Evert Slagman (op Lodeweengs ziene) ziet Abraham

Vandaag is Evert Slagman 50 jaar geworden. Daarom wordt hij door zijn vrouw Anita, liefdevol in het zonnetje gezet! Maar ook buren, vrienden en kennissen kwamen naar de Enkelaarsweg in Markelo om Abrahams en spandoeken te plaatsen (bij de Schipbeek even afslaan om ze goed te bekijken). De teksten memoreren aan het kapsel van Evert maar vooral, en zeer terecht, aan zijn Bourgondische levensstijl. Evert namens alle aanwezigen nogmaals van harte gefeliciteerd met dit heugelijke feit! (meer…)

Raymond Scholten ziet Abraham

Afgelopen maandag was de dag dat Raymond Scholten Abraham zag.. figuurlijk, maar ook letterlijk door twee meters hoge poppen. Dit heugelijke feit was aanleiding voor velen, om hem eens goed in het zonnetje te zetten. Uit alle spandoeken en teksten werd wel duidelijk dat Raymond altijd klaar staat om iemand te helpen en met twee rechterhanden veel werk kan verzetten…Via deze weg willen wij Raymond als familie, buurt, collega’s en de motorclub nogmaals van harte feliciteren. (meer…)

Wim en Nienke Meilink 25 jaar getrouwd

Wim en Nienke Meilink uit Elsenerbroek zijn vandaag 25 jaar getrouwd. De corona gooide roet in het eten voor een feest. Met een klein clubje wordt vandaag toch een toost uitgebracht op dit bijzondere moment. Namens de familie wensen we Wim en Nienke samen met Anouk en Jesse nog vele mooie jaren toe.

Dani van Dolder ziet Sarah

De voortuin aan de Fokkerstraat is net groot genoeg om plaats te bieden aan de enorme Sarah, de slingers, afzetlinten, ballonnen en toepasselijke  spandoeken. Familie, vrienden en collega’s wisten de kersverse Saar flink te verrassen aan de vooravond van haar vijftigste verjaardag. Dani, namens familie, vrienden en collega’s willen we je ook langs deze weg nogmaals van harte feliciteren met je vijftigste verjaardag.

Gouden bruidspaar Pongers

Aan de Hogedijk is een mooie boog gemaakt voor Gerrit en Ali Pongers. Gerrit en Ali zijn namelijk 50 jaar getrouwd. Volgens traditie moest de boog natuurlijk nat gemaakt worden samen met de buurt. Ondanks de coronamaatregelen was er gisteren een gezellig feest. Namens de noabers feliciteren we het gouden echtpaar en wensen we hen nog veel gelukkige en gezonde jaren samen toe.

Jubileum voor Bea

In 1980 is Bea Jimmink-Lonink begonnen bij bakkerij Klumpers aan het pand in de Grotestraat. Bea is steeds in hetzelfde pand blijven werken, maar met verschillende bedrijfsnamen op haar werkkleding. Momenteel werkt ze al een lange tijd bij de Dirk. Vandaag viel er iets te vieren, Bea is namelijk vandaag de dag 40 jaar in dienst. Dit kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan en werd op gepaste wijze gevierd, zodat Bea door haar collega’s in het zonnetje kon worden gezet. Namens alle collega’s, Bea nogmaals van harte gefeliciteerd!

Gouden bruidspaar Olde Reuver Of Briel

Voor Joke en Hans Olde Reuver Of Briel is het vandaag exact 50 jaar geleden dat zij met elkaar in het huwelijksbootje zijn gestapt. Een gebeurtenis die niet onopgemerkt voorbij kan gaan aan de Stokkumerweg in Markelo. De buurt versierde tuin en plaatste een toepasselijk bord waarmee zij het gouden bruidspaar op passende wijze in de picture wisten te zetten. Joke en Hans namens de noabers nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie 50-jarige huwelijk. 

Briljant voor Derk en Mini Schreurs

De papieren witte en rode roosjes aan het hek verklappen dat er sprake is van een feestelijke gebeurtenis aan de Grotegoorsdijk 7 in Markelo. Derk en Mini Schreurs staan al op de uitkijk als burgemeester Ellen Nauta het erf op komt rijden. Ze kwam vanmiddag persoonlijk de hartelijke felicitaties namens de gemeente Hof van Twente overbrengen aan het briljanten bruidspaar Schreurs. Derk (84) en Mini (85) stapten 65 jaar geleden met elkaar in huwelijksbootje nadat ze twee jaar verkering hadden gehad. De vonk sloeg over tijdens een bal avond bij Café Hargeerds. Mini verhuisde vanuit de Stoolderhook naar het ouderlijk huis van Derk aan de Grotegoorsdijk waar ze nu nog steeds wonen. “Ik ben hier geboren en getogen”, vertelt Derk trots. Naast het houden van koeien en varkens werkte Derk ook nog buitenshuis. Zo werkte hij achtereenvolgens bij de bakker, de Buursink Molen, Verdriet in Goor en kon hij uiteindelijk nadat hij 7  jaar in de kaasfabriek van Coberco te hebben gewerkt met vervroegd pensioen. Mini zorgde op haar beurt dat het thuis allemaal op rolletjes bleef lopen. (meer…)

Biba armband gevonden

In de woonwijk op de Esch is vanochtend een Biba armband gevonden. Wie herkent deze armband of weet van wie de armband is kan contact opnemen met de redactie van Maarkelsnieuws via redactie@maarkelsnieuws.nl.

Oranjewit katje gevonden

Op de Rouwelaarsdijk is nabij de kruising met de Enkelaarsweg gisteravond een oranjewit katj gevonden. Het katje sprong uit de bosjes en liep met de mensen die het katje zagen mee naar huis. Mocht iemand een oranjewit katje kwijt zijn, dan vernemen we dat graag via klepperderk@maarkelsnieuws.nl.

Klepperderk