Voetballes voor obs de Zwaluw

De leerlingen uit groep 7 en 8 van obs de Zwaluw hebben vanochtend onder heerlijke weersomstandigheden voetballes gekregen. Deze voetballes vond plaats op sportpark de Endemansdijk en werd gegeven door twee oud oranje internationals, namelijk Jessica Torny (62 interlands) en Marleen Wissink (141 interlands). Deze voetballes maakte onderdeel uit van het initiatief ‘KNVB geeft voetballes’ waarin een aantal klassen van verschillende scholen door heel Nederland een speciale voetballes kregen van KNVB-coaches.

Recente cijfers van NOC*NSF laten zien dat, mede door de coronacrisis, de sportdeelname van met name de jongste jeugd drastisch is gedaald ten opzicht van een jaar geleden. De KNVB vindt het dan ook van groot belang dat kinderen de mogelijkheid wordt geboden om (extra) te bewegen. Niet alleen op de voetbalvereniging, maar zeker ook op school. Voor zowel de organisatie als de leerlingen was het een geslaagde ochtend, waarbij vooral het plezier voorop stond! 

Buitenbad vanaf maandag open

Nadat de deuren van het binnenbad op 25 mei al open gingen gaat het buitenbad van zwembad De Vijf Heuvels vanaf aanstaande maandag weer open. De gemeente heeft het zwembad nu ook akkoord gegeven op het plan voor de opening van het buitenbad, waar evenals bij het binnenbad reservering verplicht is. Vanmiddag wordt een testronde gehouden voor het buitenbad. (meer…)

Geslaagd coronatoernooi SC Markelo

De jeugd van Sportclub Markelo onder de 11 jaar heeft de afgelopen 3 zaterdagen een onderling toernooi gespeeld. Vanwege de coronacrisis is competitie voetbal niet meer mogelijk en dus werd door de trainers van deze jeugdelftallen een alternatief bedacht. Met heel veel inzet en plezier werd de afgelopen weken gestreden om de bovenste plaatsen en daar kwam gisteren uiteindelijk een winnaar uit voort. Tot eind juni zal er nog doorgetraind worden bij Sportclub Markelo. Na de zomervakantie hoopt men weer het normale competitie voetbal te kunnen hervatten. (meer…)

Markel-Up traint in buitenlucht

Volleybalvereniging Markel-Up heeft de afgelopen twee weken gebruik mogen maken van het beachveld van Camping De Bovenberg. Hierdoor heeft de basisschooljeugd al kunnen trainen. In juni kunnen alle teams weer trainen. Om dit mogelijk te maken zijn bij De Smitshoeve speciale volleybalvelden aangelegd. De trainingstijden wijken wel iets af. Als het gras droog is spelen de mini’s op dinsdag van 17.45 tot 18.45 uur, de dames van 19.00 tot 20.00 uur en de heren van 20.15 tot 21.15 uur. Op recreatief niveau wordt er vanaf 19.30 uur gespeeld. De jeugd van het voorgezet onderwijs speelt op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Volleybalvereniging Markel-Up nodigt liefhebbers uit om vrijblijvend mee te doen.

Buiten trainen mogelijk bij Bodyfitness


De maatregelen die door de Rijksoverheid zijn bepaald maakt het nog niet mogelijk voor sportscholen om hun deuren te openen. “We hebben daarom gekeken naar mogelijkheden zodat er wel weer gesport kan gaan worden. Naast ons pand hebben we een deel geschikt gemaakt om vanaf dinsdag te sporten op een aantal apparaten. Dit deel is niet voldoende om bijvoorbeeld de Zumba lessen te geven en hiervoor kunnen we gebruik maken van het pleintje dat tussen de Huisartsenpraktijk Meereboer & de Jonge en onze sportschool is gelegen”, vertelt Frans Berghuis van
Body Fitness Lifestyle Markelo.
(meer…)

50+ groepen van start met Baas

De Gymvereniging Markelo is gestart met het geven van buitenlessen in verband met de corona-maatregelen. Na de jeugd mochten ook de 50+ heren- en damesgroepen van GV Markelo deze week weer starten met buiten sporten. Onder leiding van nieuwe trainer Holger Baas werd er op de weide naast Sporthal De Haverkamp een uurtje fanatiek gesport. Bent u 50+ en lijkt het u leuk om met deze groep mee te doen kom dan vrijblijvend een keertje meedoen. De heren groep sport woensdagochtend van 8.30 tot 9.15 uur en de dames groep sport van 9.30 tot 10.15 uur. 

Binnenbad zwembad maandag deels open

Het binnenbad van zwembad De Vijf Heuvels gaat vanaf maandag 25 mei weer gedeeltelijk open. Gisteren is met een eerste groep uitgenodigde bezoekers proefgedraai met het ‘1,5 meter zwembad’, nadat de gemeente Hof van Twente dinsdag al haar akkoord had gegeven op het plan van aanpak. Vanaf maandag 25 mei is het binnenbad uitsluitend op basis van reservering vooraf toegankelijk. Het was voor het zwembad een flinke kus om de medewerkers, bezoekers en ook de accommodatie zelf voor te bereiden op de heropening. Een groot deel van het banenzwem- en AquaSportprogramma en de zwemlessen zullen vanaf maandag weer opgestart worden. (meer…)

WTC Markelo start in aangepaste vorm

Na de recente versoepeling van de corona maatregelen zal het vanaf dinsdag 19 mei weer een vertrouwd beeld worden in de dorpskern van Markelo. Leden van de Wielertourclub Markelo, die verzamelen op het Kaasplein in het hart van Markelo. Op dinsdagavond gaat de racefiets groep van start en op woensdagavond de MTB groep. Het fietsen in clubverband zal in aangepaste vorm plaatsvinden, dat wil zeggen dat er  gefietst gaat worden in groepen van maximaal 4 personen. Hierbij worden de richtlijnen gevolgd van de NTFU (Nederlandse Tour Fiets Unie) en met toestemming van de Gemeente Hof van Twente.

WTC-Markelo begint met MTB Jeugdtraining   

Na enige vertraging door alle maatregelen rondom het corona-virus  is het nu dan eindelijk ook mogelijk voor WTC Markelo om een begin te maken met het verantwoord opstarten van MTB-trainingen voor de jeugd. “De gemeente Hof van Twente heeft onze plannen goedgekeurd en ons toestemming gegeven om te beginnen”, vertelt Rob Groote Schaarsberg enthousiast. WTC-Markelo biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan 3 gratis introductie trainingen om de jeugd kennis te laten maken met de WTC-Markelo en de mooie sport mountainbiken.  Deze trainingen zullen plaatsvinden op zaterdag  23 mei, zaterdag 6 juni en zaterdag 20 juni. Wanneer je na deze introductie besluit het heel leuk te vinden en mountainbiken jou sport is, kan je je als jeugdlid van de WTC- Markelo inschrijven.  We gaan dan vanaf zaterdag 5 september beginnen met wekelijks elke zaterdagmiddag trainingen te verzorgen. (meer…)