17e Jaargang | dinsdag 3 oktober 2023

Frühshoppen zondag op Hofstreek FM

Hofstreek FM was afgelopen weekend ook te vinden op het Dorpsfeest Markelo. Zo werd het Markelose radioprogramma Heuvel Zes werd zaterdag live uitgezonden vanuit de mobiele studio voor Het Beaufort. Daarnaast heeft de lokale omroep op de radio live verslag gedaan van de Biljartfinale bij De Kroon, het vogelschieten voor Het Beaufort en was het frühshoppen zondagochtend ook live te volgen via de radio. Aanstaande zondag 3 september zullen de Markelose cabaretiers en muzikanten weer te beluisteren zijn op de lokale radiozender. Vanaf 11.00 uur zal het frühshoppen worden herhaal in de ether op 107.6 MHz en op het kabelkanaal van Hofstreek FM.

Lees meer

Nagenieten van de jubileumoptocht

De grandioze jubileumoptocht heeft veel mensen naar Markelo getrokken. De weersomstandigheden waren niet wat iedereen ervan had gehoopt maar dat deed niets af van het enthousiasme waarmee de wagenbouwers met hun creaties door de Markelose straten trok. Regen en zon wisselden elkaar in korte tijd af. Henny Bomans maakte onderstaande impressie aan de Burgemeester Korthals Alteslaan in Markelo. (meer…)

Lees meer

Alleen nog nagenieten van Dorpsfeest 2023

Dorpsfeest Markelo 2023 zit er weer op. PPM Showband heeft net het afsluitende Mooi Markelo in de tent op het Dorpsfeestplein gespeeld. Markelo kan terugkijken op een geslaagde editie, die donderdag werd afgetrapt met een Ouderwets Gezellige Middag in de tent. Biljartkoning Stef Klein Wassink en Schutterskoning Roy Krijgsman hadden vanmorgen een ereplek bij het fruhshoppen en mochten vanmiddag op de Koningswagen een ereronde door Markelo maken in een optocht die ondanks de regen zowel bij publiek als jury op veel waardering mocht rekenen. Voor wie nog wil nagenieten van Dorpsfeest Markelo 2023, neem dan vooral een kijkje op de voor Maarkelsnieuws gemaakte foto’s door Fotostudio Markelo. (meer…)

Lees meer

Juryprijs optocht voor Rijssenseweg

De Rijssenseweg heeft met de wagen 'Oude meesters uit de Gouden Eeuw' de juryprijs in de wacht weten te slepen van de gouden jubileumeditie van de Dorpsfeestoptocht. Na in 2016, 2017 en 2018 de juryprijs te hebben gewonnen moest de Rijssenseweg in 2019 de optocht noodgedwongen vroegtijdig verlaten. Na een jaar afwezigheid keerde de wagenbouwgroep dit jaar met succes terug. Voor de jury, die de wagen van de Rijssenseweg 152,7 punten toekende, was het dit jaar geen gemakkelijke opgave. "Het was een sublieme jubileum editie van Maarkelse buurten en groepen", aldus de jury. In de juryprijs was dit jaar geen onderscheid gemaakt tussen themawagens en vrije wagens. De themawagen van De Esch werd tweede en die van Stokkum derde. Bij de loopgroepen had de jury dit jaar geen lastige opgave. De jeugd van Stokkum ging er als enige deelnemende loopgroep in deze categorie met de eerste prijs vandoor. (meer…)

Lees meer

De Moat’n winnaar publieksprijs

De wagen 'De Moat’n beleven een gouden tijd' van De Moat’n heeft in de jubileumeditie van de optocht de publieksprijs in de wacht weten te slepen. Zo bleek zojuist tijdens de prijsuitreiking in de tent. De hechte vriendengroep – waarvan een groot aantal als kind al deelnam aan de kinderoptocht – doet sinds 2017 mee met een vrije wagen aan de optocht tijdens Dorpsfeest Markelo. Zowel in 2019 als in 2022 wist de groep de juryprijs bij de vrije wagens te behalen, dit jaar had de groep voor zichzelf de lat voorafgaand hoger gelegd. De wagen viel in de smaak bij het publiek en kreeg 396 stemmen, voor de themawagens van Stokkum (285 stemmen) en de Rijssenseweg (239 stemmen). "Het publiek had veel waardering voor de optocht, maar wij hebben ook waardering voor het publiek dat ondanks de regen massaal langs de weg bleef zitten", vertelt  Jordy Hegeman namens de optochtcommissie. (meer…)

Lees meer

Regen kan pret jubileumoptocht niet drukken

Een feestelijke optocht die zeker voor de pauze betere weersomstandigheden verdiende trok vanmiddag door de straten van Markelo. De deelnemende groepen aan de optocht hadden alles uit de kast gehaald om de jubileumeditie extra glans te geven. Bij de opstelling op de Roosdomsweg was het gelukkig droog en zat de sfeer bij de vele wagens er goed in, waardoor de jury  haar werk zonder belemmering kon doen. Het publiek liet zich niet van de wijs brengen door de regen en met paraplu bij de hand was men dan ook massaal langs de kanten van de weg te vinden. Uit reacties uit het publiek viel op te maken dat men veel bewondering had voor het niveau van de verschillende deelnemers dit jaar met veel uiteenlopende onderwerpen. Zowel voor het publiek als jury was het dan ook niet makkelijk om een grote winnaar aan te wijzen. Na 50 jaar leeft de optocht in Markelo meer dan ooit. (meer…)

Lees meer

Frühshoppen brengt talenten samen

Een mix van muziek en cabaret is al jaren het recept voor het frühshoppen op de zondagochtend in de tent. Markelose muzikanten en lokale cabaretiers wisselden elkaar vanmorgen op het podium af. Niek Hietbrink. Rene Scholten, Noor van Coeverden, Ard Leferink, Eric Dollekamp, Andre Brinkers, Liv Welmer, Liset Dollekamp, Ruben Olminkhof, Suzan Brinkers, Mick Leeftink, Jan Warmelink en Manon Gelen zorgden samen voor de muziek. Het cabaret werd verzorgd door Christiaan Mensink, Kylie Karsenberg, Janneke Klein Leetink, Rinus Meulman en Mark van Coeverden. Laatstgenoemde kreeg de tent zelfs compleet stil en na afloop van zijn tweede one-man-show een staande ovatie. Voorzitter Hilko Pruntel keek trots terug op het frühshoppen: "Je ziet met frühshoppen dat Markelo heel veel talent heeft en als je dat combineert dat zoveel meer geeft dan wanneer je 1 + 1 bij elkaar optelt. Dat zie je ook terug in de optocht. De optocht verbindt de talenten van mensen waardoor we vanmiddag weer een grandioze optocht gaan zien." (meer…)

Lees meer

Wisseling van de wacht Dorpsfeest

Dorpsfeest Markelo wordt gedragen door Markelo en door de inzet van vele vrijwilligers. Vrijwilligers zetten zich vaak 3, 6 of 9 jaar in voor een commissie binnen de Stichting Dorpsfeest Markelo. Elk jaar vindt er een wisseling van de wacht plaats waardoor continuïteit binnen de commissies gewaarborgd blijft en kennis kan worden overgedragen. Op de zondagochtend voorafgaand aan het cabaret en muziek van het frühshoppen worden de vertrekkende commissieleden in het zonnetje gezet. Dit jaar werd afscheid genomen van Els Ulkeman, Mike Pongers, Johan Wolters, Ernestine Schweig, Mariska Bussink, Esther Roos, Wilma Tempelman, Johan Vruwink, Peter Holterman en Dinant Heilersig. (meer…)

Lees meer

Stemmen voor publieksprijs

Het publiek kan elk jaar een stem uitbrengen voor de publieksprijs van de optocht. De hiervoor bekende stemformulieren  worden aan het begin van de optocht uitgereikt en aan het einde van de optocht weer ingenomen. Ook is het mogelijk via SMS een stem uit te brengen. Om de stemming zo eerlijk mogelijk te laten verlopen is de informatie over het SMS-stemmen niet eerder dan vanmorgen naar buiten gebracht. Het stemmen gaat op dezelfde wijze als vorig jaar. Wagenbouwers ontvangen bij de opstelling aan de Roodomsweg op A3 formaat SMS-codes die ze op de wagen kunnen bevestigen. Om te stemmen dient men '4141' gevolgd door een spatie en het startnummer te SMS-en naar 097010241988. Stemmen per SMS is mogelijk vanaf 13.30 uur en sluit wanneer de laatste wagen de finish ter hoogte van het Kindcentrum Markelo heeft bereikt. (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo