Op reis met Stichting Franje

Zoals voorgaande jaren organiseert ‘Reisland’, onderdeel van Stichting Franje, weer haar 2-daagse reis. Samen met Touringcar Ter Doest uit Hengevelde is er een wisselend programma samengesteld. De reis gaat dit jaar naar Limburg waar een excursie op het programma staat bij het Aardbeienland. De reis wordt vervolgd naar Valkenburg om te genieten van een rondleiding in een treintje door de grotten. Hierna wordt ingecheckt in het hotel voor het diner, de overnachting en het ontbijt. Dag 2 maken wordt een rondrit door Maastricht gemaakt en vervolgens gaat de tocht naar het Drielandenpunt in Vaals. In de loop van de dag gaat de reis weer richting Goor waar men verwacht tegen 18.30 uur terug te zijn voor een afscheidsdiner. Voor deze  2-daagse reis zijn nog enkele plekken beschikbaar. De reis is georganiseerd op basis van het zelfstandig kunnen reizen. Deelnemers dienen zichzelf te kunnen verzorgen en verplaatsen, eventueel met rollator. (meer…)

Fissa festival bestaat 5 jaar

Op zondag 7 juli aanstaande viert Fissa festival alweer zijn 5-jarig jubileum. Wat begon als een concept om alle keten weer het café in te krijgen, is uitgegroeid tot een mooi Markelo’s festival. De organisatoren van het festival zijn Bas Bruins, Bryan Kistemaker, Roland Stege, Jos Nijland, Berry Nijland en Tijn Fleerkate, allen willen zij de sfeer van het festival open houden zodat iedereen zich er kan vermaken. Het festival welke bij De Haverkamp wordt gehouden biedt jonge bands, dj’s en producers de mogelijkheid om te spelen en zichzelf zo in de schijnwerpers te zetten. (meer…)

Zomercafé ouderen in Markelo

Stichting Franje Hof van Twente organiseert op 5 juli en 2 augustus aanstaande wederom een zomercafé in Markelo. Ook dit jaar wil de stichting voor de oudere bewoners van Markelo een gezellige middag verzorgen. Vooral in deze maanden zijn er veel familieleden op vakantie en zijn er veel ouderen alleen, dit is een prachtige gelegenheid voor de stichting om samen een gezellige middag door te brengen met elkaar. Vrijdag 5 juli worden er leuke liedjes gezongen en gedichtjes van vroeger voorgelezen door Ineke Smit-Vukkink, dit beloofd een sfeervolle middag te worden. (meer…)

Schuim oorzaak stalexplosie

Gemeente Hof van Twente heeft na de explosie die op 22 februari van dit jaar plaatsvond in een rundveestal aan de Enterbroekweg in Markelo opdracht gegeven aan de Omgevingsdienst Twente (ODT) om onderzoek te doen naar dit ongeval. Uit het onderzoek van de ODT blijkt dat het bedrijf waar de explosie zich heeft voorgegaan zich aan de regels heeft gehouden. De uitkomst van het onderzoek is gisteren gedeeld met de 22 boeren in de gemeente Hof van Twente, die een vergelijkbare stalvloer hebben. De boeren hebben hun waardering uitgesproken voor het onderzoek maar gelijkertijd hebben zij ook hun zorgen over hun veiligheid geuit. Zij hebben de gemeente nadrukkelijk gevraagd om de onderzoeksresultaten te delen met de rijksoverheid en aan de te dringen op nader onderzoek.”Wij voelen ons verantwoordelijk voor onze boeren en willen ze met praktische tips begeleiden. Een vervolgonderzoek gaat er komen. Als het nodig is en het Rijk doet het niet, doen we het zelf”, aldus wethouder Wim Meulenkamp. (meer…)

Honderd ABC-diploma’s uitgereikt

In Sportfondsenbad De Vijf Heuvels zwommen afgelopen zaterdag maar liefst honderd kinderen af voor een van de diploma’s A, B of C. De middag startte met 47 kinderen voor het zwemdiploma A, 42 kinderen voor het B diploma en 11 kinderen mochten laten zien wat zij hadden geleerd tijdens de zwemlessen voor diploma C. De kleinzoon van badmeester Herman ging op voor zijn A – diploma en natuurlijk wilde Herman Koenderink wel even voordoen hoe je door dat gat zwemt met een mooie duik.  (meer…)

Sloop schoolgebouw Zwaluw gestart

Deze week is gestart met de sloop van het voormalige schoolgebouw van Obs de Zwaluw. Het gebouw, waarvan de oudste delen 65 jaar dienst hebben gedaan als school, moet plek maken voor het nieuwe kindcentrum. Waar de bebouwde kom van Markelo begin jaren ’90 met de Dorpsschool, de Wehmekampschool en de Ichthus (nu de Welp) drie basisscholen kende zal er na oplevering van het kindcentrum nog maar een schoolgebouw binnen de bebouwde kom staan. Begin jaren ’90 fuseerden de Wehmekamp en Dorpsschool tot Obs de Zwaluw. In het schooljaar 2020-2021 zullen De Welp en De Zwaluw samen gehuisvest worden in het Kindcentrum Markelo. (meer…)

Open Kerkdagen in teken van Kerk Preuverieje

De Martinuskerk is er voor alle Markeloërs. Ook niet-Markeloërs mogen zich Markeloër voelen in de Martinuskerk. Tijdens de Open Kerkdagen iedere donderdag tussen 10.30 en 13.30 uur in de periode van 18 juli tot en met 22 augusus laat de Martinuskerk haar gastvrijheid blijken aan iedereen die iets wil proeven, zien of meemaken van het geloof. Letterlijk wordt er samen genoten van proeverijtjes en een passend verhaal in Maarkelse stijl tijdens de ‘Kerk Preuverieje.  (meer…)

Gemeente bestrijdt processierups toch in alle kernen

Gemeente Hof van Twente heeft vandaag besloten om de eikenprocessierups toch overal binnen de kernen te gaan bestrijden. Dat betekent dat alle meldingen binnen de kernen vanaf nu worden doorgegeven aan Gildebor. Gildebor zorgt dan dat de rupsen worden weggehaald. Er is veel vraag naar verwijderen van eikenprocessierups. Aannemers doen wat ze kunnen, maar zij hebben op dit moment te weinig personeel om aan de grote vraag te voldoen. Daarom kan het even duren voordat de bestrijders ter plaatse kunnen zijn. Deze wijziging gaat per direct in en geldt voor dit seizoen. Kijk hier voor meer informatie.

Jeu de boules Buurttoernooi van start

De Markvogels Boules organiseren traditioneel het jaarlijkse Jeu de Boules Buurttoernooi in de laatste week van juni. Zo werden vanavond de eerste partijen gespeeld door de 12 deelnemende teams met als inzet de felbegeerde Tempelman Sierbestratingsbokaal. De wedstrijden worden gespeeld op de 9 jeu de boules banen aan de Endemansdijk in Markelo. De finale wordt op woensdagavond gespeeld. LOLA 1 zal ongetwijfeld in de aanloop naar het toernooi nog een aantal maal de tactiek hebben doorgenomen want zij zijn er natuurlijk op gebrand om de wisselbeker na het winnen van vorig jaar, opnieuw in de wacht te gaan slepen. 

Storing 112 weer voorbij

Als gevolg van een storing bij KPN waren hulpdiensten tussen ongeveer 16.00 uur vanmiddag en 19.30 uur vanavond niet bereikbaar op de gebruikelijk wijze. Zo was het noodnummer 112 onbereikbaar en was ook de politie op 0900-8844 niet bereikbaar. In de kazerne van de Markelose brandweer werd een tijdelijk ‘crisiscentrum’ ingericht waar mensen in geval van nood naar toe konden. Zowel leden van de Markelose brandweer als mensen van de ambulancedienst waren tijdelijk aanwezig in de kazerne. De storing is inmiddels verholpen en noodnummers zijn weer op de gebruikelijk wijze bereikbaar.