Rob Klein Bleumink op kieslijst GroenLinks

Statenlid Rob Klein Bleumink uit Markelo staat voor GroenLinks Overijssel op de vierde plek op de kieslijst voor de komende provinciale statenverkiezingen. Klein Bleumink houdt zich als Statenlid momenteel bezig met Milieu, Energie en Mijnbouw. De kieslijst voor de verkiezingen op 15 maart 2023 is afgelopen zaterdag vastgesteld. Verone Meengs-de Vries uit Goor is op plek zeven de tweede vertegenwoordiger uit Hof van Twente op de kieslijst voor GroenLinks.

Sfeervol verlichtte bomen in Markelo

In het centrum van Markelo is vanmiddag sfeervolle decemberverlichting aangebracht. Ter hoogte van Plus Blankhorst en Boek- en Kantoorvakhandel Prins zijn twee bomen voorzien van duizenden, duurzame lichtpuntjes. Deze sfeervolle verlichting in het centrum is de vervanging van de decemberverlichting, die elk jaar door de vaste groep vrijwilligers van de Stichting Markelo Promotie in de lantaarnpalen in het dorp werden aangebracht. “De verlichting was op en al een tijdje toe aan vervanging. Op initiatief van Henry Blankhorst en Richard Landuwer zijn ondernemers/verenigingen afgelopen maand benaderd om een bijdrage te leveren aan de nieuwe decemberverlichting”, vertelt een van de ondernemers. Welkoop Markelo en Plus Blankhorst staan garant zodat op dit moment alvast in twee bomen verlichting kon worden aangebracht. (meer…)

Johan Smit 60 jaar


Het spandoek voor Toornsmit liet aan duidelijkheid niets te over. Vandaag viert Johan Smit of ook wel ‘Claus’ alweer zijn 60e verjaardag. Voor de teamgenoten van biljartvereniging Toornsmit 1 reden om hem te verrassen met een spandoek. Johan; namens Diab, Henri, Peter, Mark en Edwin nogmaals van harte gefeliciteerd met je 60e verjaardag! (meer…)

Weldam verwelkomt Ossenhoornblazers

ossenhoorblazers-markelo-weldam-advent-midwinterhoorn-maarkelsnieuws-fotostudio-markelo-FSMW-20221127-7487

Een oude traditie van het blazen op de Ossenhoorn werd in 1988 nieuw leven in geblazen door de Markelose Ossenhoornblazers. Dit jaar blazen ze dus al weer voor het 35e seizoen op de Ossenhoorn in de Adventsperiode. Vanmiddag op de eerste zondag van de Advent werden ze bij kasteel Weldam ontvangen door Gravin Charlotte zu Solms-Sonnenwalde, beschermvrouwe van de Markelose Ossenhoornblazers, en haar man Carl. Bij de start van het seizoen is er veel publiek aanwezig op het voorplein van het Weldam waar het publiek naast het geluid van de ossenhoorn ook werd vermaakt met oude volksverhalen en vertelsels. Vanmiddag verplaatsen de Markelose Ossenhoornblazers zich naar Herberg de Kemper waar bij het ‘lösse veur’ publiek eveneens zal worden vermaakt met het geluid van de ossenhoorn en oude volksverhalen.

(meer…)

VTH & Co wint 2e Maarkelse Kwis

In een overvolle zaal bij De Poppe werd vanavond de tweede editie van de Maarkelse Kwis feestelijk afgesloten. De kwis zelf werd 4 november gehouden en vanavond werden de uitslagen bekend gemaakt van de 73 deelnemende teams. VTH & Co wist uiteindelijk de meeste punten te behalen en daarmee de felbegeerde wisselbeker mee naar huis te nemen. Na een introductie door Jan Henk Berendsen werd het officiële deel gepresenteerd door Frank Bussink en Marloes Ebbekink. Dit officiële deel bestond uit het afwisselend in beeld brengen van een aantal vragen uit het boek en het bekend maken van de punten van de teams. Na het bekendmaken van de winnaar bracht Ben Lansink zijn hit Lydia ten gehore, waarna de band Heer & Meester de zaal verder in feeststemming bracht. (meer…)

Sint en Piet bij de Kringloop

Het was vanochtend een gezellige boel bij Kringloop Martinuskerk. Veel kinderen (en hun ouders) kwamen op bezoek want Sinterklaas en Piet hadden tussen 11.00 en 12.00 uur even tijd vrijgemaakt om bij de Kringloop te komen. Voor alle kinderen was er een verrassing en iedereen (jong en oud) wilde graag nog even met Sinterklaas op de foto. Een feest voor groot en klein.  (meer…)

The Passion in 2023 op Kaasplein Markelo

Het Kaasplein in Markelo is op komende Goede Vrijdag het decor voor het verhaal rondom de kruisiging van Jezus. Stichting Doors Wide Open organiseert op 7 april 2023 de lokale uitvoering van The Passion. Het is de vierde editie van de lokale variant van het muzikaal-Bijbels evenement dat landelijk sinds 2011 op Witte Donderdag wordt uitgezonden. Lokaal werden de eerste 2 edities in Goor gehouden, in 2022 was de uitvoering in Delden, komend jaar komt men naar Markelo. (meer…)

Volle zaal Anholtskamp geniet van sopraan

Ongeveer 70 ouderen uit Markelo hebben in de zaal bij van woonzorgcomplex Anholtskamp gisterenmiddag genoten van een optreden van sopraan Angelique Wardenier. Wardenier wist met haar muzikale programma ‘Muziek van Hart tot Hart’ zowel met haar jurken als stem de harten van de ouderen te veroveren. De zong liederen uit opera Carmen, musicalliedjes van onder meer de Sound of Music en Nederlandse liedjes van bijvoorbeeld Teddy Scholten, Wim Sonneveld of Andre van Duin. De middag in Anholtskamp was georganiseerd door de Hervormde Vrouwen Vereniging Markelo.

Politienieuws week 46/47

Aanrijding Stationsweg
Vrijdag 18 november reed een personenauto de parkeerplaats af van een bedrijf aan de Stationsweg. Rond 09.45 uur ontstond daardoor een botsing met een passerend voertuig. Door de laagstaande zon zag de bestuurder het andere voertuig te laat en kon deze niet meer ontwijken. Beide partijen hielden geen letsel over aan het voorval. De schade bleek mee te vallen.

Bedrijfsinbraak
Bij een bedrijfsinbraak aan de Postweg zijn goederen weggenomen. De inbraak, die zondagnacht is gepleegd, werd op maandagmorgen ontdekt. Na onderzoek bleek dat er door onbekende personen met behulp van een voertuig de zaak is afgelegd. De dader of daders zijn via een weiland op het terrein gekomen en wisten zo toe te slaan. De politie is op zoek naar getuigen of informatie die kan bijdragen aan de identiteit van de dieven. Meld dit via 0900-8844 of neem contact op met de wijkagent. (meer…)

Opa Apestaartje bij Kaspels Toneel

Het Kaspels Toneel presenteert het blijspel Opa Apestaartje punt nl op 7, 9, 10, 16 en 17 december in het buurtgebouw ’t Kaspel in Kerspel Goor. Het stuk is geschreven door Wilma Renes-Leertouwer. De regisseur is Arie Wegereef. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Een entreebewijs voor de avondvoorstelling aanvang 20.00 uur op 9,10,16 en 17 december bedraagt 8 euro en is inclusief een kop koffie. Voor woensdagmiddag 7 december, aanvang 14.00 uur  wordt een entreeprijs van 6 euro per persoon berekend. De kaarten zijn te reserveren bij Mirjam Meutstege tel. 0547-272542.   (meer…)