Gewoon Aans met Kiekoet in Reggehof

Eind november speelde het revuegezelschap Gewoon Aans de première van haar nieuwe theatervoorstelling ‘Kiekoet’ op de planken van de Reggehof in Goor. Een staande ovatie van het publiek na afloop van deze voorstelling gaf aan dat deze voorstelling succesvol was. De  theatergroep betreedt daarom opnieuw het podium bij theater De Reggehof op zaterdag 14 maart en gaat opnieuw op zoek naar erkenning, herkenning en liefde. Door de aanleg van glasvezel komen lang vergeten schatten tevoorschijn. De vraag is of in het verleden behaalde resultaten en beloftes nog garantie bieden voor de toekomst. Oude liefde roest immers niet. “Mer ‘Kiekoet’ wie beveend oons op glad ies”, aldus de theatergroep waaronder Markeloër Rinus Meulman, die hier als de olijke Willem op de planken verschijnt. (meer…)

Woningbouwplan Stokkum ter inzage

Vanaf vandaag tot en met 8 april 2020 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Hof van Twente, herziening Stokkumerweg ong. Markelo’ bij de gemeente ter inzage. Op een onbebouwd agrarisch perceel aan de Stokkumerweg hebben initiatiefnemers het plan om 10 woningen te realiseren. Om dit mogelijk te maken, is het noodzakelijk de agrarische bestemming om wordt gezet naar een passende woonbestemming. Daarin voorziet de herziening van het bestemmingsplan dat nu ter inzage ligt. Het concrete voornemen betreft het omzetten van het agrarische perceel naar een woonperceel voor tien woningen. Het gaat om 2 vrijstaande woningen, 4 2-onder-1-kapwoningen en een blok met 4 aaneen gebouwde woningen. De woningen worden met de voorgevel georiënteerd op de Stokkumerweg. De mogelijkheid bestaat om de woningen zodanig te situeren dat er sprake is van een verspringende voorgevelrooilijn. De te bouwen woningen mogen indien het bestemmingsplan conform ontwerp wordt vastgesteld bestaan uit twee bouwlagen met zadeldak. (meer…)

Bilderdijk speelt Triviale Zaken

De spelers van Rederijkerskamer Bilderdijk spelen Triviale Zaken op zaterdag 14, vrijdag 20 en zaterdag 21 maart op de planken van De Haverkamp. Dit jaar zijn er spelersrollen voor Miranda Vruwink (Eva), Karin Blankenstijn (Floor), Annemieke Wassink, (Renate), Mirna van Dartel (Sylvia), Famke Hoevink (Vera), Marietje Scholten (Mickey), Jurgen Bruggeman (Jesus) en Luuk Elkink (Manolo). De regie is evenals vorig jaar in vertrouwde handen van Wilko Wissink. Het licht en geluid wordt verzorgd door Rudi Smit. Alle toneelavonden van Bilderdijk starten om 20.00 uur. De entreekosten bedragen 8 euro echter is de toegang voor donateurs vrij toegankelijk. (meer…)

Lezing over optimale fietshouding

Sportfysiotherapeut Rens Hoogenraad en osteopaat Wim Steenberg verzorgen maandagavond 2 maart een gezamenlijke lezing over de houding op de fiets en de klachten die kunnen ontstaan bij wielrennen en mountainbiken. Rens is verbonden aan de Sportmedische kliniek OCON in Hengelo en zal de aanwezigen tijdens de lezing meenemen in de wereld van de bikefitting. Hierbij wordt gebruik gemaakt van moderne technologieën zoals een 3D- meting en een spieractivatiemeting. Vele topsporters maken al jaren gebruik van fietsmetingen om klachten te voorkomen en goed te kunnen presteren. Dit is niet alleen voor topsporters van belang. Een optimale fietshouding draagt voor iedere fietser bij aan fietsplezier en betere prestaties. (meer…)

Sloopvouchers erg in trek

De regeling van sloopvouchers in Hof van Twente is erg in trek. Vanwege de grote vraag roept de gemeente eigenaren die sloopplannen hebben in het buitengebied op om een sloopvoucher aan te vragen. De verhandelbare sloopvouchers zijn onder voorwaarden te gebruiken voor het bouwen van een woning of het uitbreiden van een bijgebouw. Voor eigenaren van gebouwen die rijp zijn voor de sloop kan een sloopvouchers een goede compensatie zijn voor de sloopkosten. De afgelopen 4 jaar heeft de gemeente ruim 100 sloopvouchers afgegeven, waarbij ongeveer 51.790 m² ontsierende bebouwing in het buitengebied gesloopt is of nog zal gaan worden. Mensen die niets te slopen hebben, maar wel graag in het buitengebied willen bouwen kunnen de sloopvouchers goed gebruiken. (meer…)

Maak kennis met de Wielertourclub

De Wielertourclub Markelo organiseert morgenavond vanaf 19.30 uur een informatieve avond voor leden en geïnteresseerden bij Grandcafé de Kroon in Markelo. Deze avond staat in het teken van de tourfietser (ATB/RACE) met onder andere een presentatie van Laurens Oling over fysio met betrekking tot de fietssport. Claudius Ouwekerk zal uitleg geven over bikefitting en Rob Kleinsman geeft informatie over de wielerkleding en de noviteiten voor 2020. Voorafgaand aan deze informatieve avond wordt er tussen 18.30 en 19.30 uur de mogelijkheid geboden om kleding te passen. Overigens is het ook mogelijk om dit na afloop van de presentaties te doen.  (meer…)

Bestuurswisseling De Fanfare

Tijdens de jaarvergadering van dinsdag 25 februari heeft Rudi Haan afscheid genomen van het bestuur. Jarenlang was Rudi penningmeester, een functie die hij met veel enthousiasme en kennis van zaken heeft vervuld. Natuurlijk werd hem hierbij door de voorzitter, Selma Bomhof, in een dankwoord een passend cadeau aangeboden. De Fanfare is erg blij met het feit dat zij in de persoon van Mieke Leeftink een waardige opvolger heeft gevonden. Mieke maakt nu deel uit van een enthousiaste groep, waarbij de goede mix van jeugd en ervaring een goede basis is voor het leiden van de vereniging in de naaste toekomst. (meer…)

Maandelijks kinderspreekuur in Het Stroaten

Sinds deze maand zijn podotherapeut Mark van der Boom en oefentherapeut Elvira van Daal gestart met een gratis Kinderspreekuur in gezondheidscentrum Het Stroaten. Iedere eerste woensdag van de maand is het spreekuur tussen 13.00 en 15.00 uur geopend waarin Mark en Elvira mogelijke vragen van ouders kunnen beantwoorden. Hierbij zullen ze ook samen het functioneren en de houden beoordelen en mogelijk advies of tips kunnen geven. “In mijn praktijk krijg ik regelmatig ouders met kinderen die zich ongerust maken of vragen hebben over het lopen en de houding van hun kind. Zelf ouders zijnde snappen wij dat een ieder het beste wil voor zijn of haar kind en willen wij tegemoet komen aan hun vragen/zorgen omtrent de ontwikkeling, houding of looppatroon van hun kind tegemoet te komen”, aldus Mark van der Boom.

Peuterochtend op Elserike

Ouders kunnen morgen samen met hun kinderen van 2 of 3 jaar een kijkje komen nemen bij Openbare Daltonschool Elserike. Tijdens deze ‘Dalton Peuterochtend’ kan men vanaf 9.00 uur kennismaken met het Daltononderwijs. De ouders en kinderen zullen eerst op school worden ontvangen. Hierna gaan de peuters samen met de kleuters onder leiding van een leerkracht en 2 PM’ers van Kinderopvang de Beestenboel werken en spelen. De ouders krijgen in die tijd een kop koffie of thee, een rondleiding door de school en een korte presentatie over het Daltononderwijs op Elserike. (meer…)

Helligen Hendrik naar Kösterskoele

Op zaterdag 20 juni komt Helligen Hendik naar de Kösterskoele. Het Markelose openluchttheater is die avond vanaf 20.00 uur het decor van de Overijsselse première van Hendrik’s Zotte Zomer Parade. Het alter ego van cabaretier Bert Eeftink uit Goor viert komende zomer met een tour langs een aantal openluchttheaters in het oosten van het land zijn koperen jubileum. Het belooft een knotsgekke show te worden waarbij zowel nieuwe sketches als succes scenes uit de afgelopen 12,5 jaar de revue passeren. Uiteindelijk zal de onvervalste ‘helligheid’ de boventoon voeren. Ook Hendrik’s kompaan Schoffel Getje zal in de voorstelling in Markelo niet ontbreken. De kaartverkoop gaat komende zaterdag om 11.00 uur van start. (meer…)