Sporten in de Univé Soccerhal

Op dit moment wordt Sporthal De Haverkamp nog gebruikt als vaccinatie-locatie. Voor de binnensport is het daardoor soms lastig om een geschikte locatie te vinden. Een alternatief daarvoor kan zijn de Univé Soccerhal bij Sportclub Markelo. Nu de coronamaatregelen verder versoepeld worden, kan de Univé Soccerhal namelijk ook weer worden gebruikt. Deze hal is primair bedoeld om in te voetballen, maar het is ook uitermate geschikt voor andere sporten. Het reserveren van de hal kan eenvoudig online via www.sportclubmarkelo.nl. Voor verdere vragen kan altijd contact worden opgenomen door te mailen naar info@sportclubmarkelo.nl.

ZPC de Hof komt met zwemopfriscursus

Vanwege corona waren zwembaden gesloten, zwemmen was dan ook vaak niet mogelijk. Om kinderen meer zelfvertrouwen te geven om in de zomervakantie te kunnen zwemmen in het zwembad op de camping of in de zee komt ZPC de Hof vanaf vandaag tot en met 8 juli met en opfriscursus om de zwemvaardigheid van kinderen te verbeteren. De trainingen zijn voor kinderen die al in het bezit zijn van zwemdiploma B. ZPC de Hof wil met de cursus ook laten zien hoe leuk zwemsport in zwembad De Vijf Heuvels is. (meer…)

Zwembad start aquasporten weer op

zwembad_vijf_heuvelsMaandag 7 juni gaan de aquasportactiviteiten in zwembad De Vijf Heuvels weer van start. Naast zwemlessen en banenzwemmen starten het zwembad komende week op 14 momenten weer met aquasportactiviteiten. De allereerste activiteiten zijn de AquaVaria op maandagmiddag 13.45 u, Triathlontraining op maandagavond om 20.00 u en op dinsdagochtend 10.00 u de AquaJogging. (meer…)

Hilde Jager in selectie WK

hilde_jager

De Markelose judoka Hilde Jager is samen met 14 andere judoka’s geselecteerd voor de wereldkampioenschappen judo in het Hongaarde Boedapest. Voor Judo TeamNL zal Jager op 13 juni de tatami betreden tijdens de mixteamwedstrijden. In Boedapest strijden van 6 tot en met 13 juni meer dan 400 deelnemers uit ruim 90 landen om de medailles. Het wk is begin volgende maand live te volgen.

Salut start woensdag met wandelchallenge

Salut start volgende week met een wandelchallenge in Markelo. Tijdens deze wandeltrainingen wordt samen met beweeg- en leeftstijlcoach Martine Leuveld ongeveer 20 minuten gewandeld om daarmee samen te werken aan de gezondheid. De ‘Good Goan Markelo Wandel Challenge’ komt voor uit de Nationale Diabetes Challenge, maar is voor zowel mensen met als zonder diabetes bedoeld. Salut hecht belang aan een gezonde leefstijl. Samen met verschillende zorgprofessionals in Markelo heeft de welzijnsorganisatie en we een grote groep deelnemers kunnen motiveren deel te nemen aan de wandelchallenge die woensdag 12 mei om 18.30 uur start vanaf de parkeerplaats bij Sporthal De Haverkamp. (meer…)

Martin Zwiers loopt marathon van Markelo

Nog steeds wordt er een streep gezet door tal van vaste evenementen en activiteiten op de kalender. Zo ging er ook een streep door de traditionele Enschede Marathon, die morgen zou plaatsvinden. Ondanks dat hij wist dat het grote sportevenement niet door ging zette Martin Zwiers zijn training door en besloot hij om vandaag de marathon van Markelo te gaan lopen. Helemaal in zijn eentje startte hij vanmorgen om 9.30 uur om op en neer naar Lochem te lopen. Aansluitend liep Martin vier rondjes van 4,8 kilometer in en rond om Markelo. Op zich zelf aangewezen maar hier en door aangemoedigd door zijn vaste supportersgroep onderweg heeft hij hiermee toch een alternatieve marathon volbracht; de marathon van Markelo! “Hij heeft vandaag 42.2 kilometer in de benen en is na zijn marathon prima ‘binnen’ gekomen. Een meer dan knappe prestatie”, aldus de supporters. 

Op de fiets 100 km in Markelo

Fiets- en wandelfanaten nemen deel aan tochten door het hele land. “Daar doen we zelf ook aan mee natuurlijk, maar leek ons gaaf om nu eens een flinke tocht te fietsen en daarbij in Markelo te blijven. Bert heeft een route van 100 kilometer uitgezet door het buitengebied van Markelo waarbij we binnen de grenzen blijven van Markelo”, vertelt Peter Tjoink. Alle Markelose buurtschappen zijn in deze unieke route opgenomen en er worden geen wegen gekruist. Peter: “Markelo is zo mooi en zo groot. We hoeven niet ver van huis om te genieten van de natuur en onze hobby”. (meer…)

Kampioenen Hof in het zonnetje gezet

Normaalgesproken worden inwoners van Hof van Twente die een Nederlands kampioenschap of bijzondere (sport)prestatie op hun naam hebben gezet in het zonnetje gezet tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie. Deze traditie ging dit jaar vanwege corona niet door. Wethouder Harry Scholten heeft afgelopen week samen met Renée Kleywegt van Hofmarketing een vijftal inwoners bezocht, waarvan 3 in Markelo. Hierbij brachten ze alsnog de gemeentelijke felicitaties over, alsmede een bloemetje en een geschenkbon. De Markeloërs die in het zonnetje gezet werden waren Gerrit Leunk, Anita Weekhout en Arend Paalman.
(meer…)

Stilzitten is geen optie

Aanstaande zaterdag 27 februari neemt club Movado Sports deel aan de actie van de fitnessbranche: ‘stilzitten is geen optie’. Honderden fitnessclubs in Nederland bieden deze dag buiten een coronaproof training aan, met als doel de noodzaak van de heropening van de sportscholen breed onder de aandacht te brengen. Deze actie sluit aan bij de landelijke campagne waarbij wordt ingezoomd op de drie miljoen Nederlanders die door de sluiting van de fitnesscentra omwille van de coronamaatregelen het afgelopen jaar niet of beperkt naar de sportclub konden. 

(meer…)

Beregeningsinstallatie voor SC Markelo

Op sportpark de Endemansdijk worden de velden 2, 3, 4 en het trainingsveld binnenkort voorzien van een automatische beregeningsinstallatie. Met de installatie kan de kwaliteit van de velden ook in de droge zomers op peil worden gehouden. De afgelopen jaren was bij Sportclub Markelo de droogte de grootste vijand van de grasvelden. Hoewel er met grote regelmaat werd gesproeid, kon dan niet verhinderen dat er slechte en kale plekken op het veld ontstonden. Bovendien kleven er een paar flinke nadelen aan de huidige manier van sproeien. Zo kost het veel tijd en mankrachten om de slangen uit te rollen en te verplaatsen naar de velden. Bij overdag sproeien verdampt er bovendien veel water. Kortom een mooie aanwinst voor Sportclub Markelo. 

(meer…)