Wevers Sport onderweg naar Saudi-Arabië

Het team van Wever Sport is onderweg naar Saudi-Arabië. In dit koninkrijk in het Midden-Oosten zal van zondag 3 januari tot vrijdag 15 januari Dakar 2021 worden verreden. Voor het vierde jaar op rij is door Wevers Sport ondersteunde Borgward Rally Team actief in de woestijnrally, in 2018 en 2019 kroop Erik Wevers zelf achter het stuur van de Borgward. In 2020 stond naast tweevijdig Dakarwinnaar Nani Roma met Ricardo Porém. Laatstgenoemde zal begin volgende jaar de enige bestuurder zijn van een Borgward in Dakar. Het team is gisteren in Marseille aangekomen voor inscheping richting het Midden-Oosten.

Afsluiting seizoen Jeugd WTC Markelo

Na een aantal mooie en geslaagde trainingszaterdagen vanaf 5 september was het gisteren zover; de afsluiting van het eerste seizoen voor de jeugd van de Wielertourclub (WTC). Na weken fanatiek maar met vooral heel veel plezier te trainen stond er vandaag voor alle deelnemers een echte toertocht met tussenstop en verrassende eindstop op het programma. De middag werd echter begonnen met een fotomoment bij Van D. Tweewielers. Mark van Doornspeek werd extra in het zonnetje (ondanks de kou) gezet door alle jeugdleden en trainers omdat hij een zeer enthousiast volger is van het jeugdprogramma van de WTC. Daarnaast heeft hij  2 rugzakken met reparatiesetjes, een pomp en een aantal binnenbanden geschonken als extra ondersteuning van dit mooie initiatief. De trainers en jeugdleden zijn hier natuurlijk heel blij mee en zijn nu verzekerd van goede hulp bij pech onderweg. (meer…)

SC Markelo langer door met Kats

Rutger Kats is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Sportclub Markelo. Ondanks het feit dat er op dit moment niet gevoetbald kan worden, willen de trainer en de club nog graag een extra jaar met elkaar door. Kats heeft in een gesprek met de club aangegeven nog niet klaar te zijn bij Sportclub Markelo. Daarom wil hij nog graag een jaar door bij de vereniging. Ook de Technische Commissie en de spelers van het eerste elftal willen graag met Kats verder. In 2018 maakte Kats de overstap van Wilhelminaschool naar Sportclub Markelo, waar hij toen opvolger was van Anne de Jong. In de eerste twee seizoenen in Markelo eindigde Kats twee keer op een derde plaats in de 4e Klasse. 

In 2021 weer WK zijspan op Herikerberg

Het motorcrosscircuit op de Herikerberg is volgend jaar weer het decor voor het WK zijspan, evenals in 2019. Op 19 en 20 juni zal in Markelo de vierde race in de strijd om het WK plaatsvinden. Dat blijkt uit de vandaag door promotor WSC gepubliceerde kalender voor 2021. Het betekent dat de leden van de Markelose Motorclub Ons Genoegen weer bezig kunnen gaan met de voorbereidingen voor de wedstrijd in Markelo. De club kan hierbij een beroep doen op ongeveer 200 vrijwilligers. Het verdere programma voor het weekend van 19 en 20 juni 2021 zal later bekend worden, waarbij de Stichting Motorcross Markelo ook het randgebeuren niet zal vergeten.

Dam-, schaak-, en sjoelkampioenen

Het jaarlijkse dam-, schaak- en sjoeltoernooi op de Markelose basisscholen werd vanwege corona dit jaar in een andere jasje gegoten. Ze hielden De Welp en Elserike op hun eigen school het toernooi en deden de Brookschole en Stokkum dat samen. De Zwaluw zal het toernooi mogelijk op een later tijdstip gaan doen. Ondanks de aangepaste vorm was de spanning en het enthousiasme op de scholen niet minder. Er werd met roodoplopende hoofden gestreden om tafelwinnaar te worden om vervolgens de strijden om het schoolkampioenschap. De sportcommissie hoopt volgend jaar weer een groot toernooi te kunnen organiseren met alle scholen op één locatie. (meer…)

Oliebollenactie SC Markelo

20131227 oliebollenDe jaarlijkse oliebollenactie bij Sportclub Markelo gaat ook dit jaar, ondanks het coronavirus, gewoon door! In verband met de extra maatregelen zijn de oliebollen nu af te halen middels een drive thru, op Sportpark de Endemansdijk. De oliebollen kunt u dit jaar bestellen vóór 28 november. Dit kunt u doen door te mailen naar oliebollen@sportclubmarkelo.nl. Vermeld daarbij uw naam, telefoonnummer en uiteraard hoeveel oliebollen u wilt bestellen. De kosten zijn net als andere jaren: 7 oliebollen voor €3,50. (meer…)

Leader project ‘Eventing Experience Twente’ in volle gang

Met een grote groep vrijwilligers en professionals zijn Erna en Rikus Bronsvoort, eigenaren van manege Snorrewind in Markelo, begin dit jaar van start gegaan met een nieuw Leader project ‘Eventing Experience Twente’. Leader is een Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: ‘Europa investeert in zijn plattenland’. “We realiseren hier een oefenterrein voor cross country voor alle paardensporters binnen en buiten Twente. Het eventingterrein zal in 2021 klaar liggen op ons terrein van Manege Snorrewind om volop gebruikt te gaan worden. Eventing Experience Twente wordt als het aan het team van Snorrewind ligt, een unieke en avontuurlijke paardensportbeleving in de Twentse natuur voor alle paardensporters.
(meer…)

Streep door kersttoernooi MTV’65

De huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft het bestuur van MTV’65 doen besluiten om een streep te zetten door het kersttoernooi. “Het is helaas onmogelijk voor MTV’65 om het altijd drukbezochte kersttoernooi te organiseren. Het toernooi zal, ook al zouden de veiligheidsmaatregelen versoepelt zijn rond die tijd, nooit georganiseerd kunnen worden zoals het bedoeld is. Het toernooi draait immers niet alleen om tennis maar ook om gezelligheid en saamhorigheid”, aldus voorzitter Wilma Tempelman. Wellicht wordt ter compensatie van het kersttoernooi een ander tennistoernooi georganiseerd begin volgend jaar. De  toernooicommissie onderzoekt de mogelijkheden hiervan. 

Off Road Rit afgelast

Op de 32e editie van de Vijf Heuvelen Off Road Rit Markelo zal nog een jaartje gewacht moeten worden. De organisatie maakte vandaag bekend het evenement af te lasten vanwege corona en de veiligheidsmaatregelen die nodig zijn rondom het evenement. “De Off Road commissie was reeds voortvarend gestart met de voorbereidingen en vele grondeigenaren hebben hun medewerking reeds toegezegd. Ook de contacten met de gemeente en omwonenden verliepen voorspoedig”, aldus de Stichting Off Road Markelo vandaag in een reactie. De 32e editie staat nu op de kalender voor 6 november 2021.

SC Markelo trekt overwinning over de streep

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Sportclub Markelo en Diepenheim was er één minuut stilte wegens het overlijden van oud speler en vrijwilliger Albert Pongers. Over de eerste helft kan men kort zijn. Een gelijke opgaande wedstrijd waarin beide ploegen nauwelijks kansen wisten te creëren. Direct na rust was het Ruben Olminkhof die de bezoekers van scoren wist te houden en met een prima redding de 0-1 voorkwam. Sportclub Markelo drong daarna steeds meer aan en zag in de 59e minuut een schot van Sam Warmelink op de paal belanden. Een minuut later was het dan wel raak, Ferdi Pinkert schoot de bal via de binnenkant paal binnen. Na de 1-0 voorsprong bleef de thuisploeg aanzetten. Zes minuten na de 1-0 werd het zelfs 2-0. Een goede vrije trap van Ton Jansen werd prachtig binnen geschoten door Miquel Schippers. (meer…)