Verloop Koetsbiljarten na 3e ronde heren

Alle wedstrijden uit de 3e ronde bij de heren zijn inmiddels gespeeld. De biljartcommissie van Stichting Dorpsfeest Markelo heeft vanmorgen de uitslagen van de 3e ronde bij de heren bekend gemaakt. Tevens is er geloot voor de biljartpartijen van de deelnemers bij de 2e ronde dames en de 4e ronde heren. Hier moet bij opgemerkt worden dat de twee beste verliezers bij de dames en de beste verliezer bij de heren doorgaan naar de speelronde met de laatste 8 op woensdag 18 en donderdag 19 augustus. (meer…)

Loting Koetsbiljarten ronde 3 heren

De uitslag van de volledige tweede ronde bij de heren en tevens de loting voor ronde drie bij de heren, is vanmorgen bekend gemaakt door de Biljartcommissie van Dorpsfeest Markelo. Beiden zijn online te bekijken op de website van Dorpsfeest Markelo. Ronde drie wordt door de 28 heren gespeeld op woensdag- en donderdagavond bij Dieka van de Kruusweg, Toornsmit en De Haverkamp. 

Uitslag Koetsbiljarten dames online

De uitslagen bij de 1e ronde van de dames in de strijd om de titel Biljartkoningin staan nu ook online en zijn te bekijken op de website van Stichting Dorpsfeest Markelo. Rudy Lodeweges geeft aan als voorzitter van de Biljartcommissie: “Het is voorlopig nog niet bekend wanneer de 2e ronde voor de dames gespeeld wordt. Dit is afhankelijk van de vakantieperiode van de laatste 14 bij de heren. Na volgende week donderdag weten we welke 14 heren door kunnen stromen naar de volgende speelronde. De Biljartcommissie houdt in de laatste fase van het toernooi rekening met deze vakanties en proberen het spelschema daarmee zo goed mogelijk in te gaan delen. We organiseren liever vier speelavonden met vier partijen dan 10 speelavonden met soms maar twee partijen”. (meer…)

Loting 2e ronde Koetsbiljarten online

20120620biljartenDe eerste ronde om de felbegeerde titel Biljartkoning 2021 is, op één wedstrijd na volledig gespeeld. Gezien het aantal deelnemers bij de heren (109) zijn de wedstrijden in de 2e ronde gepland op donderdag 15 juli en maandag 19 juli. Deze tweede ronde moet dan ook voor dinsdag 20 juli worden gespeeld. “De 3e ronde zal worden gespeeld op woensdag 21 juli en donderdag 22 juli. Vanwege de aangescherpte horecaregels met een sluitingstijd van 00.00 uur, wordt aan de deelnemers gevraagd om op tijd aanwezig te zijn, zodat de partijen ook voor dit tijdstip afgehandeld kunnen worden”, aldus de Biljartcommissie van Stichting Dorpsfeest Markelo. De loting en uitslagen zijn ook te vinden op de website van Dorpsfeest Markelo.

Biljarters strijden om titel

Op het biljartlaken van de Markelose horeca zijn vanavond de eerste partijen gespeeld om de titel Biljartkoning(in) 2021. De biljartcommissie van Stichting Dorpsfeest Markelo wist snel te schakelen en toch nog een toernooi te organiseren in nauwe samenwerking met De Haverkamp, café Vennebekken, Dieka van de Kruusweg, Toornsmit, De Kroon en ‘t Wapen van Markelo. In echt maar een paar dagen tijd schreven 109 heren en 22 dames zich in, waarmee zij een gooi doen naar de fel begeerde biljarttitel in Markelo. Biljartkoning 2019, Johan Scholte in ‘t Hoff speelde zijn eerste partij vanavond tegen Henry Blankhorst bij café Vennebekken. Aanstaande woensdagavond speelt biljartkoningin 2019, Laura Kok haar eerste partij van dit kampioenschap tegen Roos Hartman. Woensdagavond zijn zoals verwacht alle partijen in de eerste ronde gespeeld en wordt duidelijk wie er doorgaat naar de tweede ronde.

Pothoek draagt 1e Schutterskoningin aan

Erik Bloemendal loste, als laatst gekroonde Schutterskoning van de Pothoek vanmiddag het eerste schot tijdens het jaarlijkse vogelschieten van buurtvereniging de Pothoek. Nadat er 188 schoten door de deelnemers van de Pothoek waren gelost, was het Ilona Bloemendal die met het189e schot de vogel naar beneden zag vallen. Hiermee draagt de Pothoek de 1e Schutterskoningin, die deel zal gaan nemen aan het programma van de Vogelschietcommissie van Stichting Dorpsfeest Markelo aan. (meer…)

Inschrijving Koetsbiljarten geopend

Wie volgen Laura Kok en Johan Scholte in ‘t Hoff op?

Met de bekendmaking van het doorgaan van Dorpsfeest Markelo 2021 is ook de inschrijving voor deelname aan het Koetsbiljarten geopend. In samenwerking met de horeca in Markelo organiseert de biljartcommissie het toernooi waarin gestreden wordt om de titel Biljartkoning en Biljartkoningin van 2021 en daarmee na 2 jaar in de voetsporen te treden van Johan Scholte in ’t Hoff of Laura Kok. Vanwege de korte tijd tot aan het laatste weekend van augustus en de vakantieperiode zullen de eerste drie rondes waarschijnlijk ingepland worden tussen 12 en 23 juli. Opgave kan online tot uiterlijk 7 juli 2021. De finaleavond zal dit jaar anders worden ingevuld dan voorgaande jaren. (meer…)

‘We moeten samen alle zeilen bijzetten’

Stichting Dorpsfeest Markelo maakte vandaag bekend dat Dorpsfeest Markelo 2021 doorgaat. Reden voor de bekendmaking is dat de gemeente Hof van Twente het Dorpsfeestbestuur te kennen heeft gegeven dat binnen de maatregelen een vergunning zou kunnen worden verleend. “Op dit sein zaten we met alle commissies met smart te wachten. We hebben met zijn allen gezegd er vol voor te gaan, om onder de geldende veiligheidsregels, het leukste feestje van het jaar weer te gaan organiseren! Het feest is voorwaardelijk. Cijfers moeten dalen, meerdaagse evenementen moeten mogen. De verwachting is dat die eind juli zijn toegestaan en daarom gaan we de uitdaging aan. Het is een hele kluif het Maarkels Feest te organiseren. Beginnen we normaal in januari, zijn we nu pas half juni begonnen met organiseren. We moeten samen alle zeilen bijzetten!”, aldus voorzitter Hilko Pruntel. (meer…)

Dorpsfeest Markelo gaat door

Dorpsfeest Markelo gaat dit jaar door. Dat maakte de Stichting Dorpsfeest Markelo vanmiddag op een speciale manier kenbaar. Een vliegtuigje met daarachter een reclamebanner met de tekst ‘JAA… MARKELO HET GAAT DOOR!’ vloog vanmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur in het luchtruim boven Markelo. Geheel volgens traditie van de laatste jaren werd vanmiddag – de zaterdag na het Goorse School- en Volksfeest – op de silo van ABZ Diervoeding de grote Dorpsfeestvlag gehesen. Dit jaar onder muzikale begeleiding van Remco Bakker en Henk Bomhof die vanaf de silo onder toeziend oog van het Dorpsfeestbestuur het Markelose volkslied ‘Mooi Markelo’ ten gehore brachten. Voor Markelo het teken dat ook de vlag weer massaal uit kan. Na de vele coronabeperkingen zaten veel Markeloër met smart te wachten op het wel of niet doorgaan van het feest in het laatste weekend van augustus.

Nog geen zekerheid Dorpsfeest 2021

Een aantal omliggende kernen hebben hun jaarlijkse tentfeest afgeblazen. Zo heeft het bestuur van het Goorse School- en Volksfeest besloten geen concessies aan het feest te willen doen en kon daarom niet anders dan het feest voor dit jaar af te blazen. De beslissing over het al dan niet doorgaan van Dorpsfeest Markelo 2021 wordt over twee maand verwacht. Dit tijdstip houdt verband met de uiterlijke datum waarop de vergunning kan worden aangevraagd volgens het bestuur. De optochtcommissie van Stichting Dorpsfeest Markelo heeft de wagenbouwers en loopgroepen in Markelo alvast gevraagd om mee te denken in een eventueel alternatief voor de optocht. (meer…)