Sportaccommodaties verboden terrein

Door de maatregelen van de Rijksoverheid zijn sportaccommodaties gesloten. Sportclub Markelo moest helaas constateren dat niet iedereen zich aan deze maatregelen houdt en dat vanmiddag een grote groep kinderen op het complex aanwezig was. Het bestuur van Sportclub Markelo geeft aan dat het sportcomplex als gevolg van de maatregelen is gesloten en het verboden is om gebruik te maken van de voetbalvelden. Het bestuur roept ouders dan ook op dit hun kinderen duidelijk te maken. Overigens geldt dit ook voor andere sportaccommodaties zoals het tennispark van MTV’65, het zwembad en de sporthal.

Knappe overwinning SC Markelo

Vanavond speelde Sportclub Markelo de kwartfinale van de Tukker-Cup tegen de Zweef uit Nijverdal, dat uitkomt in de 1e Klasse. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en gaf de thuisploeg weinig weg, wat zorgde voor irritatie bij de Zweef. De grootste kans van de eerste helft was voor Sportclub Markelo. Na een mooie individuele actie van Mickey Slotman wist hij Kars Zwiers in stelling te brengen maar zijn inzet miste kracht. In de tweede helft komen de bezoekers uit Nijverdal al snel op 0-1 voorsprong. Echter kunnen zij niet lang van deze voorsprong genieten. In de 59e wordt René Kuijpers neergehaald in het strafschop gebied. De toegekende strafschop werd vervolgens binnen geschoten door Ton Jansen. Nog geen minuut later kreeg een middenvelder van de Zweef zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kon vroegtijdig gaan douchen. Tegen tien man had de thuisploeg een paar minuten nodig om op voorsprong te komen. Op aangeven van Roland Stege wist Robin Wagenaar de 2-1 tegen de touwen te schieten. In het restant van de wedstrijd kwam de overwinning niet meer in gevaar en was het slotakkoord voor Sam Warmelink die op aangeven van Stege de 3-1 binnen schoot. Door deze overwinning gaat de ploeg van Rutger Kats door naar de halve finale van de Tukker-cup, Bon Boys uit Haaksbergen is dan de tegenstander.

Gelijkspel voor dames 1

De dames van Sportclub Markelo speelden gisteren een uitwedstrijd tegen EMOS uit Enschede. De zwart-witten begonnen goed aan de wedstrijd en na een paar minuten spelen kreeg het al een grote kans. Vanuit een hoekschop was Bo Onland dichtbij de openingstreffer, maar de bal trof net geen doel. Met name EMOS was onnauwkeurig in de passing en daar maakten de dames van Sportclub Markelo goed gebruik van. Een mooi genomen vrije trap van Sandra Stokreef werd bekroond tot doelpunt. Na de 0-1 kwam EMOS in de eerste helft maar een keer voor de goal. Echter wist keepster Sophie Boogaard met een knappe redding haar doel schoon te houden. Na de rust bleken beide ploegen ook aan elkaar gewaagd. Na een kwartier spelen kwam EMOS op gelijke hoogte, dit doelpunt kwam tot stand vanuit een hoekschop. Na de gelijkmaker proberen beide ploegen nog wel op zoek te gaan naar de overwinning, maar gescoord werd er niet meer. Zo keren de dames met één punt terug Markelo. Volgende week spelen de dames hun volgende competitiewedstrijd, dan spelen zij thuis tegen BWO VR1. De aftrap is om 10:30 uur. 

Eenvoudige middag SC Markelo

Onder regenachtige weersomstandigheden werd vanmiddag om 14.00 uur afgetrapt op sportpark ‘t Piepwillem voor de hofderberby tussen Twenthe en Sportclub Markelo. Vanaf de eerste minuut waren de zwart-witten de bovenliggende partij dat al snel resulteerde in een doelpunt. Lars Brinckate schoot vanuit een vrije trap na tien minuten spelen de 0-1 tegen de touwen. Sportclub Markelo drong in het vervolg van de eerste helft steeds verder aan, Steven Bloemen zag zijn kopbal op de paal belanden en Mickey Slotman zijn inzet raakte ook de paal. Daarnaast kwam de thuisploeg enkele keren goed weg doordat men twee keer over net op tijd de bal van de lijn wist te halen. Twenthe Goor kon daarentegen nauwelijks iets tegenover zetten waardoor Ruben Olminkhof een rustige eerste helft had. In de tweede helft was de eerste beste kans voor Sportclub Markelo raak. Op aangeven van Robin Wagenaar kon Mickey Slotman rustig de 0-2 binnen schieten. Daarmee was het verzet van Twenthe Goor gebroken en kreeg Sportclub Markelo een legio mogelijkheden. Kort na de 0-2 was het Steven Bloemen die de 0-3 binnenschoot vanuit de rebound, Mickey Slotman maakt uiteindelijk nog de 0-4. (meer…)

Twee acromedailles GV Markelo

In Warnsveld was de plaatsingswedstrijd acro voor Lindsey de Roo, Moon Langenhof, Fleur Baak en Anniek Bargeman vandaag hun allereerste officiële KNGU wedstrijd. De meisjes deden als duo mee. Lindsey en Moon wisten hierbij een bronsen medaille te winnen en voor Fleur en Anniek was het zelfs zilver. Het verschil met goud was slechts 0,1 tiende. De Gymnastiekvereniging Markelo is trots op het resultaat van de dames in deze eerste wedstrijd.

Hofderby voor SC Markelo

20110306_twenthe2Na twee voetbalvrije weekenden op rij staat er voor Sportclub Markelo aanstaande zondag weer een competitiewedstrijd op het programma. De zwart-witten gaan dan op bezoek bij Twenthe Goor. Eerder dit seizoen won Sportclub Markelo met 2-0. De Tricolores uit Goor speelde afgelopen weekend nog wel een competitiewedstrijd. Na 90 minuten spelen behaalden zij een knap punt tegen koploper UDI. De ploeg van Rutger Kats is hierbij dus gewaarschuwd, ondanks de lage klassering zullen de punten niet cadeau worden gedaan. Sportclub Markelo zal op volle oorlogssterkte naar Goor afreizen, de ploeg heeft geen schorsingen of blessures. De aftrap op sportpark ‘t Piepwillem zal om 14:00 uur plaatsvinden. 

Contractverlenging voor Rutger Kats

Hoofdtrainer van Sportclub Markelo Rutger Kats is ook volgend seizoen de trainer van het vlaggenschip. Kats zette donderdagavond een krabbel onder een éénjarig contract. Sportclub Markelo is onder Kats dit seizoen goed bezig in de 4e Klasse B. De ploeg van de trainer uit Hengelo staat op een derde plaats in de competitie. Daarnaast is het team doorgedrongen tot de kwartfinales van de Tukker Cup, waarin De Zweef uit Nijverdal volgende week dinsdag de tegenstander is.

Naast de ondertekening van het nieuwe contract van de hoofdtrainer, werden donderdagavond ook nieuwe poloshirts uitgereikt aan het eerste elftal van Sportclub Markelo. Deze polo’s worden door spelers en staf gedragen op wedstrijddagen. Hoofdsponsor De Kroon, dat met een logo op de achterkant van het shirt prijkt, reikte de polo’s donderdagavond uit.

Geen verlichting aan de Endemansdijk

Op dit moment zijn er bij Sportclub Markelo problemen met de lichtmasten rondom de kunstgrasvelden en veld 4. Dit probleem kan Sportclub Markelo zelf niet oplossen, de club is afhankelijk van derden. Woensdag komt een externe partij kijken naar de problemen, dan zal ook duidelijk worden of het op korte termijn opgelost kan worden. Sportclub Markelo hoopt natuurlijk dat de problemen met de verlichting zo snel mogelijk zijn verholpen, zodat er gewoon weer getraind kan worden op de kunstgrasvelden. Via de website van Sportclub Markelo zal de club de leden van de vereniging op de hoogte houden. 

Nipte nederlaag Dames 1

De dames van Sportclub Markelo speelden afgelopen zondag een competitiewedstrijd tegen SV Enter. Beide ploegen ontlopen elkaar nauwelijks op de ranglijst en kunnen de punten nog goed gebruiken. Sportclub Markelo begon goed aan de wedstrijd en had na één minuut spelen al op voorsprong kunnen komen. Een mooi aanval tussen Bo Onland en Sandra Stokreef trof uiteindelijk geen doel. De hevige wind aan de Endemansdijk deed de wedstrijd vervolgens niet ten goede, beide teams hadden hier dan ook de nodige moeite mee. Ondanks dat lieten de dames van Sportclub Markelo zich hier niet door uit het veld slaan en kreeg Romy Rossing, na een goede voorzet van Famke Seep nog een doelrijke kans, maar de bal ging er niet in. De dames van Sportclub Markelo waren in de eerste helft over het algemeen de baas en langzaam maar zeker kwamen de gasten uit Enter ook iets beter in de wedstrijd. Dit resulteerde kort voor rust in doelpunten.

(meer…)

Markelo Klimt benefietavond

Het team van Markelo Klimt bestaat uit Edwin Landeweerd, Jeroen Bouwmeester en Niek Tijink. Zij gaan dit jaar tijdens het door Nederlanders georganiseerde evenement Alpe d’HuZes, de berg de Alpe d’Huez in de Franse Alpen beklimmen voor het goede doel namelijk; KWF Kankerbestrijding. Hierbij wordt de Alpe d’Huez meerdere malen door de duizenden deelnemers beklommen. Op donderdag 4 juni 2020 gaan de Markeloërs de top proberen te bereiken van deze gevreesde berg. Zij organiseren hiervoor een benefietavond. Om een steuntje in de rug te krijgen en het benodigde geld voor deze actie bij elkaar te krijgen, organiseren de mannen op vrijdagavond 6 maart een benefietavond bij Zalencentrum De Haverkamp. (meer…)