Politienieuws week 3

Met Jordy Scheggetman, wijkagent van Markelo-Diepenheim blikken we terug op het politienieuws van afgelopen week. Vorige week zondag is bij een eenzijdig ongeval een bestuurder van een personenauto uit de bocht gevlogen en in de sloot beland. Nabij de Boswinkelsweg in Markelo ging het fout toen men een afslag te vroeg nam en hierdoor op de kant kwam te liggen. Er deed zich geen persoonlijk letsel voor. Met behulp van een tractor is de auto uit de berm getrokken en kon men huiswaarts. (meer…)

Al 25 jaar Heuvel Zes

Het Markelose radioprogramma ‘Heuvel Zes’ bestaat deze week 25 jaar. Sini Dietvorst en Henk Hondelink waren in januari 1996 voor het eerst te horen op het toenmalige Reggestad Radio met in eerste instantie een uur radio op de zaterdagochtend. Niet veel later werd Riky van Coeverden toegevoegd, zodat ze de presentatie konden afwisselen. Ook heeft Dini Schreurs nog enige tijd deel uitgemaakt van het presentatieteam. Marianne de Wilde heeft ongeveer 20 jaar geleden de microfoon van Sini overgenomen. Henk en Riky werden vanmorgen halverwege de uitzending verrast door Gerrit van Coeverden en Willy Hondelink die ook het Rietveldteam en andere betrokkenen bij het radioprogramma gevraagd hadden om naar de studio te komen.

(meer…)

Politie achtervolging Veenweg

Gisteravond rond 23.30 uur is op de Veenweg nabij de parkeerplaats aan de Rijssenseweg in Markelo een voertuig weggereden van een politiecontrole. Op het moment dat aan de personenauto een stopteken werd gegeven, ging deze er over de bospaden vandoor. Achter het voertuig hing aan een sleepkabel, een metalen vuilnisbak. Na een korte achtervolging waar letterlijk de vonken van afspatten, sprongen drie inzittenden op de Hochtweg uit de auto en renden het bos in. Een van hen werd even later bijgehaald en kon worden aangehouden. Dit bleek een 20-jarige man uit Goor te zijn. De 20-jarige bestuurder uit Markelo meldde zich even later telefonisch. De heren kunnen meerdere processen-verbaal verwachten voor hun gedragingen.

Meer aandacht biodiversiteit

De gemeente Hof van Twente wil samen met inwoners en ondernemers aan de slag om de biodiversiteit in de gemeente te versterken en heeft hiervoor Programma biodiversiteit Kleur-Rijk-Leven in de Hof opgesteld. Hierbij is de verbinding gezocht met uitdagingen in de landbouw en het gebied van klimaat met als basis een gebiedsgerichte aanpak zodat initiatieven en maatregelen elkaar versterken. Voor het programma is informatie opgehaald bij inwoners en ondernemers en is tevens gebruik gemaakt van de ervaringen bij projecten. In Markelo Noord hebben 20 eigenaren zich verenigd in het Duurzaam Initiatief Markelo Noord. Dit initiatief heeft al een aantal (pilot)projecten opgestart in het kader van de biodiversiteit. (meer…)

Doe jij al vrijwilligerswerk?

In Hof van Twente zetten jaarlijks al bijna 50% van de inwoners zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. Dat lijkt heel veel, maar de helft van de inwoners boven de 15 doet dit niet. Juist in deze tijd van corona, en dadelijk ook in het nieuwe normaal, draagt vrijwilligerswerk bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg. Naast de bestaande behoefte aan vrijwilligers voor maatschappelijke activiteiten zoals voor besturen, natuuronderhoud, plezier, aandacht, schoonheid, veiligheid, dagbesteding en opvang, is het van belang dat meer mensen de urgentie alsook het plezier voelen om vrijwilligerswerk te doen. (meer…)

Avondklok geldt vanaf zaterdag

Het kabinet voert in Nederland vanaf zaterdag 23 januari een avondklok in. De avondklok is volgens het kabinet noodzakelijk om het aantal corona-besmettingen voldoende te laten zakken dat de zorg de opkomende golf met de Britse variant van het virus aan kan. De avondklok gaat gelden tussen 21.00 en 04.30 uur met ingang van zaterdag 23 januari tot en met woensdagnacht 10 februari. Zonder geldige reden is het verboden om tijdens de avondklok buiten te zijn. Het niet naleven van deze coronamaatregel kan een boete van 95 euro opleveren.   (meer…)

Livestream kinderbingo met Rogier

Rogier de Avonturier gaat morgen bij de Kroon in Markelo een livestream bingo organiseren voor de jeugd. “Al ruim 100 kinderen hebben zich voor dit festijn opgegeven waarbij leuke prijzen zoals friet voor de hele klas te winnen zijn. Elke deelnemer krijgt twee bingokaartjes”, vertelt Laura enthousiast namens De Kroon. Kinderen kunnen zich tot morgenvroeg aanmelden voor deelname aan de kinderbingo door een mail te sturen. Deelname is gratis. (meer…)

Stormschade Roudaalterweg

In de vroege ochtenduren is de brandweer uitgerukt voor stormschade aan de Roudaalterweg. Een boom over de weg zorgde hiervoor problemen. Storm Christoph trok vanmorgen vroeg langs de Nederlandse westkust en veroorzaakte zeer zware windstoten. De harde wind heeft verkeershinder en stormschade met zich mee gebracht. Er is echter nog geen sprake van een officiële storm in Nederland. Pas als er een uur lang gemiddeld windkracht 9 wordt gemeten, is er sprake van een officiële storm, schrijft Weerplaza. “Het is tijdelijk rustiger, maar vanmiddag neemt de wind weer iets toe. In het noordwesten, het noorden en het IJsselmeergebied komen er dan opnieuw af en toe zware windstoten voor van 75-90 km/u. De wind komt uit een zuidwestelijke richting. Aan het einde van de middag verdwijnen de zware windstoten”, aldus het KNMI.

Jan Henk Stoelerbrook ziet Abraham

Op de rand van het instellen van de avondklok in Nederland zijn gisteravond coronaproof op volgorde aan de Stationsstraat in Markelo een aantal Abrahams, spandoeken met passende teksten en andere versierselen geplaatst. Want Jan Henk Berendsen, in Markelo waarschijnlijk beter bekend als Jan Henk van Stoelerbrook viert vandaag zijn 50e verjaardag. Een bijzondere mijlpaal waaraan volgens zijn familie, kameraden en de organisatie van de Maarkelse Kwis toch echt niet zonder slag of stoot voorbij kon worden gegaan. Jan Henk, namens allen van harte gefeliciteerd met je vijftigste verjaardag! (meer…)

Beste Makelaar van Utrecht woont in Markelo

Liesbeth Molenkamp-Geubels van LMG Makelaar en woonachtig in Markelo is uitgeroepen tot Beste Makelaar van het Jaar van de provincie Utrecht. Het bedrijf van Liesbeth is gevestigd in Breukelen en zij is actief als makelaar en taxateur voor zowel woningen als bedrijfsmatig, aankoopmakelaar en erkend taxateur in de regio Amsterdam, Stichtse Vecht, Utrecht, Wijdemeren en de Ronde Venen.  (meer…)

Algemeen