Fokveedag kiest voor videokeuring

De jaarlijks terugkerende Fokveedag wordt door de maatregelen rondom corona, dit jaar in een ander jasje gestoken. Het evenement stond gepland op zaterdag 5 september 2020. De Fokveedag zal dit jaar plaatsvinden middels een videokeuring.Hiermee hoopt het bestuur een goed en toch passend alternatief te bieden met het oog op de bijzondere tijd waarmee een ieder te dealen heeft. De kalverkeuringen van de Kalver Opfok Club zijn echter wel van de baan. Het bestuur van de KOC hoopt de jeugd volgend jaar weer in grote getale te mogen begroeten. (meer…)

Ongeval kruising Goorseweg

Op de kruising van de Goorseweg en de Prinses Beatrixstraat in Markelo heeft rond het middag uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een fietsster. De fietsster reed vanuit het dorp in de dode hoek van een vrachtwagen die bij de stoplichten vanuit het dorp richting Lochem afsloeg. De vrachtwagen remde op tijd zodat erger werd voorkomen. De vrouw is bij de aanrijding van de fiets gevallen en is er met slechts een hoofdwond vanaf gekomen. Ambulancepersoneel heeft de fietsster onderzocht en behandeld. Politie heeft het verkeer korte tijd geregeld en doet onderzoek. 

Inbraak Prinses Irenestraat

Vanmorgen werd door de eigenaar van het pand ontdekt dat er is ingebroken bij Fysiotherapie Markelo aan de Prinses Irenestraat in Markelo. Meerdere ruimtes zijn doorzocht door de dader(s). Deze is/zijn door middel van inklimming aan de rechterzijde van het pand binnengekomen. Mocht iemand iets gezien of gehoord hebben tussen 18.30 uur gisteravond of 8.00 uur vanmorgen, meld dit dan bij de politie Hof van Twente via 0900-8844 of benader de wijkagent onder vermelding van nummer 2020382647.

Stormschade en wateroverlast

De regen- en onweersbuien hebben vanavond naast de zeer welkome afkoeling en regenwater, ook gezorgd voor enig overlast. Een flinke boom belemmerde de doorgaande weg in de buurt van de Enkelaarsweg en Brikkenweg in de buurtschap Markelosebroek. De brandweer werd met gepaste spoed gealarmeerd en wist de boom snel en vakkundig op te ruimen. Ruim een uur later volgde een tweede melding voor de brandweer. Zonder licht- en geluidssignalen verplaatste het korps zich voor de tweede maal deze avond naar de Kemperweg waar door de regenval, wateroverlast was ontstaan. 

Imker Stijn in de Kidsweek

Een bericht op Maarkelsnieuws zorgde ervoor dat de 12-jarige Stijn Berendsen niet alleen door de redactie van Maarkelsnieuws werd ondervraagd naar zijn niet alledaagse hobby. Twee dagen later had hij namelijk ook al een uitnodiging voor het radioprogramma de Hofhouding van Hofstreek FM op zak waar hij op boeiende wijze vertelde over het wel en wee van zijn drie bijenvolken en de Maarkelse honing. Deze week heeft Kidsweek, de Nederlandse weekkrant voor kinderen een artikel gewijd aan het verhaal van, waarschijnlijk de jongste imker van Markelo.

Prachtige beelden authentieke oogst

De oogst van een perceel met haver op authentieke wijze leverde gisteravond prachtige beelden op getuigen de verschillende opnamen, die we op onze redactie binnen kregen. Het perceel aan de rand van De Esch met de prachtige gouden aren en de ondergaande zon was al een schouwspel op zich. Het zachte geronk van de combine van ‘Jan van de Moes’ maakte het beeld alleen maar mooier. De haver die gisteravond werd geoogst door Coöperatie MarkeLokaal wordt door Keuper in Hengevelde verwerkt tot pasta. (meer…)

Summer tea kapel Weldam

Bij de kapel van het landgoed Weldam aan de Diepenheimseweg in Markelo wordt zondagmiddag 16 augustus van 13.00 tot 16.30 uur een Summer Tea gehouden. In een coronaproof omgeving biedt deze summer tea eigengebakken taart, thee, koffie, jams, boeken en andere creatieve verrassingen. Ook is het die middag mogelijk om de in 1900 in Engelse cottagestijl gebouwde kapel te bezichtigen. Deze kapel is in opdracht van de toenmalige graaf Bentinck gebouwd naar een ontwerp van de Engelse architect W.J. Weatherley. Vanaf 1979 wordt de kapel gebruikt door de Anglicaanse gemeente van Oost-Nederland.

Politie waarschuwt voor huis-aan-huis verkoop

20130714 politieAan de Rijssenseweg in Markelo heeft een verkoper huis-aan-huis gereedschap aangeboden. De politie geeft aan dat er overeenkomsten zijn met de zogenaamde pannenset-verkopers en adviseert niet in de verkooppraatjes van de huis-aan-huis verkoper te trappen. De verkoper reed vanmorgen met een metallic bruin, nieuw model busje van het merk Peugeot. Treft u de verkoper aan, dan wordt u geadviseerd om hem weg te sturen. De politie hoeft hiervan niet op de hoogte gebracht te worden, mits er noodzaak is. 

Voorlopig geen voetbalactiviteiten Endemansdijk

Op de velden van het sportcomplex aan de Endemansdijk vinden voorlopig geen trainingen en wedstrijden plaats. Het bestuur van Sportclub Markelo heeft deze uit voorzorg voorlopig geschrapt. “Het coronavirus is helaas bezig aan een opleving in Nederland. Verschillende leden van Sportclub Markelo zijn op vakantie geweest op locaties waar coronabesmettingen zijn vastgesteld. Omdat deze leden ook broertjes en/of zusjes en andere gezinsleden hebben die bij Sportclub Markelo voetballen, en wij absoluut geen risico willen nemen, hebben we moeten besluiten de voetbalactiviteiten tot en met het komende weekend te annuleren. Dus dat betekent geen trainingen en geen wedstrijden. De gezondheid van onze leden, maar ook zeker die van onze tegenstanders, gaat boven álles. Uit voorzorg schrappen wij daarom alle trainingen en wedstrijden”, aldus het bestuur van Sportclub Markelo. Als het bestuur van Sportclub Markelo het weer verantwoord acht trainingen en wedstrijden te faciliteren, dan worden de leden hierover geïnformeerd.

Deelnemers 18-30 jaar gezocht voor onderzoek

De gemeente Hof van Twente wil graag weten wat haar inwoners vinden van de gemeentelijke website, de informatievoorziening vanuit de gemeente en via welke (sociale) mediakanalen zij bereikbaar zijn. Daarom gaat de gemeente onderzoek doen. Het eerste deel van dit onderzoek wordt uitgevoerd in de maand augustus en hiervoor worden met name nog inwoners in de leeftijdscategorie 18 tot 30 jaar gezocht om  deel te nemen aan het onderzoek. Omdat de deelnemers Hof van Twente helpen de informatievoorziening kritisch te bekijken en input leveren voor verdere aanpassingen, ontvangen zij –  als dank –  een vergoeding van € 25,- (nadat zij hebben deelgenomen aan de sessie in het gemeentehuis – zie hierna). Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 17 augustus door een mail te sturen aan: communicatie@hofvantwente.nl. (meer…)