij Sportclub Markelo de droogte de grootste vijand van de grasvelden. Hoewel er met grote regelmaat werd gesproeid, kon dan niet verhinderen dat er slechte en kale plekken op het veld ontstonden. Bovendien kleven er een paar flinke nadelen aan de huidige manier van sproeien. Zo kost het veel tijd en mankrachten om de slangen uit te rollen en te verplaatsen naar de velden. Bij overdag sproeien verdampt er bovendien veel water. Kortom een mooie aanwinst voor Sportclub Markelo. 

(meer…)

Borgward Wevers Sport in top 20

Dakar 2021 zit er weer op voor Wevers Sport. Het door Wevers Sport ondersteunde Borgward Rally Team was na de etappe van gisteren op plek 20 de beste Nederlandse auto het eindklassement. Tim en Tom Coronel wisten – na het eerder in de rally uitvallen van Erik van Loon en Bernhard ten Brinke – op een 26e plek als enige Nederlandse autocoureurs het eindklassement te halen. Ricardo Porém wist de Borgward de 12 etappes in Saudi-Arabië zonder technische problemen naar het podium te brengen. “We hebben een super goede rally gehad met geen technische issues. de rijder is relatief onbekend met de duinen en de navigator was nog vlak voor de rally gewisseld dus we mogen blij zijn met de 20e plek algemeen”, aldus Erik Wevers. (meer…)

Geen vliegende Dakarstart voor Wevers Sport

Voor het door Wevers Sport ondersteunde Borgward Rally Team is de eerste etappe van Dakar 2021 niet verlopen zoals ze hadden verwacht. Coureur Ricardo Porém in de Borgward BX 7 DKR reed gisteren in de proloog een gedeelde 14e tijd met onder meer oud winnaar Stéphane Peterhansel en teamgenoot van 2020 Nani Roma, waardoor hij het startdoel – de top 20 – voor vandaag heeft bereikt. Vandaag bleek echter een zware etappe voor het team. In het begin van de etappe werd veel tijd verloren vanwege navigatie. Ongeveer 50 kilometer voor het eind van de etappe stond de Borgward vast in het kameelgras. Porém verloor vandaag in de 623 kilometer tellende etappe ongeveer 48 minuten. Ook morgen staat er weer een lange etappe op het programma. (meer…)

Parkeerterrein en toegang sportpark op de schop

Sportclub Markelo is vandaag gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het vernieuwen en verbeteren van de parkeerplaats en entree van Sportpark De Endemansdijk. “Vandaag zijn de graafwerkzaamheden begonnen. Door de coronamaatregelen kunnen we met veel minder vrijwilligers werken momenteel”, aldus Frank Bussink namens Sportclub Markelo. Het was de bedoeling dat vandaag de straatstenen verwijderd zouden worden, men hoopt hiermee na de lockdown in januari alsnog te kunnen beginnen. De vernieuwing van het terrein is volgens de club nodig omdat het door de groei van Sportclub Markelo steeds drukker wordt op de parkeerplaats. De huidige parkeerplaats voldoet niet meer. Ook heeft de club al langer plannen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit wordt nu gelijktijdig aangepakt. In de nieuwe situatie zullen de fietsers gescheiden van automobilisten het sportpark kunnen bereiken. (meer…)

Wevers Sport onderweg naar Saudi-Arabië

Het team van Wever Sport is onderweg naar Saudi-Arabië. In dit koninkrijk in het Midden-Oosten zal van zondag 3 januari tot vrijdag 15 januari Dakar 2021 worden verreden. Voor het vierde jaar op rij is door Wevers Sport ondersteunde Borgward Rally Team actief in de woestijnrally, in 2018 en 2019 kroop Erik Wevers zelf achter het stuur van de Borgward. In 2020 stond naast tweevijdig Dakarwinnaar Nani Roma met Ricardo Porém. Laatstgenoemde zal begin volgende jaar de enige bestuurder zijn van een Borgward in Dakar. Het team is gisteren in Marseille aangekomen voor inscheping richting het Midden-Oosten.

Afsluiting seizoen Jeugd WTC Markelo

Na een aantal mooie en geslaagde trainingszaterdagen vanaf 5 september was het gisteren zover; de afsluiting van het eerste seizoen voor de jeugd van de Wielertourclub (WTC). Na weken fanatiek maar met vooral heel veel plezier te trainen stond er vandaag voor alle deelnemers een echte toertocht met tussenstop en verrassende eindstop op het programma. De middag werd echter begonnen met een fotomoment bij Van D. Tweewielers. Mark van Doornspeek werd extra in het zonnetje (ondanks de kou) gezet door alle jeugdleden en trainers omdat hij een zeer enthousiast volger is van het jeugdprogramma van de WTC. Daarnaast heeft hij  2 rugzakken met reparatiesetjes, een pomp en een aantal binnenbanden geschonken als extra ondersteuning van dit mooie initiatief. De trainers en jeugdleden zijn hier natuurlijk heel blij mee en zijn nu verzekerd van goede hulp bij pech onderweg. (meer…)

SC Markelo langer door met Kats

Rutger Kats is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Sportclub Markelo. Ondanks het feit dat er op dit moment niet gevoetbald kan worden, willen de trainer en de club nog graag een extra jaar met elkaar door. Kats heeft in een gesprek met de club aangegeven nog niet klaar te zijn bij Sportclub Markelo. Daarom wil hij nog graag een jaar door bij de vereniging. Ook de Technische Commissie en de spelers van het eerste elftal willen graag met Kats verder. In 2018 maakte Kats de overstap van Wilhelminaschool naar Sportclub Markelo, waar hij toen opvolger was van Anne de Jong. In de eerste twee seizoenen in Markelo eindigde Kats twee keer op een derde plaats in de 4e Klasse. 

In 2021 weer WK zijspan op Herikerberg

Het motorcrosscircuit op de Herikerberg is volgend jaar weer het decor voor het WK zijspan, evenals in 2019. Op 19 en 20 juni zal in Markelo de vierde race in de strijd om het WK plaatsvinden. Dat blijkt uit de vandaag door promotor WSC gepubliceerde kalender voor 2021. Het betekent dat de leden van de Markelose Motorclub Ons Genoegen weer bezig kunnen gaan met de voorbereidingen voor de wedstrijd in Markelo. De club kan hierbij een beroep doen op ongeveer 200 vrijwilligers. Het verdere programma voor het weekend van 19 en 20 juni 2021 zal later bekend worden, waarbij de Stichting Motorcross Markelo ook het randgebeuren niet zal vergeten.

Dam-, schaak-, en sjoelkampioenen

Het jaarlijkse dam-, schaak- en sjoeltoernooi op de Markelose basisscholen werd vanwege corona dit jaar in een andere jasje gegoten. Ze hielden De Welp en Elserike op hun eigen school het toernooi en deden de Brookschole en Stokkum dat samen. De Zwaluw zal het toernooi mogelijk op een later tijdstip gaan doen. Ondanks de aangepaste vorm was de spanning en het enthousiasme op de scholen niet minder. Er werd met roodoplopende hoofden gestreden om tafelwinnaar te worden om vervolgens de strijden om het schoolkampioenschap. De sportcommissie hoopt volgend jaar weer een groot toernooi te kunnen organiseren met alle scholen op één locatie. (meer…)