Sinterklaas intocht afgelast

Na het verzetten van klok is het s ‘avonds eerder donker. In combinatie met de aangescherpte maatregelen waarmee we het coronavirus onder controle proberen te krijgen wordt de gezelligheid in huis aangepakt. De laatste maanden van het jaar verlopen ongetwijfeld anders dan we gewend zijn. De traditionele intocht van de Sint is afgelast door de Stichting Jeugdaktiviteiten Markelo. “Het is niet te doen om dit op zaterdag 14 november onder de geldende regels een goede invulling te geven. Hoe vervelend we dit ook vinden”, geeft de JAM aan. Ook in de periode rond Kerst hebben we te maken met nog geldende maatregelen verwacht men. In aantal Markelose huiskamers zijn afgelopen week de eerste kerstbomen opgetuigd en ook de Markelose ondernemers hebben hier en daar al een aantal kerstartikelen in het schap liggen. In de periode dat men nu vaker thuis is, worden de huiskamers bij menigeen sfeervol aangekleed.
(meer…)

Werkzaamheden waterlekkage Rijssenseweg

Waterleidingbedrijf Vitens is donderdagmiddag gestart met werkzaamheden aan de Rijssenseweg in Markelo in verband met een waterleidingbreuk van de hoofdleiding. Momenteel is het waterbedrijf nog bezig met de laatste afrondende werkzaamheden. De verwachting is dat dit in de loop van de dag is opgelost. Nadat de storing is opgelost kan het zijn dat u nog korte tijd last heeft van bruin water. “Laat het water doorlopen tot het weer helder is”, luidt het advies van Vitens.  (meer…)

Jerusalema challenge bij Anholtskamp

 

Ook de medewerkers van Carintreggeland bij Anholtskamp laten zich zien in de Jerusalema challenge. De challenge op de beat van de Zuid-Afrikaane DJ ‘Master KG’ is een dansje dat bedacht is door een groep Angolese jongeren. Het nummer is een ode aan de stad Jeruzalem. De Zuid-Afrikaanse artiest vindt dat iedereen voor eenheid naar de Israëlische hoofdstad moet kijken, zeker in tijden van corona. Nadat het filmpje van de Angolese jongeren op internet kwam ging het viral en wordt de dans door iedereen uitgevoerd en gedeeld op social media. In Nederland zijn het vooral zorgmedewerkers die de dans delen. In Markelo door de medewerkers van Anholtskamp bovenstaande filmpje ingestuurd dat is gemaakt door Venefly. Wie gaat de uitdaging aan voor het volgende filmpje? Stuur het in naar onze redactie en wie weet komt het op Maarkelsnieuws.

Gemeente waarschuwt voor malafide advertentieverkoop

De Gemeente Hof van Twente geeft al ruim 5 jaar geen gemeentegids meer uit. Toch blijkt een bedrijf organisaties en bedrijven te benaderen voor een advertentie in de gemeentegids. Volgens de gemeente geven de verkopers aan dat ze namens de gemeente werken. In een reactie benadrukt een woordvoerder van de gemeente dat het bedrijf niet voor de gemeente werkt. De gemeente adviseert dan ook om niet in zee te gaan met deze verkopers.

Gemeente zoekt stembureaumedewerkers

Gemeente Hof van Twente is op zoek naar stembureaumedewerkers en tellers voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Vanwege de coronamaatregelen zijn er extra mensen nodig op de stembureaus. De gemeente zoekt inwoners die aan de slag willen gaan als lid van het stembureau en die op 18 maart mee willen helpen met de centrale telling van de stemmen. Dit laatste is onder voorbehoud, omdat centrale stemopneming mogelijk niet zal worden toegestaan vanwege coronamaatregelen. Een kijkje in de keuken Ben je maatschappelijk betrokken? Heb je altijd al eens willen weten wat er allemaal bij verkiezingen komt kijken? En wil je een extra zakcentje verdienen? Meld je dan aan als stembureaulid of teller. Aanmelden kan vanaf 18 jaar. (meer…)

Laatste zaterdag geen oud papier

20100818_oudpapierHet Markelo’s Mannenkoor haalt in samenwerking met de Stichting Paard- en Ponysport elke laatste zaterdag oud papier in de kern van Markelo. Door de huidige coronamaatregelen is dit voor zaterdag 31 oktober geannuleerd. De oud papier locatie aan de Endemansdijk is echter zoals u gewend bent geopend zodat u de verenigingen toch kunt steunen en het oud papier niet in uw schuur hoeft op te stapelen. 

Vermist 78-jarige man -update-

De politie heeft vanavond een burgernetmelding verstuurd. Sinds 18.00 uur wordt er in Markelo een 78-jarige man vermist. De man is circa 1.75 meter en heeft een normaal postuur en is kalend. De man is voor het laatst gezien met een geruite pet en geruite rood/blauwe jas met beige broek en klompen. De vermiste man rijdt in een blauwe Peugeot Partner. Treft u de man aan, of heeft u de man gezien neem dan contact op met de politie Hof van Twente (0900-8844) of bel 112.

Update 21.57 uur: De man is aangetroffen op het Weldam in goede gezondheid. Dank voor het helpen uitkijken!

Bankpasjes gevonden bij Plus

In de omgeving van Plus Blankhorst zijn afgelopen week twee bankpasjes gevonden. Het betreft een pas van de Rabobank en een exemplaar van de ASNbank. De eigenaren van de bankpassen kunnen contact opnemen met de redactie van Maarkelsnieuws door een mail te sturen aan redactie@maarkelsnieuws.nl.

Ongeval op bouwplaats aan Effinck

Vanmiddag is op een bouwlocatie aan het Effinck in Markelo een bouwvakker zwaar gewond geraakt. De hulpdiensten werden gealarmeerd waaronder ook een traumahelikopter uit Duitsland. De traumahelikopter is op een later tijdstip geannuleerd. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe het ongeval op de bouwplaats heeft plaats gevonden. 

Bescherm de koeien; hond aan de lijn!

20110408_koeien

Als honden niet zijn aangelijnd en de weilanden in rennen waar koeien grazen kan dit grote gevolgen hebben. “De ontlasting van een hond kan de ziekte Neospora veroorzaken. Kalfjes worden daardoor met afwijkingen geboren of de koe krijgt een miskraam. Bescherm de koeien daarvoor en houd je hond aan de lijn”, met deze zinnen vraagt ook gemeente Hof van Twente aandacht voor dit item. Navraag leert dat het bij menig veehouder een doorn in het oog is wanneer zij loslopende honden aantreffen in weilanden waar ook de koeien grazen. “De onwetendheid van de mensen maakt dat het lastig wordt om hierover het gesprek aan te gaan met de hondenliefhebbers”, vertelt een melkveehouder.  (meer…)