Terrein Houtdorp is startklaar

Vandaag oogt het terrein aan de Potdijk nog stil en verlaten maar vanaf morgen rond de klok van 9.30 uur zal daar zeker verandering inkomen wanneer er 300 kinderen het terrein betreden. Op het gebruikelijke bouwterrein aan de Potdijk geldt het Houtdorp van de Stichting Jeugd Aktiviteiten Markelo ook dit jaar weer als de afsluiting van de zomervakantie. Maandag 19 en dinsdag 20 augustus wordt het tijdelijke dorp opgebouwd en voorzien van een verfje. Voor de komende editie zijn er 300 kinderen en helpen er ongeveer 50 weekhulpen mee om er samen met het bestuur van JAM, een fantastische week van de maken. De week krijgt een feestelijk tintje vanwege het 30-jarig bestaan van de stichting. Houtdorp op zich zelf wordt in Markelo al veel langer georganiseerd. Het programma krijgt door het 30-jarig bestaan en het komende Dorpsfeest dat op de agenda staat een aangepast programma. Zo wordt er maandag en dinsdag gebouwd en geverfd aan de hutten en wordt er woensdagmorgen een spelletjesmorgen georganiseerd voor de kinderen. Woensdagmiddag zijn ouders tussen 13.00 uur en 15.00 uur van harte welkom op het terrein voor de feestelijke afsluiting waarbij om 13.45 uur een kampvuurtje wordt aangestoken. Het verloop van de vierde en tevens laatste dag van Houtdorp is nog een verrassing. De kinderen gaan een dagje uit en zijn niet op het terrein aan de Potdijk. 

Viaduct A1 bij Markelo weer rood

Het rode viaduct over de A1 geeft voor menig tukker eenzelfde gevoel als de brug over de IJssel bij Deventer bij de reis vanuit het westen van Nederland richting Twente: het gevoel van thuiskomen. Het wordt zelfs gezien als de toegangspoort van Twente. En dat terwijl het viaduct 20 jaar geleden nog geen likje rode verf had gezien. Een actie van een aantal fanatieke supporters van FC Twente bracht hier verandering in en na een aantal pogingen om het rood te verwijderen liet Rijkswaterstaat de rode laag op een gegeven moment ook maar zitten. Onlangs was het viaduct beklad in andere kleuren, maar inmiddels kleurt deze weer rood.

Kijken en doen bij Snorrewind

Op woensdag 21 augustus organiseert Manege Snorrewind Markelo een informatieve Kijk & Doe morgen. Wanneer je overweegt om te gaan paardrijden, is deze introductiemorgen een mooie kans om op een ontspannen manier kennis te maken met de wereld van de paardensport. Van 10.00 tot 12.00 uur valt er genoeg te zien en te beleven op het manegebedrijf. Minipony Dolly zal voor haar menkarretje gespannen worden en je kunt samen paarden en pony’s poetsen. Door mee te lopen met de rondleiding krijg je op een leuke en onderhoudende manier een kijkje in de stallen. Er valt zoveel te vertellen! Natuurlijk zullen liefhebbers ook nog te paard of pony gaan voor een leuk ritje. Caps zijn te leen op de manege. Wel moeten de deelnemers schoenen of laarzen met een kleine hak aan. Slippers en open sandalen zijn niet toegestaan op het hele bedrijf. De kosten bedragen € 6,- per persoon en opgave is verplicht vooraf via de website van Manege Snorrewind.

Hof van Twente kiest de Beste Buur

Salut vindt dat goed contact met de buren goud waard is. Vanuit deze gedachte organiseert Salut de ‘Beste Buur Verkiezing’. De beste buur levert een grote bijdrage aan de onderlinge sfeer in de buurt. Iedereen in Markelo kan zijn buur tot 13 september nomineren voor de ‘Beste Buur’. De ‘Beste Buur’ is misschien iemand die een oogje in het zeil houdt, vriendelijk is tegen de kinderen in de buurt, of klaarstaat wanneer er een klusje gedaan moet worden. Of is het de buur die ongemerkt veel voor de buurt doet zonder dat hij/zij in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden. Of juist degene die zorgt voor een vrolijke noot in de buurt. (meer…)

Inloopochtend ‘t Trefpunt Anholtskamp

Op woensdag 21 augustus kan weer vrijblijvend kennis worden gemaakt met Dagvoorziening ‘t Trefpunt Markelo in woonzorgcentrum Anholtskamp. Veel ouderen wonen nog zelfstandig of met hulp van mantelzorg thuis en missen soms het contact met andere leeftijdsgenoten of plaatsgenoten. Daarvoor is Dagvoorziening Trefpunt Markelo een uitkomst. Samen met anderen kan men meedoen aan allerlei activiteiten, vaardigheden trainen of een broodmaaltijd nuttigen. De dagvoorziening heeft iedere derde woensdag van de maand een vrijblijvende inloopochtend. (meer…)

Waarschuwing mtb-ers spoorwegovergang

Volgens vrijwilligers van de MTB route Markelo nemen een aantal mountainbikers erg veel risico bij de onbewaakte spoorwegovergangen ter hoogte van de Kooidijk en Stokkumervlierweg in Markelo. “We krijgen af en toe meldingen van ‘near misses’, mountainbikers die op de route de trein te laat zien en een bijna ongeluk krijgen”, valt te lezen op de Facebookpagina van de route. Dit terwijl de overwegen met borden worden aangekondigd. Het blijkt dat het vele blad aan de boom en de lage zon in de avond in de zomer toch voor problemen zorgt, zeker omdat een aanstormende trein nauwelijks hoorbaar is. Mountainbikers wordt aangeraden om af te remmen voor de spoorwegovergangen en zich niet al te druk te maken of dit afremmen gevolgen heeft voor een snelle tijd op de route. (meer…)

Ondernemers zoeken verbinding tussen de koeien

Als BNI-lid ontving de Markelose Joke Kottelenberg afgelopen vrijdag de leden van BNI Regio Overijssel aan de ontbijttafel aan de Stokkumervlierweg. Met slechts 25 ondernemers uit Overijssel was de opkomst van deze speciale BNI Zomercarrousel matig. Vanaf  7.00 uur schoven de ondernemers aan voor een netwerkontbijt met aansluitend een rondleiding door het melkveebedrijf van de Twentse Boerin. “Een bijzondere ervaring wat als zeer positief werd ervaren door de andere ondernemers. Zij hebben niet alleen een glimp mogen opvangen van wat er achter de staldeuren gebeurt, maar ook een indruk gekregen van wat het omvat om een boerenbedrijf te runnen”, aldus Lucinde Hesselink. (meer…)

Heterdaad na melding uit buurt

De politie Hof van Twente heeft afgelopen nacht in de Schoolstraat in Markelo twee personen aangehouden. Deze twee personen bleken in het bezit te zijn van inbrekerswerktuig en tevens drugs bij zich te hebben. Een melding uit de wijk van een verdachte situatie had tot gevolg dat de politie deze twee personen in de kraag kon vatten. Daarnaast werd dit weekend ingebroken in een bedrijfsbus die geparkeerd stond aan de Wehmekamp. De politie vraagt uw hulp indien u dit weekend rondom de Wehmekamp iets verdachts heeft opgemerkt dat zou kunnen bijdragen aan het onderzoek naar deze inbraak. Belt u daarvoor het algemeen telefoonnummer van de politie 0900-8844.

Ooievaars massaal geland in Plashoek

In de Plashoek zijn vanmiddag een groot aantal ooievaars geland. Ooggetuigen telden er vanmiddag maar liefst 50 in een weiland in de Markelose buurtschap. “Bijna ongelofelijk maar echt waar”, reageerde een buurtbewoner. Bij de familie Rauwers aan de Holtdijk landden een flink aantal ooievaars op het dak van van de woning om te genieten van het uitzicht en wellicht om uit te kijken naar een mogelijke prooi zoals een muis.  (meer…)

Hofstreek slaat tenten op in Markelo

Markelo en Hofstreek FM hebben een speciale band. Elke zaterdag brengt de omroep die gevestigd is in de Reggehof in Goor het twee uur durende programma ‘de Hofhouding’. Het radioprogramma dat elke zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur geheel in het teken staat van Markelo, is hét programma dat het langst, ruim 1.200 keer op Hofstreek FM is uitgezonden. In de maand augustus staat Dorpsfeest Markelo centraal. De ene week wordt er met mensen gesproken die in de Tentcommissie zitten, een andere keer wordt er gesproken met de voormalige Schutterskoning of Biljartkoning. Tijdens het Dorpsfeestweekend slaat Hofstreek FM zelfs haar tenten op in Markelo. Dit jaar richten zij een tijdelijke studioruimte in aan de Grotestraat, zodat zij net als Maarkelsnieuws direct op het nieuws rondom het Dorpsfeest kunnen inspringen. Maarkelsnieuws is tijdens het Dorpsfeestweekend te gast bij PD Personeelsdiensten. (meer…)