18e Jaargang | dinsdag 16 april 2024

Herikerberg wacht spannende motorcrossfinale

Het motorcrosscircuit ‘De Herikerberg’ is komende zondag het toneel van de finale van de Dutch Masters of Motocross 2024. Meerdere toprijders gaan in Markelo van start, waaronder tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings. Herlings komt naar Makrelo om zijn titel in de MX1 klasse te prolongeren, een klasse waarin ook Calvin Vlaanderen, Romain Febvre (Fra), Brian Bogers, Benoit Paturel (Fra) aan de start zullen staan. In de MX2 klasse gaan ook vele toprijders van start. Cas Valk staat met 3 punten voorsprong op Rick Elzinga aan de leiding in deze klasse. Naast Elzinga zal het voltallige Yamaha fabrieksteam met Thibault Benistant (Fra) en Andrea Bonacorsi (Ita) aan de start in Markelo komen. Het belooft dan ook een spannende finale van de Dutch Masters of Motocross te worden op de Herikerberg in Markelo. (meer…)

Lees meer

SC Markelo onderuit tegen DVC’26

Sportclub Markelo heeft vanmiddag in eigen huis met 0-3 verloren van DVC'26 uit Didam. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. In de beginfase was de ploeg van Thijs Houwing veel te vinden op de helft van DVC'26 maar wist het de mogelijkheden die ze kregen niet om te zetten in doelpunten. Na 25 minuten spelen veranderde dat spelbeeld enigszins en kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd, wat uiteindelijk resulteerde in een 0-0 ruststand. In de tweede helft moest Sportclub Markelo, net als vorige week op bezoek bij Westervoort, al snel na rust een tegendoelpunt incasseren. Na een goed uitgespeelde aanval was Wesley Mortier het eindstation. Hij zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Vervolgens was DVC'26 de bovenliggende partij en had het de overhand. In de 64e minuut werd het, wederom door een goede aanval van DVC'26, 0-2 en leek de wedstrijd beslist. Bij Sportclub Markelo mocht een kwartier voor tijd Blanchard Haan nog zijn debuut maken. Sportclub Markelo ging wat aanvallender spelen. Maar uiteindelijk was het DVC'26 dat kort voor tijd de 0-3 maakte en de wedstrijd op slot gooide. Op basis van de tweede helft hebben de bezoekers uit Didam verdiend gewonnen en nemen zij de drie punten mee naar huis. Volgende week zondag 21 april gaat Sportclub Markelo op bezoek bij Leones. De wedstrijd in Beneden-Leeuwen begint om 14:00 uur. (meer…)

Lees meer

Jacco Eltingh verrast jeugd MTV’65

Vandaag was er een onverwachte maar aangename verrassing voor enkele jeugdleden van MTV'65, toen Jacco Eltingh, oud tennisinternational, spontaan langskwam op het tenniscomplex in Markelo. Jacco bracht een bezoek aan zijn goede vriend Marc IJzerman, hoofdtrainer van de club, en kon het niet laten om zichzelf even in te zetten tijdens een tennistraining. Het was een hartverwarmend moment voor enkele clubleden om Jacco te zien deelnemen aan de trainingssessie, waarbij zijn enthousiasme en passie voor de sport duidelijk naar voren kwamen. Zijn onverwachte aanwezigheid zorgde voor een extra dosis energie en plezier op de baan. "We waren allemaal verrast en verheugd om Jacco te zien verschijnen," aldus een van de clubleden. "Zijn spontane deelname aan de training heeft de sfeer echt versterkt en het was geweldig om te zien hoeveel plezier hij had op de baan."

Lees meer

Kampioen traint jeugd WTC Markelo

De jeugdige mountainbikers van de WTC Markelo werden gisteren tijdens de wekelijkse training bij de starttoren van het motorcrosscircuit op de Herikerberg verrast met een training van Hans Becking. Hans is meervoudig Nederlands kampioen mountainbiken en heeft vele prestaties op zijn naam staan als wegwielrenner, veldrijder en mountainbiker. Zo werd hij in 2021 derde in het eindklassement van de Cape Epic, een loodzware mountainbikewedstrijd van zeven dagen in Zuid Afrika. In de editie van dit jaar werd hij bij de duo’s derde. Zaterdag trainde hij de Markelose jeugd over hun lichaamshouding de techniek bij steile beklimmingen, afdalingen, bochten en hindernissen zoals boomstammen. Hans kreeg een aantal deelnemers zo ver dat ze met hun bike zonder schroom over een steile helling de diepe leemkuilen inreden of over een boomstam van 30 cm sprongen. (meer…)

Lees meer

Enerverend duel in Westervoort

Sportclub Markelo heeft vanmiddag één punt overgehouden in een enerverend duel tegen SC Westervoort. De ploeg van Thijs Houwing begon matig aan de wedstrijd. Na twee minuten spelen had het al op achterstand kunnen staan. Echter voorkwam goed keeperswerk van doelman Olminkhof erger en hield verdediger Hein Pinkert nog een bal van de lijn. Daarmee leek Sportclub Markelo gewaarschuwd, maar niets bleek minder waar. Na 8 minuten spelen werd een lange bal van de doelman van Westervoort verlengd waardoor aanvaller Emmanuel Richardson alleen op doelman Olminkhof af kon gaan. Richardson bleef rustig en schoot de 1-0 binnen. Sportclub Markelo had vervolgens veel balbezit maar was daarin niet altijd zuiver waardoor Westervoort gevaarlijk kon worden. Zo werd de thuisploeg nog een keer gevaarlijk via een vrije trap en zag het tien minuten voor rust nog de bal op de paal belanden. Sportclub Markelo had de bal, maar Westervoort de kansen. Het voordeel voor de zwart-witten was dat de schade beperkt bleef en het met een 1-0 achterstand ging rusten.  (meer…)

Lees meer

Biljartkoning wint ook LOGO met De Kroon 5

Dat Stef Wassink zijn zenuwen in bedwang weet te houden op het biljartlaken in het heetst van de strijd is vorig jaar duidelijk geworden na het winnen van de titel Biljartkoning 2024. Samen met zijn biljartteam De Kroon 5 heeft hij gisteravond opnieuw laten zien het nog niet verleerd te zijn. Met zijn teamleden Jorijn Assink, Dirk Hameka en Jurjen Lammertink werd hij gisteravond kampioen van de Biljartbond LOGO in de klasse Libre 5b.

Lees meer

SC Markelo boekt belangrijke zege

Sportclub Markelo heeft vanmiddag goede zaken gedaan door DSC met 2-0 te verslaan. Eerder dit seizoen won de ploeg van Thijs Houwing nog met 0-6 op bezoek in Zevenaar, dit keer kwam de overwinning iets stroever tot stand. In de eerste helft was Sportclub Markelo de bovenliggende partij maar kon het veldspel beter. Dit was, mede door de harde wind, niet altijd gemakkelijk. Sportclub Markelo nam in de eerste helft nog wel de leiding. Het kwam op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ferdi Pinkert. In de tweede helft bleef lang de bevrijdende 2-0 uit, waardoor de ploeg uit Zevenaar in de wedstrijd bleef. Pas in blessuretijd van de tweede helft besliste Sportclub Markelo de wedstrijd in zijn voordeel. Miquel Schippers was trefzeker en wist de zege uiteindelijk veilig te stellen. Zo kan de ploeg van Thijs Houwing drie belangrijke punten bijschrijven en gevierd worden tijdens de traditionele Paasbazar. Volgend weekend is Sportclub Markelo vrij. De eerst volgende competitiewedstrijd staat over twee weken, op zondag 7 april, op het programma. De zwart-witten gaan dan op bezoek bij SC Westervoort. Op Sportpark Naederhuyse zal dan om 14:00 uur worden afgetrapt. 

Lees meer

Biljartteam Haverkamp 9 Kampioen

Het biljartteam Haverkamp 9, bestaande uit Jan Berendsen, Erik Jan Ikkink, Gerrit Schreurs, Jan Sligman, Eppie Smit, Gerrit Altena en Bert Pinkert heeft de competitie 2023-2024 gisteravond als koploper afgesloten. In de competitie van de Biljartbond Lochem Goor in Libre 4b moesten ze het onder meer opnemen tegen Vennebekken 7 en Vennebekken 8. (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo