Omgevingsdienst Twente start in januari

Wanneer u plannen hebt voor het opzetten van een bedrijf of als u een bedrijf wilt veranderen kunt u daarvoor een milieuvergunning nodig hebben. Het is ook mogelijk dat u met een melding kunt volstaan. Zodra u aan de slag gaat in dat bedrijf controleert de gemeente of u voldoende rekening houdt met alle regels die in de milieuwetgeving staan. De medewerkers die belast zijn met deze werkzaamheden werken nu nog binnen het team Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving op de afdeling Leefomgeving van gemeente Hof van Twente. Per 1 januari 2019 wordt dat anders. Dan start een geheel nieuwe organisatie: de Omgevingsdienst Twente (ODT). (meer…)

De Welp steunt actie ‘Samen voor de voedselbank’

Basisschool de Welp doet mee met de actie ‘Samen voor de voedselbank’. Niet iedereen in Nederland heeft het breed. Er leven in Overijssel duizenden mensen onder de armoedegrens. Basisschool de Welp wil iets bijdragen. Zij vraagt daarom, samen met de ouderraad van de school, uw aandacht voor hun Voedselbank actie ‘Samen voor de voedselbank’! Heeft u houdbare producten zoals bijvoorbeeld rijst, koffie, voedsel in blik, houdbare melk en u kunt u deze producten missen? Lever deze dan uiterlijk 15 december in op Basisschool de Welp. U kunt uw producten in de bakken/kratten in de hal van de school zetten.  (meer…)

Inbraak Markvogels Boules

Tussen dinsdagavond 11 december en donderdagmorgen 13 december is er een inbraak gepleegd in de kantine van Markvogels Boules aan de Endemansdijk in Markelo. De dader of daders heeft/hebben zich ongenodigd toegang verschaft tot het clubhuis van de Markelose Jeu de boules- en cricketliefhebbers. Vanmorgen constateerde een vrijwilliger van de club dat er in het gehele gebouw allerlei zaken waren opengebroken en vernield. Tevens zijn er spullen weggenomen. Politie Hof van Twente geeft aan dat de clubleden natuurlijk geraakt zijn door de aard van de vernielingen en de inbreuk op hun gezamenlijke onderkomen betreuren. Wanneer iemand rondom bovengenoemde tijdstippen iets verdachts heeft opgemerkt dat kan bijdragen in het onderzoek van de inbraak in het clubgebouw,wordt u verzocht contact op te nemen. Dit kan door te bellen met politie Hof van Twente 0800-9944 maar ook door een persoonlijk bericht te sturen via de Facebookpagina van politie Hof van Twente. 

Verrassingsbonnen uitgereikt

Na onze oproep ‘Wie wil jij verrassen?’ een paar weken geleden op Maarkelsnieuws, ontvingen we hartverwarmende verhalen in de mailbox van de redactie. Voor alle mailtjes geldt dat ze recht uit het hart zijn geschreven. Voor alle mensen die iemand wilde verrassen gold dan ook dat ze, bij het lezen van het bericht onmiddellijk wisten wie hiervoor volgens hen in aanmerking zou moeten komen. Iemand kunnen verrassen en hopelijk even kunnen laten genieten van een onbezorgd momentje na, of zelfs in een moeilijke periode. Uit al deze welgemeende inzendingen hebben we  er uiteindelijk drie moeten kiezen. De reacties waren eenduidend; blij verrast en met emoties geroerd door het lieve gebaar van de personen die hen hadden genomineerd. Gisteravond bij De Poppe hebben we Khalil en Margret Ridha, Erma Nijhof en Gerrit Jan en Willy Nijmeijer verrast en zijn de verrassingsbonnen en prachtige boeketten uitgereikt. De bonnen zijn dit jaar beschikbaar gesteld door Restaurant de Poppe, Zalencentrum De Haverkamp en Beauté de Vive

Circuit de Herikerberg decor voor opnames

Vandaag vonden er video opnames plaats op circuit de Herikerberg voor het Nederlands televisieprogramma ‘Andere tijden Sport’ dat gemaakt wordt door NOS en de NTR op NPO 1. Het programma behandelt in haar uitzendingen historische sportonderwerpen. De aanleiding voor de opname in Markelo van vandaag was en is de nauwe band die Motorclub Ons Genoegen heeft met de Internationale motorcross en Gerrit Wolsink. Centraal in deze uitzending van het programma ‘Andere tijden Sport’ zal de vliegende tandarts H7 Gerrit Wolsink staan, het onderwerp zal voornamelijk zijn de verloren Wereldtitel van Gerrit in het jaar 1976. Op het Markelose circuit waren vandaag Jaak van Velthoven, oud Gp rijder die een belangrijke rol speelde in het niet behalen van de wereldtitel van Gerrit Wolsink en Bennie Jolink die een groot bewonderaar is van de motorsport maar ook Gerrit Wolsink zelf was natuurlijk aanwezig.  Gerrit Wolsink schitterde meermalen op de Herikerberg, maar de meest unieke wedstrijd was wel de Gp 500 cc in Markelo voor 35.000 toeschouwers, hij  was de grandioze winnaar, ook vonden toen de opnames plaats van de beroemde speelfilm ‘Spetters’ met in de hoofdrol Rutger Hauer. De uitzending van het programma andere tijden sport met daar in Gerrit Wolsink en onder andere Markelo zal medio maart worden uitgezonden op NPO1. Met het uitgaan van dit bericht wordt door de club meteen het startschot gegeven voor het jaar 2019, want dan zal op de Herikerberg het Wereldkampioenschap Zijspancross worden georganiseerd op 6 en 7 juli in Markelo. (meer…)

Anholtskamp zoekt vrijwilliger

Carintreggeland Huis Anholtskamp is opzoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om samen met één van de bewoners wekelijks de krant te lezen, actuele onderwerpen te bespreken of te praten over het koningshuis en politieke ontwikkelingen. Het gaat om een vrijwilliger die één of twee keer per week bij deze bewoner op bezoek wil komen. Dag en tijdstip zal in overleg worden afgesproken. Als u interesse heeft, kunt u contact opnemen door een mail  te sturen naar Jolanda van den Noort, coördinator vrijwilligerswerk.

Kerstboom in Martinuskerk

Het heeft elk jaar wel wat voeten in de aarde maar met de inzet van materiaal en mankracht op de goede plaatsen is het ook dit jaar weer gelukt om een grote kerstboom in de Martinuskerk te plaatsen. De boom krijgt dit jaar een dubbele functie want naast dat de boom geheel in het teken van kerst zorgt voor de specifieke kerstsfeer fungeert de boom aankomende zaterdag ook als wensboom waar een ieder, jong en oud een wens in kan laten hangen voor een ander tijdens Magisch Markelo. Ook op het Kaasplein is evenals vorig jaar een enorme kerstboom geplaatst. De groep vrijwilligers die Ondernemend Markelo ondersteunen met vele activiteiten hebben de witte kersthuisjes inmiddels allemaal weer geplaatst en zorgen ‘s avonds weer voor een sfeervol beeld in de dorpskern. (meer…)

Spanning stijgt voor Maarkelse Kwis

Met nog iets meer dan twee weken te gaan stijgt de spanning onder de deelnemers van de Maarkelse Kwis. Op 28 december staat ze de zware taak te wachten om samen met de teamleden de vragen en doe-opdrachten in diverse categorieën te beantwoorden. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de vragen en het kwisboek. “Het kwisboek biedt een mengeling aan vragen en opdrachten gericht op Markelo voor jong en oud. We hopen dat de deelnemers net zo enthousiast zijn als wijzelf”, aldus een van de mensen achter de Maarkelse Kwis. Met ruim 50 teams met elk minimaal 10 deelnemers kent de eerste editie een vliegende start. (meer…)

Volkskerstzang in Martinuskerk

Aanstaande zondag is er vanaf 19.30 uur in de Martinuskerk een volkskerstzangdienst. Medewerking verlenen de Markelose Fanfare onder leiding van Frank Uuldriks en het koor van de boerendansers van de Folkloristische Vereeniging Markelo. Het koor staat onder leiding van Hermien Leferink en treedt op met de muzikale begeleiding van Ari Blankenstijn en Nina Companje. Daarnaast worden kerstliederen gespeeld die door iedereen kunnen worden meegezongen en vertelt Jan Henk Berendsen over de kerstgedachte en draagt Dina Nijkamp een door haar zelf gemaakt gedicht voor. Voorafgaand aan de dienst heten de Ossenhoornblazers Markelo alle bezoekers welkom onder de toren van de Martinuskerk. Gerrolt Droogsma bespeelt tijdens deze Volkskerstzangdienst het kerkorgel. 

Winnaars 1e decembertrekking

De eerste winnaars van de Markelose decemberactie zijn vanmiddag getrokken. Alle prijswinnaars worden in de loop van morgen benaderd en op de hoogte gebracht waar zij de gewonnen waardebon kunnen afhalen. In de periode van 1 december tot en met 23 december kunt u bij 22 deelnemende Markelose winkeliers uw kassabon inleveren voorzien van naam en telefoonnummer waardoor u meedoet aan de decemberactie. De deelnemende ondernemers zijn allen te herkennen aan de speciale poster op het raam van hun winkelpand. In 3 trekkingen worden er uit alle ingeleverde kassabonnen in totaal 30 winnaars getrokken. De volgende trekkingsdagen zijn maandag 17 december en maandag 24 december. Tijdens de laatste trekking wordt een winnaar getrokken voor de Golden Goodiebag.  (meer…)