17e Jaargang | zaterdag 30 september 2023

Truckrun Hof van Twente viert eerste lustrum uitbundig

Op zaterdag 7 oktober trekt voor de vijfde keer een enorm lint met vrachtwagens door de Hof van Twente. De organisatie heeft, ondanks de aangescherpte regelgeving, er toch voor gezorgd dat ruim 80 aangemelde deelnemers weer een onvergetelijke dag gaan beleven. Om 14.00 uur zal de stoet, onder de muzikale begeleiding van 'Eighty-Eight' en na het startschot van burgemeester Ellen Nauta, vanaf het Kaasplein in Markelo vertrekken voor een rit van 50 kilometer door de Hof van Twente. Daarbij zullen achtereenvolgens Goor, Delden, Bentelo, Hengevelde en Diepenheim worden bezocht, waarna vanuit Stokkum koers wordt gezet voor de feestelijke intocht rond 16.00 uur in het centrum van Markelo. Bij Grandcafé de Kroon krijgen de deelnemers, chauffeurs en overige vrijwilligers de inmiddels befaamde 'Truckershap', waarbij de live band 'Reflexxion' voor een knallende muzikale uitsmijter zal zorgen. (meer…)

Lees meer

Raad van State geen obstakel Esch Camping Kaampert

De Raad van State heeft gisteren een uitspraak gedaan rondom het plan voor Esch Camping Kaampert aan de Rijssenseweg in Markelo. Het bestemmingsplan dat de camping mogelijk moet maken is voor de zomer vorig jaar al vastgesteld door de gemeenteraad, maar door een ingesteld beroep bij de Raad van State was dit bestemmingsplan nog niet onherroepelijk. Een omwonende kon zich niet vinden in de plannen, mede vanwege mogelijke geluidsoverlast. Uiteindelijk kreeg de omwonende geen gelijk van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De camping zal na realisatie bestaan uit 25 kampeerplekken.

Lees meer

Politienieuws week 38

Aanrijding ambulance Op vrijdag 22 september is rond 11.00 uur op de kruising Luttekeveldweg en de Borkeldweg een ongeval gebeurd tussen een ambulance en een personenauto. De hulpdienst was zojuist met sirene vertrokken vanaf de post, maar bij de kruising zag de tegenpartij het voertuig te laat waardoor een aanrijding niet kon worden voorkomen. Beide voertuigen hebben slechts materiële schade opgelopen. Online oplichting Een inwoner uit Markelo is op Marktplaats opgelicht. Het te koop aangeboden product werd na betaling niet geleverd. Het betrof een stuk speelgoed ter waarde van 34,99 euro. Men heeft aangifte gedaan. (meer…)

Lees meer

Mislukte diefstal door alerte getuige

Vanmiddag kreeg een getuige een onderbuikgevoel bij het zien van twee mannen aan de Prinses Irenestraat ter hoogte van 'n Veernhof. De mannen waren net bezig om twee flinke dozen met opdruk Gardena vanuit een winkelwagentje van Welkoop Markelo in een witte Peugeot over te pakken. Een snel telefoontje met Richard Landuwer van Welkoop Markelo zorgde ervoor dat hij zijn auto keerde en de achtervolging inzette. Ondertussen had hij ook het kenteken en het type auto doorgegeven. Ook Richard zette onmiddellijk koers richting het centrum om de witte Peugeot op te sporen.  (meer…)

Lees meer

Groep 8 jut op strand Ameland

Gistermorgen vertrok groep 8 van Obs de Zwaluw richting het noorden om in Holwerd rond de klok van 12.15 aan boord te stappen van De Sier, de veerboot van Wagenborg Passagiersdiensten. Vanmorgen waren ze al weer vroeg uit de veren om richting het Westerpad te fietsen op Ameland. "Het is eigenlijk al een traditie geworden dat de leerlingen van groep 8 ons komen helpen om afval te jutten op het strand tijdens het jaarlijkse schoolkamp.", vertellen de vrijwilligers van de Juttersvereniging Ameland.  (meer…)

Lees meer

Voorleeshalfuurtje in bibliotheek

De Bibliotheek Markelo nodigt kinderen en hun familie uit voor een maandelijks voorleeshalfuurtje dat vanaf 4 oktober 2023 tot en met 3 april 2024 plaatsvindt op elke eerste woensdag van de maand vanaf 15.00 tot 15.30 uur. Vrijwilligers zullen dan boeiende prentenboeken voorlezen. Voorlezen is volgens de Bibliotheek Hof van Twente niet alleen plezierig, maar bevordert ook de taalontwikkeling en creëert verbinding tussen kinderen en hun ouders, grootouders, oppas-ooms en -tantes. Het voorlezen is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar, maar jongere en oudere kinderen zijn ook van harte welkom in de bibliotheek aan het Kaasplein.

Lees meer

Wisseling van de wacht Oranjevereniging

Het bestuur van de Oranjevereniging Markelo heeft tijdens de algemene ledenvergadering bij De Haverkamp afscheid genomen van Geert Hofhuis, Bernadieke Bloemen, Wim Baan, Hans Arfman, Erik Elkink, Egbert Westerhof. Gerwin ten Hove, Jolien Haarman en Nicky Hutten zijn toegetreden tot het bestuurd. De vertrekkende leden werden bedankt voor hun inzet voor de Oranjevereniging Markelo.

Lees meer

Veteranen Hof van Twente lopen Sunset March

Op 13 oktober aanstaande gaat Stichting veteranen Hof van Twente de 'Sunset March' in Nijmegen lopen. De stichting roept alle veteranen, partners en belangstellenden uit om gezamenlijk met hen deel te nemen. De Sunset March is sinds 19 oktober 2014 een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen, die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland en loopt over de nieuwe waalbrug in Nijmegen waar op 20 september 1944 Amerikaanse militairen tijdens operatie Market Garden de Waal zijn overgestoken. Tijdens deze zogenaamde “Waalcrossing” zijn 48 geallieerde militairen omgekomen. (meer…)

Lees meer

‘Geschiedenis dichtbij’ op Hofstreek

De vier historische verenigingen in Hof van Twente starten een nieuw radioprogramma. Stichting Heemkunde Markelo, Stichting Historisch Goor, Historische Vereniging Old Deep’n en Twents Streekarchief Delden verzorgen bij toerbeurt een historisch programma met de titel 'Geschiedenis dichtbij'. In het radioprogramma wordt bij toerbeurt een onderwerp besproken, afgewisseld met muziek. De presentatie is in handen van Sander Quee. De uitzending is op de 4e zaterdag van de maand van 14.00 tot 15.00 uur. De herhaling is op vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur. De eerste uitzending is aanstaande zaterdag 30 september te beluisteren. Willem Wondergem en Jan Poortman van Historisch Goor trappen af en gaan in gesprek over “’n stoom”. (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo