Beaufort in februari ruim week in teken motorcross

De Markelose Motorclub Ons Genoegen viert in 2022 haar 90 jarig bestaan. Op meerdere momenten in 2022 zal de club stil staan bij dit jubileum. Zo zal Het Beaufort in februari een week lang geheel in het teken staan van 90 jaar internationale motorcross in Markelo. Per decennium zal in elke zaal een expositie worden ingericht met unieke beelden. “Er komen 80 fotolijsten van 60 bij 80 cm te hangen verdeeld over alle zalen”, vertrouwt de organisatie ons toe. Gedurende de expositie die van 19 tot en met 26 februari 2022 te zien is in het cultureel centrum zal er elke avond ook een activiteit in Het Beaufort worden georganiseerd. (meer…)

Zilver voor Hilde Jager met TeamNL

Hilde Jager heeft gisteren in het Russische Oefa zilver gewonnen met het Judo TeamNL op de EK mixteams. In de finale was Georgië uiteindelijk van 4-3 te sterk voor de Nederlandse ploeg. Hilde Jager (-70) maakt samen met Pleuni Cornelisse (-57 kg), Marit Kamps (+70 kg), Karen Stevenson (+70 kg), Matthijs van Harten (-73 kg), Koen Heg (-73 kg), Tigo Renes (-90 kg) en Jur Spijkers (+90 kg) onderdeel uit van de Nederlandse ploeg die de finale wist te behalen door achtereenvolgens te winnen van Roemenië met 4-0, Duitsland met 4-3 en Wit-Rusland met 4-2. Het is na zilver in 2018 de tweede medaille voor Nederland in deze nog jonge Olympische discipline

Eerste puntenverlies SC Markelo

Sportclub Markelo speelde vandaag aan de Endemansdijk tegen nummer twee FC Eibergen. Bij Eibergen is oude bekende Arno Leppink de hoofdtrainer. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het tragisch overlijden van Judith Inberg, jeugdspeelster van Sportclub Markelo. De thuisploeg speelde daarom ook met rouwbanden. De zwart-witten begonnen niet overtuigend aan de wedstrijd en na acht minuten spelen had FC Eibergen aan één mogelijkheid genoeg om op een 0-1 voorsprong te komen. Een vrije trap werd door de bezoekers binnen gelopen waardoor de thuisploeg vroeg tegen een achterstand aankeek.

(meer…)

Opening WK zijspancross op Herikerberg

Foto: Industry Flights

De openingswedstrijd van het wereldkampioenschap zijspancross zal volgend jaar worden verreden op het circuit op de Herikerberg in Markelo. De WSC en FIM maakten gisteren de kalender voor 2022 bekend en daar staat Markelo op 24 april 2022 bovenaan. Dit jaar stond Markelo ook op de kalender, maar door de risico’s vanwege corona besloot de Markelose Motorclub Ons Genoegen dit voorjaar om de wedstrijd niet door te laten gaan. Voor 2022 kunnen de leden van de Markelose Motorclub Ons Genoegen weer bezig gaan met de voorbereidingen voor de wedstrijd in Markelo. In 2019 werd op de Herikerberg de laatste keer een wedstrijd in het WK zijspancross verreden.

Bovenbergloop zondag niet op Bovenberg

Zondag 28 november organiseert atletiekvereniging AV Goor ’75 weer de Bovenbergloop. De start en finish van de crossloop is dit jaar niet bij Camping De Bovenberg, maar in het openluchttheater De Kösterskoele. De Goorse atletiekvereniging heeft een parcours uitgezet over de Herikerberg. Senioren hebben de keuze uit de afstanden 5 en 10 kilometer, voor jeugd zijn er kortere afstanden uitgezet. Vanwege de coronamaatregelen is er komende zondag geen publiek toegestaan en moeten deelnemers en begeleiders van jeugd een QR code laten zien.
(meer…)

Zwaarbevochten overwinning SC Markelo

Sportclub Markelo speelde vanmiddag een uitwedstrijd in Delden tegen Rood-Zwart. De zwart-witten zijn op dit moment dé te kloppen ploeg uit de 4e Klasse B en wisten op voorhand dat het geen eenvoudige middag zou worden op Sportcomplex ‘de Scheetheuvel’. Het werd dan ook snel duidelijk dat de thuisploeg zich had voorgenomen om er een ‘vechtwedstrijd’ van te maken. Rood-Zwart probeerde in de eerste helft voornamelijk gevaarlijk te worden door het spelen van de lange bal, maar echte kansen wist men daar niet mee te creëren. Sportclub Markelo kreeg daarentegen voldoende mogelijkheden, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Zo had Sportclub Markelo de eerste helft het betere van het spel, kreeg het kansen maar tot scoren kwam het niet. (meer…)

Verdien extra inkomsten voor je club

Judobond Oost Nederland organiseert gemiddeld zo’n 10 keer per jaar een judotoernooi in de Markelose sporthal aan de Stationsstraat in Markelo. Voor aanvang van een toernooi legt een speciale ‘mattenploeg’ de judomatten op de zaalvloer en is het bedoeling dat de matten ook weer opgeruimd worden na de laatste wedstrijd. Veelal gaat het om wedstrijden met een morgen- en middagprogramma maar ook kan het voorkomen dat de wedstrijden plaatsvinden in enkel een zaterdagmorgen. Sporthal De Haverkamp is op zoek naar een vereniging of club die met het leggen/opruimen van de judomatten extra inkomsten willen genereren voor hun team. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie, neem dan contact op met de secretaris van de judobond Oost Nederland door een mail te sturen aan on@jbn.nl.

SC Markelo wint eerste periode

Sportclub Markelo speelde vandaag een inhaalduel tegen concurrent VV Reünie. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd afgelast wegens hevige regenval. In het verleden bleken de confrontaties met de ploeg uit Borculo allerminst eenvoudig te zijn. De wedstrijd tussen Reünie en Sportclub Markelo werd, vanwege de nieuwe maatregelen, zonder publiek gespeeld. Eerdere duels dit seizoen bleek de ploeg van Rutger Kats al zien een patent te hebben op vroege doelpunten. Dit blijkt geen toeval te zijn, want ook vandaag vloog Sportclub Markelo uit de startblokken. Na één minuut spelen was het wederom alweer raak, aanvaller René Kuijpers schoot de bal hard tegen de touwen. 

(meer…)

Buurtsportcoach Tim organiseert Bootcamp

Buurtsportcoach Tim Bannink organiseert samen met het sportteam op woensdagmiddag 17 november van 15.00 tot 16.00 uur een bootcamp activiteit. Deze sportactiviteit is gericht op kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en vindt plaats op het sportterrein van Sportclub Markelo aan de Endemansdijk in Markelo. Tim geeft aan dat de Bootcamp activiteit start met minimaal 15 deelnemers en maximaal 40 deelnemers. Ben je benieuwd hoe fit je bent en lukt het jou om bij alle onderdelen 100% te geven? Meld je dan snel aan.

Zonnig verlopen Off Road Rit -update-

Deelnemers moesten er een jaar langer op wachten, maar vandaag werd rondom Markelo de 32e editie van de Vijf Heuvelen Off Road Rit Markelo verreden. De ruim 80 vrijwilligers hadden veel werk verzet om dit jaar weer een mooie route van te maken. De 1.100 deelnemers uit binnen- en buitenland wisten dit dan ook te waarderen, bleek uit de reacties na afloop. De eerste enduromotoren begonnen rond 10.00 uur aan de 50 kilometer tellende route over grotendeels onverharde wegen, bospaden en een deel van het circuit op de Herikerberg. De meeste deelnemers waren voor de regen weer terug bij de start- en finishlocatie bij Herberg de Pot. (meer…)