Ellen Nauta voorzitter Comité van de Regio’s

Burgemeester Ellen Nauta is gekozen tot voorzitter van de Nederlandse gemeentelijke delegatie van het Comité van de Regio’s. Op 12 februari aanstaande zal de in Markelo woonachtige Nauta ook het voorzitterschap van de gehele Nederlandse delegatie overnemen. Het Comité van de Regio’s bestaat uit 350 lokale en regionale vertegenwoordigers uit 28 lidstaten in Brussel en zorgt ervoor dat decentrale overheden worden betrokken bij de totstandkoming van Europese wetgeving. De Nederlandse delegatie bestaat uit 24 bestuurders op gemeentelijk en provinciaal niveau. (meer…)

Kindcentrum Markelo krijgt vorm


Timelap van de bouw afgelopen week

Het in aanbouw zijnde kindcentrum op de oude plek van Obs de Zwaluw begint steeds haar vorm te krijgen. Op 2 oktober vorig jaar ging de bouw officieel van start en volgens de gemeente loopt de bouw keurig volgens planning. Die planning houdt in dat het nieuwe onderkomen voor Obs de Zwaluw, Basisschool De Welp en Kinderopvang Hof van Twente komend schooljaar in gebruik kan worden genomen. “Het gebouw is nog niet wind en waterdicht dus moeten we een slag om de arm houden voor wat betreft de opleverdatum, maar vooralsnog gaan we uit van september 2020”, aldus projectleider Clemens Volker van de Gemeente Hof van Twente.

Diplomazwemmen in De Vijf Heuvels

Aan de rand van het binnenbad van De Vijf Heuvels stonden afgelopen zaterdag in totaal 69 kinderen vol spanning te wachten op het verlossende antwoord nadat zij hadden afgezwommen voor hun zwemdiploma A, B of C. In drie sessies werd er afgezwommen. Voor het A-diploma 37 kinderen, 26 kinderen voor B en 6 kinderen voor het C-diploma. Het diploma zwemmen startte met een polonaise door de kinderen op het nummer ‘klaar voor de start’. De kinderen lieten vervolgens zien wat zij in de afgelopen periode tijdens de zwemlessen hadden aangeleerd en wisten dit zonder problemen ten uitvoer te brengen. Onder leiding van het deskundige badpersoneel werd het diplomazwemmen dan ook weer een feestje voor de kinderen maar ongetwijfeld ook voor de familieleden en bekenden die een plaatsje hadden gevonden op de tribune naast het bad.  (meer…)

Klimaatdocu draait in Het Beaufort

De klimaatdocumentaire ‘The Biggest Little Farm’ draait donderdagavond 23 januari 20.00 uur in Het Beaufort. De film is een van de activiteiten dit kwartaal in de agenda van het cultureel centrum rondom het thema ‘Groen’. De documentaire laat het verhaal van John en Molly Chester zien die noodgedwongen hun appartement in Los Angels verlaten en op goed geluk een stuk grond in Californie kopen om dat om te tevoren tot een ecovriendelijke boerderij. John is professioneel natuurfilmer en de opnames van de flora en fauna die de boerderij in zeven jaar tijd overspoelen zijn schitterend. De documentaire zet de kijker aan het denken over de aard van de natuur en onze omgang daarmee. De filmavond in Het Beaufort is gratis toegankelijk.

Achterruit auto ingeslagen

In de nacht van vrijdag 17 januari en zaterdag 18 januari is een geparkeerde auto aan het Middeler op de Esch in Markelo het doelwit geworden van vandalen. De achterruit van de Opel Corsa werd hierbij ingeslagen. De eigenaar van de auto heeft bij de politie Hof van Twente aangifte gedaan van vernieling. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen. Heeft u iets verdachts opgemerkt dat in verband kan worden gebracht met deze vernieling dan wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie Hof van Twente op 0900-8844. 

Michel Boerebach bij Prins

Michel Boerebach is 4 februari te gast bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins in Markelo. Eddy van der Ley, schrijver van het boek, Hoi papa, de herrijzenis van Michel Boerebach interviewt Michel. De kersverse bestseller wordt ter plekke verkocht en tijdens de meet en greet gesigneerd. Eerder schreef Edddy van der Ley de bestseller over topscheidsrechter Bas Nijhuis. (meer…)

Gouden jubileum voor Henk, Jan en Mannenkoor

Het Nieuwjaarsconcert van het Markelo’s Mannenkoor mocht vanmorgen rekenen op grote publieke belangstelling, de zaal van De Haverkamp was vol. Onder leiding van scheidend dirigent Mariette Effing wist het koor een meer dan gevarieerd programma te brengen met gastoptredens van het Projekt orkest Twente onder leiding van Irene Bruijn, Sandra Fluttert, Sander Knuiman, Marleen A-Tjak en een danspaar van Danschool Reinders. Vanuit het koor namen Hendri Zendman, Dinant Nijland en Jan Gossink een aantal solonummers voor hun rekening. Een afgevaardigde van de KNZV feliciteerde het koor met het gouden jubileum en overhandigde hen een cheque om een of meerdere partituren aan te schaffen. Daarnaast had hij mooie woorden voor twee leden van het Markelo’s Mannenkoor die vanaf het begin al lid zijn van het koor. Jan Gossink en Henk Meertens kregen beiden een speldje voor hun 50-jarig lidmaatschap opgespeld. Hendrika Nijenhuis en Ria Morsink spraken de jubilarissen op persoonlijke titel toe met een speech op rijm om hen hiermee extra in het zonnetje te zetten. (meer…)

Mooi schouwspel tijdens slipjacht

Een blaffende, enthousiaste meute met daarachter een flink aantal ‘jagers’ te paard in traditionele rode jassen en enkele in gewoon een zwarte outfit. Het was vanmiddag een prachtig schouwspel op de Markelose landerijen. Met het getrokken spoor van de nep-vos in hun neus zijn de honden duidelijk in hun sas. Het leverde dan ook voor de toevallige toeschouwer prachtige beelden op. Vooraf wordt weinig of geen ruchtbaarheid gegeven aan de jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging. Het start- en finishpunt was bij Herberg de Pot in Markelo. Onze fotograaf Arjen Keppels wist een mooie impressie vast te leggen.  (meer…)

Fairtradebord bij invalsweg Markelo

Bij een aantal invalswegen van de kernen van Hof van Twente worden deze maand borden ge-plaatst, waarmee kenbaar wordt gemaakt dat de Hof van Twente een Fairtrade gemeente is. In Markelo komt het bord vrijwel direct na het bord van de bebouwde kom bij binnenkomst vanuit de Holterweg te staan. Hof van Twente vorig jaar de titel Fairtrade gemeente. In Markelo voldoen Plus Blankhorst, Dirk, IJssalon De Noaber, Gastouderbureau De Bengel, Modevakschool Twente, Notariskantoor Geurts & Verbeek, Bureau Lookk en Esch Pla aan de criteria van Fairtrade Hof van Twente en hebben daarmee mede gezorgd voor het binnenhalen van de titel.

Proeverij bij Eetcafé de Noaber

Al jaren verzorgen de vrijwilligers van Salut, voor eetcafé de Noaber, elke woensdag tussen 12.00 en 13.30 uur een gezellige maaltijd voor senioren. Naast het belang van de gezonde maaltijd, is ook het contact aan tafel erg belangrijk. Hoe lekker andere keukens kunnen zijn, hebben de deelnemers afgelopen woensdag ervaren tijdens een proeverij van Apetito. Deze leverancier van maaltijden had een proeverij georganiseerd met verschillende maaltijden zoals paella, rundergoulash en allerlei toetjes. Omdat het zo’n succes is zullen er naast de gebruikelijke Nederlandse stamppotten zo af en toe ook andere maaltijden geserveerd gaan worden.