Crosscountry bij Snorrewind

Manege Snorrewind in Markelo organiseert op zondag 4 oktober een officiële KNHS eventing voor pony’s en paarden in de klasse B (Beginner). Op deze dag verschijnen er ruim 150 ruiters aan de start. Er kan genoten worden van een prachtige crosscountry door bos en weide rondom de accommodatie. De combinaties zullen in galop een ruim 2 kilometer lange route  afleggen, waarbinnen een aantal crosshindernissen genomen moeten worden. De prachtig aangeklede natuurlijke obstakels zijn een sportief vermaak om te aanschouwen. Natuurlijk is het springen door de waterbak een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Op deze dag zullen de ruiters ook een springparcours afleggen. Een mooie gelegenheid om eens te komen kijken naar een crosswedstrijd op het grote, overzichtelijke buitenterrein van Manege Snorrewind. Ook vanuit het strodorp kunnen toeschouwers onder het genot van een hapje of drankje zittend genieten van het af te leggen traject. (meer…)

SC Markelo doet zichzelf tekort

Vanmiddag heeft Sportclub Markelo afgetrapt voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Onder zomerse omstandigheden legden beide ploegen veel energie in de wedstrijd waardoor de wedstrijd heen en weer golfde. Na een halfuur spelen was Sportclub Markelo dichtbij de openingstreffer maar Mickey Slotman zag zijn inzet op de paal belanden. Verder zag het aanwezige publiek een gelijk opgaande eerste helft zonder echt grote mogelijkheden voor beide ploegen. In de tweede helft kwam Sportclub Markelo in de 52e minuut op een 1-0 achterstand, Reünie was attent vanuit de hoekschop waardoor ze de bal voor het inschieten hadden. Vervolgens zette Sportclub Markelo aan en was Reünie alleen nog aan het tegenhouden. Roland Stege zag zijn kopbal nog op de lat belanden. SC Markelo drong vervolgens steeds verder aan en kreeg mogelijkheden voor de gelijkmaker, maar de bal wilde er niet in. Een zure en onnodige nederlaag voor de zwart-witten. Volgende week is Rood-Zwart de tegenstander aan de Endemansdijk.

Competitiestart voor SC Markelo

Sportclub Markelo begint aanstaande zondag aan het nieuwe voetbalseizoen. De zwart-witten gaan in de eerste speelronde op bezoek bij Reünie uit Borculo. Vorige seizoen troffen beide ploegen elkaar één keer, waarin de ploeg uit Borculo met 2-3 won aan de Endemansdijk. Afgelopen week won Sportclub Markelo nog hun laatste bekerwedstrijd op bezoek bij DTC’07 en sloot daarmee ook de voorbereiding af. Aanstaande zondag mist de ploeg van Rutger Kats bij de competitiestart drie spelers wegens blessures. Sam Schreurs, Jordie Vagevuur en Jelmer Schreurs zullen de wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan. Nieuwkomers in de selectie zijn Hein Pinkert, Sam Warmelink en Max Haandrikman. De aftrap in Borculo, op ‘Sportpark de Wildbaan’, zal om 14:00 uur plaatsvinden.

Bestuurswisseling MTV’65

Bert Jan ten Donkelaar heeft vanavond tijdens de Algemene Ledenvergadering van MTV’65 zijn bestuursfunctie als voorzitter officieel overgedragen aan Wilma Tempelman. Bert Jan heeft na een jaar inwerktijd, net voor het 50-jarig jubileum in 2015 van de Markelose tennisvereniging het stokje overgenomen van Jan de Jong. “Doorstroming is goed voor de club en daarom heb ik een aantal maanden geleden aangegeven mijn werk als voorzitter te willen beëindigen”, vertelt Bert Jan nu hij  inmiddels twee termijnen van drie jaar een bestuursfunctie heeft bekleed. In de afgelopen jaren heeft het bestuur van MTV’65 voor veel uitdagingen gestaan. Het clubgebouw is compleet gerenoveerd. Zo is het platte dak is vervangen, de bestuurskamer, keuken en kleedkamers gerenoveerd en zijn er zonnepanelen aangebracht. “De club heeft de afgelopen jaren bovendien een enorme groei doorgemaakt. Niet alleen het leden aantal is gegroeid maar ook het aantal actief spelende leden is gegroeid”, vertelt Bert Jan enthousiast. Om alle leden de mogelijkheid te bieden om te spelen op een baan of deel te nemen aan een van de toernooien is een hele uitdaging geworden. (meer…)

SC Markelo wint in Lattrop

Sportclub Markelo speelde vanavond hun derde bekerwedstrijd op bezoek bij DTC’07 in Lattrop. De ploeg van Rutger Kats begon goed aan de wedstrijd en drong de thuisploeg terug, ver op eigen helft. Na enkele mogelijkheden werd na 30 minuten spelen Steven Bloemen onderuit gehaald in het strafschop gebied. De toegekende strafschop werd benut door Ton Jansen. In het begin van de tweede helft kreeg Sportclub Markelo alweer een strafschop, die wederom door Ton Jansen werd benut. De score werd even later nog uitgebreid door Max Haandrikman die op aangeven van Sam Warmelink de 0-3 binnen schoot. Kort voor tijd werd het zelfs nog 0-4, waarmee Ton Jansen zijn derde van de avond binnen schoot vanuit een vrije trap. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakte DTC’07 nog de ere treffer waardoor de eindstand van 1-4 op het scorebord stond. (meer…)

Vuurdoop met Cross Country op Herikerberg

Het motorcrossterrein van Motorclub Ons Genoegen op de Herikerberg was dit weekend het decor voor de clubcross voor leden van de Markelose motorsportvereniging maar ook de Cross Country. Vrijdagavond gingen de leden van de club de onderlinge strijd aan op een geheel coronaproof ingericht motorsportcircuit. Voorafgaand namen de leden van MC Ons Genoegen een minuut stilte in acht vanwege het overlijden van Gerrit Stegeman.” ‘Kleine Getje’ zoals hij liefdevol werd genoemd is van onschatbare waarde geweest voor de club. Gerrit was jarenlang de drijfveer achter de sponsoring en catering van de wedstrijden op de Herikerberg. We zijn hem ontzettend dankbaar”, aldus de organisatie. (meer…)

Bekerduel SC Markelo verplaatst

Het derde bekerduel van Sportclub Markelo, dat op bezoek zou gaan bij DTC’07 is verplaatst. De wedstrijd stond gepland voor aanstaande zondag maar is wegens omstandigheden bij de bezoekers verplaatst naar dinsdagavond 15 september. De aftrap zal dan plaatsvinden om 20:00 uur in Lattrop. 

SC Markelo verliest in eigen huis

Vanmiddag heeft Sportclub Markelo zijn tweede bekerwedstrijd verloren. In een doelpuntrijke wedstrijd was Borne met 3-4 te sterk. Al na één minuut spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Vervolgens was het Ton Jansen die de paal trof, de gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten want na vier minuten spelen schoot Roland Stege de 1-1 binnen. Lang konden de zwart-witten er niet van genieten want nog geen minuut later stond het alweer 1-2. Voor rust werd het zelfs nog 1-3, een matige eerste helft van de thuisploeg waarin het zelf weinig wist te creëren. (meer…)

Puntendeling voor SC Markelo

Vanavond speelde Sportclub Markelo zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen. In de eerste bekerwedstrijd was UD Weerselo de tegenstander. Sportclub Markelo begon slecht aan de wedstrijd. Na drie minuten spelen kwam de thuis ploeg vanuit een hoekschop op een 1-0 voorsprong. De thuisploeg was feller en kwam vervolgens enkele minuten later al op een 2-0 voorsprong. Een vrije trap van UD Weerselo werd ongelukkig in eigen doel gekopt door Nick Pinkert. Langzaam maar zeker kwam Sportclub Markelo iets beter in de wedstrijd. Een vrije trap van Roland Stege werd eerst gekeerd door de doelman van UD maar in de rebound was Mickey Slotman attent en schoot de 2–1 binnen dit was ook de ruststand. (meer…)

Mooie poule indeling SC Markelo

Vorig seizoen behaalde Sportclub Markelo nog de halve finale van de Tukker Cup waarin Bon Boys de tegenstander zou zijn. Een knappe prestatie van de Markeloërs. Echter kon deze wedstrijd niet worden gespeeld in verband met het corona-virus. Komend seizoen mag de ploeg van Rutger Kats het opnieuw proberen in de Tukker Cup. Afgelopen week vond de loting plaats voor poulefase. Sportclub Markelo treft daarin mooie en uitdagende tegenstanders. De zwart-witten zijn ingedeeld bij SDC’12 uit Denekamp dat dit seizoen uitkomt in de 2e klasse zondag. Ook treft het twee zaterdagteams, namelijk DOS’37 uit Vriezenveen, dit seizoen uitkomend in de 1e klasse zaterdag. En oude bekende GFC uit Goor, dat dit seizoen uitkomt in de 4e klasse zaterdag. (meer…)

Sport