18e Jaargang | donderdag 22 februari 2024

Afscheid Bertjan ten Donkelaar van Elserike

Bertjan ten Donkelaar neemt na 19 jaar afscheid als directeur van Daltonschool Elserike in Markelo. Hij begon zijn als leerkracht op de basisschool in Herike-Elsen in 2001 en werd in 2005 locatiedirecteur. Gedurende zijn tijd op Elserike heeft hij zich ingezet voor innovaties zoals het introduceren van VR-brillen en het stimuleren van ICT-ontwikkelingen. Ook mag hij trots zijn op het multinational project waarbij leerlingen jaarlijks hun eigen bedrijfje opzetten, een project dat veel waardering krijgt van zowel leerlingen als ouders. (meer…)

Lees meer

Uitnodiging zangavond Anholtskamp

Op vrijdag 23 februari wordt van 18.45 tot 19.45 uur een zangavond in Anholtskamp georganiseerd. Om half 7 zorgen de dames van de Protestantse Vrouwen Dienst ervoor dat de zaal is ingericht en dat de koffie/thee klaarstaat. Dini Beuving zal in deze dienst voorgaan en Henk Langenkamp bespeelt de piano. Na de pauze is er een bijdrage van de heren Dinant Groot Roessink en Martin Krijgsman. Zij zullen voor de aanwezigen wat liedjes zingen. Uiteraard is iedereen van harte welkom, dus ook als u geen bewoner bent van Anholtskamp. Indien u geen vervoer heeft mag u contact opnemen met Sjoke van Zwol 0547-361213 of met Herma Bonenkamp 06-12435648.

Lees meer

Brandweer naar A1 voor camperbrand

Brandweer Markelo is vanmorgen gealarmeerd door de meldkamer voor een melding voertuigbrand op de A1 richting Rijssen. De melding betekende vanmorgen meteen de vuurdoop voor het nieuwste voertuig in het wagenpark van Brandweer Markelo. De tankautospuit TS 051631 reed met licht- en geluidsignalen met spoed richting de A1. Ter plaatse kreeg de brandweer de brand snel onder controle. De camper wordt door een bergingsbedrijf afgesleept en kan als verloren worden beschouwd. Het verkeer op de A1 heeft korte tijd hinder ondervonden van de bluswerkzaamheden. 

Lees meer

Nieuwe tankautospuit voor Brandweer Markelo

Vanavond heeft de korpsleiding van Brandweer Twente op feestelijke wijze een nieuw brandweervoertuig (TS 1631) overgedragen aan de korpsleden van Brandweer Markelo. Bij aankomst van het nieuwe brandweervoertuig werd deze met een rode fakkelgloed ontvangen op het terrein van de brandweerkazerne aan de Schoolstraat in Markelo. “Dit nieuwe voertuig is voorzien van de nieuwste technieken en materialen waardoor wij veilig kunnen werken. Daarnaast zijn alle TS’en in Twente nu uniform, waardoor de voertuigen ook makkelijk uit te wisselen zijn”, vertelt kazernecoördinator Martijn Kloots.  Deze avond werd eveneens aangegrepen om het korps in een nieuw tenue te steken en te voorzien van nieuwe pagers. De brandweerkazerne in Markelo telt 28 vrijwilligers en heeft jaarlijks zo’n 60 uitrukken. (meer…)

Lees meer

Gemeente verstuurt aanslagen volgende maand

De gemeente Hof van Twente kampt nog steeds met de gevolgen van de cyberaanval van eind 2020. De meeste gemeenten sturen uiterlijk in de laatste week van februari de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen, de gemeente Hof van Twente stuurt de aanslagen dit jaar eind maart. In 2021 werden de aanslagen als gevolg van de cyberaanval pas eind juni gestuurd, in 2022 was dit eind mei en vorig jaar eind april. Het gaat hierbij om de rioolheffing, afvalstoffenheffing en de onroerende-zaakbelastingen. Inwoners die zich hebben aangemeld voor de berichtenbox van MijnOverheid ontvangen de aanslag digitaal. (meer…)

Lees meer

Salut organiseert Belastingspreekuur

De tijd om je belastingaangifte in te dienen komt er weer aan en voor inwoners van Hof van Twente die wat extra hulp kunnen gebruiken, is er goed nieuws. De Bibliotheek en Salut slaan opnieuw de handen ineen om ondersteuning te bieden via het belastingspreekuur. Met deskundige vrijwilligers aan hun zijde, is het doel van dit initiatief om te helpen bij de belastingaangifte en het aanvragen van toeslagen. (meer…)

Lees meer

Reportage BinnensteBuiten Markelo woensdag op NPO2

Eind vorige maand heeft een cameraploeg van het KRO-NCRV televisieprogramma BinnensteBuiten opnames gemaakt bij Henk en Isolde Eertink aan de Prinses Irenestraat in Markelo. De opnames zijn aanstaande woensdag 21 februari te zien in een uitzending van het televisieprogramma dat vanaf 19.05 uur te zien is op NPO2. In de reportage zal worden ingegaan op de verbouwing van de voormalige fotografiezaak en studio naar energieneutrale woning.

Lees meer

Bee Gees Forever komt naar Kösterskoele

Op 12 april staat de band Bee Gees Forever als hoofdact in de Ziggo Dome, ruim een week later komen ze voor een optreden naar het Markelose openluchttheater de Kösterskoele. De band wist vanavond de meeste punten in de wacht te slepen in de finale van het televisieprogramma ‘Tribute – Battle of de Band’ op SBS6. Bee Gees Forever blaast het oeuvre van de legendarische gebroeders Gibb  weer nieuw leven in. De band laat je met enthousiasme genieten van de pop- en discomuziek van Barry, Robin & Maurice Gibb. De kaartverkoop voor het optreden in Markelo gaat morgenavond van start. (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo