Schuimparty Riezebessum

Dit weekend staat Markelo in het teken van Dorpsfeest Markelo. Voor iedereen was het mogelijk om op gepaste afstand een feestje te vieren. Voor de basisschooljeugd werd er aan de Riezebessum zelfs een heuse schuimparty gehouden. De ouders konden hierbij op gepaste afstand toekijken.
(meer…)

Frühschoppen groot succes

Frühschoppen op 1,5 meter is mogelijk. Dat is vanmorgen gebleken tijdens de optredens van de Frühschopgroep, die in vier koppels optraden bij Herberg de Pot, De Poppe, De Kroon en De Haverkamp. “Wat een groot succes. We hebben er het maximale uitgehaald, denk ik voor Markelo”, reageerde Hilko Pruntel voorzitter van Stichting Dorpsfeest Markelo direct na afloop van het Frühshopprogramma. Rinus Meulman onderging zijn vuurdoop binnen de Frühschopgroep. Met Kylie Karsenberg nam hij de Markeloërs op de hak vermengd met een gezonde dosis zelfspot. Niek Tijink en Mark van Coeverden kwamen de groep dit jaar versterken na een pauze van een aantal jaren. Gerrie Pinkert en Jidde Bolink kregen versterking op het podium van Gert Borghuis. Christiaan Mensink en Henny Klein Twennaar vormden het laatste koppel.  (meer…)

Een bühne, biertafels en publiek…

“Een bühne, biertafels en publiek, het is net een droom die uitkomt”, antwoordt een van de crewleden van de band Wahnsinn lachend op de vraag wat de band ervan vindt dat ze nu tóch op het podium staan, op het Kaasplein in Markelo. Snel reageert hij wat serieuzer dat ze dit, een paar weken geleden écht nog niet hadden durven bedenken. De band zag hun volle agenda leeg lopen door de corona maatregelen. Optredens, waaronder het optreden op de zaterdagmiddag in de feesttent van het Dorpsfeest Markelo werden vanaf maart 2020 massaal geannuleerd. “Gelukkig zorgen de versoepelingen dat we weer kunnen spelen en het publiek kunnen laten genieten van onze muziek”, geven de bandleden aan. (meer…)

Hans ten Zende Schutterskoning Rijssenseweg

De Rijssenseweg organiseerde vandaag met inachtneming van de coronaregels bij Herberg de Pot vogelschieten. Na zes rondes wist Hans ten Zende zich tot de eerste Schutterskoning van de Rijssenseweg te kronen. De Rijssenseweg hoopt in 2021 zijn Schutterskoning weg te kunnen brengen naar het echte vogelschieten.

Kinderen genieten van Festifun

De geweldige ambiance en ruimte van Openluchttheater de Kösterskoele bood vanmorgen het decor van FestiFun. Ouders en kinderen werden enthousiast ontvangen door Buurman en Buurman. Op een speelse manier werd het corona protocol nog eens uitgelegd waarna de kinderen het FestiFun terrein op mochten. Voldoende vrijwilligers waren aanwezig om de kinderen te vermaken met spelletjes en leuke activiteiten. In de gehele koele was een speurtocht uitgezet met vragen over bekende sprookjes. (meer…)

Feest, maar anders dan anders

Voor de 24e maal presenteerden Rick Wessels en Hans van Middendorp op de vrijdagmiddag Dorpsfeestradio. Al heel wat jaren gebeurde dat vanuit een tijdelijk ingerichte studio in Markelo. Dit jaar zijn zij te gast in de Kaasfabriek Markelo waar ook onze redactie haar intrek heeft genomen. Mooi was het om te zien hoe halverwege de middag Markelo zich anders dan anders gereed maakte voor een feestje. De Markelose horeca had zich goed voorbereid en hun terreinen aangepast naar de maatstaven van het RIVM. Amusementsorkest De Grösmeijers trapte het Dorpsfeestweekend af bij De Haverkamp. Speciaal voor dit weekend is hier op de parkeergelegenheid achter het pand een flink terras opgebouwd dat bovendien overdekt is. Met de houtsnippers als ondergrond en de aankleding zorgt het geheel voor een gezellige aanblik van het terrein. (meer…)

Dorpsfeest kaarten te winnen bij Hofstreek FM

Er is dit weekend uiteraard van alles te doen in het machtig mooie Markelo. Helaas zijn de activiteiten uitverkocht. Heb jij nou geen kaarten kunnen scoren? Niet getreurd! Hofstreek geeft kaarten weg voor een activiteit bij de Kroon. Luister vandaag tussen 14.00 en 15.00 uur naar Hofstreek FM, doe mee met de quiz en maak kans op kaarten! De uitzending van vandaag is in handen van Hans van Middendorp en Rick Wessels. Hofstreek FM is te beluisteren via de website www.hofstreek.nl en in de ether via 107.8 FM.

Horeca zorgt voor Dorpsfeestgevoel

Zonder Maarkelse Tente, maar dankzij de ‘dorpsfeestmentaliteit’ van de Markelose horeca zal bij menig Markeloër dit weekend toch het Dorpsfeestvoel naar boven komen. Diverse horecaondernemers hebben de schouders eronder gezet om Markelo het laatste weekend van augustus in feeststemming te krijgen. “Wij hadden eerst de intentie om dit jaar volledig over te slaan. Gezondheid staat hoe dan ook voorop!. Gaandeweg kwamen we er wel achter dat je prima iets kunt organiseren mét de maatregelen”, aldus Ingrid Smit van ’t Wapen van Markelo. Ook Robert Völkers van De Kroon en Jos Nijland van De Haverkamp geven aan dat je ondanks de 1,5 meter samen een heel mooi feest kunt maken. (meer…)

Dorpsfeestradio vanuit Markelo

Dit weekend kun je genieten van het Dorpsfeest op je radio. Deze 3 dagen maakt Hofstreek FM uitzendingen vanuit De Kaasfabriek in Markelo. Op vrijdag kun je luisteren van 14.00 uur tot 17.00 uur naar Markeloërs Hans van Middendorp en Rick Wessels. Zij zullen in gesprek gaan met diverse bekenden uit Markelo. “Op zaterdag begint de uitzending zoals de mensen van ons gewend zijn, namelijk met om 10 uur Heuvel 6. Daarop volgend zijn van 12.00 uur tot 14.00 uur Hans en Rick weer aanwezig. We sluiten de dag met van 14.00 uur tot 17.00 uur een heerlijke mengelmoes van een aantal jonge radiomakers uit Goor die het feestje in Markelo toch niet wilden missen”, vertelt Merel Lugtmeijer. Ook zondag is Hofstreek FM in Markelo aanwezig. Heb je geen kaarten voor het Frühshoppen? Geen zorgen Hofstreek FM brengt het live bij jou in de ether. (meer…)

Dorpsfeestnieuws