SC Markelo hervat de competitie

Voor Sportclub Markelo staat aanstaande zondag weer de eerste competitiewedstrijd op het programma. De tweede seizoenshelft wordt thuis afgetrapt tegen Reünie uit Borculo. Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen nog niet eerder en gezien de stand op de ranglijst kan het direct een interessante ontmoeting worden. De Markeloërs staan momenteel op een tweede plaats met 27 punten, de bezoekers uit Borculo zijn terug te vinden op plaats 3 met 25 punten. Op voorhand dus een mooi affiche, waarbij beide ploegen gebaat zijn bij een overwinning. Trainer Rutger Kats kan aanstaande zondag nog geen beroep doen op Jordie Vagevuur, ook is het nog onzeker of Lars Brinckate op tijd is hersteld van zijn blessure om aan de aftrap te verschijnen. De aftrap aan de Endemansdijk zal om 14:00 uur plaatsvinden, zorg dat u erbij bent! 

Dakar zit er weer op voor Wevers Sport

Carlos Sainz, Fernando Alonso en Nani Roma

De Dakar rally 2020 is afgelopen voor het door Wevers Sport gerunde Borgward Rally Team. Vandaag werd de laatste etappe verreden en Nani Roma finishte hierin als 12e. In het autoklassement bracht de oud-Dakarwinnaar de Borgward BX7 EVO naar een 26e plek. “Ik ben echt trots op het Borgward Rally Team en het werk dat ze hebben verricht!! Het was niet de Dakar die we verwacht hadden en de positie in het klassement laat de echte potentie van de Borgward BX7 EVO niet zien. Ik ben er zeker van dat iedereen veel heeft geleerd van deze wedstrijd. Dit jaar was niet gemakkelijk, maar we zijn in de Dakar gefinisht en dat is belangrijk! We kijken nu vooruit naar de toekomst. Heel veel dank aan mensen van het team, ze hebben goed werk verricht en niemand kan spijt hebben wat we hebben gedaan. We hebben ons best gedaan dit jaar. Soms is motorsport zo. Maar het team bleef de hele tijden pushen en we hebben de finish van Dakar 2020 gehaald!”, aldus Nani Roma na afloop. Carlos Sainz wist Dakar 2020 te winnen bij de auto’s.

Trainingsclinic voor Hof van Twente Triathlon

20140924 zwembadOm op 17 mei optimaal aan de start te kunnen verschijnen voor de 6e editie van de triathlon, organiseert Sportfondsen Hof van Twente in samenwerking met de triatlonvereniging wederom een speciale trainingsclinic. De clinic, welke start op zaterdag 22 februari, zorgt ervoor dat de triatleten zo fit mogelijk aan de triatlon kunnen deelnemen. (meer…)

Uitstekende prestatie Roma in tiende Dakaretappe

Na een minder goed verlopen eerste deel van de marathonetappe volgde vandaag het tweede deel met een proef van 370 kilometer in de Dakar Rally 2020. Borgwardcoureur Nani Roma mocht als bijna laatste auto van start in de etappe, waardoor hij veel stof, langzamere coureurs voor zich en slechtere wegen kon verwachten. Echter wist Roma ondanks veel verkeer en slechte wegen hier vandaag goed mee om te gaan. De coureurs van het door Wevers Sport gerunde Borgward Rally Team leverde een uitstekende prestatie door als 12e te finishen in de etappe van vandaag. Zeker gezien zijn startpositie een heel goed resultaat. Morgen staat de laatste etappe van de rally op het programma. Het belooft een afwisselde proef te worden van  374 kilometer.

Problemen voor Roma in Dakar

De tiende etappe van Dakar 2020 verliep voor Borgwardcoureur Nani Roma niet erg moeilijk. Na ongeveer 100 kilometer op de proef kreeg de equipe een probleem met de versnellingsbak en moesten wachten op de snelle assistentie van Wevers Sport. Het lukte om de versnellingsbak te verwisseling, waarop Roma in staat was de Borgward over de finish van de etappe te brengen. Het was het eerste deel van een marathonetappe, waar vandaag het tweede deel van wordt gereden. Door de problemen duikelt Roma in het klassement, waar hij juist weer op de weg terug was. (meer…)

Roma brengt Borgward top 10 binnen

Na de trieste etappe van gisteren ging de Dakar Rally vandaag weer verder. Voor het Borgward Rally Team was het niet van start gaan aan de etappe van vandaag van Ricardo Porém een domper. De coureur het gisteren het bivak weten te halen, maar mocht niet van start in de etappe van vandaag en daarmee eindigde zijn Dakar avontuur voor 2020. Nani Roma had vandaag een goede dag in zijn Borgward BX7 EVO en wist op plek 10 te eindigen. “Vandaag ging wederom beter. Vanmorgen voelde ik met niet comfortabel in de auto en reed verre van perfect. Desondanks was ik in staat om gedurende de dag me meer te focussen en beter te rijden. Aan het eind was het zo slecht nog niet en waren we blijf in de top 10 te staan. Na ongeveer 400 kilometer misten we een waypoint, maar we verloren weinig tijd. We zijn nog steeds blij met de wijzigingen in de ophanging die we 2 dagen geleden hebben gemaakt. Dit werkte echt goed en ik voel de auto elke keer beter aan. Vandaag werkte de Borgward BX7 EVO heel goed en hadden we geen problemen”, aldus Nani Roma vandaag na afloop van de etappe.

Soms doen resultaten er niet toe…

De etappe in de Dakar Rally van vandaag wordt overschaduwd door het overlijden van de Portugese motorcoureur Gonçalves. “Vandaag was een hele trieste dag. Soms kan motorsport erg wreed zijn en maken resultaten niet meer uit”, aldus Wevers Sport in een verklaring na afloop van de etappe van vandaag. Borgwardcoureur Nani Roma na afloop in het bivak: “Vandaag is een van die verschrikkelijke dagen, het is moeilijk voor iedereen. Maar vooral voor de familie van Gonçalves. Het is heel triest. Ik wil graag mijn condoleances overbrengen aan de familie van Gonçalves. Vandaag is het niet belangrijk wat er gebeurt, of ik verlies of win, of de auto goed of slecht reed, het is echt een trieste dag voor ons allemaal.”

SC Markelo wint van Holten

Sportclub Markelo heeft vanmiddag zijn eerste overwinning van 2020 geboekt. In een oefenduel tegen vv Holten werd met 2-1 gewonnen. De eerste tien minuten was de ploeg uit Holten de bovenliggende partij waarna Markelo het initiatief overnam en een legio kansen wist te creëren, maar niet te benutten. Ook Holten was slordig in de afronding en wist zijn kansen niet om te zetten in doelpunten. Na een 0-0 ruststand kwam Sportclub Markelo vroeg in de tweede helft op voorsprong. Een hoekschop van Ton Jansen werd binnen gekopt door Roland Stege. De zwart-witten waren ook gedurende de tweede helft de bovenliggende partij maar scherpte in de afronding ontbrak. Een kwartier voor tijd wist Lars Brinckate vanuit een vrije trap de 0-2 binnen te schieten en leek de wedstrijd beslist. Kort voor tijd deed Holten nog wel iets terug maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Kortom een prima 2-1 oefenzege voor de zwart-witten. Volgende week zaterdag oefent Sportclub Markelo thuis tegen Wilhelminaschool uit Hengelo.

SC Markelo oefent tegen Holten

Na een korte winterstop is Sportclub Markelo zich weer aan het voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Op 2 januari van het nieuwe kalenderjaar werd de eerste training alweer afgewerkt. In de voorbereiding spelen de zwart-witten twee oefenwedstrijden. Aanstaande zondag 12 januari speelt de ploeg van trainer Rutger Kats een uitwedstrijd in- en tegen VV Holten. De aftrap op Sportpark de Meermanskamp is om 14:00 uur. Volgende week zaterdag 18 januari oefent Sportclub Markelo thuis aan de Endemansdijk. Wilhelminaschool uit Hengelo is dan de tegenstander, die wedstrijd zal beginnen om 14:30 uur. Op zondag 26 januari staat de eerste competitiewedstrijd weer op het programma. Dan komt directe concurrent Reünie uit Borculo op bezoek. 

Wederom stabiele etappe Nani Roma

Nani Roma was in de etappe van vandaag de enige Borgwardcoureur. Evenals gisteren reed de oud Dakarwinnaar stabel in de top 15 en wist uiteindelijk op een 13e plek te finishen. In het algemeen klassement is Roma inmiddels op de weg terug en geklommen naar de 27e plek. “Vandaag was wederom een lange etappe. De etappe was echt snel we hebben ons best gedaan. De Borgward BX7 EVO rijdt geweldig. We zijn heel met de auto. We lijken een in vergelijking met de anderen een beetje topsnelheid te missen, maar de rest is heel goed. We hebben deze weer veel geleerd. Helaas laat de positie in het klassement de potentie van de Borgward BX7 EVO niet zien. Dat moeten we accepteren, dat is motorsport. De Borgward Rally Team werkt echt goed en we blijven proberen om elke dag te verbeteren”, aldus Roma na aankomst in het bivak vandaag. De mannen van Wevers Sport gebruiken de rustdag van morgen om de auto’s opnieuw op te bouwen. Hiermee wil men er zeker van zijn dat Ricardo Porém in de 7e etappe aanstaande zondag weer aan de start kan verschijnen.