Leer in 13 weken borstcrawl

De Holtense Zwem- en Poloclub Twenhaarsveld start zaterdag 2 oktober met een borstcrawlcursus voor beginners in Zwembad De Vijf Heuvels. In 13 weken verzorgen twee trainers de cursus en kunnen deelnemers stap voor stap de borstcrawl leren. Er wordt gewerkt aan ligging in het water, armslag, beenslag en ademhaling. De cursus is bedoeld voor beginners die nog niets van de borstcrawl weten of net een baantje kunnen volhouden met als doel een technische goede borstcrawl aan het eind van de cursus. (meer…)

SC Markelo boekt oefenzege

Afgelopen zondag speelde Sportclub Markelo nog met 2-2 gelijk in het bekertoernooi tegen Raalte. Vanavond stond er alweer een oefenwedstrijd op het programma. In eerste instantie zou derde klasser Brummen de tegenstander zijn, maar zij zeiden op het laatste moment af. Ondanks deze afmelding kon er alsnog geoefend worden, tegenstander was NEO -23, uit Borne. Sportclub Markelo begon voortvarend aan de wedstrijd en al na één minuut spelen kwam het op voorsprong door René Kuijpers. Eén minuut later werd de score zelfs verdubbeld en zette Marcio Kok de zwart-witten op een 2-0 voorsprong. (meer…)

UMX EN VMC Classsic Cross op Herikerberg

Op zaterdag 18 september organiseert de Markelose Motorclub ‘Ons Genoegen’ de uitwisselingscross. Deelnemers starten in de klassen: 65cc, 125cc, 250cc, 500cc, V45+, DA en Superklasse. “Het mooie is dat hier vele Markelose deelnemers en leden van Motorclub Ons genoegen aan mee doen. Het is altijd leuk om de jongens die je kent eens te zien rijden in de ambiance van het GP circuit in Markelo en niet onbelangrijk de entree is vrij”, vertelt Herman Bronsvoort enthousiast. Zondag 19 september wordt in samenwerking met de VMCN de Vintage Motocross georganiseerd door de Markelose Motorclub.
(meer…)

André Leunk loopt 100 km in Winschoten

André Leunk heeft gisteren in Winschoten meegedaan de 45ste RUN van Winschoten. De ultraloop over 100 kilometer werd gewonnen door de Italiaan Marco Menegardi in een tijd van 6 uur, 37 minuten en 9 seconden. Piet Wiersma kwam in een tijd van 6 uur, 49 minuten en 47 seconden als snelste Nederlander over de streep, hij behaalde daarmee het Nederlands Kampioenschap. André Leunk, die in Winschoten werd aangemoedigd door zijn vrouw Renate, dochters Lieke en Evi en René, Jolanda en Lenn Sligman, wist de ultraloop te volbrengen in een tijd van 10 uur, 38 minuten en 37 seconden.

Tractoren bulderen in Stokkum

Het terrein achter Cafe Vennebekken dat in de winter gebruikt wordt als ijsbaan door IJsclub de Zilvermeeuw was vandaag het decor voor de Trekkertrek Markelo. Onder grote publieke belangstelling werden daar vandaag trekkertrekwedstrijden verreden in 13 categorieën. Maar liefst 188 deelnemers hadden zich ingeschreven voor het evenement dat ook dit jaar weer werd georganiseerd door de ASVM in samenwerking met de jongens van het sleepwagenteam Buurman & Buurman. Naast het bulderende geluid van de tractoren waren er voor jong en oud ook weer veel randactiviteiten te vinden.
(meer…)

Puntendeling in Raalte

Vorige week verloor Sportclub Markelo zijn eerste wedstrijd in het bekertoernooi. Toen was aan de Endemansdijk Witkampers met 0-1 te sterk. Vandaag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma voor de ploeg van Rutger Kats, dat dit keer op bezoek moest bij SV Raalte. De zwart-witten begonnen wat gezapig aan het duel met Raalte. Het baltempo was laag en ondanks dat het nauwelijks echte kansen weg gaf wist het zelf ook weinig te creëren. (meer…)

Zondag Trekkertrek Markelo

Komende zondag 12 september staat de jaarlijkse Trekkertrek Markelo voor de deur. Waar vorig jaar wegens corona het evenement niet kon doorgaan, heeft de organisatie dit jaar alles in het werk gesteld om met de huidige coronamaatregelen het jaarlijkse evenement te organiseren. Er wordt zondag vanaf 8.30 uur gestart op het terrein van de ijsbaan achter Café Vennebekken. Met een enorme opkomst op de inschrijfavond zit het programma volledig vol en belooft het een lange mooie dag worden. Maar liefst 188 deelnemers zullen dit jaar acte de préséance geven. Met voorheen veel regionale deelnemers komen dit jaar deelnemers uit alle windstreken van Nederland en zelfs Duitsland om in Markelo hun trekker met brute PK’s te laten zien. Ook het aantal sporttrekkers is met 23 meer dan andere jaren. (meer…)

Blijf fit met Gymnastiekvereniging Markelo

Vanaf deze maand worden er ieder donderdag zit-gymlessen gegeven in de grote zaal van woonzorgcomplex Anholtskamp en gymlessen in het woonzorgcomplex De Esch. De lessen maken deel uit het programma van beweeglessen voor 75-plussers en zijn afgestemd op wat de deelnemers kunnen en willen. De lessen zijn gestart op initiatief van Salut, de Gymnastiekvereniging Markelo heeft de organisatie inmiddels overgenomen. Namens deze vereniging worden de lessen door Monique Scholten gegeven. (meer…)

Zonovergoten SGW op Herikerberg

Onder perfecte weersomstandigheden is dit weekend de SGW Markelo verreden op en rondom het Hippisch Centrum gelegen aan de voet van de Herikerberg. Zowel op de zaterdag als ook vandaag verschenen 200 combinaties aan de start van de SGW Markelo. Binnen twee maanden wist de organisatie een volledig NK voor pony’s te organiseren nadat de oorspronkelijke organisatie de handen eraf had getrokken.

Een dikke pluim is daarmee op zijn plaats voor de groep vrijwilligers die onder leiding van Aalt van de Kamp zorgden voor een prachtige cross met een goed verzorgde aankleding. De deelnemers reageerden enthousiast na afloop en gaven aan voldoende uitdaging en spektakel in de cross te hebben gevonden. Bovendien wordt de SGW in Markelo goed aangeschreven doordat de cross geheel verreden wordt op bosterrein. (meer…)

Broedertwist om goud en zilver

Voor het eerst in anderhalf jaar werden er in Sporthal De Haverkamp weer judowedstrijden gehouden. Voor Ruben en Jarno Bronsvoord was dit districtkampioenschap de mogelijkheid zich te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen judo onder de 18 jaar. De beste 4 mogelijk namelijk meedoen aan de wedstrijden die op zaterdag 18 september worden gehouden op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Ruben en Jarno deden in Markelo mee in de categorie onder de 55 kilo. Beide wisten alle partijen overtuigend te winnen, waarna ze in de finale tegenover elkaar op de mat stonden en op dat moment al zeker waren van plaatsing voor het NK. Jarno wist de finale nipt van Ruben te winnen.

Sport