André en Dini 10 jaar op de bus

Dini Leunk en André van Veen zijn door het bestuur van het Nederlandse Rode Kruis Hof van Twente onderscheiden voor hun 10-jarig jubileum als vrijwilliger van deze organisatie. Een herinneringsspeld, een oorkonde en een boeket bloemen werden namens het bestuur uitgereikt door Jacqueline Gootjes en Femie Keppels die de functie van coördinator van de bus in Markelo vervult. Zowel Dini Leunk als André van Veen zijn allebei op de valreep nog onderscheiden voor hun 10-jarig jubileum als vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis Hof van Twente aangezien onder andere deze activiteiten per 1 juli 2018 zijn overgegaan naar de Stichting Franje Hof van Twente. (meer…)

Terreinwagens morgen op motorcrosscircuit

Het circuit op de Herikerberg is meerdere malen per jaar het decor voor crossmotoren. Morgen zal het circuit worden gebruikt door 4×4 terreinwagens. Leden van de Land Rover Club Holland komen dan met meerdere Land Rovers naar Markelo om de diverse kuilen en routes op het circuit te verkennen. Voor de club is het circuit geen onbekend terrein, de afgelopen twee jaar zijn ze er echter niet geweest. Het is voor publiek ook mogelijk om tijdens de Off Road Dag van de Land Rover Club Holland de verrichtingen van de terreinauto’s te komen bekijken. Er zal een hapje en drankje beschikbaar zijn, de toegang is gratis.

Twente Plat in Het Beaufort

Op zaterdag 10 november om 20.00 uur zal het succesvolle gezelschap Twente Plat een avondvullend programma verzorgen in Cultureel Centrum Het Beaufort. De avond staat in het teken van de Twentse humor. Onder het motto lachen is gezond staat deze cabaretgroep al jarenlang op het podium. Ook op muzikaal gebied staan ze hun mannetje. Alle vier de leden bespelen diverse instrumenten en zullen de gehele voorstelling live optreden. De kaarten zijn verkrijgbaar bij Het Beaufort en bedragen € 12,50 per persoon.

Markelo Oost wint Buurtkennisquiz

In de voormalige raadszaal streden de Markelose buurten vanavond voor een plek in de Hofkennisquiz. De zaal in Het Beaufort was met 9 teams en publiek op de tribune goed gevuld. De teams kregen verdeeld over 10 categorieën 80 vragen, waarbij men een joker kon inzetten voor dubbele punten in 1 categorie. Men kon maximaal 88 punten halen. Presentator Henk Hondelink, die de Buurtkennisquiz al vaker presenteerde, gaf aan dat vooral de eerste vragen pittig waren. Ook het tweede deel werd door de teams niet als gemakkelijk ervaren. Uiteindelijk wist Markelo Oost met 51 punten de quiz te winnen en mag dat team op 1 februari 2019 de Markelose eer verdedigen in de Hofkennisquiz. (meer…)

Markeboek begin nieuwe geschiedenis

Met het boek De Marke Kerspel Goor was de cirkel rond in de serie uitgaven van de Stichting Heemkunde Markelo. De reeks uitgaven begon in 1998 met de uitgave Markelo Dorpsgeschiedenis gevolgd door de markeboeken van Stokkum, Markelo, Herike, Elsen en nu dus Kerspel Goor. “De ontwikkelingen in de dorpskern hebben 20 jaar na uitgifte het boek Markelo Dorpsgeschiedenis op een aantal punten ingehaald, op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen van een tweede druk waarin deze ontwikkelingen worden meegenomen”, aldus voorzitter Bertus Ensing. Het eerste exemplaar van De Marke Kerspel Goor werd vanmiddag uitgereikt aan Charlotte zu Solms-Sonnenwalde, gravin van het Weldam. Voor haar is het markeboek een mooi naslagwerk om de geschiedenis van het gebied van het landgoed haar eigen te maken. “Daar waar er een einde komt aan de reeks boeken, is dit het begin van mijn geschiedenis om het Weldam voort te zetten”, geeft Charlotte aan.
(meer…)

Dalton IKC Elserike stap dichterbij

Voor het ombouwen van de Daltonschool Elserike tot een kindcentrum is ongeveer 300.000 euro benodigd om onder meer een extra lokaal te bouwen. Dit extra lokaal zou ruimte bieden aan de peuters die momenteel bij de Beestenboel zijn ondergebracht. Aan de gemeente is gevraagd om middelen beschikbaar te stellen voor de verbouw. Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover het vertrekken van een financiering tot maximaal 300.000 euro, waarvan twee derde afkomstig is uit een in 2017 door de gemeenteraad beschikbaar gesteld krediet voor een aantal scholen. De gemeenteraad zal gevraagd worden om een extra krediet van 100.000 euro beschikbaar te stellen om de benodigde investeringen voor te financieren. (meer…)

Oudste Fanfare lid 80 jaar jong

Traditioneel dirigeert een Fanfare-lid ter gelegenheid van zijn/haar verjaardag op de repetitie het orkest bij een welverdiend ‘Lang zal-ie leven. Deze keer was het toch wel bijzonder, want op de bok staat Wim Ordelman, met 80 jaar het oudst spelende lid van Muziekvereniging de Fanfare Wim is nog steeds een vaste waarde binnen het orkest en speelt nog vol overgave zijn partij op de piston. Hij is daarmee het levende bewijs van het feit dat De Fanfare een vereniging is waar leeftijd geen rol speelt. Van 8 tot 80 jaar heerlijk samen muziek maken. Binnenkort kunt u als publiek hier weer getuige van zijn tijdens het komende najaarsconcert op zaterdag 3 november bij De Kroon. Dit jaar is het thema ‘Classic meets Rock’.

Paul Glaser bij HVV

20081104_hvvDe Hervormde Vrouwen Vereniging organiseert op donderdag 25 oktober om 20.00 uur een lezing in de Martinushof. Schrijver Paul Glaser zal op een boeiende manier komen vertellen over zijn boek Tante Roosje. Een waargebeurd verhaal waarin het schokkende en ontroerende leven van zijn tante wordt verteld. (meer…)

Happen en stappen langs bedrijven in Stokkum

Op zondag 28 oktober worden in Stokkum twee vaste activiteiten gecombineerd. Tijdens ‘Happen en Stappen’ en ‘Stokkum in Bedrijf’ zetten 3 Stokkumse bedrijven hun deuren wijd open om de deelnemers een kijkje te gunnen. De route start zoals gewoonlijk bij ‘t Gebouwtje aan de Stokkumerweg in Markelo waar u tussen 11.00 en 12.00 kunt starten. Vanaf hier loopt de wandelroute van 4 – 5 kilometer door Stokkum met onderweg drie stops bij Hoefsmid Philip Tijdink, de familie Gersen van Ret-a-tent en de familie Pinkert. Bij elke stop is er een hapje en/of drankje. Aan het eind van de route wordt afgesloten in het Gebouwtje met koffie en een likeurtje.   (meer…)

Kinderfeestje in Markelose kazerne

Op 3 oktober werd Isabelle Moes uit Markelo vijf jaar. Op uitnodiging van Brandweer Twente mocht zij in het kader van de brandpreventieweken samen met haar vriendjes en vriendinnetjes haar eigen kinderfeestje vieren in de Markelose brandweerkazerne. Ook burgemeester Ellen Nauta kwam voor deze speciale gelegenheid langs om Isabelle te feliciteren en om natuurlijk samen de enorme slagroomtaart aan te snijden. Een springkussen en kleurplaten zorgden tussen de waterspelletjes door voor een gezellig kinderfestijn in de Markelose kazerne. Met een kijkje in de brandweerauto en zelfs een ritje door Markelo was het feestje meer dan succesvol. (meer…)