Oud en wijs genoeg voor volgende stap

Het moet een bijzonder gezicht zijn geweest voor diegene die de achtergrond niet kenden. Ouders van leerlingen van groep 8 van OBS Stokkum hadden zich donderdag verkleed als opa’s en oma’s. Een stunt waarmee de ouders hun kinderen wisten te verrassen op school. Groep 8 is nu namelijk oud en wijs genoeg voor de volgende stap en werden daarom overvallen en uitgenodigd voor een mooie afsluiting van hun basisschooltijd. De kinderen werden na de overval op school opgehaald door een witte limousine en na een ritje via Diepenheim en Goor volgde een picknick op de Borkeld. Hierna toog het gezelschap naa het Mölke om te bowlen en te suppen op de Regge.  (meer…)

Een kijkje in het verleden bij Eungs Schöppe

Een kleine 60 leerlingen van de groep 5 van Obs de Zwaluw en de groepen 5 en 6 van de Brookschole en Obs Stokkum  hebben de afgelopen twee dagen een bezoek gebracht aan de jubilerende museumboerderij Eungs Schöppe in Markelo. Dit bezoek vond plaats in het kader van het cultuurproject de Cubahof van gemeente Hof van Twente. De vrijwilligers van de museumboerderij lieten de kinderen kennismaken met het boerenleven zoals dat er rond 1900 aan toe ging. Een tijd waarin er geen speelgoedwinkels waren maar spelletjes werden gespeeld zoals bijvoorbeeld petten gooien en hinkelen. (meer…)

College: Grotestraat bewust onduidelijk

Bennie Nijenhuis heeft naar aanleiding van de vernieuwde Grotestraat in Markelo vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Hof van Twente. Volgens het Markelose raadslid van Gemeente Belangen zorgt de inrichting met hekjes en bloembakken voor een onduidelijke en onveilige situatie waarbij zowel voetgangers, fietsers als auto’s door elkaar gebruik maken van rijbaan en voetpad. Het college herkent zich niet in deze onveilige situatie en geeft aan dat er bij de inrichting van de Grotestraat bewust voor de ontwerpvorm ‘Shared Space’ met een onduidelijk verschil tussen rijbaan en leefgebied is gekozen. “Hoe onduidelijker het verschil tussen rijbaan en leefgebied hoe effectiever de Shared Space is. Bij de vorm van Shared Space moeten we leren accepteren dat juist niet alles is afscheiden en in duidelijk banen wordt geleid”, aldus het college in een reactie op de vragen. Bennie Nijhuis reageerde verbaasd op de reactie van het college en gaf aan dat het laatste woord hierover nog niet is gezegd.

Politienieuws week 25

Donderdag 23 juni vond er rond 11.45 uur een aanrijding plaats op de kruising Bergweg met de Grotestraat. Een onfortuinlijke fietser zag te laat dat hij een botsing met vrachtautootje met oplegger niet meer kon voorkomen. De man klapte tegen het voertuig aan en kwam ten val. Met enkele verwondingen aan zijn hoofd moest het slachtoffer met de trauma helikopter vervoerd worden naar het ziekenhuis. Later bleek het letsel mee te vallen en kon hij ’s avonds alweer naar huis.

Bijzondere vangst
Bij de Bolsbeek aan de Lochemseweg werd op donderdag door een magneetvisser twee wapens uit het water gevist. Deze bleken al zodanig verroest te zijn, dat er niets meer mee mogelijk was. De vinder heeft het als oud ijzer meegenomen.
(meer…)

Zomercafé met Enjoy

Op vrijdagmiddag 1 juli 2022 en 5 augustus 2022 wordt in Carintreggeland Huis Anholtskamp in Markelo een zomercafé georganiseerd. Net als voorgaande jaren wil de Stichting Franje Hof van Twente ook dit jaar weer voor de oudere inwoners van Markelo een gezellige middag verzorgen. Vooral in deze maanden wanneer kinderen, kleinkinderen, familie of vrienden op vakantie zijn, is het een prachtige gelegenheid om met elkaar een gezellige middag door te brengen. Op vrijdag 1 juli treedt Koor Enjoy op. Het Markelose koor brengt herkenbare liedjes ten gehore, wat uiteraard garantie geeft voor een muzikale en geslaagde middag.  (meer…)

Volgende week inloop aangepast plan Markelo-Noord

De gemeente Hof van Twente en ontwikkelaar RG Investment organiseren volgende week woensdagavond van 18.30 en 20.30 uur een inloopbijeenkomst in Het Beaufort over een aangepast plan voor woningbouw in Markelo-Noord. Samen met een ontwikkelaar uit Enter heeft de gemeente plannen gemaakt voor de bouw van ruim 100 woningen ten noorden en oosten van de bestaande wijk De Esch. De presentatie van de plannen begin dit jaar leverde gemengde reacties op. Het plan dat als ‘niet in beton gegoten’ werd gepresenteerd leverde bij de online bijeenkomsten afgelopen winter vooral veel vraagtekens op rondom de ontsluiting en de veiligheid rondom het bestaande bedrijventerrein aan de Noordachtereschweg dat ingeklemd lijkt te worden door woningbouw. (meer…)

Uitslag videokeuring 2022


Algemeen kampioen

Op 21 mei werd de videokeuring van de Fokstudieclub Markelo 2022 gehouden. De uitslagen zijn inmiddels bekend. Zo werd Anemoon 68, van JW, G, en J Greven-Roeterdink kampioen in de categorie Vaarzen, P.M. Elza 221, van HJ en G Pinkert- Burgers kampioen in de categorie Middenklasse, Paula 386, van Melkveebedrijf Flipborg kampioen in de categorie Beste Boeren Koe en Karla 32, van Vof Melkveebedrijf Warmelo kampioen in de categorie Oude Koeien. Laatstgenoemde werd tevens Algemeen Kampioen. (meer…)

Boerenprotest rustig verlopen

Boeren protesteerden vandaag opnieuw op verschillende plekken in het land tegen de stikstofplannen van het kabinet die vandaag in de Tweede Kamer werden aangenomen. Waar het protest op meerdere plekken in het land voor overlast zorgde, gaf men in Markelo gehoor aan de oproep van Caroline van de Plas. De fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging deed vandaag op Twitter een oproep om niet op snelwegen, maar langs snelwegen te staan. Volgens de politie is het protest op de A1 bij Markelo vandaag rustig verlopen. (meer…)

Wilco Elkink nieuwe voorzitter Kösterskoele

Jan Ebbekink geeft na iets meer dan 14 jaar de voorzittershamer van Stichting openluchttheater “De Kösterskoele” over aan Wilco Elkink. Jan kijkt met veel plezier terug op de mooie tijd als voorzitter van de koele: “Veel hebben wij met elkaar bereikt. Met misschien wel als hoogtepunt de Edwin Evers Band in de Kösterkoele”. Het wordt tijd voor verjonging, ook in het bestuur. “En wie de ‘jeugd heeft, heeft de toekomst”, aldus Jan die Wilco het volledige vertrouwen geeft. Wilco is al geruime tijd vrijwilliger in de koele als onderdeel van een groep mensen van jong tot oud. Jan Ebbekink zal als vrijwilliger zeker betrokken blijven en Wilco de komende periode ondersteunen waar nodig.

A1 leeg door boerenprotest

Een bijzondere aanblik vanavond over autosnelweg A1 in de richting van Deventer vanaf het viaduct ter hoogte van de afslag Markelo. De autosnelweg was vanuit de richting Deventer naar Hengelo tot omstreeks 23.00 uur afgesloten vanwege een protestactie ter hoogte van de afrit Holten/Lochem. Op meerdere plekken lieten boeren vandaag met zichtacties zien tegen de kabinetsplannen rondom de stikstofaanpak te zijn. Morgen wordt er in de Tweede Kamer gestemd over het stikstofbeleid. Ook vanuit Markelo deden meerdere boeren mee met diverse acties. (meer…)