Diplomaregen vernieuwd zwem-ABC

Afgelopen zaterdag 20 oktober was er voor de eerste keer ná de zomervakantie diplomazwemmen door 58 kinderen in zwembad De Vijf Heuvels. Dit keer werd er voor de eerste keer afgezwommen volgens het nieuwe zwem ABC. Vanaf januari werd er al gelest om de nieuwe vaardigheden goed aan te leren, en nu was het dan zover. Om 13.30 uur mochten 26 leerlingen alle oefeningen laten zien aan alle aanwezigen in de zwemzaal. Met het prachtige nummer: ‘klaar voor de start’ mochten ze binnen komen. Zowel gekleed, als in badkleding werden alle onderdelen goed afgesloten door de kinderen en mochten ze hun zwemdiploma A in ontvangst nemen. (meer…)

Fotoworkshop in het donker

In de Nacht van de Nacht wordt in het weekend dat de wintertijd weer ingaat, gewezen op het belang van het donker voor mens en dier. Natuur- en Milieufederaties organiseren de Nacht van de Nacht, waarbij zij mogen rekenen op de steun van veel lokale activiteiten. In Markelo geven Marian Waanders en Marjan Noteboom evenals de afgelopen jaren, een workshop rondom fotograferen in het donker. Dit jaar geven ze die avond die plaats vindt op zaterdag 27 oktober aan maximaal 14 deelnemers tips rondom het maken van silhouet-foto’s. Vorig jaar leverde de workshop van Fotostudio Markelo nog spookachtige plaatjes op in de Martinuskerk. (meer…)

Twee jeugdfilms in Het Beaufort

In de herfstvakantie worden in Het Beaufort twee jeugdfilms vertoond. Op dinsdagmiddag 23 oktober is vanaf 14.00 uur de jeugdfilm ‘Kapitein Onderbroek’ te zien en zaterdag 27 oktober is vanaf 11 uur de film ‘Beeldspraak’ te zien. Deze laatste film is onderdeel van de Cinekid Hoftour waar tussen 3 en 27 oktober 4 nieuwe festivalfilms worden vertoond op podia in Hof van Twente. Cinekid is een film-, televisie- en mediafestival in Amsterdam voor kinderen van 3 tot 14 jaar. Het festival vindt elk jaar plaats rond de herfstvakantie. (meer…)

André en Dini 10 jaar op de bus

Dini Leunk en André van Veen zijn door het bestuur van het Nederlandse Rode Kruis Hof van Twente onderscheiden voor hun 10-jarig jubileum als vrijwilliger van deze organisatie. Een herinneringsspeld, een oorkonde en een boeket bloemen werden namens het bestuur uitgereikt door Jacqueline Gootjes en Femie Keppels die de functie van coördinator van de bus in Markelo vervult. Zowel Dini Leunk als André van Veen zijn allebei op de valreep nog onderscheiden voor hun 10-jarig jubileum als vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis Hof van Twente aangezien onder andere deze activiteiten per 1 juli 2018 zijn overgegaan naar de Stichting Franje Hof van Twente. (meer…)

Terreinwagens morgen op motorcrosscircuit

Het circuit op de Herikerberg is meerdere malen per jaar het decor voor crossmotoren. Morgen zal het circuit worden gebruikt door 4×4 terreinwagens. Leden van de Land Rover Club Holland komen dan met meerdere Land Rovers naar Markelo om de diverse kuilen en routes op het circuit te verkennen. Voor de club is het circuit geen onbekend terrein, de afgelopen twee jaar zijn ze er echter niet geweest. Het is voor publiek ook mogelijk om tijdens de Off Road Dag van de Land Rover Club Holland de verrichtingen van de terreinauto’s te komen bekijken. Er zal een hapje en drankje beschikbaar zijn, de toegang is gratis.

Twente Plat in Het Beaufort

Op zaterdag 10 november om 20.00 uur zal het succesvolle gezelschap Twente Plat een avondvullend programma verzorgen in Cultureel Centrum Het Beaufort. De avond staat in het teken van de Twentse humor. Onder het motto lachen is gezond staat deze cabaretgroep al jarenlang op het podium. Ook op muzikaal gebied staan ze hun mannetje. Alle vier de leden bespelen diverse instrumenten en zullen de gehele voorstelling live optreden. De kaarten zijn verkrijgbaar bij Het Beaufort en bedragen € 12,50 per persoon.

Markelo Oost wint Buurtkennisquiz

In de voormalige raadszaal streden de Markelose buurten vanavond voor een plek in de Hofkennisquiz. De zaal in Het Beaufort was met 9 teams en publiek op de tribune goed gevuld. De teams kregen verdeeld over 10 categorieën 80 vragen, waarbij men een joker kon inzetten voor dubbele punten in 1 categorie. Men kon maximaal 88 punten halen. Presentator Henk Hondelink, die de Buurtkennisquiz al vaker presenteerde, gaf aan dat vooral de eerste vragen pittig waren. Ook het tweede deel werd door de teams niet als gemakkelijk ervaren. Uiteindelijk wist Markelo Oost met 51 punten de quiz te winnen en mag dat team op 1 februari 2019 de Markelose eer verdedigen in de Hofkennisquiz. (meer…)

Markeboek begin nieuwe geschiedenis

Met het boek De Marke Kerspel Goor was de cirkel rond in de serie uitgaven van de Stichting Heemkunde Markelo. De reeks uitgaven begon in 1998 met de uitgave Markelo Dorpsgeschiedenis gevolgd door de markeboeken van Stokkum, Markelo, Herike, Elsen en nu dus Kerspel Goor. “De ontwikkelingen in de dorpskern hebben 20 jaar na uitgifte het boek Markelo Dorpsgeschiedenis op een aantal punten ingehaald, op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen van een tweede druk waarin deze ontwikkelingen worden meegenomen”, aldus voorzitter Bertus Ensing. Het eerste exemplaar van De Marke Kerspel Goor werd vanmiddag uitgereikt aan Charlotte zu Solms-Sonnenwalde, gravin van het Weldam. Voor haar is het markeboek een mooi naslagwerk om de geschiedenis van het gebied van het landgoed haar eigen te maken. “Daar waar er een einde komt aan de reeks boeken, is dit het begin van mijn geschiedenis om het Weldam voort te zetten”, geeft Charlotte aan.
(meer…)

Dalton IKC Elserike stap dichterbij

Voor het ombouwen van de Daltonschool Elserike tot een kindcentrum is ongeveer 300.000 euro benodigd om onder meer een extra lokaal te bouwen. Dit extra lokaal zou ruimte bieden aan de peuters die momenteel bij de Beestenboel zijn ondergebracht. Aan de gemeente is gevraagd om middelen beschikbaar te stellen voor de verbouw. Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover het vertrekken van een financiering tot maximaal 300.000 euro, waarvan twee derde afkomstig is uit een in 2017 door de gemeenteraad beschikbaar gesteld krediet voor een aantal scholen. De gemeenteraad zal gevraagd worden om een extra krediet van 100.000 euro beschikbaar te stellen om de benodigde investeringen voor te financieren. (meer…)

Oudste Fanfare lid 80 jaar jong

Traditioneel dirigeert een Fanfare-lid ter gelegenheid van zijn/haar verjaardag op de repetitie het orkest bij een welverdiend ‘Lang zal-ie leven. Deze keer was het toch wel bijzonder, want op de bok staat Wim Ordelman, met 80 jaar het oudst spelende lid van Muziekvereniging de Fanfare Wim is nog steeds een vaste waarde binnen het orkest en speelt nog vol overgave zijn partij op de piston. Hij is daarmee het levende bewijs van het feit dat De Fanfare een vereniging is waar leeftijd geen rol speelt. Van 8 tot 80 jaar heerlijk samen muziek maken. Binnenkort kunt u als publiek hier weer getuige van zijn tijdens het komende najaarsconcert op zaterdag 3 november bij De Kroon. Dit jaar is het thema ‘Classic meets Rock’.