Hippolon brengt 5.500 euro op voor Villa Joep

De Powergirls

De 20 teams aan de Hippolon die gisteren door Snorrewind werd georganiseerd wisten samen ongeveer 5.500 euro aan sponsorgelden mee te nemen. Het is een van de activiteiten de Markelose manege en groepsaccomodatie door het jaar organiseert voor Villa Joep. Tijdens de eindejaarsborrel zal het bedrag dat dit jaar bij elkaar is gebracht middels een cheque worden overhandigd aan ambassadeur Jelle Renes van Villa Joep. Renes deed vandaag zelf ook mee aan de Hippolon als fietser. Een Hippolon is een multisportevenement waaraan estafetteams met een springruiter, een hardloper en een fietser mee kunnen doen. (meer…)

SC Markelo wint overtuigend van nummer 2 Lettele

Ondanks de hevige regenval van de afgelopen dagen ging vanmiddag de topper in de 4e klasse G, tussen Lettele en Sportclub Markelo gewoon door.
Markelo begon scherp aan de wedstrijd en kreeg na twee minuten spelen al een goeie mogelijkheid via René Kuijpers en enkele minuten later zag Steven Bloemen zijn schot via de binnenkant van de paal terug het veld inkomen. Lettele kwam in de beginfase nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Na 23 minuten was er echter een tegenvaller voor Sportclub Markelo, Roland Stege moest met een hamstring blessure het veld verlaten. Toch kwam Markelo na een halfuur spelen verdiend op voorsprong. Ferdi Pinkert stuurde René Kuijpers goed weg met een mooie steekbal, waarna Kuijpers de bal rustig langs de doelman van Lettele schoof. Niet veel later werd Ferdi Pinkert weggestuurd door Ton Jansen. Zijn schot belandde in de verre hoek en was onhoudbaar voor de keeper. Lang konden de zwart-witten niet genieten van de 0-2 voorsprong want nog geen minuut later kreeg Lettele een strafschop. Keeper Henri Vruwink zat er nog aan maar zag de bal vervolgens tergend langzaam binnen rollen. (meer…)

SC Markelo speelt uit tegen VV Lettele

Het eerste elftal van Sportclub Markelo speelt morgen uit tegen VV Lettele. Met een compleet en fit elftal reist het elftal morgen af naar Sportpark De Spil in Lettele waar deze wedstrijd in de 4e klasse G om 14.00 uur zal beginnen na het bekende fluitsignaal van de scheidsrechter. “Na de winst van 5-0 vorige week tegen VV De Gazelle uit Deventer hebben we als team genoeg vertrouwen getankt om de strijd morgen tegen de nummer 3 aan te gaan”, reageert elftalleider Peter Stokkers. Markelo 1 nam vorige week na winst op De Gazelle opnieuw de koppositie in. Nieuw Heeten bleek vorige week namelijk sterker dan koploper VV Lettele. 

In alle vroegte werd vanmorgen op het sportcomplex van Sportclub Markelo aan de Endemansdijk de voorbereidingen getroffen voor de oliebollenverkoop. Het bleek zeker niet voor niets te zijn geweest. Jelle Renes: “Het was een geweldig succes. We hebben ruim 2.800 oliebollen verkocht vandaag”. 

JO10-1 promoveert naar hoofdklasse

Het pupillen team JO10-1 van Sportclub Markelo heeft vanmorgen op eigen veld de wedstrijd tegen Trias JO10-2 met winst weten te bezegelen. De wedstrijd werd afgefloten met een eindstand van 13-3. Voor het team dat voetbalt onder leiding van trainers Mischa ten Dam, Huseyin Ilhan en Marc Leeftink betekent dat, dat het team nu promoveert naar de hoofdklasse. Berkay Ilhan, Cas Tjooink, Jurre Leeftink, Maxim ten Dam, Davide Geene, Jim Reurink, Wout Jansen en Kay Stoelhorst hebben namelijk alle wedstrijden op 1 na gewonnen. Aanstaande zaterdag staat er een welverdiend kampioensfeest voor de jonge voetbalspelers op het programma.

Wielersport organiseert ATB/Mountainbiketocht

De Stichting Wielersport Markelo organiseert op zondag 23 december voor de 28e keer de jaarlijkse Mountainbiketocht door de mooie omgeving van Markelo. Vorig jaar mocht de organisatie zo’n 900 deelnemers inschrijven. “We hebben ook dit jaar weer onze uiterste best gedaan om mooie routes uit te zetten waarbij de deelnemers kunnen kiezen voor een route van 35 of 50 kilometer”, vertelt Wim van der Pluijm. Onderweg zijn er punten waar men nog kan wisselen van route. De tocht staat onder auspiciën van de NTFU en de organisatie maakt gebruik van het scan en go systeem waardoor men snel kan inschrijven/starten. Deelnemers kunnen starten tussen 09.00 uur en 10.00 uur vanaf Zalencentrum De Haverkamp in Markelo. (meer…)

Borgward Wevers richting Dakar

Check out this cool video from the build up of the Borgward BX7 DKR!#borgward #borgwardrallyteam #borgwardrally2019 #rallydakar #dakar2019

Geplaatst door Wevers Sport op Vrijdag 30 november 2018

De opbouw van de Borgward voor Dakar 2019

Met een verbeterde versie van de auto van vorig jaar keert Erik Wevers met de Borgward BX7 terug in Dakar 2019. Vorig jaar was de naam van de Markelose rijder een verrassing op de startlijst van Dakar en diende hij als back-up voor de Peruviaanse kopman van het team Nicholas Fuchs. Deze editie komt Wevers als kopman en enige rijder van het team terug naar de woestijnrally met de Peruviaanse Ashley Garcia als navigator. “Met Wevers Sport zijn we al vele jaren betrokken bij Dakar en andere rally’s. De motor en veel kleine details van de auto zijn behoorlijk verbeterd. Het belangrijkste doel voor Borgward is om te finishen en de betrouwbaarheid te bewijzen, maar persoonlijk denk ik dat het mogelijk is om dichtbij de top 10 te eindigen”, aldus Erik Wevers die met Garcia een ervaren quadrijder als navigator heeft die de duin van Peru goed kent. (meer…)

Winst voor Dames 1 tegen AZC/Eefde

Gisteren speelden de dames van Sportclub Markelo de uitwedstrijd tegen het combinatieteam AZC/Eefde VR 1. Om 11.30 uur werd er afgetrapt bij sportcomplex Hanzepark in Zutphen. De dames uit Markelo begonnen de wedstrijd wat onzeker. Ze wisten niet wat ze van de tegenstander konden verwachten. Al snel bleek dat Markelo de betere ploeg was en hier hebben ze dan ook gebruik van weten te maken.  (meer…)

SC Markelo weer koploper

Sportclub Markelo heeft vandaag thuis gedaan wat ze moest doen om de plek bovenin te verstevigen. Met 5-0 wonnen de zwartwitten vandaag tegen VV De Gazelle uit Deventer. Beide ploegen begonnen rustig aan de wedstrijd, na een half uur spelen was er nog weinig gebeurd. Daar bracht René Kuijpers in de 34e minuut van de wedstrijd verandering in door de bal net voordat de keeper van De Gazelle de bal wilde pakken, de bal over hem heen kopte. Steven Bloemen zorgde in de 44e minuut voor de 2-0 na een assist van Jordie Vagevuur, die de bal na een kopbal van René Kuijpers voor de voeten kreeg. Dit was ook de ruststand. Na rust wist De Gazelle een aantal keer in de buurt van het doel van Sportclub Markelo te komen, maar Henri Vruwink wist de nul te houden door een aantal goede reddingen. In de 65e minuut kwam René Kuijpers 1 op 1 met de sluitpost van De Gazelle en wist het net weer te vinden. 3-0. Bart Klumpers werd vervolgens gewisseld voor Mickey Slotman die in de 69e minuut de 4-0 op het scorebord wist te zetten. 5 minuten later wist Mickey ook de 5-0 te scoren nadat hij de bal van René Kuijpers kreeg. Daarna volgde de tweede wissel, waarbij Ferdi Pinkert werd gewisseld voor Hein Pinkert. Markelo bleef aan de betere hand, waarbij ook de verdediging van de thuisploeg sterk was. (meer…)

Herman Paalman Herbstmeister

Herman Paalman voert halverwege het seizoen de lijst aan in de onderlinge competitie van seniorenbiljartvereniging Anholtskamp. In 3 poules strijden 30 leden om het kampioenschap. Of Paalman zich aan het eind van het seizoen kampioen mag noemen is verre van zeker, hij wordt op de voet gevolgd door 7 anderen die ook nog kans maken op de titel.

SC Markelo morgen thuis tegen De Gazelle

Aan de Endemansdijk trapt Sportclub Markelo morgen om 14.00 uur af tegen vv De Gazelle. Sportclub Markelo heeft na 9 wedstrijden dubbel zoveel punten behaald dan de tegenstander van morgen uit Deventer. Het is aan de thuisploeg om de favorietenrol waar te maken en zo de positie bovenin de ranglijst te behouden. In de selectie van Sportclub Markelo ontbreekt Roland Stege als gevolg van de blessure die hij afgelopen zondag tegen ABS opliep, Ferdi Pinkert keert na een blessure juist weer terug. Vanuit de A-jeugd zullen Mickey Slotman en Hein Pinkert aan de selectie van hoofdtrainer Rutger Kats worden toegevoegd. Kats verlengde onlangs zijn contract met een jaar bij Sportclub Markelo. “Beide partijen zijn hier erg blij mee”, aldus elftalleider Peter Stokkers in een korte reactie hierop. (meer…)