SC Markelo wint van Diepenveen

Sportclub Markelo heeft vanmiddag zijn eerste competitiewedstrijd in de 3e Klasse gewonnen. Aan de Endemansdijk was de ploeg van Rutger Kats met 4-2 te sterk voor VV Diepenveen. Voorafgaand aan het duel werd er groots uitgepakt met een prachtige sfeeractie. Waardoor de rentree van Sportclub Markelo in de 3e Klasse bij niemand onopgemerkt bleef. Diepenveen begon sterker dan Sportclub Markelo aan de wedstrijd en dat resulteerde na 5 minuten al in een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Jim Willemsen. Maar niet veel later trok aanvaller René Kuijpers de stand gelijk. Na een prachtige actie aan de rechterkant schoot Kuijpers de bal met zijn linkervoet strak in de kruising, 1-1. In het verdere verloop van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Tot echt grote kansen kwamen beide ploegen niet waardoor er een terechte 1-1 ruststand op het scorebord stond. 

(meer…)

Dutch Masters of Motocross komende drie jaar in Markelo

De Stichting Motorcross Markelo heeft zich voor de komende drie jaar verzekerd van een topsportevenement op circuit De Herikerberg. Samen met de Stichting Motorsport Harfsen, Stichting Circuit Oldebroek en de KNMV zal de Markelose stichting in 2023, 2024 en 2025 samen de Dutch Masters of Motocross organiseren. Hiermee kent de competitie de komende drie jaar wedstrijden op de drie circuits. De wedstrijden in de Dutch Masters of Motocross staan volgens de organisatie garant voor spanning, spektakel en strijd. Het circuit De Herikerberg stond in het verleden al vaker op de kalender van het motorsportevenement. (meer…)

SC Markelo foutloos in bekertoernooi

Sportclub Markelo heeft tot op heden een vlekkeloze voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van hoofdtrainer Rutger Kats won vanmiddag het derde bekerduel tegen Haarle met 1-0 door een doelpunt van Steven Bloemen. Door deze overwinning zijn de zwart-witten groepswinnaar geworden in de poule. In het bekertoernooi werd namelijk eerst DSVD uit Deurningen met 2-3 aan de kant gezet. Het tweede bekerduel werd op eigen veld met 3-1 gewonnen van Sportlust Vroomshoop door doelpunten van Steven Bloemen en Sam Warmelink (2). Vanmiddag werd dus ook het derde bekerduel gewonnen waardoor Sportclub Markelo zich kan opmaken voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Naast de drie overwinningen in de beker werd in de voorbereiding ook het oefenduel tegen Sportclub Lochem met 2-1 gewonnen. Het lijkt er dus op dat Sportclub Markelo klaar is voor het nieuwe voetbalseizoen in de 3e Klasse. Volgend weekend staat het eerste competitieduel op het programma, dan is Diepenveen de tegenstander aan de Endemansdijk. De aftrap zal om 14:00 uur plaatsvinden.

Lefebvre oppermachtig in Hellendoorn Rally

De veertigste editie van de Eurol Hellendoorn Rally is gewonnen door Stéphane Lefebvre. De Franse rallyrijder was vooraf al topfavoriet voor de overwinning. Vandaag werden 2 klassementsproeven van de rally in Markelo verreden, en dat kon rekenen op de nodige publieke belangstelling. Erik Wevers ziet de Hellendoorn Rally als zijn thuisrally, hij wist de rally vier maal op zijn naam te schijven. Ook dit jaar reed de Markelose coureur mee in de top van het deelnemersveld. Een probleem in de vierde klassementsproef zorgde voor een vertraging van 11,5 minuut, waardoor hij duikelde naar de onderkant van het klassement. Vandaag reed Wevers vrijwel continu in de top 5 van het deelnemersveld en wist uiteindelijk op te klimmen naar een zestiende plek in het algemeen klassement op 14 minuten en 45 seconden van Stéphane Lefebvre. (meer…)

Wevers voor Verstappen in Hellendoorn Rally

Na de eerste drie klassementsproeven op de eerste dag van de Eurol Hellendoorn Rally lijkt Erik Wevers nog steeds mee te doen in de top van de Nederlandse rallysport. Bij de perspresentatie gaf de Markeloër nog aan geen ideale voorbereiding te hebben gehad, maar na de eerste van twee rallydagen staat Wevers op een vijfde positie. Daarmee heeft hij een gat van ruim 15 seconden met Jos Verstappen die op de zesde plek staat. Het klassement wordt voorlopig aangevoerd door de Franse wereldtopper Stéphane Lefebvre, die vooraf al werd gezien als favoriet voor de eindzege, Vandaag staan er twee proeven in Markelo op het programma. De start van de proeven in Markelo is op de Luttekeveldweg, de finish op de Apenbergerweg. De eerste deelnemer wordt rond 11.00 uur verwacht, de laatste deelnemer rond 16.00 uur.

Klassieke motoren op Herikerberg

Crossmotoren die in vervlogen tijden aan de starten stonden bij grote wedstrijden op circuit de Herikerberg in Markelo maken staan zondag 17 september aan de start van de NK Classic. Samen met de Vintage Motocross Club Nederland organiseert de Markelose Motorclub Ons Genoegen een van de rondes in de NK Classics. Een dag eerder, op zaterdag 17 september, zullen veel leden van Markelose motorclub en omliggende plaatsen aan de start staan van de uitwisselingscross. (meer…)

Veel publiek bij Trekkertrek

Sleepwagenteam Buurman en Buurman en Auto Sport Vereniging Markelo kunnen terugkijken op een succesvolle organisatie van Trekkertrek 2022. Op het terrein achter Café Vennebekken werd gisteravond om 17.00 uur al gestart. Vandaag startte de eerste wedstrijden in de verschillende categorieën om 8.30 uur.  De dag startte mistig maar al snel liet de zon zich zien. De Trekkertrek trok wederom veel publiek van verschillende pluimage. De uitslagen kun je vinden op https://live.ttmarkelo.nl. (meer…)

Sportclub Markelo vijfde bij Hoftoernooi

Vandaag stond het Hoftoernooi op Sportpark Ruperts Erve in Hengevelde op de agenda van Heren1 van Sportclub Markelo. VV Bentelo won de finale tegen WVV’34 waarbij het uitdraaide op strafschoppen. De afgelopen twee edities van het Hoftoernooi gingen niet door. Vorig jaar vanwege een gebrek aan animo en in 2020 was corona de boosdoener. Tijdens de negende editie in 2019 ging de eindzege naar Markelo maar dit wisten de zwartwitten vanmiddag niet te herhalen. (meer…)

Hellendoorn Rally maakt startnummers bekend

In de zaal bij De Poppe in Markelo werden gisteravond tijdens een presentatie van de 40e editie van de Eurol Hellendoorn Rally de startnummers bekend gemaakt. Voor de ingang van de zaal stond de Volkswagen Polo van Erik Wevers waarmee hij op 16 en 17 september in de R5 klasse zal deelnemen in zijn thuisrally. De rally zal zaterdag namelijk bij de proef in Markelo langs de thuisbasis van Wevers Sport trekken. Mede dankzij de vele sponsoren zijn de proeven in de rally volgende weekend voor publiek gratis toegankelijk.

(meer…)

Zonovergoten Overijsselse Kampioenschappen SGW

Met de organisatie van de Overijsselse Kampioenschappen heeft de SGW Markelo, het Hippisch Centrum aan de Potdijk opnieuw op de kaart weten te zetten. In mei van dit jaar wist de organisatie een goed georganiseerde SGW voor de deelnemers neer te zetten die al net zo zonovergoten was als vandaag tijdens de Overijssels Kampioenschappen. De bouwploeg had ook nu kosten nog moeite gespaard waardoor het de sponsorhindernissen er keurig bij stonden in een strak spring concours aan de Potdijk. Maar ook het hindernisparcours op de Herikerberg zag er veelbelovend uit. (meer…)