Verloren / gevonden!

In de redactiebox ontvingen we vandaag een aantal berichten over gevonden en vermiste voorwerpen. Heeft u een van onderstaande voorwerpen gevonden of bent een goudkleurige schakelarmband verloren, neem dan contact op met de redactie. U kunt hen bereiken door een mail te sturen aan redactie@maarkelsnieuws.nl. 

Verloren gouden ring
Een Markeloër is een gouden ring verloren. De ring is te herkennen aan de letters A en H die er symbolisch op staan. De ring lijkt op de ring op de afbeelding maar heeft geen steentje.

Gevonden schakelarmband
Op de Herikerberg nabij Buitencentrum Hessenheem is een goudkleurige schakelarmband gevonden.

Portemonnee verloren
Vanmiddag heeft iemand bij de Dirk supermarkt in de winkel of op de parkeerplaats zijn (billfold) portemonnee verloren. De portemmonnee was gevuld met verschillende passen, ID kaart en rijbewijs.

(meer…)

Dina Nijkamp-Elkink 100 jaar

Vandaag viert Dina Nijkamp-Elkink haar 100e verjaardag. Dina ‘van Diekeman’ is geboren aan de Brummelaarsweg en verhuisde naar de Larenseweg. Inmiddels woont ze alweer een aantal jaren op Anholtskamp. Met de geboorte van haar achter-achter-kleinzoon afgelopen zomer, is de vijfde familie generatie een feit. Burgemeester Ellen Nauta heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan de jarige mevrouw Nijkamp, om haar persoonlijk te feliciteren met deze bijzondere verjaardag. Door de bijzondere tijd wordt de verjaardag in kleine kring gevierd. De familie wil graag van de gelegenheid gebruik maken om hun opoe ook via deze weg van harte te feliciteren.  (meer…)

Diane ziet Sarah!

Diane Veneman viert vandaag haar 50e verjaardag. Erik, Rowin en Sander en alle familieleden feliciteren Diane via Maarkelsnieuws nogmaals van harte met haar verjaardag en wensen haar een fijne dag toe. 
(meer…)

Hondje vermist in Markelo -update-

Aan de Schoolstraat is vanmiddag een boomer hondje weggelopen. Het hondje luistert naar de naam Mila. Wie heeft het hondje gezien of weet waar Mila is, kan contact opnemen met de redactie van Maarkelsnieuws door een mail te sturen aan redactie@maarkelsnieuws.nl.  Update: 5.05 uur Mila is terug!

Bewoners verlaten buurt (op) Riezebessem

De familie ten Donkelaar is vanmiddag door de buurt van de Riezebessem naar hun nieuwe buurt gebracht. Bij hun oude woning aan de Riezebessem op de Esch werden Bertjan en Karin symbolisch op de Riezebessem gezet zodat ze veilig konden landen op hun nieuwe stek in de Pothoek. Onderweg werd natuurlijk wel ff een stop ingelast met de bekende meutborrel. Bertjan, Karin en de kinderen: namens de buurt aan de Riezebessem nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe woning aan de Herikeresweg en heel veel geluk gewenst.  (meer…)

Gerjan Hoevink ziet Abraham

Door de op dit moment geldende coronamaatregelen verwachtte Gerjan Hoevink een rustige verjaardag tegemoet te gaan. Maar familieleden en vrienden hebben in oplossingen gedacht en niet in problemen. Zodoende werd Gerjan vandaag toch blij verrast en kreeg hij geen enkele kans om zijn 50e verjaardag ongemerkt aan zich voorbij te laten gaan. Zijn tuin werd bij toerbeurt versierd met een Abraham en spandoeken met daarop toepasselijke teksten voor deze kersverse vijftiger. Dit werd natuurlijk enorm gewaardeerd door deze Abraham. Gerjan: namens de familie nogmaals van harte gefeliciteerd met jouw 50e verjaardag.  (meer…)

65-jarig bruidspaar Appie en Gerri Eelderink

Net als bij hun 60-jarige bruiloft op 23 november in 2015 hebben de buren ook dit keer weer een prachtige boog met witte roosjes bij de voordeur geplaatst. Helaas geen bezoek van burgemeester Nauta maar Harry Scholten mocht aantreden als loco burgemeester. Hij bracht namens de gemeente de felicitaties over, met een mooi bloemstuk en genoot op gepaste afstand van koffie met taart. Ook de brief van het Koninklijk Huis was op vrijdag 20 november al bij het briljanten paar afgeleverd.

“Ik ben nu 5 jaar ouder”, zegt Gerri, “maar ik ben veel beter te pas dan toen we 60 jaar waren getrouwd.” Gerri had zes jaar geleden een nieuwe heup gekregen maar daar zat een bacterie in. Maar liefst 12 keer ging ze onder het mes en talloze antibioticakuren kreeg ze, maar het mocht allemaal niet baten. Gerri was er klaar mee. “Dan maar geen heup”, vertelt ze. “En ik kan nog gewoon lopen, al is het dan met een rollator. Maar ik heb helemaal geen pijn meer, dat was 5 jaar geleden wel anders. Ik heb ook een elektrische rolstoel, daarmee ga ik elke dag even naar buiten.” Met Appie’s gezondheid is het een stuk minder goed gesteld. Hij is begin dit jaar erg ziek geweest. Zo erg zelfs dat hij zijn dierbare Belgische paard heeft moeten verkopen, waarmee hij ooit Nederlands Kampioen is geworden. Zichtbaar aangeslagen vertelt het stel dat ze er niet meer voor konden zorgen. (meer…)

Halve Abraham voor Jordy

Luid toeterend reed vanmiddag een stoet auto’s door de Stationsstraat. Het was een feestelijke actie van familie, vrienden en bekenden van Jordy Teela, die vandaag zijn 25e verjaardag viert. In deze bijzonder tijd waarin de coronamaatregelen een feestje onmogelijk maken, wordt er toch gezocht naar ludieke verjaardagacties. Voor Jordy was het vanmiddag een grote verrassing die startte met spandoeken en een halve Abraham in de voortuin. Aansluitend werd Jordy door familie en vrienden vanuit de auto gefeliciteerd met deze speciale verjaardag. De ‘verjaardagsgasten’ kregen een heerlijk gebakje mee om thuis van te genieten. Jordy: namens alle aanwezigen nogmaals van harte gefeliciteerd met je 25e verjaardag! (meer…)

Sleutelbos Schoolstraat gevonden

Bovenstaande sleutelbos is gevonden aan de Schoolstraat in Markelo. Wie herkent zijn sleutelbos of weet wie de eigenaar is? Neem contact op met de redactie van Maarkelsnieuws zodat we u in contact kunnen brengen met de vindster van deze sleutelbos. 

Wie mist zwarte, jonge kat?

Aan de Holterweg in Markelo is een jonge, zwarte kat aan komen lopen. Het katje is erg aanhankelijk. Wie mist deze zwarte kat? Herken je het zwarte katje of weet je waar hij/zij thuishoort, neem dan contact op met de redactie van Maarkelsnieuws. (meer…)

Klepperderk