Hennie Wevers benoemd tot erelid MTV’65

Vanavond tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Markelose tennisvereniging MTV’65 is Hennie Wevers benoemd tot erelid van de de vereniging. “Hennie heeft zich jarenlang ongelooflijk ingezet voor de vereniging. Dat startte al met werk dat hij heeft verzet voor de bouw van de tennishal. Daar bleef het echter niet bij. Heel veel verschillende taken en commissies binnen de tennisvereniging heeft Hennie ingevuld. Van competitieleider, toernooicommissie, bestuur Technische dienst tot iedere maandagochtend klussen. “We hebben als bestuur gemeend om Hennie voor zijn enorme inzet voor te dragen als erelid van onze vereniging”, geeft het bestuur aan. De bestuursfunctie die Hennie vervulde in de afgelopen jaren draagt hij met goedkeuring van de leden, over aan André Welmer. 

(meer…)

Succesvol en zonovergoten SGW Markelo

Aan het einde van de middag finishte de laatste deelnemer in het cross parcours van de SGW Markelo 2022. Net als gisteren een zonovergoten dag met opnieuw 200 combinaties aan de start. De cross op de Herikerberg werd ook vandaag goed bezocht door publiek waarbij de waterbak wel als publiekstrekker de boeken in gaat. Een publiekstrekker, ongetwijfeld mede door de aanwezigheid van de cateringwagen waar vrijwilligers met koele drankjes en versnaperingen, de vraag van het publiek goed wist te beantwoorden. 

Afgelopen zaterdag reed de Markelose Jolien Lammertink al in de prijzen. Vandaag wist de Markelose Sanne Timmer met haar paard Galaxy in de klasse M Paarden beslag te leggen op een eerste plek. (meer…)

SC Markelo morele winnaar

Vandaag stond een cruciale wedstrijd op het programma in de 4e Klasse B tussen SV Delden en Sportclub Markelo. Voorafgaand aan het duel was het verschil 4 punten in het voordeel van de zwart-witten. Dat het duel zo belangrijk was voor beide ploegen was ook te zien aan het vele publiek. Ruim 100 supporters uit Markelo stapten vanmiddag op de bus richting Delden om Sportclub Markelo een hart onder de riem te steken. Bij de opkomst van beide teams werd veel vuurwerk ontstoken en werden de belangen voor beide ploegen benadrukt. Dit zorgde in het begin van de wedstrijd voor extra spanning in de benen bij zowel de spelers van SV Delden als die van Sportclub Markelo. Ondanks dat kreeg het publiek een wedstrijd te zien dat op en neer golfde. Beide ploegen kregen goede kansen om de score te openen. Maar mede door goed keeperswerk van Ruben Olminkhof bleven de Markeloërs in de wedstrijd. Bij rust was de stand dan ook 0-0. (meer…)

Succesvolle 1e dag SGW Markelo

Vanmorgen in alle vroegte gingen in de klasse paarden, de eerste combinaties van start op het terrein van het Hippisch Centrum aan de Potdijk met een dressuurproef. Maar liefst 203 combinaties verdeeld in verschillende rubrieken verschenen aan de start. De juryleden genoten van de proeven die werden gereden onder zonnige weersomstandigheden. Ook in het springparcours werd een spannend parcours gereden in de strakke springwei aan de Potdijk. Onder het genot van wafels, patatjes en smoothies genoot het publiek op het hoofdterrein zichtbaar van de paardensport. (meer…)

Met bus naar kraker SV Delden – SC Markelo

Met maar liefst twee bussen reizen de supporters van Sportclub Markelo zondagmiddag af naar Delden. Om 14.30 uur is daar de aftrap van de kraker tussen SV Delden en SC Markelo. Markelo is op dit moment koploper in de vierde klasse en heeft 4 punten voorsprong op nummer 2 SV Delden. De zwart-witten kunnen de steun in de belangrijke wedstrijd goed gebruiken. Naast de bus worden er ook veel Markeloërs per fiets of auto in Delden verwacht. Voor de busreis zijn nog enkele plekken vrij. (meer…)

Degelijke overwinning SC Markelo

Na de 6-1 overwinning van afgelopen zondag tegen Twenthe Goor heeft Sportclub Markelo vanavond op bezoek bij FC Eibergen weer drie punten kunnen bijschrijven. Eerder dit seizoen eindigde het duel tegen FC Eibergen nog in een 1-1 gelijkspel. Vanavond werd met 0-2 gewonnen. In de eerste helft was Sportclub Markelo de betere ploeg. Dit werd ook uitgedrukt in doelpunten. Na een kwartier spelen kwam Sportclub Markelo op een 0-1 voorsprong. Een harde voorzet van René Kuijpers werd afgerond door Miquel Schippers. Enkele minuten later werd het al 0-2. Een afgeslagen corner werd door Marcio Kok hard tegen touwen geschoten. (meer…)

Old Stars FC Twente winnen Walking Football Toernooi SC Markelo

Op een zonovergoten sportcomplex aan de Endemansdijk werd FC Twente 1 vanmiddag winnaar van het Old Stars Walking Football Toernooi van Sportclub Markelo. Walking Football is een snel groeiende sport en dat was te zien in het aantal teams dat zich voor dit toernooi had aangemeld. Maar liefst 12 teams kwamen naar Markelo. Vanaf 9.30 uur werden de teams ontvangen met koffie. Na het openingswoord van Bertus Bloemendal gingen de teams voor een gezamenlijke warming-up het veld op. (meer…)

Eenvoudige middag SC Markelo

Na twee gelijk gespeelde wedstrijden tegen Sportclub Neede en VIOS Beltrum nam Sportclub Markelo het vanmiddag aan de Endemansdijk op tegen Twenthe Goor. Onder heerlijke weersomstandigheden wist de ploeg van Rutger Kats drie punten te pakken. Er werd ruim gewonnen met 6-1. Vanaf minuut 1 had de thuisploeg weinig te duchten van de bezoekers uit Goor. Sportclub Markelo was heer en meester en wist kans op kans te creëren. In de 20e minuut kwam Sportclub Markelo dan ook op een verdiende 1-0 voorsprong. Rechtsback Hein Pinkert schoot met goede lage schuiver de bal in de hoek. Niet veel later werd de score verdubbeld. Dit keer was het aanvaller Miquel Schippers die een fout in de opbouw van Twenthe feilloos afstrafte. (meer…)

Peloton Overijssels Mooiste flitst door Markelo

Een deel van Markelo was eind van de middag het decor van de 68e editie van de Ronde van Overijssel. Even voor 16.30 uur flitsten de renners van Overijssels Mooiste over de nieuwe bestrating van de Markelose Grotestraat. Het peloton bleef een groot deel van de bijna 200 kilometer tellende wielerklassieker bij elkaar. Op de Apenberg barste uiteindelijk de strijd los en ontstond er een kleine kopgroep. De Ronde van Overijssel werd gewonnen door Coen Vermeltvoort uit Schuinesloot. (meer…)

Morgen Ronde van Overijssel door Markelo

Morgenmiddag even voor 16.00 uur wordt het peloton van de Ronde van Overijssel verwacht voor de premiesprint op de Markeloseberg. De op twee na oudste Nederlandse wielerklassieker met start en finish in Rijssen wordt dit jaar voor de 68e keer gehouden. De renners zullen gedurende de middag een groot deel van Overijssel kruisen tijdens de bijna 200 kilometer tellende route. Het peloton komt Markelo binnen vanuit Holten over de parallelweg langs de Holterweg. Via de Dijkerhoek gaat men vervolgens via de Langeweg richting de Markeloseberg. Vervolgens zal de route zijn weg vervolgen over de nieuw ingerichte Grotestraat om de dorpskern via de Prinses Beatrixstraat te verlaten richting Stokkum, de Herikerberg en de Achterhoek. Na een doorkomst op de Apenberg zal het peloton weer richting Rijssen verder gaan.