Markeloërs in enduro Portugal

Henri Sanderman rijdt op dit moment mee in een zesdaagse enduro in Portugal. Op zijn KTM rijdt hij zes dagen lang, per dag een route van 150 km. Henri zit in het team van Team Netherlands, welke is opgestart door Wilco Bruijn. Wilco begeleidt het team samen met zijn vrouw Monique dit jaar voor de vijfde maal. Het totale team bestaat uit 120 rijders en helpers uit heel Nederland maar het totale deelnemersveld van deze enduro, behelst 600 rijders en helpers uit heel de wereld. (meer…)

SC Markelo treft Achilles’12 in Tukker-Cup

Sportclub Markelo heeft vorige week, door de 2-7 overwinning op AVC Heracles al de 1/8e finales van de Tukker-Cup veilig gesteld. Mede door eerder zeges in het toernooi op SVZW en Barbaros waren de Markeloërs niet meer te achterhalen en zijn ze eerste geworden in hun poule. Gisteravond is bekend geworden dat Achilles’12 uit Hengelo in de 1/8e finale de tegenstander zal zijn. Deze wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 3 december aan de Endemansdijk in Markelo. De ploeg uit Hengelo komt dit seizoen uit in de 2e Klasse. Een mooie loting en graadmeter voor de ploeg van trainer Rutger Kats. 

Onnodig puntverlies SC Markelo

Op bezoek bij VIOS Beltrum heeft Sportclub Markelo zichzelf vandaag te kort gedaan. Na 5 minuten spelen werd Sportclub Markelo direct gevaarlijk, maar een kopbal van Mickey Slotman belandde in de handen van de doelman van VIOS. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg uit het niets een strafschop. De verbazing van de 22 spelers op het veld was merkwaardig. VIOS wist dit cadeautje uit te pakken en kwam zodoende op een 1-0 voorsprong. Nog geen tien minuten later was het Sportclub Markelo dat vanuit een verre ingooi op gelijke hoogte kwam. Mickey Slotman wist de bal uiteindelijk het laatste zetje te geven. (meer…)

SC Markelo naar Beltrum

Na de mooie overwinning van vorige week op UDI, speelt Sportclub Markelo komende zondag een uitwedstrijd in Beltrum tegen VIOS. Bij de Markeloërs ontbreken nog Jelmer Schreurs en Martijn Rensen wegens blessures. Er kan daarentegen wel weer een beroep worden gedaan op Robin Wagenaar en verdediger Sam Schreurs, laatst genoemde nam afgelopen week voor de Tukker-Cup nog een hattrick voor zijn rekening. De ploeg uit Beltrum is voor de zwart-witten een onbekende tegenstander en is terug te vinden op plek 6 met 9 punten uit zeven gespeelde wedstrijden. Taak voor de ploeg van trainer Rutger Kats om het resultaat van vorige week een goed vervolg te geven. De aftrap in Beltrum is om 14:00 uur. 

SC Markelo ronde verder

Vanavond heeft Sportclub Markelo ook zijn derde wedstrijd in de Tukker Cup winnend afgesloten. Op bezoek bij AVC Heracles werd met 2-7 gewonnen. Al vroeg kwamen de gasten op voorsprong door een doelpunt van Lars Vagevuur, hij schoot vanaf 16 meter beheerst binnen. Kort voor rust was het Roland Stege die uit een strafschop de 0-2 op het scorebord wist te zetten. Dit was tevens ook de ruststand. In de tweede helft kwam Sportclub Markelo slecht uit de kleedkamer en na tien minuten stond het alweer 2-2. Echter liet de ploeg van trainer Rutger Kats snel een reactie zien, Mickey Slotman wist op aangeven van Rene Kuijpers zowel de 2-3 als 2-4 te maken. Een kwartier voor tijd volgde een memorabele 12 minuten Sportclub Markelo maar liefst drie strafschoppen kreeg toegekend. Verdediger Sam Schreurs wist de drie strafschoppen foutloos binnen te schieten en zo een hattrick op zijn naam te zetten. Zo werd het uiteindelijk een eenvoudige avond en werd met 2-7 gewonnen van AVC Heracles. Een duel waarin Max Haandrikman, Jordy Mooijman en Thijmen Bekendam hun debuut hebben gemaakt voor Sportclub Markelo 1. Door deze overwinning zijn de zwart-witten door naar de volgende ronde van de Tukker Cup.

Motoren sieren omgeving Markelo

Vandaag werd rondom Markelo de 31e editie van de Vijf Heuvelen Off Road Rit verreden. Ondanks het feit dat er door veranderende regelgeving geen gebruik gemaakt kon worden van veel maislanden had de organisatie ook dit jaar weer een aantrekkelijke route in petto voor de ruim 1.000 deelnemers. Bij start- en eindpunt Herberg de Pot was het vanmorgen al vroeg druk met motorcrossliefhebbers uit binnen en buitenland. Die vertrokken vervolgens voor een 50 kilometer lang parcours rondom Markelo met naast herkenbare plekken ook een aantal nieuwe elementen in de route. De weersomstandigheden waren ideaal, waardoor ook deze editie weer kon rekenen op veel publieke belangstelling. Op een aantal valpartijen na verliep de rit volgens de organiserende Stichting Off Road Markelo, prima. (meer…)

Knappe zege SC Markelo

Sportclub Markelo heeft vanmiddag een belangrijke en zwaar bevochten overwinning geboekt op UDI. De uitploeg begon scherp aan de wedstrijd en liet vanaf minuut één zien dat ze voor 3 punten kwamen. Dit resulteerde in een vroege voorsprong. Na 12 minuten was het Steven Bloemen die uit een hoekschop de bal tegen de touwen kopte. UDI had vervolgens voornamelijk veel de bal, maar wist niet door de Markelose defensie te komen. Er was één noemenswaardig moment voor de goal van Sportclub Markelo maar die werd goed gekeerd door doelman Ruben Olminkhof. Verder waren de betere mogelijkheden in de eerste helft voor de zwart-witten maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft. (meer…)

Werkjassen voor terreinbeheerders

De werkjassen worden officieel door Richard Landuwer overhandigd aan Gerrit Meutstege

Op zaterdagochtend hebben de vrijwilligers van Sportclub Markelo, die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het terrein, nieuwe werkjassen ontvangen. De uitreiking van de werkjassen voor de vrijwilligers werd gedaan door Richard Landuwer van Welkoop Markelo. Vanaf nu zijn de vrijwilligers officieel terreinbeheerders en zijn zij duidelijk herkenbaar binnen de vereniging en op het sportpark. De terreinbeheerders zijn namelijk wekelijks actief aan de Endemansdijk om ervoor te zorgen dat alles op- en rondom het terrein goed voor elkaar is. 

SC Markelo op bezoek bij UDI

Sportclub Markelo wacht komend weekend een uitwedstrijd in Enschede. De zwart-witten gaan dan op bezoek bij UDI, nadat vorige week ongelukkig de eerste competitiewedstrijd van het seizoen werd verloren van Victoria’28. Gekeken naar de stand kun je de wedstrijd van aanstaande zondag de eerste ‘topper’ uit de 4e Klasse B noemen. UDI is namelijk terug te vinden op plaats drie met 13 punten. Sportclub Markelo staat momenteel tweede met 15 punten. Bij winst kunnen er dus goede zaken worden gedaan voor een plek in de bovenste regionen. Trainer Rutger Kats kan echter nog geen beroep doen op de verdedigers Jelmer Schreurs, Martijn Rensen, Sam Schreurs en middenvelder Robin Wagenaar. De aftrap in Enschede is om 14.00 uur. 

MTV’65 opent vernieuwde accommodatie

In een goedgevulde kantine van de Markelose tennisvereniging vond vanavond de feestelijke heropening plaats van de kleedkamers en de keuken. Het bestuur had al jaren de wens voor deze grote verbouwing, zeker nadat 6 jaar geleden de kantine van binnen was gerenoveerd. “We kunnen nu iedereen vol trots ontvangen bij onze vereniging. Alles ziet er tiptop uit en is klaar voor de komende 20 jaar”, aldus een enthousiaste Bert Jan ten Donkelaar. De voorzitter van MTV’65 sprak vooral de trots uit over de betrokken vrijwilligers, iets wat in de huidige tijd niet vanzelfsprekend is. Ook wethouder Harry Scholten prees de inzet van de vrijwilligers en nodigde het bestuur uit voor een gesprek over de parkeervoorziening bij de accommodatie. Vervolgens werd de verbouwde accommodatie officieel heropend met het doorknippen van een lint door Jan Reilink. Aansluitend werd vrijwilliger Hennie Wevers geëerd met de onthulling van de nieuw naam voor baan 1; de Hennie Weversbaan. (meer…)

Sport