Brandweer naar Groenlandsdijk

De brandweer is zondagavond om 23.01 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Groenlandsdijk in Markelo. Ter plaatse bleek de boake van de PJGO Markelo in brand te staan. De Markelose brandweer is op dit moment nog steeds aanwezig om de paasboake gecontroleerd uit te laten branden.

Maarkelse Boake 2019

Onder luid applaus zakte de teerton van de Maarkelse Boake vanavond om 20.56 uur in de brandende boake. Een record volgens de boakebouwers die daarvoor om 20.45 uur een teken gaven om de boake aan te steken met de fakkels die door de organisatie op het terrein waren aangestoken. Burgemeester Ellen Nauta bedankte de boakebouwers in de Hof, “dankzij de kennis, kunde en de samenwerking van de boakebouwers kunnen we in gemeente Hof van Twente genieten van prachtige traditionele Paasvuren”. Helaas verliep het bij de boake van de  PJGO vanavond anders dan verwacht. Hoewel de gemeente alles goed had gekeurd maakten buren zich ongerust waardoor het bestuur van de PJGO besloot om vanavond alleen het feest door te laten gaan en de boake niet aan te steken. (meer…)

Opening buitenbad De Vijf Heuvels

Op 28 april van dit jaar opent het buitenbad van zwembad De Vijf Heuvels aan de Potdijk in Markelo voor de 51e keer haar deuren. Dit gebeurt traditioneel op feestelijke wijze om 10.00 uur. Op deze dag mag iedereen gratis komen zwemmen, kan het zomerabonnement nog met korting worden gekocht en is het ook de laatste dag dat het toegangskaartje voor de zwem4daagse die van 11 tot en met 14 juni wordt georganiseerd, met 50% korting kan worden gekocht.  (meer…)

Boakehoolt slepp’n

Wat was het spannend en eigenlijk blijft het dat ook nu nog, nu de gemeente weliswaar toestaat om de paasvuren op Eerste Paasdag te ontsteken maar wel onder verscherpte voorwaarden. In menige buurtschap werden gisteren en vandaag dan ook nog volop door jong en oud de laatste voorbereidingen getroffen aan de vele boakes in en rondom Markelo. Buurtschappen, kameradengroepen, vrijwilligers…allemaal steken ze de handen uit de mouwen en maakten er met elkaar gezellige dagan van. De zomerse temperatuur droeg ook zeker bij aan deze gezelligheid bij de verschillende boakes, waar het na het boakehoolt slepp’n goed toeven was en er op een passende wijze werd afgesloten met een drankje. (meer…)

Doe mee met de Young Leaders training

Salut geeft jongeren tussen de 4 en 21 jaar de kans uit te groeien tot Young Leaders. Young Leaders willen iets voor andere jongeren betekenen en tegelijkertijd hun eigen talenten ontwikkelen. Door training en coaching worden zij opgeleid voor hun rol als Young Leader. Ze leren om samen te werken, te presenteren en te organiseren. Samen organiseren zij bijvoorbeeld een feest voor jong en oud, een sporttoernooi of een debat. Na afloop van het traject ontvangen zij een officieel Young Leaders certificaat dat zij kunnen gebruiken bij het solliciteren voor een stage, bijbaantje of een echte baan. (meer…)

MarkeLokaal Ruilmarkt

Op Koningsdag 27 april kun je op de MarkeLokaal Ruilmarkt gratis je stekjes, zaadjes en plantjes ruilen. De ruilmarkt is vrij te betreden voor ieder die wat te ruilen heeft. De beurs mag je thuis laten, want met geld wordt niet gewerkt. De ruilmarkt is vrij te betreden voor iedereen die wat te ruilen heeft en een ieder bepaalt zelf de waarde van zijn/haar handel. De MarkeLokaal Ruilmarkt is een nieuw initiatief en wordt opgezet op het Kaasplein in Markelo van 11.00 tot 12.00 uur. Deze ruilmarkt is speciaal voor iedereen die stekjes, planten, zaden en producten uit eigen tuin over heeft en die artikelen wil ruilen. Ook mensen die hun ervaringen  willen delen met anderen zijn natuurlijk van harte welkom. (meer…)

Berend Jan Bussink blijft bij Waterschap

Als het aan de informateur Luciën van Riswijk ligt, krijgt het waterschapsbestuur van het waterschap Rijn & IJssel een coalitie van CDA, Water Natuurlijk, VVD en een vertegenwoordiger vanuit de landbouwsector. Hiermee houdt het waterschap Rijn & IJssel zeer waarschijnlijk een bekend gezicht. In het waterschapskantoor in Doetinchem werden afgelopen week de resultaten van de eerste coalitiebesprekingen gepresenteerd. Frank Wissink is benoemd tot formateur en heeft aangegeven voor een breed gedragen akkoord gaan dat hij op dinsdag 7 mei tijdens de eerste vergadering van het algemeen bestuur wil presenteren. Het college van dijkgraaf en heemraden vormen het dagelijks bestuur van het waterschap Rijn & IJssel. Zij maken onderdeel uit van het algemeen bestuur, waaronder ook Markeloër Berend Jan Bussink die sinds 2015 namens de VVD aangewezen is als heemraad. Zij zullen naar verwachting ook de komende vier jaar het waterschap besturen. 

Opnieuw € 5.100 voor Hartstichting

Tijdens de collecteweek van de Hartstichting is in Markelo €  5.179,99 opgehaald. Dit is nagenoeg hetzelfde bedrag als vorig jaar in Markelo bijeen werd gebracht voor de Hartstichting. Met deze opbrengst draagt Markelo bij aan wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen hart- en vaatziekten. De Hartstichting bedankt dan ook alle collectanten, rayonhoofden en inwoners van Markelo voor de grote inzet en gulle bijdragen. 

Andere datum containerleging

In verband met Pasen zullen de containers aanstaande maandag 22 april, niet worden geleegd. In plaats daarvan wordt het huisvuil op zaterdag 20 april opgehaald. Dit meldt de Gemeente Hof van Twente. Het is van belang dat de juiste container voor 7.30 uur aan de straat staat.

Wel optocht maar fakkels gedoofd

Het besluit van de gemeente om de paasvuren in Hof van Twente onder verscherpte veiligheidsmaatregelen plaats te laten vinden heeft tot gevolg dat er gisteravond een extra overleg heeft plaats gevonden binnen de organisatie van de Maarkelse Boakebouwers. Waar gisteren nog werd aangegeven dat de fakkeloptocht helemaal niet doorging heeft de organisatie nu besloten om de fakkeloptocht met gedoofde fakkels alsnog door te laten gaan. Dit betekent dat om 20.30 uur de optocht start vanaf het Kaasplein in Markelo om onder begeleiding van de muziekvereniging De Fanfare richting de boake te lopen. Alle fakkeldragers kunnen zich vervolgens rond de boake opstellen waar de organisatie zorgt dat de gedoofde fakkels ter plaatse aangestoken worden. Nadat iedereen een reep Mars heeft gekregen wordt geheel volgens traditie gezamenlijk de boake aangestoken op aanwijzingen van de organisatie. “We hebben voor deze oplossing gekozen met de verscherpte veiligheidsmaatregelen die ons door de gemeente zijn opgelegd als leidraad en denken hiermee op een passende manier om te zijn gegaan”, aldus Edwin Potman voorzitter van het bestuur van de Maarkelse Boake.