Boeren terug na dag van protest

Bijna 24 uur zijn ze op de been. In de vroege ochtenduren van woensdag 16 oktober verzamelen zo’n 250 boeren met tractoren bij Bathmen waar ze rond de klok van 5 uur de A1 opdraaien richting Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Onder de 250 boeren uit de omgeving waren ook een flink aantal voornamelijk jonge boeren uit Markelo aanwezig. Het boerenprotest leidt tot saamhorigheid onder de boeren, die allemaal het zelfde belang uitdragen waardoor er een goede sfeer onderling voelbaar was. Veel positieve reacties hebben de boeren tijdens hun protest ontvangen. “Een indrukwekkende dag met enorm veel tractoren op de weg uit alle hoeken van het land. Langs de wegen stond er mega veel volk te zwaaien, heel bijzonder”, geeft een van de boeren aan. Vanmorgen vroeg werden er een gezamenlijke whatsappgroep aangemaakt met het doel om de boeren bij terugkomst een warm welkom te geven na hun actie. Massaal werd er aan deze oproep gehoor gegeven getuige de vele tractoren en mensen die de boeren in de stromende regen opwachtte in de buurt van de A1 ter hoogte van Bathmen. (meer…)

Televisietoren eyecatcher Boerderijverlichting

Het bestuur van de Boerderijverlichting Markelo heeft gisteravond de route gereden nadat niemand minder dan Helligen Hendrik de verlichtingsroute met het aanknippen van een lichtbron officieel voor geopend had verklaard. In het bijzijn van oud voorzitter en tevens Schutterskoning Johan de Jong werd de route van 25 kilometer gezamenlijk in een touringcar afgelegd. Tijdens de route werd het gezelschap een aantal maal tegengehouden door de buurten die allemaal flink hadden uitgepakt en hun buurt in een bepaald thema hebben uitgelicht de komende tien dagen. Niet alleen de buurten ook de stichting Boerderijverlichting heeft zelf een aantal verrassende items aan de route toegevoegd. (meer…)

Robotworkshop in bibliotheek

De Bibliotheek Hof van Twente organiseert in de herfstvakantie op haar vestigingen workshops op het gebied van programmeren en techniek. Zo wordt maandagochtend 21 oktober in de Markeloe bibliotheek voor kinderen vanaf 10 jaar de workshop robot Cozmo, een intelligent robotje met een eigen persoonlijkheid. Cozmo ontdekt, onthoudt en reageert op zijn omgeving. Kinderen kunnen met Cozmo spelletjes spelen, maar kunnen Cozmo ook opdrachten geven en programmeren. Hierbij laat Cozmo duidelijk weten wat hij ervan vindt als hij bijvoorbeeld een spelletje wint of verliest. (meer…)

Boom blokkeert Borkeldweg

De brandweer is vannacht rond 2.00 uur gealarmeerd voor een melding van stormschade aan de Borkeldweg in Markelo. De boom die de doorgang van het verkeer blokkeerde is vakkundig door het korps verwijderd waarna zij terug keerden naar de kazerne aan de Schoolstraat in Markelo.

Tientallen Markelose boeren naar Den Haag

Morgen zullen boeren uit heel Nederland naar Bilthoven en/of Den Haag afreizen om daar te protesteren tegen het stikstofbeleid van de overheid. De ANWB verwacht hierdoor morgenochtend een drukke ochtendspits. De eerste boeren uit het noorden van het land zijn vanavond al met een grote groep tractoren vertrokken richting beide locaties. Ook vanuit Markelo steunen veel boeren de actie. Tientallen Markelose boeren zullen komende nacht dan ook zelf met hun tractoren richting Den Haag vertrekken om daar morgen mee te doen met de actie.

Zwaluw haalt oud papier op

20110823_oudpapierMet veel enthousiasme wordt aanstaande zaterdag door een groep vaders van de leerlingen van Obs de Zwaluw, oud papier opgehaald in het centrum en een deel van het buitengebied. Zet daarom uw oud papier voor 9.00 uur aan de straat gebundeld of in een doos. Obs de Zwaluw haalt elke derde zaterdag traditioneel oud papier op in Markelo behalve in de zomervakantie dan slaan de ouders een keertje over. 

De Noaber: elke week 3-gangenmenu voor senioren

Eetcafé ‘de Noaber’ biedt senioren elke woensdag van 12.00 tot 14.00 uur de kans om samen een driegangenmenu te komen eten in Anholtskamp. Vrijwilligers serveren elke week een ander menu dat bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een nagerecht. Ook zorgen ze voor huiselijke gezelligheid. Een keer komen eten bij de Noaber is mogelijk voor 8,35 euro. Aanmelden kan per mail bij Salut, door te bellen met 0547-260053 of te appen naar 06-20894999.

Veel interesse in Sport- en Spelfestijn

In de herfstvakantie wordt op maandag 21 oktober het eerste Maarkels Sport- en Spelfestijn in de Markelose sporthal georganiseerd. Een kleine honderd kinderen van de Markelose basisscholen hebben zich inmiddels aangemeld om op deze dag een ochtend of een middag lekker bezig te zijn in sporthal De Haverkamp. Van 9.00 tot 11.30 uur zijn de basisschoolkinderen uit de groepen 1 tot en met 3 aan de beurt, welke worden gevolgd door de groepen 4 tot en met 8 die van 12.30 tot en met 16.00 uur van harte welkom zijn op het Sport- en Spelfestijn in de sporthal. Tijdens dit Festijn kan kennis gemaakt worden met diverse zaalsporten en staan in de zaal meerdere springkussen, waaronder een 14 meter lange hindernisbaan. Heb jij je nog niet aangemeld en wil je dit niet missen, meld je dan nog snel aan via https://hofactief.nl/evenementen/sport-en-spel-festijn/  of meld je aan bij de beheerder van sporthal De Haverkamp. De kosten voor deze ochtend of middag zijn €2,50, waarbij verwacht wordt dat met de 4- en 5-jarigen een begeleider meegaat. Voor drinken wordt gezorgd.

Franse toneelfilm in Het Beaufort

De Franse toneelfilm ‘Médecin de Campagne’ draait donderdagavond 17 oktober in Het Beaufort. De film uit 2016 was in Frankrijk geliefd bij het publiek en gaat over huisarts Jean-Pierre die werkt op het platteland. De mensen kunnen zeven dagen per week op hem rekenen totdat hij zelf ernstig ziek wordt. Zijn praktijk wordt overgenomen door Nathalie. Deze jonge arts is niet gewend aan het platteland en het platteland niet aan haar. Ook werkt het feit dan Jean-Pierre zijn werk moeilijk kan overdragen niet mee. De zieke huisarts ziet zichzelf als onmisbaar in de dorpsgemeenschap. Nathalie laat zich echter niet kennen en gaandeweg weet ze de dorpsbewoners en ook Jean-Pierre voor zich te winnen. (meer…)

Melkveebedrijf Udink zet staldeur open

Een groep van 40 personen startte vanmorgen met koffie en zelfgebakken koek en cake in de stal bij de koeien aan de Brummelaarsweg aan een rondleiding die Alina en Henk Udink op hun melkveebedrijf gaven. Deze rondleiding die in het teken staat om de consument/burger te laten zien hoe er binnen het boerenbedrijf gewerkt wordt geeft daarmee de kans om te beseffen hoe de boeren elke dag opnieuw werken aan duurzaam geproduceerd, veilig en gezond voedsel. Met passie voor de dieren maar ook voor hun werk op het melkveebedrijf vertelden Alina en Henk uitgebreid over hun werkzaamheden en gaven daarbij een rondleiding door de verschillende stallen van de koeien en het jongvee. Doordat op melkveebedrijf Udink driemaal per dag wordt gemolken, kon rond half één zelfs een kijkje in en rond de melkput worden genomen. (meer…)