18e Jaargang | maandag 17 juni 2024

Markeloërs succesvol op Special Olympics

De Special Olympics Nationale Spelen in Breda en Tilburg zitten er weer op. Gisteravond zijn de sporters huiswaarts gekeerd met een koffer vol verhalen, emoties en geweldige prestaties. Na een grootse openingsceremonie met de officiële Special Olympics eed, de olympische vlam en optredens van onder andere Frans Bauer volgde de wedstrijden op de zaterdag en zondag. De sporters en hun begeleiders hebben overnacht in het Olympisch Dorp op Safaripark Beekse Bergen. (meer…)

Lees meer

Mooi deelnameveld 5HVLN Toertocht

Het zonnetje heeft wellicht de laatste twijfelaars nog over de streep weten te trekken maar de organisatie is meer dan tevreden over het aantal deelnemers, die vanmorgen zijn gestart voor de 5HVLN Toertocht. "Vooraf hadden we al een flink aantal inschrijvingen maar ook vanmorgen kon men zich bij de start nog inschrijven om deel te nemen. Het voordeel van de voorinschrijving is onder meer dat men de route al heeft kunnen inzien voordat ze op pad gaan", geeft de organisatie aan. De duidelijke pijlen aan de kant van de weg geven echter ook prima weer, waar de route heen kronkelt. Voor de MTB 'ers zijn er twee lussen uitgezet van 25 kilometer met een tussenstop op het start- en finishpunt.  "Dat maakt dat men tijdens de route nog kan besluiten om de tweede lus wel of niet te fietsen. De derde lus is het terras aan de achterzijde van Herberg de Pot waar koffie met appelgebak verkrijgbaar is", legt Harry Nijkamp lachend uit. (meer…)

Lees meer

Thom van der Werff wint bij mannen

Thom van der Werff uit het Drentse Annen heeft de Ronde van Markelo bij de mannen weten te winnen. Hij wist Juul Nagengast en Max Nijhuis net voor te blijven in 20 rondes van 4,1 kilometer. Max Nijhuis werd de lokale held met een podiumplek. De wedstrijd bij de heren was de afsluitende wedstrijd van de Ronde van Markelo die vanmiddag begon met de wedstrijd voor de jeugd en daarna de wedstrijd bij de dames. (meer…)

Lees meer

Phaedra Krol wint bij vrouwen

De van oorsprong Gelderse renster Phaedra Krol heeft vanavond de Ronde van Markelo weten te winnen. Krol keerde eind 2022 na een aantal jaren afwezigheid weer terug op de fiets en wist zich al meermaals in de top tien te melden, zo werd ze vorige week vijfde in de Ronde van Gorredijk. In Markelo mocht Krol de bovenste plek op het podium beklimmen. Veel tijd om de winst te vieren is er niet bij, morgen staat de renster weer aan de start van het NK wielrenner in het Drentse Wijster. (meer…)

Lees meer

Jort Zandvoort en Vincent Brok winnen bij jeugd

Aan het begin van de avond werd op et Goorseweg en het Burgemeester de Beaufortplein het Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap gehouden. Rond 17.30 uur gingen de deelnemers in twee categorieën de strijd met elkaar aan. Bij de deelnemers van 6 t/m 10 jaar wist Jort Zandvoort te winnen voor Wim Gennissen en Koen Reilink. In de categorie van 11 t/m 15 jaar kwam Vincent Brok als eerste over de finish, gevolgd door Thijs Reilink en Roel Zandvoort. De kleine 20 deelnemers kregen na afloop allen een goodiebag. (meer…)

Lees meer

Vooruitblik op Wielerronde Markelo met Lars en Max

Aan de vooravond van de Wielerronde Markelo op vrijdag 14 juni spreken we met twee Markelose wielerhelden over hun ervaringen en verwachtingen voor het wielerseizoen van 2024. De prestaties van Lars ter Kulve en Max Nijhuis zijn dit jaar niet onopgemerkt gebleven en men verwacht dat beide mannen dan ook hoge ogen gaan gooien tijdens de Wielerronde in Markelo. Hoewel ze het parcours natuurlijk wel kennen hebben beiden de nieuwe route nog niet één keer gefietst. Uit ervaring weten ze echter wel dat er een aantal mooie uitdagingen in zijn opgenomen. Op de vraag of ze al zenuwachtig zijn, geven ze aan daar totaal geen last van te hebben maar ze vinden het natuurlijk wel erg tof dat ze door eigen publiek worden aangemoedigd. "Dat doet écht wel iets met je maar ik ben niet extra gespannen voor de wedstrijd omdat dit nu in onze eigen woonplaats is", geeft Lars aan. (meer…)

Lees meer

Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap

Markelo staat vanaf aanstaande vrijdag een week lang in het teken van de Wielerweek. Vrijdag 14 juni wordt de Wielerweek in Markelo afgetrapt met de Wielerronde Markelo.Voorafgaand aan de Wielerronde staat er speciaal voor de jeugd tot 16 jaar, het Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap op het programma. Vanaf 17.00 uur start de inschrijving bij het start- en finishpunt ter hoogte van 't Wapen van Markelo bij de jurybus. Hier krijgen de deelnemers gelijker tijd hun startnummer uitgereikt. Het dragen van een helm is verplicht tijdens de Jeugd MTB Wielerronde. De wedstrijd gaat van start om 17.30 uur waar de jeugd van WTC Markelo maar ook deelnemers uit de regio strijden om het Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap. Kenners geven aan dat de route een korte versie is van het parcours van de Wielerronde maar juist wel erg spectaculair is door de vele bochten, draaien en keren. (meer…)

Lees meer

Dansgroep Focus wederom Nederlands Kampioen

Dansgroep Focus van Dansschool eMotions is tijdens Soneo Dance Challenge afgelopen zondag Nederlands Kampioen geworden in de categorie jazz/modern level 4 met een moderne dans over pesten en heeft daarmee de titel van 2023 geprolongeerd. Het NK vond evenals in 2023 plaats in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk, de Markelose dansgroep had zich na twee voorrondes met twee dansen geplaatst voor de finale. Naast de eerste plek in de categorie jazz/modern wisten ze met een dans over de legende van de ‘witte wieven’ een tweede plek te behalen in de categorie showdance level 2. (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo