Dorpsfeestvlag wappert ook in Hollywood

Dankzij Eline Brok wappert de Dorpsfeestvlag ook in Hollywood, het symbool van glitter en glamour. “Ik loop voor mijn studie stage bij een touroperator in Los Angeles en heb natuurlijk de Dorpsfeestvlag meegenomen. De vlag trok veel bekijks in Hollywood. Eind augustus arriveert de vlag weer in Markelo om nog net de laatste dag van het Maarkels feest mee te pakken”, aldus Eline.

Dorpsfeestvlag op ruim 3.000 meter

De Dorpsfeestvlag heeft gisteren een hoogte van ruim 3.000 meter bereikt. Hendrik en Anita Brinkers en Henk en Anita Neutenberg hadden de vlag vanuit Markelo meegenomen naar Oostenrijk. Gisteren werd de vlag mee om hoog genomen en dat moest natuurlijk vastgelegd worden. Aan de top van de Kitchsteinhorn was het slechts 4 graden, waar de thermometer in het dal in Zell am See de 33 graden aan tikt.

Egbert Hargeerds draagt voorzittershamer over

In het bijzijn van alle commissie- en ondersteunende leden maar ook de vrijwilligers die direct betrokken zijn bij de Tentcommissie van Dorpsfeest Markelo heeft voorzitter Egbert Hargeerds vanmiddag officieel zijn taken overgedragen aan Bryan ter Braak. Dit deed Egbert door Bryan een kado te overhandigen met daarin een speciale vervaardigde tenthamer. Deze hamer staat symboliek voor alle taken, die Egbert nu met het volste vertrouwen overdraagt aan Bryan maar in feite was deze overdracht al ingegaan. Egbert loopt nog een jaar mee als lid van de Tentcommissie waardoor Bryan zich gesterkt voelt door de kennis die binnen handbereik is maar zich ook vrij voelt om met zijn achterban de vernieuwing op te zoeken. “Egbert was een hele rustige en doortastende voorzitter waar je goed mee kon overleggen. Hij nam dingen aan van de vrijwilligers en is een prettig iemand om mee samen te werken”, merkte een van de vaste vrijwilligers op waarop instemmend geknikt werd. “Alle aanwezigen wensen Bryan veel succes en natuurlijk blijven we ook hem met onze inzet ondersteunen. Samen zetten we de schouders er onder en zijn we trots wanneer de tent in vol ornaat klaar staat in het laatste volle weekend van augustus voor een weekend feest in Markelo”, aldus een woordvoerder van de commissie. (meer…)

OKDETNOG opvolger MutDetNoe?

Het was puur toeval toen we eind april op een bijzondere groep Markeloërs stuitte die duidelijk nog niet in de schijnwerpers gezet wilden worden. Enerzijds omdat afspraken nog niet op papier waren gezet, anderzijds en veel belangrijker nog was de vraag of zij voldoende tijd hadden om zich goed voor te bereiden. Papieren vol geschreven met feestnummers, muziekinstrumenten en de mooie diversiteit en mix van deze selecte groep maakten ons natuurlijk nieuwsgierig. Op de vraag of het iets te maken had met het feest der feesten in Markelo dat traditioneel in het laatste volle weekend van augustus wordt georganiseerd, kregen we een brede grijns als antwoord. Een spandoek van een kersverse Abraham deze week zorgt inmiddels voor een geruchtenstroom in Markelo. Er wordt zelfs gesuggereerd dat MutDetNoe terugkeert op het podium van de ‘Maarkelse tente’, maar navraag bij de voorzitter van Dorpsfeest Markelo maakt duidelijk, dat daar geen sprake van is. (meer…)

Kinderfestival tijdens Dorpsfeest

Met een festival met veel activiteiten gaat ook het kinderprogramma van Dorpsfeest Markelo op de schop. Samen met Marja Daggert heeft Laura Brinkmans meerdere activiteiten bedacht die aansluiten bij kinderen van 0 tot 12 jaar. Van kinderbingo tot lasergamen, op zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur garanderen Laura en Marja een doorlopend programma in en rond de tent onder de noemer ‘Festifun’. (meer…)

Voorbereidingen Dorpsfeest Magazine 2019 van start

De voorbereidingen voor het Dorpsfeest Magazine starten meestal enkele maanden voorafgaand aan het laatste weekend van augustus. Zo is de redactie ook nu al weer enkele weken bezig met het magazine voor het komende Dorpsfeest dat in nauwe samenwerking met de Stichting Dorpsfeest Markelo tot stand komt. De redactie van Maarkelsnieuws zorgt voor de inhoud, Robert Markvoort zal gelijk aan voorgaande jaren de opmaak verzorgen. Zoals elk jaar zal ook dit jaar het magazine uiterlijk twee weken voor het Dorpsfeest huis-aan-huis in Markelo en omgeving worden bezorgd. (meer…)

Dorpsfeestvlag gespot in Tel Aviv


Na een lange nacht zijn de Eurovisionfans uit Markelo gearriveerd in Tel Aviv om onze Nationale held Duncan aan te gaan moedigen. Natuurlijk mocht de Dorpsfeestvlag niet ontbreken in het geheel. Samen met dit mooie item gingen zij geheel in het oranje op de foto. Krijgt Nederland na 44 jaar een opvolger voor de Markelose Getty Kaspers? Aan de Markeloërs Johanna, Ina, Manon, Jacqueline, Vitor en Erwin zal het absoluut niet liggen. Zij gaan ervoor. Shalom! 

Ondersteuningsfonds Dorpsfeest Markelo keert uit

Na twee jaar niet te hebben uitgekeerd, heeft het Algemeen Bestuur van Stichting Dorpsfeest Markelo gisteravond tijdens de voorjaarsvergadering besloten om dit jaar weer een bedrag in het Ondersteuningsfonds te storten. “Vorig jaar, 2018, was namelijk een goed jaar voor het Dorpsfeest, in alle opzichten. Dat is dan ook goed nieuws voor de Markelose verenigingen”, vertelt penningmeester van Stichting Dorpsfeest Markelo, Els Ulkeman. Markelose verenigingen en/of instellingen kunnen een financieel beroep doen op het Ondersteuningsfonds. Zij kunnen bijvoorbeeld een bijdrage ontvangen voor een te organiseren evenement of een noodzakelijke investering. “Zo hebben we in het verleden bijvoorbeeld bijdragen gedaan voor het organiseren van Markelo in Concert en aan de Oranjevereniging Markelo voor straatversiering” licht Els toe. (meer…)

Elsenerbroek: BACK in de optocht

Het is overduidelijk, creativiteit en noaberschap liggen niet ten grondslag aan het feit dat Buurtvereniging Elsenerbroek vorig jaar niet deelnam aan de Markelose optocht. Anita Neutenberg vertelt enthousiast: “Tijdens het BROOKfestival in juli 2018 zaten we met een groepje bijeen, nadat we een fantastisch weekend feest gevierd hadden. Mijmerend over hoe leuk onze buurt toch wel niet was… – Dat er dan toch geen optochtwagen gebouwd kan worden –  was een opmerking… Tja, maar daar heb je bouwers voor nodig en je moet er veel tijd in steken… – Waarom doen we dan niet mee als loopgroep – was een goed idee dat menigeen van ons weer enthousiast maakten”. Ondanks dit gegeven werd begin dit jaar opnieuw geprobeerd om het wagenbouwen in de buurt Elsenerbroek terug te laten keren, maar helaas bleek daar de animo écht te minimaal voor, waardoor de kreet – loopgroep – opnieuw werd opgegooid. (meer…)

Seniorenprogramma Dorpsfeest naar donderdagmiddag

Met het programma voor de senioren op de woensdagmiddag bij De Haverkamp werd traditiegetrouw het Dorpsfeest afgetrapt. Dat gaat dit jaar veranderen want het seniorenprogramma wordt verplaatst naar de donderdagmiddag. Naast de locatie blijven ook de start- en eindtijd ongewijzigd. Iedereen van 50 jaar en ouder is dus van harte welkom om het Dorpsfeest 2019 af te trappen op donderdagmiddag 22 augustus 2019 van 14.00 tot 17.00 uur bij De Haverkamp. (meer…)