Sportclub verliest van Haarle

Sportclub Markelo heeft vanmiddag met 4-2 verloren van Haarle en heeft daarmee de koppositie verspeeld. In de 15e minuut van de eerste helft kwam Haarle met een goede aanval op een 1-0 voorsprong en gedurende de rest van de eerste helft kwam Markelo weinig toe aan aanvallen. Haarle kreeg nog een kans om de 2-0 te maken, maar die kans maakte de thuisploeg niet af, waardoor de 1-0 ook de ruststand was. In de vierde minuut van de tweede helft gaf Ton Jansen de bal goed mee aan Bart Klumpers, die de bal kon binnenschieten en de stand gelijk maakte. Even later was het Lars Brinkcate die de bal goed ingooide op Ton Jansen, die op zijn beurt de bal langs de keeper van Haarle wist te tikken en Sportclub op een 1-2 voorsprong zette. Markelo had zelfs een goede kans op de 1-3, maar de bal ging net voor de goal langs, zodat het 1-2 bleef. Een minuut later kon Haarle al weer gelijkmaken, door zwak verdedigend werk werd het 2-2. 

(meer…)

Sportclub Markelo uit naar Haarle

Sportclub Markelo reist morgen af naar Haarle en daar zal het elftal hun eerste plaats op de ranglijst verdedigen. Haarle staat op dit moment in de middenmoot, een zevende plek met 5 punten uit vier wedstrijden. Steven Bloemen is weer fit bevonden en is toegevoegd aan de selectie van morgen. 

Geweldige ervaring Jente, Kirsten en Sasha

Het Senioren mixteam met oud-Markelose Kirsten Broeze in de gelederen, is er helaas vanmiddag niet in geslaagd om de finale van het EK Teamgym te bereiken. Met 41,500 kwamen ze in een ijzersterk deelnemersveld uit op de 9e plaats. Helaas gaan de eerste 6 slechts door. Hierna volgde de Senioren dames waar Jente ten Donkelaar en Sasha Kuiper deel van uit maken. Ook dit team eindigde op een 9e plek. “De concurrentie was ook hier moordend. Ze hebben het voor hun doen, erg goed gedaan en het maximale eruit gehaald. De Scandinavische landen en IJsland voerden de lijst aan en het ging uiteindelijk tussen Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Nederland, Oostenrijk en Duitsland. Slechts een paar kleine foutjes op de onderdelen heeft het team uiteindelijk de kop gekost. Ze kunnen trots zijn op hun prestatie en blij zijn met deze geweldige ervaring”, aldus Bertjan ten Donkelaar die de sportieve prestaties van de Nederlandse teams vandaag volgde vanaf de tribune in Lissabon. (meer…)

Markelose deelname op EK Teamgym

Maanden van voorbereidingen gingen er aan vooraf maar afgelopen zondag was het dan eindelijk zover en stapten ze zelfverzekerd het vliegtuig in richting het EK Teamgym in Lissabon. De Markelose Sasha Kuiper, Jente ten Donkelaar komen voor Nederland uit in het Senior Damesteam en zullen vandaag tijdens de kwalificatie voor het eerst in actie komen op de vloer in Lissabon en een gooi doen naar een finaleplaats. Oud-Markelose Kirsten Broeze heeft een plek weten te veroveren in het Senioren mixteam.  Alle kwalificatiewedstrijden van vandaag zijn te volgen via livestream. (meer…)

Frank Bussink stopt als voorzitter SC Markelo

In 2016 namen Frank Bussink, Jelle Renes en Reinder Jacobi de voorzittershamer over van Bertus Bloemendal

Sportclub Markelo kent sinds gisteravond 2 voorzitters. Frank Bussink, die sinds eind 2016 samen met Jelle Renes en Reinder Jacobi het voorzitterschap deelde, had aangegeven die functie niet langer te willen invullen. Wel blijft hij als bestuurslid betrokken bij de Markelose voetbalclub en werd hij gisteravond samen met de overige bestuursleden herkozen tijdens de Algemene Ledenvergadering. Ook was er aandacht voor een aantal jubilarissen en werd Harrie Broekman benoemd tot Lid van Verdienste. (meer…)

Dames 1 speelt gelijk

Gisteren speelden de dames van Sportclub Markelo de uitwedstrijd tegen Lemelerveld VR1. Het was een spannende wedstrijd. Na 20 minuten scoorde de tegenstander en werd het 1-0. Gelukkig wisten de dames uit Markelo dit snel goed te maken door te scoren vanuit een vrije trap. Ymke Stomps schoot de bal, Anne Oplaat nam aan en Romy Rossing maakte af. 1-1 was de stand na 30 minuten. Helaas werd er kort daarna weer gescoord door Lemelerveld en werd het 2-1. In één van de laatste minuten van de eerste helft wist Maike Spijkerman een pass op Romy Rossing te geven en scoorde Romy daarmee haar tweede doelpunt. Met een stand van 2-2 gingen de dames de rust in.  (meer…)

Sportclub ontvangt Raalte

Steven Bloemen is er morgen niet bij tijdens de wedstrijd thuis tegen Raalte, hij is nog geblesseerd. Verder is de hele selectie fit en heeft Rutger Kats meer dan voldoende spelers om een beroep op te doen. Met 9 punten uit drie wedstrijden is het voor Sportclub van belang om scherp aan de wedstrijd te beginnen en de tegenstander niet te onderschatten. De tegenstander Raalte staat nog zonder punten onderaan na 3 gespeelde wedstrijden. De wedstrijd aan de Endemansdijk begint morgen om 14.00 uur.

Markelose deelname NK Decathlon Dikke Banden Race in Best

Onderdeel van de Wielerronde van Markelo afgelopen juli was de Decathtlon Dikke Banden Race voor de jongens en meisjes met de basisschoolleeftijd. In verschillende leeftijdscategorieën werd fanatiek gestreden om de prijzen. “Natuurlijk hopen we dat hier Markelose wielertalenten uit voort zullen vloeien. Markelo heeft in het verleden vele wielertalenten afgeleverd aan de landelijke wielerploegen. Ook deze renners zijn vaak begonnen bij de Dikke Banden Race. Wij hopen dat we de jongens en meisjes die nu en in de komende jaren zullen starten in de Dikke Banden Race later terug zullen zien bij ons jaarlijkse criterium en wie weet waar nog meer binnen de wielerwereld. Als organisatie zijn we ons al weer aan het voorbereiden voor de Ronde van Markelo en het Wielerpop-gebeuren en dus ook de Dikke Banden Race van 2019”, vertelt Wim van der Pluijm namens de organisatie de Stichting Wielersport Markelo. Aanstaande zaterdag vindt in Best het NK Decathlon Dikke Banden Race plaats. In verschillende leeftijdscategorieën zullen deelnemers uit het hele land strijden om het rood-wit-blauw. Deze deelnemers hebben zich via de lokale wedstrijden geplaatst. Voor Markelo zullen in de categorie “geboren in 2010-2011” Wolf Raterink en Raider Jagt deelnemen. “We wensen Wolf en Raider veel succes namens de stichting Wielersport Markelo”, aldus Wim. 

SGW op Manege Snorrewind

De jaarlijkse onderlinge cross van manege Snorrewind vindt plaats op 13 en 14 oktober. In deze SamenGestelde Wedstrijd (SGW) komen ruim 50 ruiters uit de omgeving op paarden èn pony’s van de manege of eigen viervoeter aan de start. Alle ruiters hebben de afgelopen weken bij de manege meerdere crosslessen gevolgd. Op zaterdag 13 oktober worden vanaf 11.30 uur dressuurproeven gereden. Zondag 14 oktober komen de ruiters vanaf half 12 eerst aan start in een springparcours en kan er genoten worden van een prachtige crosscountry door bos en weide rondom de accommodatie van de manege. De combinaties zullen in galop een ruim 2 kilometer lange route afleggen, waarbinnen een aantal crosshindernissen genomen moeten worden. Natuurlijk is het springen door de waterbak een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. De toegang is op beide dagen gratis.

Dames 1 verliest van Warnsveldse Boys

Gisteren speelden de dames van Sportclub Markelo hun derde competitiewedstrijd tegen de koploper uit Warnsveld. Ze begonnen de wedstrijd sterk. Al in de eerste minuut kreeg Romy Rossing een kans door een pass van Sandra Stokreef, maar werd er niet gescoord. Het ging in de eerste helft gelijk op. Beide teams creëerden kansen. Helaas wisten de Warnsveldse Boys één minuut voor rust toch te scoren en was de stand 0-1. (meer…)