Zilveren huwelijk voor Jeannette en Herbert

Gisteren was het exact 25 jaar geleden dat Herbert en Jeannette Hargeerds in het huwelijksbootje zijn gestapt. Familie, vrienden, buren en collega’s hebben het zilveren bruidspaar uiteraard verrast. Een heuse drive thru was er georganiseerd zodat hun 25-jarige huwelijksdag toch een heel bijzonder verloop kreeg. Herbert en Jeannette, namens alle aanwezigen nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie 25-jarige huwelijk! (meer…)

Johan ziet Abraham aan Potkamp

In de weide voor de boerderij aan de Potkamp in Markelo werden gisteravond meerdere spandoeken en Abrahams voor Johan Hoevink geplaatst. Het mondde gisteravond dan ook uit in een avond met één en al gezelligheid. Hier en daar had het vooraf wat spannende momenten opgeleverd voor Johan, want wat zou er allemaal toch op stapel staan aan de vooravond van zij 50e verjaardag? De verwondering was gisteravond niet alleen bij de kersverse Abraham op zijn gezicht af te lezen maar ook zeker bij de vriendinnen van Baukje. Die waren verbaasd bij het zien hoe er in Markelo wordt uitgepakt als iemand 50 wordt. Jong (4) en oud (90) en alles er tussen in genoot van het samenzijn. Als vanouds maakten de jongens weer gekheid met elkaar. “Fijn om eindelijk weer eens op deze manier bij elkaar te kunnen zijn”, aldus een van de aanwezigen. De poppen en spandoeken leverden flinke waardering op, weliswaar na een uitgebreide keuring die geheel volgens de traditie verliep. Johan; namens alle aanwezigen nogmaals van harte gefeliciteerd met je 50e verjaardag! (meer…)

Horloge verloren Romijnlaan

Een onfortuinlijke lezer van deze site heeft zondag 13 juni een haar horloge verloren. Het dameshorloge van het merk Woodwatch met blauwe wijzerplaat, houten kast en suède bandje is vermoedelijk verloren in de omgeving van de J.C. Romijnlaan in Markelo. Mocht iemand het horloge hebben gevonden, dan vernemen we dat graag via klepperderk@maarkelsnieuws.nl.

Wilfred en Gerdien zilveren bruidspaar

Aan de Grotegoorsdijk was het vandaag feest. Wilfred en Gerdien Jansen zijn vandaag 25 jaar getrouwd. Maar net als bij het vieren van de 50ste verjaardag van Wilfred en Gerdien vorig jaar, gooide Corona roet in het eten. De 3 dochters des huizes hadden echter in het geheim het één en ander voorbereid. Dus trok er vandaag een lange stoet familie, vrienden, buren en bekenden in verschillende versierde voertuigen langs het jubilerende koppel. Na verbazing, werden alle felicitaties en attenties in ontvangst genomen en werd er met menigeen geproost met Grolsch of een Möll’nborrel. Het stel heeft overduidelijk genoten van deze spontane verrassing. De dochters kunnen terugkijken op een geslaagde verrassingspoging! (meer…)

Welkomstborrel aan Lentfersweg

Afgelopen zaterdag zijn Geert en Cariene verhuisd naar hun nieuwe woning aan de Lentfersweg in Markelo. Traditiegetrouw werden zij door de buurt gemeut en moest er flink ‘onderhandeld’ worden voordat ze hun woning konden betreden. Gelukkig stond de borrel ijskoud en kon het een en ander snel worden ‘afgekocht’. Het resulteerde in een gezellige avond bij het vuur, die tot in late uurtje duurde. In ieder geval voor een flink aantal… Geert en Cariene namens de buurt nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie woning op vruchtbare grond aan de Lentfersweg. (meer…)

Geslaagd? -UPDATE-2

Deze week horen de examenkandidaten op het voortgezet onderwijs of ze de vlag en de schooltas mogen ophangen. Maarkelsnieuws wil graag een overzicht met de geslaagden uit Markelo publiceren. Door de privacywetgeving hebben (de meeste) scholen besloten om geen persoonsgegevens meer te delen van de leerlingen. Toch willen we graag wat doen om de geslaagden in het zonnetje te zetten. We maken dan ook een bericht aan met daarin een overzicht van de mensen die ons laten weten te zijn geslaagd. Het liefste met naam, school, richting en een leuke geslaagdenfoto. De informatie kun je opsturen naar: redactie@maarkelsnieuws.nl (meer…)

Zilver voor Gerard en Petra

Gisteravond werd de tuin van Gerard en Petra Stokreef aan het Scheppel in Markelo door de kameraden en de buurt versierd. Een traditionele boog met witte en rode rozen werd geplaatst, maar ook een enorm bruidspaar kreeg een prominente plek. Normaal verlopen deze feestelijke werkzaamheden vanzelf in het keuren van de versieringen door het bruidspaar en wordt met een borrel geproost op het resultaat. Dat zat er gisteravond voor de buurt en de kameraden niet in want het zilveren bruidspaar was er even een weekendje tussen uit met de kinderen. Des te groter was de verrassing vanmiddag toen Gerard en Petra thuiskwamen en alle versierselen aantroffen in de tuin. Zelfs de bar die vijfentwintig jaar geleden werd gebouwd door de kameraden en hun trouwdag opluisterde was uit de stalling gehaald. Gerard en Petra: namens alle kameraden en de buurt nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie 25-jarig huwelijk.  (meer…)

Gouden bruidspaar Klein Velderman

In kleine kring vierden Henk en Johanna klein Velderman gisteren hun gouden huwelijk. Op 4 juni 1971 stapten zij met elkaar in het huwelijksbootje. Met kinderen en kleinkinderen en familie werd uitgebreid geproost bij De Haverkamp. In lijn met de geldende richtlijnen vond na een lange periode weer het eerste feestje plaats op het tuinterras van De Haverkamp. Henk en Johanna; namens kinderen en kleinkinderen nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie 50-jarig huwelijk.