18e Jaargang | zaterdag 25 mei 2024

SC Markelo MO20-1 handhaaft zich in Divisie 1

Vanmiddag speelde SC Markelo MO20-1 haar laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen. De wedstrijd aan de Endemansdijk ging met 1-2 verloren, de meiden eindigen op de 4e plaats in Divisie 1. (meer…)

Lees meer

Avond4Daagse eindigt voor jong en oud in goud

Een beetje spannend vinden ze het wel. Ruim voor 19.00 uur zaten een groep bewoners van Anholtskamp al kant klaar om te helpen met het stempelen en uitdelen van waterijsjes voor de aangepaste invulling van de vierde avond van de Avond4Daagse. Die spanning was eveneens bij een aantal deelnemers te zien bij binnenkomst maar verdween als sneeuw voor de zon, zodra de eerste stempels werden gezet. In de Koekoekszaal van het woonzorgcentrum stonden de leraren van de Markelose basisscholen klaar om de kinderen hun welverdiende diploma's en medailles uit te reiken. (meer…)

Lees meer

Eind van de middag meetpunt Avond4Daagse -update-

Rond de klok van 16.00 uur komt de organisatie van de Avond4Daagse bij elkaar om een beslissing te nemen over het wel of niet doorgaan van de vierde en tevens laatste dag van het wandelevenement. Dit met het oog op de weersvoorspellingen. Het besluit van de organisatie zullen naar buiten worden gebracht als update op dit bericht maar ook op de social mediakanalen van het openluchttheater De Kösterskoele.  Update:  De organisatie heeft met het oog op de veiligheid besloten om, na lang wikken en wegen, de Avond4Daagse vanavond omwille van de weersvoorspellingen af te lasten. "De weergoden zijn ons vandaag, na drie geweldige avonden niet gunstig gezind. Toch willen de bewoners van Anholtskamp graag, de laatste stempels zetten op de stempelkaarten van onze deelnemers en tevens een heerlijk ijsje aanbieden. De leraren van de basisscholen zitten tussen 19.00 en 20.30 uur klaar om jullie toch je welverdiende medaille te overhandigen bij Woonzorgcentrum Anholtskamp".  

Lees meer

Wandelaars genieten op derde dag Avond4Daagse

Vanavond liepen een kleine 600 deelnemers de derde route van de Avond4Daagse Markelo die wordt georganiseerd wordt door openluchttheater De Kösterskoele. De route startte ook vanavond weer vanuit de Kösterskoele richting de Potdijk en via deels harde weg, en zandweg maar ook smalle wandelpaadjes arriveerde de deelnemers aan de Groningerveldweg. Hier zorgde de OR van de Openbare Daltonschool Elserike dat iedereen werd voorzien van een bekertje ranja en Plus Wichers Schreur bood de wandelaars een appel, peer of sinasappel aan. Vervolgens boog de route weer terug richting de Rijssenseweg en liepen de wandelaars via de Potdijk terug naar het finishpunt. (meer…)

Lees meer

Politienieuws week 20/21

Verkeersongeval materieel Dinsdag 14 mei omstreeks 11.00 uur, heeft er tussen 2 voertuigen een aanrijding materieel plaatsgevonden op de Holterweg. Een bestelauto en motor stonden beiden stil voor de wegversmalling op de Holterweg. Het voorste voertuig, de bestelauto reed ineens achteruit en raakte daarbij met zijn achterzijde, de achter hem stilstaande motor waardoor deze ten val kwam. De motor heeft hierdoor schade opgelopen. Verkeersongeval letsel Woensdag 15 mei, omstreeks 13.45 uur, heeft op de N755 een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Een surveillancevoertuig van de politie reed over de N755 en zij zagen een voertuig op de zijkant in het weiland liggen. De bestuurder van het voertuig, bevond zich nog in het voertuig. Hierop hebben zij direct een ambulance en brandweer ter plaatse gevraagd. Aansluitend is ook de traumahelikopter ter plaatse geweest. De bestuurder is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Het betrokken voertuig is door de sleepdienst afgesleept. (meer…)

Lees meer

Presentatie digitale nalatenschap door Olle Geurts

Dinsdag 28 mei geeft Olle Geurts van Geurts & Verbeek Netwerk notarissen vanaf 20.30 uur in de Martinushof in Markelo een presentatie over het onderwerp de digitale erfenis. Olle Geurts geeft deze avond handvaten en tips over dit onderwerp. Ontwikkelingen in de digitale wereld gaan ontzettend snel. Bijna iedereen heeft een digitale erfenis. Denk bijvoorbeeld aan foto’s die u online opslaat, een account op een streamingsdienst of op sociale media. Wat gebeurt daarmee als u komt te overlijden? Olle: "Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat als ze offline overlijden, ze online voortleven, bijvoorbeeld op de sociale media. Voor nabestaanden is het moeilijk de online erfenis af te wikkelen, als ze al weten dat er sprake is van een online erfenis. Daarom is het beter om zelf aan de slag te gaan met het voorbereiden daarvan. Tijd om hier eens bij stil te staan". (meer…)

Lees meer

Bingo voor jong en oud

Kinderen van groep 8 van basischool De Welp hebben vandaag samen met de bewoners van Anholtskamp bingo gespeeld. Aanleiding was een wens van Merle Thijs in de wensboom afgelopen december. Het was een van de wensen die vervuld konden gaan worden. Merle had de wens om spelletjes te spelen met de bewoners van woonzorgcentrum Anholtskamp. Vandaag was het zover. “Toen we aankwamen werden we direct vriendelijk ontvangen, eenmaal binnen kozen we allemaal een plekje om de bewoners te gaan helpen met de bingo. We deden 4 rondes; direct de volle kaart.”, aldus Merle en Filiene namens groep 8 van basisschool De Welp. De bewoners konden verschillende prijzen winnen. Het samen spelen zorgde voor blije gezichten bij zowel bewoners als ook de leerlingen. (meer…)

Lees meer

Fris briesje op tweede dag Avond4Daagse

De tweede dag van de Avond4Daagse in Markelo bracht verfrissende en aangename weersomstandigheden met zich mee, wat de wandelaars een extra dosis energie gaf. De editie van dit jaar kent inmiddels al meer deelnemers dan vorig jaar, wat een groot succes is voor de organisatie. Onder de deelnemers bevonden zich vandaag ook de bewoners van Anholtskamp, die de wandeling vol goede moed begonnen en meeliepen tot aan De Kroon, waar de wandelaar naar binnen konden voor een ijsje. In de Schoolstraat konden de wandelaars even bijkomen tijdens de ranja (of water) stop. Plus Wichers Schreur zorgde voor een gezonde verrassing door appels uit te delen aan de wandelaar. (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo