Gerrit van Woudenberg wordt voorzitter Optochtcommissie

Na de optocht in 2020 geeft Ans van Hinte, voorzitter van de Optochtcommissie van Dorpsfeest Markelo het stokje over aan Gerrit van Woudenberg. “Gerrit gaat vanaf januari 2020 alvast met ons meedraaien in de commissie, zodat hij straks goed voorbereid is en weet wat er van hem verwacht wordt.  Ik heb er álle vertrouwen in dat we in Gerrit een enthousiaste, en vooral goede, nieuwe voorzitter voor de Optochtcommissie hebben gevonden”, aldus Ans. Gerrit is woonachtig in de buurtschap Stokkum en zet zich daar onder meer in als bestuurslid van de Activiteiten Stichting KOMIOK. “Gerrit is daarnaast ook altijd een enthousiaste wagenbouwer geweest in Stokkum en heeft hierdoor al de nodige input natuurlijk”, vertelt Ans lachend. (meer…)

Dorpsfeest Magazine krijgt vervolg

Ondanks dat het bestuur van Stichting Dorpsfeest Markelo de stekker uit het Dorpsfeest Magazine heeft getrokken heeft de redactie van Maarkelsnieuws besloten in 2020 het magazine weer te gaan uitgeven. Wie er nog vanuit ging dat het bericht een broodje Aapverhaal betrof moeten we teleurstellen. Mede gesteund door de vele reacties hebben de redactieleden dit weekend besloten om het magazine dat sinds 2011 wordt uitgegeven door Maarkelsnieuws, óók voor de tiende keer te gaan maken. We vinden het als redactie erg jammer dat het Dorpsfeestbestuur de kwaliteit van het Dorpsfeest Magazine niet voldoende vindt, maar vinden gelijkertijd ook dat we het aan Markelo verplicht zijn om een tiende editie te maken. Het Dorpsfeest is van Markelo en daarmee ook veel meer dan alleen het laatste weekend van augustus in de tent. Veel mensen, buurten en vriendengroepen leven al ruime tijd daarvoor naar het feest toe door de bouw van een wagen, het voorbereiden van programma onderdelen. Als Markelo maken we samen het Dorpsfeest en samen met Markelo hopen de redactieleden en het team van fotografen van Maarkelsnieuws weer een spetterend, informatief en boeiend magazine te gaan maken. (meer…)

Dorpsfeestbestuur trekt stekker uit Dorpsfeest Magazine

Onder leiding van Diny Ebbekink, is de redactie van Maarkelsnieuws 9 jaar geleden begonnen, met het maken van het eerste Dorpsfeest Magazine. De taak als uitgever werd door Maarkelsnieuws overgenomen van Wegener, die in 2002 was gestart met de Dorpsfeestkrant. Waar Diny haar bestuurdersstokje doorgaf aan Henk Bussink, hebben wij  jarenlang een mooie invulling weten te geven aan het magazine, hierin ondersteund door vele vrijwilligers. Helaas trekt het nieuwe Dorpsfeestbestuur nu de stekker er uit. (meer…)

Dorpsfeestvlag gespot in Nieuw Zeeland

De Dorpsfeestvlag gaat vaak samen met Markeloërs mee op reis. Zo namen Hannie en Arie Tjoink de vlag ook mee zodat deze kon worden gespot in Nieuw Zeeland.

Jury vond ‘Broodje Aap’ ingewikkeld

In de Olifantenzaal bij Dieka kregen de deelnemers aan de afgelopen Dorpsfeestoptocht vanavond uitleg van de jury. Op de traditionele jurynabesprekingsavond waren naast de wagenbouwers ook de loopgroepen aanwezig. Het thema ‘Broodje Aap’ met als aanvulling roddels, fake news, stadslegendes, anekdotes, sages, feit of fabel, raar nieuws, en mythes maakte het voor de jury niet gemakkelijk. “Het thema leverde een mooie diverse optocht op echter binnen de jury leverde deze aan- en invulling veel discussie op”, aldus Anita Elkink namens de jury. De jury merkte vanavond op dat ze niet unaniem tot een winnaar kwamen, maar zeer verrast waren door het hoge niveau van de optocht. Een pluim voor alle deelnemers, waarbij de jury ook erg enthousiast was over de verschillende groepen jonge bouwers, die elk jaar letterlijk en figuurlijk groeien. (meer…)

Markelo geeft mening over Dorpsfeest

Begin september riep het bestuur van Dorpsfeest Markelo de inwoners van Markelo op om aan te geven wat zij goed vonden aan de afgelopen editie van Dorpsfeest Markelo, maar ook wat er volgens hen beter zou kunnen. Vervolgens werden er gedurende twee weken meer dan 250 reacties ingestuurd. De meeste veranderingen zoals het nieuwe vogelschietterrein en de nieuwe indeling van de tent konden veel mensen waarderen. In de top 3 van verbeterpunten worden het geluid in de tent en het aantal toiletvoorzieningen genoemd, alsook de opzet van de biljartfinale die op de donderdagavond te lang duurde. “Dit zijn stuk voor stuk hele bruikbare tips waarmee we, naast de andere tips voor Dorpsfeest Markelo 2020 aan de slag gaan”, aldus het bestuur van de stichting Dorpsfeest Markelo. Het Dorpsfeest staat in 2020 op 27 tot en met 30 augustus op de Markelose kalender.

Dorpsfeest zoekt evaluatiepunten

Hier en daar herinneren een paar vlaggen in het straatbeeld nog aan het feest dat nu ruim een week geleden uitbundig werd gevierd in Markelo; Dorpsfeest Markelo. En daar waar menig Markeloër nageniet door nog eens de videobeelden van That’s Life op het Dorpsfeestvideokanaal op zijn gemak te bekijken of te bladeren in de vele fotomappen op de website van Dorpsfeest Markelo, is de organisatie daarnaast ook al weer met een schuin oog naar het feest van volgend jaar aan het kijken. Daarbij zijn de verschillende commissies natuurlijk enorm nieuwsgierig naar de mening van haar feestgangers.  (meer…)

Beelden That’s Life optocht online

Door het team van That’s Life is de afgelopen week hard gewerkt aan de reportages van het Dorpsfeest Markelo 2019. Met de samenvatting van de optocht, ingesproken door Optochtcommissielid Ernestine Schweig, is de laatste in de serie reportages van het afgelopen Dorpsfeest online geplaatst op het Dorpsfeestvideokanaal Markelo.nl. Hiermee levert de ploeg achter de Mirrewinterfilm ook dit jaar weer een geweldige impressie van het Dorpsfeest in beeld en geluid.

FestiFun, Keet Parade en Beachvolleybal online

Opnieuw hebben we geweldige beelden online kunnen zetten die vorige week zijn gemaakt door het team van That’s Life. Stephan Kuipers en John Schuurs hebben de beelden en het geluid gemonteerd van FestiFun, de Keet Parade en klein stukje van het Beachvolleybal op het strand van De Kroon. Deze beelden zijn net als alle andere beelden online te bekijken op het speciale Dorpsfeestvideokanaal waar u tevens beelden kunt terugkijken van de afgelopen edities van Dorpsfeest Markelo.

Wilt u nog eens op uw gemak nagenieten van de vele foto’s die zijn gemaakt door onze fotografen, neem dan een kijkje op de website van Dorpsfeest Markelo.

Ode aan de Kapel

Met een ‘Ode aan de Kapel’ begon het Frühshoppen afgelopen zondagochtend in de Dorpsfeesttent. Met deze ode heeft de Zondagmorgengroep de leden van Amusementsorkest De Grösmeijers willen bedanken voor de jarenlange bijdrage aan het programma van het Frühshoppen. Met de verhuizing naar de vrijdagmiddag tijdens het Borreluurtje kwam er een einde van de muzikale invulling tijdens het Frühshoppen door De Grösmeijers. Tijdens de repetitie op de woensdagavond voor het Dorpsfeest werden de leden van De Grösmeijers door de Zondagmorgengroep uitgenodigd om zondag 9.55 uur toch naar de tent te komen. Hier werden ze verrast met een Ode aan de Kapel. (meer…)