Roos verrast Markelose ouderen

Vanmiddag heeft de 5-jarige Roos Woestenenk uit Stokkum tekeningen vol droombomen overhandigd aan de leiding van de Woonzorgcentra Anholtskamp en De Esch. Namens de Ouderenvereniging Markelo nam ook Gerda Vedders-Vasters een flink aantal tekeningen in ontvangst in het bijzijn van Martine Leuveld van welzijnsorganisatie Salut. “We denken dat deze geweldige tekeningen van de kinderen zorgen voor mooie gesprekken met de ouderen. Dit bezoek is een welkome afwisseling in de huidige periode”, vertelt Gerda. Kinderen in heel Hof van Twente hebben ruim 1.400 droombomen getekend. De jury heeft 5 droombomen in 5 leeftijdscategorieën uitgekozen. Deze 5 kinderen waaronder Roos, hebben vanmiddag allemaal een flinke stapel overhandigd bij de verschillende verpleeghuizen in de Hof. Door de samenwerking tussen de verschillende organisaties zijn alle 1.400 tekeningen vanmiddag verspreid. (meer…)

Minibieb op Anholtskamp

Morgen is het Wereld Boeken Dag, een dag die door UNESCO elk jaar op 23 april wordt gehouden ter promotie van lezen, publicatie en auteursrechten. Aan de Burgemeester Nilantlaan 49 wordt het lezen vanaf morgen een stuk gemakkelijker gemaakt. Jorien van Os – Meutstege opent dan namelijk haar minibieb ‘tante ien’, welke is bedoeld voor het lenen, ruilen, geven of meenemen van een boek. Boeken mogen worden gehouden of worden ingeleverd bij een andere minibieb.

Indrukwekkend schouwspel pekelbaden

Een van de betonnen dwarsbalken boven de voormalige pekelbaden van Kaasfabriek Markelo is vanmorgen vakkundig verwijderd. Het leverde prachtige beelden op en trok zeker de aandacht van voorbijgangers. Het peil in de pekelbaden is in de afgelopen week opgehoogd en ook de afwatering is aangelegd. Hiermee liggen de werkzaamheden voor de realisatie van het Toroveld op schema.

Vernieling auto J.C. Romijnlaan

Politie Hof van Twente vraagt informatie naar aanleiding van een vernieling afgelopen maandagavond aan een personenauto aan de J.C. Romijnlaan in Markelo. De vernieling aan de geparkeerde auto heeft plaatsgevonden tussen maandagavond 19 april om 20.30 uur en de vroege ochtenduren van dinsdagmorgen 20 april. De politie heeft informatie dat er mogelijk een ander voertuig bij betrokken is geweest.
(meer…)

Stuur Norman een kaart

In Markelo is Norman Gogo geen onbekende naam. Norman is een van de Canadese bevrijders die op uitnodiging van het Canada Comité Markelo al vele malen naar Markelo kwam. Steevast logeerde Norman dan op zijn vaste gastadres bij Gerhard en Riny Meijer in Markelosebroek. Norman viert op 12 mei zijn 100e verjaardag. “We zijn samen ook verschillende keren bij Norman op bezoek geweest in Canada. Norman was voornemens om weer naar Markelo te komen om de vieringen van 75 jarige bevrijding met het Canada Comité in Markelo mee te maken. Helaas door corona ging het niet door. Norman zegt zelf dat hij zeker 101 jaar wordt, om volgend jaar nog een keer naar Markelo te kunnen komen”, vertelt Gert Jan Oplaat. (meer…)

HofMarketing naar andere plek

Na ruim 3 jaar gevestigd te zijn geweest in het oude gemeentehuis van Goor krijgt HofMarketing vanaf 1 juni een plek op het voormalige fabrieksterrein van de Twentse Stoomblekerij in Goor. Dit terrein is vorig jaar aangekocht door de gemeente Hof van Twente en omgedoopt tot ‘Op Stoom’. Op Stoom moet een plek worden voor wonen, werken en recreëren. “Op Stoom is de plek waar wonen, werken en recreëren, of genieten zoals Op Stoom dat noemt, bij elkaar komen. Dat past heel goed bij HofMarketing en daarom ben ik blij dat we midden in deze mooie ontwikkelingen onze plek hebben gevonden”, aldus Renée Kleywegt van HofMarketing. Herman Kalter pleitte eerder al voor vestiging van HofMarketing als semi-gemeentelijke instelling in het gemeentehuis. Dat het nu niet het gemeentehuis, maar wel een gebouw van de gemeente is geworden vindt de SP-fractievoorzitter een goede ontwikkeling.

Radarcontrole Haaksbergerweg

Bij een radarcontrole op de Haaksbergerweg zijn op zaterdag 17 april tussen 8.00 en 16.30 uur, 1.876 voertuigen gepasseerd. Hiervan reden 46 voertuigen te hard. Op deze weg geldt de maximale snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid betrof 105 km/u. (meer…)

Opvang voor alle kinderen weer open

De buitenschoolse opvang is vanaf vandaag weer helemaal open. Waar vanaf 1 maart de locaties voor noodopvang al waren geopend is dit vanaf vandaag voor alle kinderen mogelijk. Voor de locaties van Smallsteps aan de Prinses Irenestraat en bij de Haverkamp betekende de openstelling van vandaag zelfs een eerste kennismaking van veel kinderen met de nieuwe locaties. De buitenschoolse opvang van Smallsteps was namelijk tot begin dit jaar gevestigd aan de Jacob Ooststraat. De opvang van kinderen tot 7 jaar is nu gevestigd in ’n Veernhof en de opvang voor kinderen vanaf 7 tot 13 jaar bij De Haverkamp. Deze twee locaties kenden vandaag vanwege de eerste dag voor veel kinderen een feestelijk tintje.

Zorgen om Rijssense windmolens in Elsen

Niet alleen in Markelosebroek maakt men zich zorgen om de plannen voor windmolens van een buurgemeente. In Herike-Elsen en Elsenerbroek vreest men voor de komst van windmolens langs de A1 in de gemeente Rijssen-Holten. Nadat in 2016 plannen naar buiten kwamen voor windmolens in Elsen ontstond de actiegroep ‘Geen windmolenpark in Herike-Elsen-Elsenerbroek’. Betrokken actievoerders van destijds roepen inwoners op om hun stem te laten horen tijdens een van de inwonersavonden op 29 april of 3 mei in Rijssen-Holten. Die gemeente geeft aan samen met inwoners en belanghebbenden de daadwerkelijke locaties te gaan kiezen. (meer…)

Getty Kaspers bij E8 Radio

De Markelose Getty Kaspers is vrijdag 23 april te gast bij Bert Janssen en Theo Hakkert in het programma E8 Radio Hofstreek FM. Met Teach In was Kaspers van 1975 tot 2019 de laatste Nederlandse winnares van het Eurovisie Songfestival. Een jaar na de winst meet ‘Ding-a-dong’ in Stockholm verliet Getty Teach In. Na 46 jaar komt Teach In eenmalig weer bijeen ter gelegenheid van het Songfestival in Rotterdam. Hoe dat zit, vertelt ze vrijdag tussen 17 en 19 uur op Hofstreek FM bij E8 Radio. Naast de top drie van Getty Kaspers is in E8 Radio vrijdag muziek te horen uit de jaren 50 tot en met 80 van onder meer Rolling Stones, Kinks, Aretha Franklin en Buddy Holly.