Traumaheli naar ongeluk Enterweg

De hulpdiensten zijn vanavond gealarmeerd voor een ernstig ongeluk op de Enterweg in Markelo. Naast brandweer, ambulance en politie werd ook het heli-Mobiel Medische Team Nijmegen, Lifeliner 3, die gestationeerd is op vliegbasis Volkel opgeroepen om medische assistentie te verlenen. Bij het eenzijdige ongeluk schoot een bestelbusje van het talud en belandde ter hoogte van het viaduct aan de Enterweg op zijn kant. Tijdens het ongeval raakte één persoon gewond. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Op dit moment is de toestand van het slachtoffer onbekend. De politie sloot de Enterweg tussen Enter en Goor af voor verkeer en doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. 

Persoonlijke boodschap Ellen Nauta

Burgemeester Ellen Nauta heeft vandaag een persoonlijke boodschap voor iedereen in de gemeente Hof van Twente. De burgemeester richt zich daarbij speciaal tot ouderen, jongeren, ouders, kinderen, ondernemers, vrijwilligers en mensen in vitale beroepen. Eerder gaf Ellen Nauta ook al een update in een open brief aan de inwoners van Hof van Twente.

Thuis …in de klas!

Vanwege de huidige maatregelen kunnen kinderen niet op school leren. Er ontstaat nu een situatie die volledig nieuw is voor ouders en kinderen. Zo’n nieuwe situatie is voor iedereen wennen. Het is ontzettend moeilijk om in deze lastige omstandigheden, mét werken ernaast, deze extra taak wekenlang op te moeten pakken. Thuisonderwijs vergt een flinke verandering in de manier waarop je over school denkt. Je bent nog steeds vooral vader en moeder die toevallig zijn of haar kinderen moet helpen met schoolwerk. Voor je het weet ben je óf schooltje aan het spelen óf heb je helemaal geen zicht op wat er wel of niet gebeurt met het schoolwerk. De Markelose Ellen Broeknellis hoorde voldoende signalen om zich heen: “Ineens moet ik als ouder, docent zijn voor de kinderen terwijl vanuit mijn werk verwacht wordt dat ik zo goed mogelijk door blijf werken. Als ik steeds in een online overleg of vergadering zit kan ik niet op de kinderen letten of ze hun werk wel afhebben of maken….”. (meer…)

Op jacht naar beren of een #blijkeitje

Hebben jullie al een blijkeitje of een beer achter het raam gespot in Markelo? Op steeds meer plekken zetten mensen een knuffelbeer achter het raam. Het initiatief is speciaal bedacht voor kinderen zodat zij op berenjacht kunnen en hierdoor wat afleiding hebben tijdens de coronacrisis. Tijdens een wandeling door de buurt kunnen kinderen dan op zoek naar de knuffelberen, die hier en daar zelfs worden voorzien van een leuke boodschap of iets lekkers. Wel wordt geattendeerd om de geldende maatregelen in acht te nemen en voldoende afstand te houden. In de facebookgroep worden door tientallen mensen foto’s van de knuffels gedeeld die ze voor het raam hebben gezet. (meer…)

Mooi gebaar artiesten Sjoowavond

Naar aanleiding van de ontwikkelingen en ingelaste maatregelen rondom het coronavirus in Nederland moest het bestuur van de Deurdouwers besluiten om de Sjoowavonden op 13, 14 en 15 maart niet door te laten gaan in 2020. Markelose artiesten waren evenals voorgaande jaren ook nu sterk vertegenwoordigd en al geruime tijd in voorbereiding voor dit Sjoowweekend. Het Sjoowweekend wordt verplaatst naar 19, 20 en 21 maart 2021. De reeds verkochte kaarten blijven geldig voor de Sjoows in 2021. De artiesten verwelkomen u dan ook graag bij de Colourful Sjoow. Om de mensen in deze rare periode een hart onder de riem te steken hebben de artiesten een video voor u opgenomen die wij u natuurlijk niet willen onthouden. 

Uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers

De impact van de verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is groot voor het Nederlandse bedrijfsleven. De overheid heeft inmiddels een uitgebreid maatregelenpakket aangekondigd om ondernemers te ondersteunen. De gemeente Hof van Twente wil hieraan bijdragen door ondernemers uitstel te verlenen van de betaling van de gemeentelijke belastingen. De gemeentelijke belastingen waarvoor uitstel kan worden aangevraagd zijn de onroerendezaakbelasting (OZB), rioolheffing, reinigingsheffingen, marktgelden, bedrijveninvesteringszone en leges die in het kalenderjaar 2020 zijn of worden opgelegd. Het uitstel geldt voor maximaal zes maanden tot en met november 2020 en kan worden aangevraagd door alle ondernemers die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daaronder vallen ook ZZP’ers, ondernemers die actief zijn in de kunst en cultuur en stichtingen en verenigingen. (meer…)

Aangescherpte noodverordening van kracht

Plaatsvervangend voorzitter van Veiligheidsregio Twente, Arjen Gerritsen, heeft vandaag de aangescherpte noodverordening ondertekend. Met deze noodverordening wordt uitvoering gegeven aan de aangescherpte maatregelen met betrekking tot samenkomsten, evenementen en contactberoepen die op 23 maart door het kabinet zijn afgekondigd. De aangescherpte maatregelen hebben als doel de verspreiding van het coronavirus te beperken. In Twente zijn een aantal maatregelen extra aangescherpt. Zo sluiten alle campings en vakantieparken en zijn er duidelijke maatregelen voor markten afgesproken. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 6 april 2020. Het verbod op evenementen geldt tot 1 juni 2020.
(meer…)

Brandweer rukt massaal uit

Rond de klok van 15.00 uur zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt naar een perceel bos aan de Holterweg in Markelo. Hoewel de gitzwarte rook misschien meer deed vermoeden bleek ter plaatse een afvalberg in brand te staan. De gealarmeerde brandweer had de brand snel onder controle waarna het sein brand meester volgde. 

Nieuwe wijkagent geïnstalleerd

Afgelopen week is Jordy Scheggetman geïnstalleerd als wijkagent voor Markelo-Diepenheim. Hij is vanaf nu het aanspreekpunt voor Markelo en neemt deze taak over van Lisette Zwerink, die een werkplek binnen de politie in Enschede heeft aangenomen. De vier strepen op zijn uniform zijn nu vervangen door een epaulet (de bloemkool in politiejargon). Zijn collega Jesper Goossen vertelt: “De functie van wijkagent is Jordy toevertrouwd. Hij nam al meerdere keren waar als wijkagent Markelo-Diepenheim en staat graag dichtbij de mensen”. (meer…)

Aveleijn komt met telefoonlijn

20111212_rohaanDe coronacrisis zorgt ervoor dat steeds meer mensen binnen moeten blijven en ook geen bezoek mogen ontvangen. Voor bewoners van locaties van instellingen zoals Aveleijn geldt sinds deze week een nieuwe bezoekregeling. Bewoners van woonlocaties zoals Rohaan in Markelo krijgen hierdoor geen bezoek en gaan zelf ook niet meer op bezoek. Om toch een praatje te kunnen maken heeft Aveleijn een speciale telefoonlijn geopend. Via deze ‘Telefoonleijn’ kunnen bewoners van deze woonlocaties elke dag tussen 10.00 en 16.00 uur bellen met 074-2651168 om een gezellig praatje te maken of tips te krijgen voor thuisactiviteiten. “Dit soort telefoonlijnen zijn bekend in de ouderenzorg, maar er was nog geen variant voor de verstandelijk gehandicaptenzorg”, aldus Aveleijn in haar persbericht. De nieuwe dienst is niet alleen voor locaties van Aveleijn, maar ook voor bewoners van andere locaties bedoeld.