17e Jaargang | zondag 10 december 2023

Diamanten bruidspaar Schreurs

Het echtpaar Schreurs is vandaag exact 60 jaar getrouwd. Burgemeester Ellen Nauta ging bij hen langs om hen namens het gemeentebestuur van harte te feliciteren met hun diamanten huwelijk. Samen blikten ze terug op de afgelopen 60 jaar. Het fotoboek met zwart-wit foto's vertelt het verhaal van hun huwelijk dat werd voltrokken in het voormalige gemeentehuis in Markelo. Jan en Gerda zagen elkaar voor het eerst toen Gerda vanuit Diepenheim een angorakat door omstandigheden wegbracht naar een vriendin in Stokkum. Ze viel op door de eierkist achterop haar fiets. "Volgens mij vond Jan dat maar raar. Niet veel later zagen we elkaar bij De Zon in Goor en sloeg de vonk over. Het was niet direct liefde op het eerste gezicht maar hij zocht me toch weer op", vertelt Gerda lachend. (meer…)

Lees meer

Halve Sarah Kylie Karsenberg

Kylie Karsenberg is vandaag 25 jaar geworden. Gisteravond werd Kylie verrast door familie en vriendinnen met spandoeken en een halve Sarah. Namens hen feliciteren we Kylie hierbij nogmaals. (meer…)

Lees meer

Diane Bokkinga ziet Sarah

De spandoeken en Sarah’s bij 'De Hoestinkhof' laten er geen twijfel over bestaan: Diane Bokkinga is vandaag 50 jaar geworden. Gisteravond plaatsten familie, vriendinnen en vrienden spandoeken en Sarah’s. Na goedkeuring werd er alvast op geproost! Eind van de middag was er een feestje in het Engelse theehuis. Namens familie, vriendinnen en vrienden nogmaals van harte gefeliciteerd met je 50e verjaardag. (meer…)

Lees meer

Gevonden voorwerpen

In de rubriek klepperderk vragen we meermaals aandacht voor gevonden voorwerpen. Dit maal meerdere gevonden voorwerpen. Een deel ervan zijn gevonden bij Plus Wichers Scheur, een ander deel is gevonden bij een wandeling in en rondom Markelo. Mocht iemand een van bovenstaande of onderstaande voorwerpen herkennen als die van hem of haar, dan vernemen we dat graag via klepperderk@maarkelsnieuws.nl.

Lees meer

Sleutels gevonden Roosdomsweg

Op de splitsing van de Roosdomsweg met de Koenderinksweg zijn bovenstaande sleutels gevonden. We brengen de eigenaar graag in contact met de eerlijke vinder. De eigenaar kan zich melden via klepperderk@maarkelsnieuws.nl.

Lees meer

Fiets achtergelaten op Rijssenseweg (UPDATE)

Bovenstaande fiets ligt sinds zondagochtend langs de Rijssenseweg. Mocht iemand de fiets die daar is achtergelaten herkennen als die van hem of haar, dan vernemen we dat graag via klepperderk@maarkelsnieuws.nl. UPDATE: De fiets is inmiddels opgehaald door de eigenaar.

Lees meer

Groene verfspecialist ziet Abraham

Aan De Wanne kun je er niet omheen. De spandoeken en de bijbehorende creaties geven al aan dat ook Erik Waanders weet waar hij de mosterd haalt. Erik is vandaag 50 jaar geworden en werd gisteravond door familie en de buurt geattendeerd op deze feestelijke mijlpaal. De tuin werd aangekleed met spandoeken en mooie creaties verwijzend naar deze 50-jarige groene verfspecialist. Door de toepasselijke teksten werd Erik wellicht enigszins verrast maar voor de aanwezigen was het klip en klaar. Erik namens alle aanwezigen nogmaals van harte gefeliciteerd en geniet van jouw dag! (meer…)

Lees meer

Fiets achtergelaten en sleutel zoek -update-

Afgelopen weekend is er in de Koekoek een herenfiets blijven staan. Wie vergat zijn fiets of weet niet dat de fiets hier is achtergelaten? Een inwoonster van Markelo is een sleutel kwijtgeraakt met een opvallende sleutelhanger er aan met de afbeelding van een wortel. Wellicht heeft iemand de sleutel gevonden? Neem dan contact op met de redactie van Maarkelsnieuws door een mail te sturen aan redactie@maarkelsnieuws.nl Update: de eigenaar van de fiets heeft zich gemeld.

Lees meer
 
Het weer in Markelo