Werkvak Grotestraat wordt verlengd

De Twentse Weg- en Waterbouw is in opdracht van gemeente Hof van Twente ruim 2 maanden bezig met de werkzaamheden met betrekking tot de herinrichting van de Grotestraat in Markelo. Door onvoorziene oorzaken in de ondergrond tijdens de 1e fase van de werkzaamheden, heeft deze fase langer geduurd. De werkzaamheden aan de kabels en de leidingen hebben bovendien ook meer tijd in beslag genomen dan gepland. TWW geeft vandaag in een brief aan omwonenden aan, wel te blijven streven om de einddatum van mei 2022 te halen. In overleg met hulpdiensten, ondernemers en gemeente is besloten om het werkvak te verlengen. TWW geeft aan dat vanaf maandag 31 januari het werkvak wordt verlengd.Dit werkvak wordt rondom afgesloten met bouwhekken. Voetgangers kunnen langs 1 kant van het werkvak passeren. Bedrijven blijven zoals vanzelfsprekend toegankelijk. “Afhankelijk van de weersomstandigheden verwachten we eind februari het kruisingsvlak Grotestraat/Burgemeester de Beaufortplein weer open te kunnen stellen”, vertelt uitvoerder Robin Hogenkamp.  (meer…)

Geldmaat tijdelijk buiten gebruik [Update]

De geldmaat is tijdelijk buiten gebruik. Bij de werkzaamheden met betrekking tot de herinrichting van de Grotestraat is een kabel geraakt. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de storing wordt verholpen. 

Update: de storing is inmiddels verholpen.

Al jaren geen sociale woningbouw Markelo

Het woningaanbod in Markelo is de afgelopen jaren fors geslonken. Momenteel staan er in Markelo inclusief het gehele buitengebied slechts 8 woningen te koop. Daarbij komt, dat het vinden van een betaalbare koopwoning voor jongeren heel lastig is. Woningbouwplannen worden dan ook vaak met veel enthousiasme ontvangen. Maar zodra projecten in de verkoop gaan, is de betaalbaarheid volgens SP en D66 met prijzen van starterswoningen boven de 300.000 euro, ver te zoeken. Een beeld dat ook wordt onderschreven door lokale makelaars. “De term starterswoning zou eigenlijk vervangen moeten worden door sociale koopwoningen met maximale koopsommen voor bepaalde woningtypes, dat is in de gemeente Rijssen-Holten al jaren gebruikelijk”, aldus Jan Henk Berendsen van RobersVincent. (meer…)

Wie gun jij een chocoladehart?

HofMarketing start een nieuwe actie. Inwoners van Markelo kunnen via verschillende sociale media laten weten wie zij een heerlijk en handgemaakt chocoladehart gunnen. Daarbij wordt gevraagd om een korte motivatie als antwoord op de vraag: wie draag jij een warm hart toe, wil je hartelijk bedanken, heeft echt een hart van goud en/of steek je graag een hart onder de riem? (meer…)

Duo’s op pad voor warmtefoto’s van woningen

In opdracht van gemeente Hof van Twente worden de komende avonden en nachten warmtefoto’s gemaakt van woningen in de Hof waaronder ook in Markelo. Hiervoor gaan 5 duo’s op pad van het bedrijf Sobolt. In totaal worden 1.750 huizen op de foto gezet, die hiervoor zijn aangemeld. De medewerkers van Sobolt maken de warmtefoto’s terwijl ze op straat staan. Je kunt ze komende dagen tegenkomen in de nachtelijke uren tussen 21.00 en 5.00 uur. De medewerkers zijn herkenbaar aan hun groene, fluorescerende hesjes en hebben een opdrachtbrief van de gemeente bij zich. 

Radarcontrole Lochemseweg

Woensdag 19 januari heeft de politie een radarcontrole uitgevoerd aan de Lochemseweg. Hierbij zijn tussen 8.00 en 16.30 uur in totaal 1.935 voertuigen gepasseerd waarvan er 136 te hard reden. Op de weg waar 80 km/u maximaal is toegestaan, was de hoogst gemeten snelheid 113 km/u.

Bijna 80% kijkt wekelijks op Maarkelsnieuws

Uit onderzoek uitgevoerd door het Deldense bureau Emcuview in opdracht van de gemeente Hof van Twente blijkt dat 78% van de inwoners van Markelo minimaal eens per week Maarkelsnieuws ziet. Dit is in lijn met eerdere onderzoeken. Slechts 6% van de Markeloërs ziet deze lokale nieuwssite nooit. Daarmee scoort deze lokale nieuwssite veruit het beste van alle media in Markelo. Met het onderzoek wil de gemeente Hof van Twente nagaan hoe men het beste kan communiceren met haar inwoners en waar de inwoners op dit moment het gemeentenieuws lezen. 35% van de inwoners uit Markelo zou het gemeentenieuws bij voorkeur via deze nieuwssite lezen, gevolgd door een voorkeur van 15% voor het Hofweekblad. (meer…)

Weinig animo coronaprotest Markelo

Enkele tientallen demonstranten – waaronder ook enkele Markeloërs – trokken vanavond door de dorpskern van Markelo uit onvrede over de coronamaatregelen. Een aantal demonstranten schreeuwden de leus “Liefde, vrijheid, geen dictatuur”. De demonstratie begon en eindigde op het Kaasplein en werd begeleid door 3 tractoren. De demonstratie was in lijn met eerdere demonstraties op andere plekken in het land. Twee weken geleden trok een soortgelijke demonstratie ongeveer 150 mensen naar het gemeentehuis in Goor.

Takken op het treinspoor

Het treinverkeer tussen Markelo en Lochem heeft vanmorgen kort stilgelegen. Bij snoeiwerkzaamheden langs het spoor waren takken op het spoor beland. Een trein die over de takken reed kwam hierdoor stil te staan. Werknemers van spoorwegbeheerder ProRail hebben de takken onder de trein verwijderd waarna het treinverkeer kon worden hervat. 

Johan Nijenhuis ‘op hoes an’

Na 9 uitzendingen strandde Johan Nijenhuis vanavond in de halve finale van de televisiequiz De Slimste Mens. De oud-Markeloër wist het te schoppen tot de finale week door het maar liefst zeven achtereenvolgende uitzendingen vol te houden in de populaire televisiequiz van KRO-NCRV waarbij hij het programma tweemaal als dagwinnaar wist af te sluiten. Morgenavond wordt het lopende seizoen van De Slimste Mens afgesloten met de finale zonder de cineast. “Op hoes an”, reageerde Nijenhuis nuchter op het vertrek uit de quiz.