Kruising Koekoekslaan – Irenestraat afgesloten

Van maandag 8 tot en met woensdag 10 juni is de kruising Koekoekslaan en de Prinses Irenestraat tijdelijk afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het wegdek wordt op dat moment voorzien van een nieuwe asfaltlaag en een nieuwe rode fietsstrook. De gemeente geeft aan dat de werkzaamheden niet alleen voor de aanwonenden, maar ook voor de overige weggebruikers, onvermijdelijk enige overlast zal geven. Gedurende de uitvoering van deze werkzaamheden kunt u met uw vragen en opmerkingen over de uitvoering of planning terecht bij de toezichthouder, de heer Peter Schalkwijk. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0547-858585. 

Testen inwoners Twente op COVID-19

Vanaf dinsdag 2 juni is het voor inwoners van Twente met symptomen van COVID-19 mogelijk zich te laten testen op het virus. GGD Twente heeft hiervoor twee testlocaties, in de gemeenten Enschede en Hof van Twente. Aanmelden kan vanaf 1 juni via het gratis landelijke nummer dat hiervoor wordt opengesteld. (meer…)

Smallsteps verhuist naar ‘n Veernhof

Kinderdagverblijf Papillon en Buitenschoolse Opvang Mirakel gaan aan het einde van dit jaar verhuizen naar de hoek van de Prinses Irenestraat en de Taets van Amerongenstraat in Markelo. Door middel van een brief aan de ouders maakte Jolanda Gimberg, locatie manager van Smallsteps Papillon/Mirakel dit nieuws gisteren aan de ouders bekend. Smallsteps zal haar intrek nemen nadat een deel van ‘n Veernhof waar het Rode Kruis tot voor kort haar onderkomen had en de aangrenzende woning verbouwd zijn tot kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang.  Momenteel is Smallsteps in Markelo gevestigd aan de Jacob Ooststraat naast Basisschool de Welp. Smallsteps verwacht aan het einde van dit jaar terecht te kunnen op de nieuwe locatie tegenover de nieuwbouw van het Kindcentrum Markelo, echter is dit afhankelijk van het verbouwingstraject. Hiermee blijft Smallsteps dichtbij de Welp gelegen, die een nieuwe plek krijgen in het Kindcentrum Markelo. (meer…)

Gildebor zorgt voor watertoevoer bomen

Een kleine 200 bomen in Markelo, Goor en Diepenheim worden de afgelopen weken voorzien van water door Gildebor medewerkers Henri en Marco. Per keer wordt er 4.300 liter water gehaald met de tank en verdeeld over de bakken waarin bomen zijn aangeplant. Vanmorgen zijn de bomen op het Kaasplein voorzien van water, zodat ook hier het waterreservoir gevuld blijft en de beplanting niet te lijden heeft onder de droge weersomstandigheden. De bloembakken in de Grotestraat worden door een vaste groep vrijwilligers in combinatie met ondernemers twee- tot driemaal per week voorzien van water. (meer…)

Gemeente maakt grotere terrassen mogelijk

Maandag 1 juni vanaf 12.00 uur mogen de terrassen van cafe’s en restaurants weer in gebruik worden genomen. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met de anderhalvemeter-regel. Burgemeester Ellen Nauta: “We willen de horeca graag de kans bieden een gezonde omzet te draaien en de crisis te overleven. Daarom krijgt de horeca in Hof van Twente tijdelijk meer ruimte om terrassen neer te zetten”. De Markelose horecaondernemers kijken uit naar het moment van heropening en hebben de afgelopen weken onder meer gebruikt om te onderzoeken hoe ze hun bedrijf kunnen inrichten om gasten op een veilige manier te ontvangen. De Markelose terrassen zijn hier en daar aangepast maar ook zijn er intern de afgelopen weken meerdere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.Zo is de tijd dat men verplicht gesloten is bijzonder goed benut. Burgemeester Nauta: “Onze horecaondernemers kennen hun gasten als geen ander. Daarom roepen wij hen op om aan te geven op welke wijze zij de terrassen willen uitbreiden en hoe zij invulling geven aan de RIVM-richtlijnen. We geven ruimte aan dit ondernemerschap en de creativiteit van de ondernemer door zoveel mogelijk mee te werken en waar mogelijk toestemming te geven aan horecaondernemers om het terras te verruimen”. (meer…)

Reint Jan Renes vanavond bij Op1

Reint Jan Renes is vanavond te gast in het televisieprogramma Op1. Als gedragspsycholoog heeft de oud-Markeloër voor het RIVM onderzocht aan welke maatregelen Nederlanders zich wel en niet willen houden. Vanavond brengt hij in de uitzending van 22.10 uur bij Jeroen Pauw en Fidan Ekiz op NPO 1 de uitkomsten in kaart. Renes is lector Psychologie voor een Duurzame Sad aan de Hogeschool van Amsterdam. Begin april werd bekend dat hij 4 dagen in de week door de HvA is gedetacheerd bij het RIVM.

De gemeente helpt

De uitbraak van het coronavirus heeft veel gevolgen. Dat geldt voor personen en organisaties. “Als gemeente zijn we er om personen en organisaties zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen. Met veel organisaties hebben we persoonlijk contact, zoals ondernemers en de grotere instellingen zoals De Reggehof en de bibliotheken. Daardoor hebben we redelijk inzicht wat er speelt bij deze organisaties”, vertelt een woordvoerder van de gemeente. De gemeente heeft het beeld van de kleinere instellingen en die instellingen waar de gemeente geen (directe) subsidierelatie mee heeft, nog niet compleet. Het lijkt er op dat deze groepen zich minder snel melden. De reden hiervoor zou kunnen zijn dat zij normaal gesproken voor hun activiteiten ook geen contact hebben met de gemeente. (meer…)

Stralende Hemelvaartsdag

Markelo kan terugkijken op een stralende Hemelvaartsdag. Waar de terrassen nog leeg bleven bleken veel horecaondernemers toch creatief genoeg om de mensen in Markelo in aangepaste vorm te kunnen bedienen. Op culinair gebied bleek de variatie groot. Van een heerlijke koffie to go tot zelfs een sorbet to go! Op menige tuintafel verscheen daarnaast vandaag een culinaire box gevuld met vlees voor op de barbecue, belegde broodjes, een compleet verzorgde maaltijd of een snelle snack. Door de zonnige omstandigheden waren er veel fietsers en wandelaars er vandaag op uit getrokken om Markelo te ontdekken, maar wist men elkaar te respecteren en op 1,5 meter afstand te blijven.

Bibliotheek verhuist naar Kaasfabriek

De bibliotheek aan het Burgemeester de Beaufortplein sluit vanaf 25 mei haar deuren om zich gereed te maken voor de aanstaande verhuizing naar hun nieuwe onderkomen in De Kaasfabriek Markelo aan de Grotestraat 2 in Markelo. Vanaf maandag 8 juni is de nieuwe bibliotheek geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. In verband met de nieuwe maatregelingen rondom het coronavirus zal een feestelijke opening voorlopig niet plaatsvinden. Wel worden de leden vanaf 8 juni in de mogelijkheid gesteld om boeken te lenen en te retourneren. Het is dan helaas nog niet mogelijk gebruik te maken van de werk- en studieplek en de leestafel in het nieuwe onderkomen van de bibliotheek.  (meer…)

Vrolijke boom van Mara op bloeikaart

De ‘Vrolijke Boom’ van de 8-jarige Mara Dollekamp uit Markelo is een van de 4 winnende tekeningen in de tekenwedstrijd van dit jaar van HofPower. De tekening wordt evenals 3 andere winnende tekeningen van kinderen die mee hebben gedaan aan de wedstrijd rond 22 mei, de Dag van de Biodiversiteit, bezorgd als bloeikaart op 1.000 adressen aan de invalswegen van Markelo en andere kernen van Hof van Twente. Een bloeikaart is een kaart met bloemzaadjes erin verwerkt. De actie is een een initiatief van de Groene Loper Hof van Twente, Hofkracht en HofPower.
(meer…)