Jury roemde hoog niveau optocht

In een volle zaal bij Dieka gaf de jury gisteravond een toelichting aan de wagenbouwers van de vrije wagens en themawagens. Namens de jury gaf Anita Elkink aan dat de optocht dit jaar werd gekenmerkt door een hoge kwaliteit dat resulteerde in een prachtige optocht. “Dit jaar waren er opvallend veel jonge deelnemers in de optocht zelf en ervaren krachten ondersteunend op de achtergrond. Samen maak je op deze manier een feest en een optocht tot een succes voor iedereen”, aldus Anita Elkink. Iedere wagen kreeg vanavond een toelichting van de jury, die overwegend positief was met hier en daar enkele tips ter verbetering. Het bouwen van de vele vrije wagens en themawagens is alleen mogelijk indien er voor iedere groep wagenbouwers een bouwlocatie is, dat bleek ook dit jaar voor een aantal groepen een knelpunt. (meer…)

Hilko Pruntel voorzitter Dorpsfeest Markelo

Vanavond tijdens de najaarsvergadering van het bestuur van de Stichting Dorpsfeest Markelo werd officieel afscheid genomen van voorzitter Henk Bussink. Het afgelopen jaar heeft zijn opvolger Hilko Pruntel telkens in zijn schaduw meegelopen om zich goed voor te kunnen bereiden om deze verantwoordelijke functie over te nemen. “En natuurlijk heb ik veel gezien en heb ik mijn ideeën gevormd maar ik heb ook veel vragen gesteld waardoor ik een beter inzicht heb gekregen van veel zaken die achter de schermen spelen en waar ik tot een jaar geleden niet aan gedacht had”, vertelt Hilko. Ook Ina Udink heeft vanavond afscheid genomen van het bestuur. Zij zal opgevolgd worden door Ernestine Schweig. Ook Gea Zendman treedt toe tot het bestuur, zij is benoemd tot nieuwe buurtvertegenwoordiger voor de Kloppertstraat. 

(meer…)

Ouderen genieten van impressie Dorpsfeest

Veel ouderen waren vanmiddag naar de grote zaal  van woonzorgcentrum Anholtskamp gekomen op uitnodiging van het bestuur van Dorpsfeest Markelo om gezamenlijk naar een impressie te kijken van het feest dat drie weken geleden bij menigeen onderwerp van gesprek was. Zo werden vanmiddag met ondersteuning vanuit Maarkelsnieuws impressies bekeken van amusementsorkest de Grosmeijers, het Fruhshoppen en natuurlijk de optocht met het thema Theatertour. De beelden die overigens het gehele jaar te bekijken zijn via het Dorpsfeestvideokanaal www.Markelo.nl zijn evenals voorgaande jaren opgenomen door Stephan Kuipers.  (meer…)

Dorpsfeest filmmiddag Anholtskamp

Het werd tijdens de Seniorenmiddag bij De Haverkamp al aangekondigd. In september zou er filmmiddag worden gehouden voor de ouderen van Markelo in Anholtskamp. Op woensdagmiddag 19 september om 14.00 uur kunt u het Dorpsfeest dat traditioneel in het laatste weekend van augustus wordt gevierd terug zien tijdens een filmmiddag in de zaal van het woonzorgcentrum. Er zullen reportages worden vertoond die ook terug te zien zijn op het Dorpsfeestvideoknaal Markelo.nl. (meer…)

Optocht in beeld

Sinds vandaag staat de videoreportage van de optocht op het Dorpsfeestvideokanaal Markelo.nl en is deze voor iedereen op elk moment terug te kijken. Op het videokanaal staan online video’s van het Biljarten, Vogelschieten, Frühschoppen en nu dus ook van de optocht die afgelopen zondag door de straten van Markelo trok. De video’s zijn gemaakt door Stephan Kuipers, Apollonia Sligman en John Schuurs. Zij waren eerder dit jaar ook verantwoordelijk voor het beeld en geluid van Mirrewinter – The Movie en hebben ook in 2016 en 2017 video’s gemaakt voor het Dorpsfeestvideokanaal.

Ook derde duo Frühschoppen online

Met het online zetten van het optreden van Christiaan Mensink en Sjoerd Jansen zijn alle 3 optredens ‘Maarkels Gekuier’ terug te kijken op het Dorpsfeestvideokanaal Markelo.nl. Zo is het voor deelnemers aan de optocht of anderen die het Frühschoppen hebben gemist, maar ook voor degenen die het graag nog een keer willen zien mogelijk om de optredens online te bekijken. Aan de montage van de beelden van de optocht wordt nog hard gewerkt door Stephan Kuipers, die reportage zal later deze week online komen.

Tweede duo Frühschoppen op Markelo.nl

Nadat gisteravond de eerste online video van het Frühschoppen verscheen op Markelo.nl is zojuist het optreden van Willian Potman en Arie Lodeweges terug te zien via het Dorpsfeestvideokanaal. De verwachting is dat later vandaag ook het derde duo van ‘Maarkels Gekuier’ op het Dorpsfeestvideokanaal te zien zal zien, op dit moment wordt de laatste hand aan de montage daarvan gelegd door Stephan Kuipers. Later deze week zal ook de reportage van de optocht terug te zien zijn via Markelo.nl.

Fanfare vervult wens

Anne Schepers beleefde tijdens de Dorpsfeestoptocht een bijzonder moment. Anne is autistisch en vindt tambour-maître helemaal te gek. Een grote wens van hem was dan ook om de Fanfare te mogen begeleiden als tambour-maître. Muziekvereniging De Fanfare heeft in overleg met de ouders van Anne en tambour-maître Andre besloten om de wens van Anne in vervulling te laten gaan. Hij heeft De Fanfare vanaf de Koekoekslaan richting De Haverkamp mogen begeleiden.

Pers media en videobeelden Dorpsfeest

In opdracht van Stichting Dorpsfeest Markelo hebben Stephan Kuipers, Apollonia Sligman en John Schuurs het afgelopen Dorpsfeest evenals in 2016 en 2017 weer diverse opnames gemaakt. Het Biljarten en Vogelschieten is sinds dit weekend al te zien op het speciale Dorpsfeestvideokanaal Markelo.nl. Vanavond is daar de reportage van het eerste duo van ‘Maarkels Gekuier’ bij gekomen. Rudi Bussink en Alexander Daalwijk trapten gisteren als eerste duo af tijdens het Frühschoppen. Morgen volgt er meer op Markelo.nl. (meer…)

Markelo bedankt!

Het zit er op! Deze woorden hebben voor mij als voorzitter een dubbele lading. ‘Het zit er op’ omdat we met z’n allen terug kunnen kijken op vijf geweldige dagen Dorpsfeest Markelo, waarin we voor elk wat wils op het programma hebben weten te zetten. ‘Het zit er op’, ook omdat deze editie mijn laatste jaar als voorzitter van de Stichting Dorpsfeest Markelo was. En ik heb het eerder gezegd; het waren zes roerige jaren waarin we eigenlijk elk jaar hebben moeten schakelen, en toch had ik het zeker niet willen missen. De samenwerking met de commissies, alle vrijwilligers in de breedste zin van het woord maar ook de contacten met leveranciers, beveiliging, gemeente Hof van Twente, politie, brandweer en zo kan ik nog wel even door gaan. Ik realiseer me ook, dat ik het zonder de hulp en het begrip van mijn gezin, het voorzitterschap niet op deze manier had kunnen invullen. (meer…)