Wielertoertocht zondag door Markelo

Een uitsnede van de route van 65 kilometer

In de voorbereiding van het Dorpsfeest Markelo kregen we als redactie menig verzoek tot het plaatsen van een broodje-aapverhaal, waaraan we als nieuwssite geen gehoor hebben gegeven. Ook bij het lezen van het persbericht van de Holland Schwarzwaldtour dachten we in eerste instantie aan een broodje-aapverhaal. Maar bij navraag bij de organiserende Haaksbergse Toer- en Fietsclub blijkt dit niet geval. Op zondag 25 augustus doorkruist de wielertoertocht Markelo. Sterker nog: in de dorpskern van Markelo staat zelfs een pauze gepland in de route van 65 kilometer. In Markelo is natuurlijk volop rekening gehouden met de toertocht en wordt er zelfs speciaal een tent neergezet, ook zijn de wegafsluitingen geregeld zodat zondag veel publiek langs de route kan staan… 

SC Markelo begint seizoen aan de Endemansdijk

Op zondag 22 september opent Sportclub Markelo de competitie met een thuiswedstrijd tegen BSC Unnison uit Boekelo. Een week later staat de eerste hofderby al op het programma, dan gaan de zwart-witten op bezoek bij Diepenheim. De jaargang 2019 wordt op 15 december afgesloten op bezoek bij Neede, waarna op 26 januari de competitie hervat gaat worden thuis tegen Reünie uit Borculo. Het seizoen 2019/2020 zal worden afgesloten in Goor, op 24 mei speelt Sportclub Markelo dan zijn laatste competitiewedstrijd uit bij Hector. (meer…)

Sportpark Endemansdijk rookvrij

Met ingang van dit seizoen mag er op het sportpark aan de Endemansdijk niet meer worden gerookt. Het bestuur van Sportclub Markelo vindt dat roken en sporten niet bij elkaar horen en wil dat iedereen kan sporten in een gezonde omgeving. Met het rookvrije sportterrein aan de Endemansdijk wil Sportclub Markelo bijdragen aan een rookvrije generatie. Rokers blijven welkom bij Sportclub Markelo. “Wel vragen we om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Hiervoor wordt een speciale plek ingericht nabij de fietsenstalling”, aldus het bestuur. De entree en plekken binnen het sportpark zijn rookvrij. Denk hierbij aan het terras, maar ook langs de lijn. (meer…)

Vrijdag inschrijfavond trekkertrek

In het weekend van 7 en 8 september organiseert de ASVM in samenwerking met de sleepwagen van Buurman & Buurman weer haar jaarlijkse trekkertrek op het terrein achter Café Vennebekken. Op de zaterdagavond vanaf 17.00 uur staat een Maarkelse klasse op het programma en wel in de vorm van een 3.800 kg en een 5.500 kg klasse. Ook staat er die avond een Duitse klasse geprogrammeerd in de vorm van een 6.000 kg en 9.000 kg klasse. De sport klasse tractoren zullen zaterdagavond ook voor de sleepwagen komen te staan. Op zondag staan vanaf 9.00 uur alle TSTA klasses voor de sleepwagen. Vrijdagavond 9 augustus vanaf 20.00 uur kun je je opgeven bij Café Vennebekken. Hier dien je een kopie van het verzekeringspapier mee te nemen en geldt dat men maximaal 2 personen per persoon kan inschrijven. (meer…)

Greve met Formidable succesvol

Willem Greve heeft afgelopen zaterdag  met zijn paard Formidable de eerste plek in de 1.50 Prize op het CSI in Ommen opgeëist. Greve wist met de 9-jarige merrie, een afstammeling van de 15-jarige KWPN-hengst Carambole, 2,5 seconde voor te blijven op Jens van Grunsven met Cika. De combinatie van Michel Hendrix met Fair Field zorgde ervoor dat het podium werd gecompleteerd. Greve heeft de merrie Formidable vier jaar geleden samen met Teus van de Brink aangekocht. De Markelose springruiter heeft het geluk op dit moment dat hij naast Formidable kan beschikken over meerdere paarden zodat hij de nog relatief jonge bruine merrie selectief kan inzetten. 

Ponyclub succesvol op Gallopade

Met maar liefst 15 individuele combinaties en een verenigingsteam was Ponyclub Markelo gisteren goed vertegenwoordigd tijdens de Overijsselse kampioenschappen, die ditmaal werden georganiseerd in Heeten. Maar niet alleen was de club goed vertegenwoordigd ook wisten Daphne Kappert en Isabelle Jochems de eerste plaats in respectievelijk in de klasse L2 dressuur en Z2 dressuur op naam te schrijven waarmee zij de titel Overijssels kampioen in de wacht wisten te slepen. Met deze prestaties hebben zij zich tevens gekwalificeerd voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen. Bij de verenigingskampioenschappen reed het Markelose team naar een derde plek op het podium en plaatste zich, evenals de kersverse Overijsselse kampioenen uit Markelo, voor het NK. (meer…)

Pittige bekerloting Sportclub Markelo

De loting is geweest en de tegenstanders voor Sportclub Markelo in de beker zijn bekend. In de poulefase treffen de zwart-witten oude bekenden. De eerste bekerwedstrijd staat gepland op zondag 1 september, te beginnen met een uitwedstrijd tegen Borne dat komend seizoen uitkomt in de 3e Klasse. Een week later, op zondag 8 september, speelt men een thuiswedstrijd tegen Nieuw-Heeten. Vorig seizoen stonden beide ploegen ook tegenover elkaar in de 4e Klasse. Op zondag 15 september staat de laatste bekerwedstrijd op het programma, uit bij Helios in Deventer. Ook Helios is komend seizoen actief in de 3e Klasse. Een mooie, maar pittige loting voor Sportclub Markelo.

 

Rolstoel4Daagse niet door Markelo

20120724 rolstoelDe organisatie van de Twentse Rolstoel4Daagse heeft vanwege de hitte de routes drastisch ingeperkt. Waar in eerste instantie werd gekozen voor een alternatief programma met routes van 10 en 22 kilometer werd er vanaf vandaag alleen de route van 10 kilometer verreden. Op de verkorte route zijn door de organisatie extra sapposten ingericht. Het vervallen van de langere afstanden houdt ook in dat de route van morgen niet meer door Markelo zal lopen. De organisatie heeft tevens besloten de traditionele intocht in het centrum te laten vervallen.

MTB Noabertocht 2020

Na de twee eerdere geslaagde edities van de MTB Noabertocht in Markelo, is de nieuw aangewezen organisatie al druk bezig met de editie van volgend jaar. De druk is groot om er een onvergetelijke dag van te maken en de voorbereidingen zijn dan ook al in volle gang. Aan de hand van deze berichtgeving wil de organisatie graag bekend maken, dat de 2020 editie plaats zal vinden op zaterdag 4 april, zet deze datum in de agenda als je geïnteresseerd bent om mee te doen. (meer…)

Rolstoelvierdaagse donderdag door Markelo

In de week na de Vierdaagse in Nijmegen vindt elk jaar de Twentse Rolstoel4Daagse plaatst vanuit Delden. Ook voor deze 31e editie heeft de organisatie weer afwisselende routes van 15, 30, 50 en 70 kilometer uitgezet. De langere routes komen elk jaar ook een dag door Markelo. Dit jaar is dat donderdag 25 juli. Op die dag loopt de route door Ambt Delden, Goor, Rijssen, Enter, Holten en Markelo. In Holten is de Holterberg onderdeel van de route. De Twentse Rolstoel4Daagse start aanstaande maandag met een criterium in het centrum van Delden. (meer…)