SC Markelo op bezoek bij de Gazelle

Sportclub Markelo speelt op maandag 22 april, Tweede Paasdag, een uitwedstrijd tegen de Gazelle uit Deventer. Deze wedstrijd zien de spelers van trainer Rutger Kats met vertrouwen tegemoet, mede door de goede overwinning van vorige week tegen Lettele. Ook de eerdere ontmoeting dit seizoen tussen de Gazelle en Sportclub Markelo geeft goede hoop, thuis werd er namelijk met 5-0 gewonnen. Toch blijken veel ploegen zich de afgelopen weken stuk te bijten op de ploeg uit Deventer, want de Gazelle is de laatste vijf wedstrijden nog ongeslagen. Bij Markelo keert Roland Stege weer terug na één wedstrijd schorsing. Verder kan er geen beroep worden gedaan op Steven Bloemen, Ferdi Pinkert, Lars Brinckate en Jelmer Schreurs. Onzeker is nog het meespelen van René Kuijpers. Hij viel vorige week geblesseerd uit en is nog een twijfelgeval voor aanstaande maandag. De aftrap zal om 14.00 uur worden verricht in Deventer. 

Cas Tjoink wint penaltybokaal

Vanavond werd door de jeugd van Sportclub Markelo onderling fanatiek gestreden tijdens de penaltybokaal voor de jeugd. Vol vertrouwen werd de een na de andere bal richting het doel getrapt door de deelnemers van de jeugdteams. Algeheel winnaar van deze penaltybokaal werd Cas Tjoink na een geweldige bijna zomerse avond vol enthousiasme en een flink aantal penalty’s achter de keeper te hebben geschoten. (meer…)

Alleen amateurs in Ronde van Markelo

In tegenstelling tot voorgaande edities zal de Ronde van Markelo niet meer worden verreden door de elite/beloften. De wielerronde maakt nog wel deel uit van de VIRO Criterium Cup Twente, waarbij de nadruk dit jaar meer op de amateurs komt te liggen. “Voorgaande jaren viel de belangstelling bij deelnemers elite/beloften en toeschouwers ons tegen. Bij de amateurs staan in elk geval meer renners en de start en zeker niet te minste. Bovendien geeft het nieuwe parcours inclusief Markeloseberg meer ruimte voor meer deelnemers”, aldus Wim van der Pluijm namens de Stichting Wielersport Markelo. Naast de ronde voor amateurs is er tevens een recreantenkoers, een loopwedstrijd en basisschooljeugd kan meedoen aan de Decathlon Dikke Banden Race. (meer…)

Geslaagd motorcrossweekend

Foto’s met dank aan Bert Steen

Dit weekend werd op de Herikerberg een Uitwisselings- en Classic Motorcross verreden. Op zaterdag waren de rijders van de omliggende clubs aan de beurt en was er ook Markelo’s succes. Hennie Geerdink, lid van de Markelose Motorclub ‘Ons Genoegen’ wist een derde plek op te eisen in de 45+ klasse. Onder zonnige weersomstandigheden werden vandaag in diverse klassen wedstrijden verreden met classic crossmotoren op het circuit van de Herikerberg. “De nodige toeschouwers in combinatie met prachtige wedstrijden zorgden voor een gezellige en gemoedelijke sfeer op ons clubterrein”, aldus Herman Bronsvoort. Onder de 225 deelnemers stonden vandaag opnieuw een aantal Markeloërs op de deelnemerslijst. Daar waar vader Gerrit Schreurs niet verder kwam dan een 15e plek en een keer uitviel zorgde zoon Jurgen Schreurs voor bloemen in huis. Jurgen reed vanmiddag twee keer naar de overwinning en mocht voor de huldiging op de hoogste tree plaatsnemen. (meer…)

Sterk SC Markelo verslaat Lettele

Voorafgaand aan het duel tussen Sportclub Markelo en VV Lettele leken beide ploegen aan elkaar gewaagd, echter was dit vanmiddag niet terug te zien op het veld. Vanaf minuut één waren de zwart-witten heer en meester en lieten zij zien dat ze na de ruime nederlaag van vorige week uit waren op revanche. Na 20 minuten spelen werd René Kuijpers de diepte ingestuurd en in het strafschop gebied onderuit gehaald. Dit buitenkansje wist Ton Jansen vervolgens te benutten en zette de 1-0 op het scorebord. Niet veel later was het Kars Zwiers die de bal op een presenteer blaadje legde voor Jordie Vagevuur, hij wist rustig de 2-0 binnen te schieten. De sterke eerste helft kreeg ook in de tweede helft een goed vervolg. Op aangeven van Hein Pinkert wist Mickey Slotman na een uur spelen de voorsprong uit te bouwen naar 3-0 en niet veel later soleerde diezelfde Slotman langs de defensie van Lettele en prikte de 4-0 binnen. In blessuretijd deed Lettele nog wel iets terug vanuit een vrije trap, deze belandde via de binnenkant van de paal in het doel. Kortom een goed spelend Markelo weet weer eens met ruime cijfers, 4-1, te winnen!

Gehavend SC Markelo ontvangt Lettele

De nederlaag van vorige week bij GFC kan komend weekend worden hersteld door Sportclub Markelo. Aanstaande zondag ontvangt men VV Lettele. Eerder dit seizoen wonnen de zwart-witten overtuigend met 1-4. Trainer Rutger Kats beschikt komende zondag niet over een fitte selectie. Hij kan geen beroep doen op Roland Stege, de aanvaller is geschorst. Daarnaast ontbreken ook Ferdi Pinkert, Steven Bloemen en Lars Brinckate wegens blessures. Ondanks dat is de ploeg gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

Voor- én na de wedstrijd is er weer de jaarlijkse Paasbazar. Onder muzikale klanken van DJ TMF zal er voor- en na de wedstrijd gezorgd worden voor de nodige gezelligheid in- en om het sportpark aan de Endemansdijk. 

Kampioenschap lonkt voor Heren 2 Markel-Up

Het team Heren 2 van Volleybalvereniging Markel-Up speelt vanavond thuis in Sporthal De Haverkamp een bijzondere wedstrijd. De heren maken bij een 4-0 winst kans op het kampioenschap in de 2e klasse, waarbij het afhankelijk is van het resultaat van Apollo H6 uit Borne, die er op doelsaldo beter voorstaat. De wedstrijd is overigens tevens de laatste wedstrijd van het team, volgend jaar worden heren 1 en 2 samengevoegd. Heren 1 speelt tevens een thuiswedstrijd en moet 2 punten meer pakken dan de naaste concurrent om nacompetitie te ontlopen. (meer…)

Ellen Jansen in WK selectie

Bondscoach Sarina Wiegman heeft vanmiddag haar selectie voor het WK voor vrouwen bekendgemaakt. De Oranje Leeuwinnen reizen komende zomer af naar Frankrijk met 23 speelsters waaronder ook Ellen Jansen uit Markelo die momenteel speelt bij Ajax. Opvallende namen binnen de gekozen selectie zijn Stefanie van der Gragt (FC Barcelona) en Victoria Pelova (ADO Den Haag), die momenteel met een blessure kampen. Zij herstellen momenteel van respectievelijk een bovenbeen- en een schouderblessure. (meer…)

Dames 1 pakt een punt

Gisteren speelde het damesteam van Sportclub Markelo de thuiswedstrijd tegen AZC/Sp. Eefde VR 1. Helaas werd er in de eerste helft niet gevoetbald zoals gehoopt. Markelo leed te veel balverlies en de tegenstander kreeg veel kansen. De verdediging stond niet op scherp en de ballen kwamen niet aan bij de voorhoede. Het middenveld werd compleet overgeslagen en er ontstond een gat, waardoor AZC/Eefde makkelijk doorbrak. Keepster Sophie Boogaard stond op scherp en wist daardoor alle doelpogingen van de tegenstander te onderscheppen. Er werd in de eerste helft dan ook niet gescoord.  (meer…)

Uitwisselingscross en vintage motocross bij Ons Genoegen

Foto: Motocross Des Nations Markelo 1967

Markelose Motorclub Ons Genoegen organiseert zaterdag 13 april aanstaande een uitwisselingscross. Deze uitwisselingscross is een kampioenschap waarin leden van omliggende clubs in zeven verschillende klassen zullen strijden om de titel. Op zondag 14 april zullen de beroemde classics en brommers van vroeger te zien zijn op de Classics Motocross. (meer…)