Sven Smit start niet op WK Zijspancross Markelo

Terwijl we in de starttoren van de Markelose Motorclub op de Herikerberg in gesprek zijn met voorzitter Eelco Laarman en penningmeester Herbert Hoevink over het komende Wereldkampioenschap Zijspancross schuift ook Sven Smit aan. Het lopen op krukken en de blik op zijn gezicht verraadt het slechte nieuws al. “Vanmiddag hebben we definitief besloten om niet te starten in Markelo. Afgelopen weekend tijdens de crosswedstrijd in Oss ben ik zelf gecrasht”, vertelt Sven terwijl hij naar zijn voet wijst. Waarschijnlijk heeft Sven tijdens die wedstrijd zijn enkelbanden gescheurd en was het op dat moment over. In overleg met zijn fysiotherapeut heeft Sven vandaag het besluit moeten nemen om af te zien van deelname aan de wedstrijd in Markelo. “Natuurlijk baal ik er van dat ik hier nu niet kan rijden in mijn eigen woonplaats op een circuit dat zo afwisselend is met zijn harde en zachte ondergrond en veel springbulten”. Herbert vult aan: “Niet alleen voor rijders maar ook voor publiek is de baan erg afwisselend. Op het terrein rondom de starttoren is de beleving heel anders dan achterop het terrein waar je in de nabijheid van de Wolsinkbult de rijders voor een heel groot deel in het bos kunt volgen”. (meer…)

Drie maal goud voor ZPC de Hof

Het Sterrenteam van ZPC de Hof heeft afgelopen week bij het Waterrattentoernooi in Ommen 3 gouden medailles weten te behalen. Het toernooi was tevens de afsluiting van het zwemseizoen. Goud was er individueel voor Ronnie Haringman op de 25 meter vrije slag en Lindsey Kloppenburg op de 50 meter rugslag. De damesestafetteploeg met Robin van Sermond, Lindsey Kloppenburg en Fredrieke Jongsma haalde samen met gastzwemster Fransica Wagenvoort goud op de 4×25 meter vrije slag.
(meer…)

Willem Greve weer in selectie Nederlands team

Bondscoach Rob Ehrens heeft de Markelose topruiter Willem Greve opgenomen in het team dat komende zondag tijdens het CSI Twente in Geesteren uit zal komen in de landenwedstrijd. Het is de tweede wedstrijd waarin de punten die het Nederlands team kan halen meetellen voor de FEI Nations Cup. Greve werd in de eerste wedstrijd afgelopen weekend in het Poolse Sopot met het Nederlandse team vijfde. Hierin reed hij met zijn merrie Zypria S een foutloze eerste manche. In de tweede manche kreeg de equipe een balk aan de benen. Het is voor de Markeloër de derde wedstrijd dit jaar voor Oranje. In Rome behaalde hij eind mei in de landenwedstrijd het beste resultaat voor Nederland. Die wedstrijd telde niet mee voor de FEI Nations Cup.

Oefen-menwedstrijd Menclub Markelo

Op het terrein van de stichting Paard- en Ponysport aan de Potdijk gaan de menners van Menclub Markelo zondagmorgen de strijd met elkaar aan tijdens het rijden van een oefen-menwedstrijd. Deze keer hebben zich het maximale aantal van 25 aanspanningen ingeschreven. Grote paarden en kleine pony’s, enkel-spannen en dubbel-spannen en mogelijk ook nog een vierspan. De bouwploeg heeft deze keer 2 extra hindernissen kunnen realiseren zodat in totaal 5 hindernissen moeten worden gereden door de deelnemers. Natuurlijk moeten de menners ook nog ‘kegeltjesrijden’, waarbij ze de aanspanning behendig en snel tussen pionnen met daarop tennisballen moeten sturen. De oefenwedstrijd start om 10.00 uur. Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom om een kijkje te nemen tijdens deze ongetwijfeld weer spectaculaire wedstrijd.

KNLTB senioren dubbeltoernooi Markelo

Van dinsdag 11 juni tot en met zondag 16 juni werd er enthousiast getennist om de prijzen bij tennisvereniging MTV’65. Het jaarlijkse KNLTB senioren dubbeltoernooi is iets wat altijd weer terugkomt bij de Markelo’se tennisvereniging en er werd dan ook in verschillende categorieën gespeeld. De tennissport kan tot op late leeftijd worden gespeeld want de oudste deelnemer van deze dag had een respectabele leeftijd van 82 jaar. In het weekend konden de spelers genieten van een broodje beenham of shoarma, de organisatie had dit samen met de kantinecommissie geregeld en dit werd goed ontvangen door alle deelnemers. De finalepartijen werden afgelopen zondag met opvallend veel Markelo’se tennissers gespeeld onder een strakke blauwe lucht en met veel toejuichend publiek. Het eerst volgende grote evenement van de tennisvereniging MTV’65 zal het Open Jeugdtoernooi zijn begin juli. (meer…)

Groots onthaal Jan Blokzijl bij finish the Ride.

Vandaag was op de Cauberg bij Valkenburg de finish van the Ride. Jan Blokzijl – ook bekend als Jan Chipollini – is deze ultieme uitdaging aangegaan; in 8 dagen met de racefiets van Italie (Stelvio) naar de Cauberg in Zuid Limburg. Deze heroïsche tocht bevat maar liefst 1.300 fietskilometers en ruim 17.000 hoogtemeters. In wielerkringen staat deze tocht als extreem zwaar bekend. Voor Jan was het een zware beproeving, maar voor hem ook ‘the journey of my life’. (meer…)

Axel van der Tuuk wint Ronde van Markelo

Axel van der Tuuk heeft vandaag onder droge en zonnige omstandigheden de Ronde van Markelo op zijn naam geschreven. Van der Tuuk haalde de finish solo voor Gert-Jan Veltkamp. Jermo le Fevre werd derde voor Edwin Geerdink die leider blijft in de VIRO Criterium Cup Twente. Het publiek kon de nieuwe startlocatie van de Ronde van Markelo aan de Schoolstraat slecht vinden, er was beduidend minder publiek aanwezig dan voorgaande jaren. Wielerpop kwam op de nieuwe locatie volgens een aantal bezoekers niet goed uit de verf en een groot afsluitend feest in het centrum werd gemist. (meer…)

Volgende week Fietsvierdaagse in Markelo

Vanaf dinsdag 18 juni tot en met vrijdag 21 juni 2019 vindt er in en rondom Markelo de 39e editie van de Fietsvierdaagse Markelo plaats. Het evenement werd vanaf 1981 georganiseerd door SV Markvogels, sinds 2014 wordt de Fietsvierdaagse Markelo georganiseerd door de Stichting Wielersport Markelo in samenwerking met DMD Events, waarbij de startlocatie elk jaar wisselt. Dit jaar is de start en finish bij ’t Wapen van Markelo, dit is ook de plek waar deelnemers zich kunnen inschrijven voor de routes van 30, 45 of 60 kilometer. Er kan vanaf 9.00 uur worden gestart. (meer…)

Roparundeelnemers door Markelo

Vanaf ongeveer 20.00 uur vanavond tot 01.00 uur vannacht lopen er deelnemers aan de Roparun 2019 door Markelo. De Roparun is een non-stop estafetteloop en wordt sinds 1992 georganiseerd. In eerste instantie alleen tussen Rotterdam en Parijs, maar sinds 2012 is er vanwege de groei in aantal deelnemers ook een tweede run vanuit Hamburg naar Rotterdam. De deelnemers aan deze route van ruim 560 kilometer en de halve Roparun passeren Markelo. De halve Roparun, die om 17.00 uur vanmiddag van start ging, is een run van ongeveer 235 kilometer van Almelo naar Rotterdam. Met de Roparun wordt geld opgehaald om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen.
(meer…)

Willem Greve wint Grote Prijs Outdoor Wierden

De Markelose springruiter Willem Greve heeft gistermiddag de Grote Prijs van Outdoor Wierden weten te winnen met zijn achtjarige merrie Gogo. Over de laatste sprong werd nog even nagepraat. “Ja, die laatste sprong. Ik zag een heel lange afstand en dan moet je daar maar voor gaan. Voor hetzelfde geld had ik die paal in m’n keel hangen”, lacht Greve na afloop. “Ik had sneller moeten zijn van hindernis één naar twee naar drie. Dennis van den Brink deed dat goed, zijn tijd was nog beter maar hij kreeg een fout.” (meer…)