Wijnactie Fanfare Markelo

Zaterdag 14 december gaan de leden van Muziekvereniging De Fanfare vanaf  ’s morgens 9.30 uur weer langs de deur om wijn te verkopen. Het betreft natuurlijk, net als de afgelopen jaren een exclusieve rode en witte wijn die nergens anders te verkrijgen is. Dit jaar heeft de Fanfare gekozen voor een heerlijke Franse rode en witte wijn van ‘La Ferme Petit Paul’ uit de Languedoc, uitstekend passend bij de komende feestdagen. Zeker bij uw kerstdiner, maar ook om op een ander moment van te genieten. Helaas is het deze dag voor de leden van de Fanfare niet mogelijk om héél Markelo huis-aan-huis te bezoeken, maar u bent die dag vanaf 09.30 uur van harte welkom op het Kerkplein bij de gezellige verkoopstand. Kortom met een heerlijke Fanfare-wijn steunt u De Fanfare en verwent u zichzelf maar ook uw gasten.

Zondag Lichtjesmiddag begraafplaats

Evenals voorgaande jaren worden er ook dit jaar weer Lichtjesmiddagen georganiseerd op de begraafplaatsen in Hof van Twente door de Stichting Algemene Begraafplaatsen Hof van Twente. De Lichtjesmiddag op de Algemene Begraafplaats in Markelo wordt gehouden op zondag 15 december vanaf 16.45 uur. De opening om 17.00 uur wordt gevolgd door een woord van herdenking en/of een gedicht. Na een moment van stilte ter nagedachtenis aan alle overledenen wordt wederom een gedicht of liedje voorgedragen. Rond 17.15 uur kunnen aanwezigen een aangeboden kaars op het graf of gedenkplek van hun dierbare plaatsen. Op de Lichtjesmiddag is er ook gelegenheid om de overledenen te gedenken die geen eigen plek hebben op de begraafplaats. Door de met vuurschalen/korven en fakkels sfeervol verlichte begraafplaats en het gezamenlijk herdenken van overleden dierbaren geeft de Lichtjesmiddag voor menigeen een beetje troost in de decembermaand. (meer…)

Green Book draait donderdag in Beaufort

De Amerikaanse biografische roadmovie ‘Green Book’ draait donderdagavond 12 december in de Beaufortzaal van Het Beaufort. De film is gaat over de vriendschap tussen pianist Don Shirley en dienst chauffeur Tony Lip, de latere filmacteur Frank Anthony Vallelonga. Samen reizen ze in de zestiger jaren van de vorige eeuw door verschillende ‘blanke’ staten van Amerika aan de hand van een speciale reisgids die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden. Green Book werd bekroond met drie Oscars, waaronder die voor beste film. (meer…)

Winterwandeling start met regen en wind

De Midwinterwandeling georganiseerd door de Folkloristische Vereeniging Markelo startte vanmorgen met regen en wind. Maar rond het middaguur klaarde het op om en liet zelfs de zon zich af en toe nog even zien. Een enkele forse bui zorgde ervoor dat er geschuild werd waar dat kon maar het merendeel van de wandelaars liep zich niet uit het veld jagen. Op de Kattenberg bij het monument van de omgekomen vliegenier zorgden de Markelose Ossenhoornblazers voor een sfeervolle onderbreking voor de wandelaars. De klank van de ossenhoorn schalde door het bos en voor wie geïnteresseerd was in deze eeuwenoude traditie kreeg voldoende mogelijkheden om van alles te weten te komen. Wie het aandurfde mocht zelfs proberen om geluid uit de ossenhoorn te laten klinken. (meer…)

Woning inbraak Spelleweg

Op zaterdag 7 december is er tussen 12.00 en 24.00 uur ingebroken in een woning aan de Spelleweg in Markelo. Of er bij deze woninginbraak door de dader(s) buit is gemaakt is nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek. Heeft u gistermiddag/avond iets verdachts opgemerkt dat in verband zou kunnen worden gebracht met deze woning inbraak dan kunt u contact opnemen met de politie Hof van Twente op 0900-8844 of door een privéberichtje te sturen via de Facebookpagina van politie Hof van Twente. 

Maarkelsnieuws te gast in Hofhouding

Normaal gesproken springt de redactie van Maarkelsnieuws in op de actualiteit en besteedt aandacht aan wat er in Markelo speelt. Ditmaal was de redactie van Maarkelsnieuws zelf onderwerp van gesprek. Vanmorgen was een afvaardiging van de redactie namelijk te gast in de studio van Hofstreek FM bij Henk Hondelink en Marianne de Wilde en werd teruggeblikt op de afgelopen 12,5 jaar Maarkelsnieuws. Henk Hondelink was zelf een van de redactieleden van het eerste uur en wist hierdoor ook dat Maarkelsnieuws van enkele honderden bezoekers inmiddels is gegroeid tot het best bekeken medium in Markelo.

Nieuw bestuur De Zonnebloem

Erna Keuper, Margeret Kuipers, Hilda Holsbrink

De afdeling Goor-Markelo-Diepenheim van De Zonnebloem heeft een nieuw bestuur. In de afgelopen Algemene Vergadering namen penningmeester Hilda Oonk en algemeen bestuurslid Rita Kruse afscheid na jarenlange inzet voor De Zonnebloem. In Hilda Holsbrink werd een nieuwe penningmeester gevonden en Erna Keuper wordt bestuurslid activiteiten. De vrijwilligers gingen in de vergadering unaniem akkoord waarna applaus en felicitaties volgden, evenals een bloemetje uit handen van voorzitter Margeret Kuipers.

Anholtskamp Markelo viert kerst

Donderdag 12 december is de kerstviering voor alle ouderen uit Markelo, dit wordt gehouden in Anholtskamp. Diverse vrijwilligersorganisaties zullen helpen om deze middag tot een succes te maken. Tijdens deze viering zal er een voordracht worden verzorgd door Hanny Poelert uit Laren. Het koor van de Vrouwen van Nu uit Markelo zal voor de muzikale omlijsting van deze kerstviering zorgen. De zaal gaat open om 13.30 uur en het programma zelf begint om 14.00 uur, de kosten hiervoor bedragen 5 euro. Aanmelden voor deze kerstviering is verplicht. Aanmelden en betalen kan via de dagverzorging ’t trefpunt in Markelo van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-16.00 uur of via telefoonnummer: 0547-745625.

 

 

 

Manege Snorrewind organiseert Hippolon voor Villa Joep

Al jaren zet Manege Snorrewind uit Markelo zich in voor Villa Joep. Dit goede doel zet zich in voor neuroblastoom kinderkanker. Jaarlijks organiseert de manege dan ook een Hippolon, samen met vrienden en/of familie kun je tijdens deze Hippolon sporten voor een goed doel. (meer…)

Sint bezoekt Markelose scholen

Niet zonder slag of stoot heeft Sint vandaag een bezoek gebracht aan de Markelose basisscholen. Het was vanmorgen al vroeg toen de eerste pietjes op weg waren naar Obs de Zwaluw maar daar geen school aantroffen maar een bouwkeet. Een telefoontje met meester Rene zorgde ervoor dat Sint nog net op tijd was om het feest bij De Kroon van begin tot eind mee te maken. Miscommunicatie was de aanleiding dat Sint niet op de hoogte was van de nieuwbouwplannen en dus ook het adres van de tijdelijke locatie van de school niet in het grote boek had genoteerd. Gelukkig wisten de Pieten het nummer van de Markelose brandweer en met spoed werd Sint dan ook naar de feestlocatie vervoerd. Met ruim 300 leerlingen werd het hier één groot kinderfeest waar ook de kinderen van Kinderopvang Hof van Twente bij aan mochten sluiten. Het tweede deel van de morgen bracht de bovenbouw door op school waar ze werden uitgedaagd om de code van de kluis te kraken. Met het escaperoomspel moest er worden samengewerkt en taken worden verdeeld om uiteindelijk de code van het slot te kunnen kraken. De onderbouw bleef bij De Kroon en genoot samen met de Sint van dans, spel én cadeautjes. (meer…)