Informatieavond werkzaamheden Grotestraat


Op maandag 15 november 2021 starten de werkzaamheden met betrekking tot de herinrichting van de Grotestraat in Markelo. Om de hinder voor de omgeving zo beperkt mogelijk te houden wordt het werk in 4 verschillende fasen uitgevoerd zoals op bovenstaande afbeelding is aangegeven. Afhankelijk van de weers- en onvoorziene omstandigheden zijn de werkzaamheden medio mei 2022 gereed. Voor geïnteresseerden wordt op dinsdag 26 oktober van 17.00 tot 18.30 uur een inloopavond georganiseerd in Het Beaufort.
(meer…)

Waterproject zorgt voor klimaatrobuustheid

In Markelosebroek is de afgelopen 3 jaar gewerkt aan een innovatief waterbeheerproject. Door waterschap en gemeente is intensief samengewerkt met acht agrarische bedrijven op het gebied van water- en bodembeheer. Morgenmiddag wordt het project opgeleverd tijdens een demomiddag bij de familie Addink aan de Visschersdijk 7 in Markelo. “We hebben in 2018 met behulp van dit project op zo’n 25 hectare land onderwaterdrainage aangelegd en stuwen geplaatst, zodat we zelf meer de controle hebben over het water in de bodem”, kijkt Rudi Addink als één van de deelnemende agrariërs tevreden terug op het project. (meer…)

‘The Sound of the Movies’ met De Fanfare

Op zaterdagavond 6 november 2021 geeft muziekvereniging ‘De Fanfare’ Markelo haar traditionele najaarsconcert. Het concert in de grote zaal van Grandcafé De Kroon begint om 20.00 uur en heeft als thema: ‘The Sound of the Movies’. Zoals de titel al doet vermoeden staat dit concert dit jaar in het teken van muziek uit vele beroemde speelfilms. Dit alles natuurlijk omlijst met beroemde scènes uit die films. Denk hierbij onder andere aan Skyfall, Once upon a time in the West, The Lion King, The Titanic en nog veel meer. (meer…)

Inbraak schuur Roggeplein-Pastoriepad

Tussen zaterdag 16 oktober 9.00 uur en zondag 17 oktober 10.30 uur is er een inbraak gepleegd in een schuur gelegen aan het Roggeplein en het Pastoriepad in Markelo. De deur van de schuur is bij de inbraak geforceerd door de dader(s). Bij de inbraak is er gereedschap buit gemaakt. Mogelijk dat de dader via de Taets van Amerongenstraat het pand heeft betreden. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden. Heeft u rond genoemde tijdstippen iets verdachts gezien dat bij zou kunnen dragen aan het onderzoek, dan kunt u dit melden bij de Politie Hof van Twente op 0900-8844 of via een pb op social media van politie Hof van Twente of wijkagent Jordy (meer…)

Zingen met het Badkamer Koor Markelo

Elke derde woensdagavond van de maand tussen 19.30 en 21.30 uur zingt het Badkamer Koor Markelo in de zaal van Herberg de Pot. Mannen en vrouwen van allerlei leeftijden zingen onder leiding van Imelda Vrijenhoek leuke en gezellige liedjes. “Het maakt niet uit of je wel of niet kunt zingen. Of je hard of heel zachtjes zingt, je bent gewoon welkom als jij houdt van lekker zingen. Aanstaande woensdag ben je van harte welkom op onze zangavond bij Herberg de Pot”, geeft het Badkamer Koor Markelo enthousiast aan. Voor de entree betaal je 7 euro; koffie, thee en verdere drankjes zijn voor eigen rekening.  “Je hoeft geen lid te worden, de kosten zijn laag en je sluit aan wanneer je wilt. Kun je een keertje niet, is er niets aan de hand en hoef je je zelfs niet af te melden. We zingen samen met de mensen die er zijn van 19.30 tot 21.30 uur en onderbreken alleen even voor een korte pauze”, vertelt Imelda enthousiast. 

Kijkje op de boerderij en smullen van pannenkoeken

Een lange tafel staat klaar met frisse bloemen op tafel, wanneer de deelnemers binnen komen wandelen in de stal van Melkveebedrijf Udink. Alina en Henk hebben de deuren van hun boerenbedrijf vanmorgen wijd open gezet om mensen een kijkje te gunnen en een beeld te vormen van het reilen en zeilen binnen het bedrijf. Na de koffie en de thee verzorgde het Eetbare Erf een boeiende presentatie over hun activiteiten als werkgroep van stichting Maarkels Landschap. Vervolgens verzorgde Alina een boeiende rondleiding over het melkveebedrijf waarbij ze uitgebreid vertelde over het boerenbedrijf van nu. Kinderen speelden, voerden de kalfjes en iedereen genoot na de rondleiding van heerlijke pannenkoeken gebakken door de vrijwilligers van Het Eetbare Erf. (meer…)

Fietsverlichting in orde?

Het is ’s avonds weer vroeg donker. Over twee weken gaat de Wintertijd in en wordt de klok een uur achteruit gezet. De politie Hof van Twente treft momenteel nog veel fietsers aan onderweg die ‘vergeten’ zijn om hun verlichting aan te doen. Voor jullie eigen veiligheid gaan we hier de komende tijd op controleren. Zorg dus dat je de fietsverlichting in orde hebt, daar kun je mee thuiskomen”, aldus de politie Hof van Twente. 

Videoclip Mark Gerritsen in première

Vandaag is de nieuwe videoclip van Mark Gerritsen uit Markelo in première gegaan. Het gaat om de videoclip van het nummer ‘Ik gaf jou toch alles’ dat is geschreven door Frank van Etten en gezongen door de Markeloër. De videoclip is deels opgenomen bij kasteel Weldam in Markelo. 

Ondernemerscafé Reuring bij Dieka

Op 2 november organiseert Hofmarketing van 20.00 tot 22.15 uur het Ondernemerscafé Reuring met het thema ‘Laat je verrassen’. Als ondernemer wil je je klant verrassen met net dat beetje extra. Hoe dat voelt geeft HofMarketing dinsdag 2 november graag mee vanuit Dieka van de Kruusweg in Markelo. “Dit doen we onder andere met een sprankelende aftrap over gastvrijheid ongeacht je werkveld, een gesprek met diverse lokale ondernemers en een meer dan bijzondere afsluiting”, aldus Renée Kleywegt namens Hofmarketing.  (meer…)

Themadienst met Urkers in Martinuskerk

Aanstaande zondagmorgen vindt er een themadienst plaats in de Martinuskerk in Markelo. De dienst wordt geleid door Joost K.S. Eijkelenboom uit Urk. Organist Henk Langenkamp en de Urker solist Albert de Vries verlenen hun medewerking aan deze bijzondere dienst met het thema ‘Het Examen van de Liefde’.  (meer…)