18e Jaargang | dinsdag 16 april 2024

Biljartkoning 2023 door naar ronde 2

Vanavond vonden de eerste biljartwedstrijden plaats in de openingsronde van het Koetsbiljarten, gehouden bij Grand Café De Kroon, Café Vennebekken en De Haverkamp. Stef Klein Wassink, de Biljartkoning van 2023, nam het in zijn eerste wedstrijd op tegen Teun Woertman op het groene laken van Café Vennebekken. Het resulteerde in een uitermate spannende nek-aan-nekrace tussen de twee spelers. Het was Stef die uiteindelijk zegevierde, door als eerste zijn benodigde caramboles te voltooien, terwijl Teun er nog vier moest maken. De complete lijst met uitslagen van de eerste ronde zijn binnenkort online te bekijken op de website van Dorpsfeest Markelo. (meer…)

Lees meer

Loting 1e speelronde Biljartkoning(in) 2024 bekend

Volgende week barst de strijd los waarbij 141 Markelose biljarters een gooi doen naar de felbegeerde titel Biljartkoning 2024. Alle deelnemers hebben vanavond het speelschema in hun mail ontvangen. Biljartkoning Stef Klein Wassink gaat zijn titel natuurlijk met hand en tand verdedigen en treft op dinsdag 9 april Teun Woertman op het groene biljartlaken bij Café Vennebekken.  (meer…)

Lees meer

Inschrijving Biljarttoernooi Dorpsfeest Markelo open

Vorig jaar wist Stef Klein Wassink beslag te leggen op de titel Biljartkoning 2023. Ook dit jaar organiseert de Biljartcommissie van stichting Dorpsfeest Markelo samen met de lokale horeca een biljarttoernooi met als inzet de felbegeerde biljarttitel. De grote finale avond vindt dit jaar plaats op donderdagavond 22 augustus in de grote zaal bij De Haverkamp. De Biljartcommissie bestaande uit Kim, Maike, Marjolijn, Twan en Rudy hopen ook dit jaar weer op een groot aantal deelnemers. De inschrijving is geopend en sluit op vrijdag 22 maart 2024. (meer…)

Lees meer

Met Markelose kleding 1e prijs in Rossum

Met felle kleuren, glitters en heel veel enthousiasme namen de oud-commissieleden van de Optochtcommissie vorig jaar deel aan de speciale jubileumoptocht in Markelo. De wagen werd afgebroken en de kleding werd verkocht aan een carnavalsgroep in Rossum. Vanmiddag nam deze groep deel aan de grote carnavalsoptocht in Rossum. Een optocht met ruim 900 deelnemers, een recordaantal volgens intimi. Onder het publiek waren natuurlijk de oud-commissieleden uit Markelo. Groot was dan ook de verrassing toen men hoorde dat de groep uit Rossum de eerste prijs in de wacht had weten te slepen tijdens de carnavalsoptocht vanmiddag. In de rubriek met zes deelnemende groepen wisten ze met de Markelose kleding beslag te leggen op de eerste prijs. Meer dan voldoende reden om met de groep en de overbekende Dorpsfeestvlag op de foto te gaan. 

Lees meer

Biljartcommissie vraagt input deelneemsters

De Biljartcommissie van Dorpsfeest Markelo heeft vorig jaar voor het eerst sinds jaren weer een gemengd biljarttoernooi georganiseerd. Rudy Lodeweges: "Als organisatie is dit goed bevallen maar we zijn ook benieuwd hoe jullie deze wijziging hebben ervaren. We zouden dan ook graag jullie willen vragen de enquête in te vullen zodat we de opzet voor 2024 kunnen bepalen". Of je nou vorig jaar of in de jaren ervoor hebt deelgenomen is niet van belang. De Biljartcommissie streeft naar zo veel mogelijk input en heeft de deelneemsters uit voorgaande jaren per mail aangeschreven. (Kijk ook even in je spam...) De enquête bestaat uit slechts een aantal vragen en zal niet veel tijd in beslag nemen om in te vullen.

Lees meer

Hilko Pruntel blijft voorzitter Dorpsfeest

Gisteravond tijdens de Thema Trekkingsavond voor de 51e editie van de optocht van Dorpsfeest Markelo heeft voorzitter Hilko Pruntel zijn besluit om aan te blijven als voorzitter, gedeeld met de wagenbouwers. Hilko gaat door als voorzitter van Stichting Dorpsfeest Markelo terwijl de gebruikelijke bestuursperiode van zes jaar er op zit. Hilko nam de voorzittersrol tijdens de najaarsvergadering in 2018 officieel over van Henk Bussink nadat hij een jaar 'stage' had gelopen. "Dat jaar heb je nodig om een soepele overdracht mogelijk te maken. Ik kreeg in dat jaar de kans om in alle commissies van het Maarkelsfeest mee te kijken en me een goed beeld te vormen van de organisatie van het Dorpsfeest Markelo". (meer…)

Lees meer

Thema optocht: De wereld verandert

In het bijzijn van veel Markelose wagenbouwers heeft de optochtcommissie van Dorpsfeest Markelo vanavond het thema bekend gemaakt voor de 51e editie van de Markelose optocht op de laatste zondag van augustus. Hilko Pruntel riep op om van deze 51e editie een jubileumwaardige optocht te maken waarmee hij terugblikte op het succes van vorig jaar. Dit jaar kunnen de wagenbouwers wat betreft de optochtcommissie creatief aan de slag met het thema 'De wereld verandert'. Het thema werd middels het spel 'Ren je rot' door de wagenbouwers vanavond bij De Haverkamp vol enthousiasme onderverdeeld in verschillende subthema's. (meer…)

Lees meer

Thema Trekkingsavond Dorpsfeest Markelo

Na het succes van de jubileumeditie van vorig jaar staat ook in 2024 de optocht tijdens Dorpsfeest Markelo weer op het programma. Met als streven om de aankomende editie minstens zo indrukwekkend, bijzonder en spectaculair te maken als de vorige, wordt op vrijdag 9 februari de inmiddels traditionele Thema Trekkingsavond gehouden. Gedurende deze avond bij Zalencentrum De Haverkamp wordt het thema voor de optocht van 2024 onthuld. (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo