PJGO komt oud-ijzer ophalen

De PJGO houdt ook dit jaar weer haar oud-ijzer actie. Zaterdag 23 februari komen de leden van de PJGO graag weer uw oude ijzer ophalen. Mocht iemand nog oud-ijzer hebben liggen, dan kan dit worden aangemeld bij de PJGO via het nummer 06-43811327.

Geert-Jan Oplaat 25 jaar

Geert-Jan Oplaat is vandaag 25 jaar geworden. Aan de Loosboersstraat was dit te zien aan het spandoek waarmee hij gisteravond door de kameraden werd verrast. Namens de kameraden nogmaals gefeliciteerd met deze mijlpaal.

Zonnige ‘Warme Truiendag’

Op de Landelijke Warme Truiendag was het goed toeven op de terrassen rond het middaguur. HEt zonnetje zorgde voor een aangename temperatuur die menigeen deed besluiten om vanmiddag niet binnen te blijven zitten maar de buitenlucht op te zoeken. Vrijdag 15 februari is het landelijke Warme Truiendag waarmee in heel Nederland aandacht wordt gevraagd de boodschap “doe eerst een warme trui aan, pas daarna de verwarming”. Ook interessant voor inwoners van Hof van Twente, want één graad scheelt al gauw 5% op de energierekening! Kinderen uit de Hof hebben prachtige ontwerpen gemaakt die nu ook te bestellen zijn via www.warmetruien.nl.

Succesvol lijnbaltoernooi voor scholen

In Sporthal De Haverkamp organiseerde de sportcommissie gistermiddag het jaarlijks, terugkerende lijnbaltoernooi voor de groepen 6, 7 en 8 van alle basisscholen uit Markelo. Tijdens het toernooi, dat om 13.00 uur startte en tot 14.45 uur duurde werd door 200 leerlingen gestreden in 3 zaaldelen om de eer. Na 6 tot 7 spannende wedstrijden waarin menigeen zich voor de volle 100% inzette, werd de balans opgemaakt. “We zagen bij een aantal kinderen de teleurstelling na een verloren wedstrijd, maar zoals zo vaak, het meedoen is net zo belangrijk! Wij als sportcommissie vinden daarom eigenlijk,  iedereen een winnaar”, vertelt Aat Aanstoot. Tijdens het toernooi waren veel ouders en grootouders naar de sporthal gekomen om hun kroost aan te moedigen. Het leverde aan het eind van het toernooi nog spannende wedstrijden op.  (meer…)

VVD Jongerenevenement bij Dieka

De VVD Hof van Twente organiseert op zaterdag 2 maart een jongerenavond bij Dieka in Markelo. Onder leiding van Nico Middelbos wordt met behulp van het Kahoot-spel naar de mening van jongeren gevraagd over een aantal thema’s zoals politiek, studie, drugs en alcohol. Vanaf 21.30 uur kunnen de jongeren informeel in gesprek gaan met een aantal politici waaronder lijsttrekker van het Europees Parlement Malik Azmani en Monique van Haaf die als lijsttrekker Provinciale Verkiezingen Overijssel aan de VVD is verbonden. Voor de deelnemers aan het jongerenevenement is er deze avond na afloop gratis entree in de discotheek. Het programma start om 20.30 uur. Vanaf 19.30 uur geldt er een vrije inloop. 

Brandweer rukt uit voor frituurpan

Even na 16.00 uur is de brandweer uitgerukt voor een prio 1 melding van een woningbrand aan de Tolweg in Markelo. Nog voordat het korps ter plaatse kon gaan was de melding al teruggeschaald naar prio 2 waardoor het laatste deel van de route zonder geluids- en lichtsignalen werd aangereden. Ter plaatse bleek de bewoner een oververhitte frituurpan al uit de woning te hebben gehaald waardoor er voor de brandweer alleen een uitvoerige controle was weggelegd. De schade is beperkt gebleven tot de frituurpan.

Inloopuurtje Viverion in Het Beaufort

De huurdersvereniging Viverion organiseert op donderdag 21 februari tussen 15.30 en 16.30 uur een inloopkoffie-uurtje met de directeur-bestuurder in Het Beaufort. Huurders kunnen tijdens dit aangegeven tijdstip in gesprek over algemene woonzaken zoals bijvoorbeeld de duurzaamheid van de woning of het onderhoudsprogramma. Viverion geeft aan dat wanneer u met hen in gesprek wilt over meer praktische zaken, dit beter vanuit haar kantoor kan. Onder praktische zaken verstaan zij bijvoorbeeld een reparatieverzoek, een overlastmelding of een vraag over de wachttijd op een woning. Wilt u iets vertrouwelijk bespreken? Dan is het koffie-uurtje niet geschikt, en kunt u beter een aparte afspraak maken. 

Vrienden van Anholtskamp zorgen voor groen

De Koekoekzaal in Woonzorgcentrum de Anholtskamp heeft een kleine metamorfose ondergaan. De bloembakken en -potten zijn allemaal gevuld met nieuwe kunstbeplanting. Het geheel ziet er volgens de bewoners maar ook het personeel en de vele vrijwilligers prachtig uit en zij zijn de ‘Vrienden van de Anholtskamp’ dan ook enorm dankbaar voor deze aankleding in de zaal. 

Schik in de Pot met Berit Companjen

Ze is misschien niet groot, maar haar liefde voor stand-up comedy is dat gelukkig wel! Dit geldt voor Berit Companjen. Zij is 6 maart aanstaande te zien bij Herberg de Pot met haar stand-up comedy show; Schik in de Pot.

(meer…)

Team achter nieuwssite op sterkte

Het tijdstip om gezamenlijk een nieuwjaarsborrel te gaan drinken is misschien niet helemaal een juiste keuze in de maand februari, maar het feit dat het hele team achter deze lokale nieuwssite aanwezig kon zijn maakte het goed verdedigbaar. Een juist moment ook omdat we net op de valreep onze redactie weer op volledige sterkte hebben kunnen brengen met de komst van Michelle Endeman. Na het besluit van een aantal redactieleden vorig jaar om te stoppen met hun bijdrage aan de website, bleek de komst van Kim in de maand september en de toezegging van Rutger in december op het juiste moment te komen. “Met deze jonge aanwas van maar liefst drie nieuwe redactieleden kunnen we de berichten op Maarkelsnieuws beter verdelen en dat komt ook zeker ten goede aan het nieuws dat we elke dag zo goed mogelijk willen brengen”, vertelt Rick Morsink. Naast de vijf redactieleden en de acquisitie maken ook de columnisten en de fotografen een belangrijk onderdeel uit van het team achter Maarkelsnieuws. (meer…)