Gouden bruidspaar Buruma

Afgelopen donderdag waren Cees en Lina Buruma 50 jaar getrouwd. Het gouden bruidspaar werd verrast met een mooie traditionele boog met gouden bloemen. De boog werd gemaakt en neergezet door de buurtbewoners, Cees en Lina waren aangenaam verrast. Namens de familie, vrienden en de buurt nogmaals van harte proficiat met deze gouden mijlpaal. 

iPhone 8 verloren bij noaberfeest (UPDATE)

Tijdens het noaberfeest op het Kerkplein afgelopen donderdag van de Martinuskerk en Obs de Zwaluw, is een bezoeker zijn iPhone 8 verloren. De iPhone is te herkennen door zijn blauwe achterkant. Wie heeft er informatie over de iPhone of weet wie de iPhone gevonden heeft, kan contact opnemen met de redactie van Maarkelsnieuws. UPDATE: De telefoon is inmiddels weer terecht.

“Het Kaasplein is van ons allemaal…”

Mysterieuze gasten namen aan het eind van de middag hun plaats in in een hoek van het enorme Kaasplein. Onder de noemer “Het Kaasplein is van ons allemaal” werden, zo gaat het verhaal, al snode plannen gesmeed voor het komende Dorpsfeest. Het feest der feesten, dat in het laatste volle weekend van augustus op de Markelose kalender staat. De groep eindigde met een gezamenlijke barbecue op het Kaasplein en wilden hun samenzijn op het plein ruim voor de WK finalewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen USA afsluiten omdat het plein helaas geen mogelijkheid bood voor een groot scherm vanwege het ontbreken van elektriciteit. Vast staat dat de groep een gezellige met elkaar hebben beleefd. (meer…)

Poesjes gevonden Kloppertstraat

In de omgeving van de Kloppertstraat in Markelo zijn 2 poesjes aan komen lopen. Ze verblijven al enkele dagen bij een bewoner in de achtertuin. Het gaat om een zwart-wit en een driekleurig poesje. Mocht iemand deze twee poesjes als die van hem of haar herkennen, vernemen we dat graag via klepperderk@maarkelsnieuws.nl.

Kinderfiets is vriendje kwijt

Deze kinderfiets heeft al op meerdere plekken in Markelo een aantal nachten onbeheerd overnacht. Vandaag heeft  iemand zich liefdevol over het kinderfietsje ontfermd en hoopt het vriendje van de deze kinderfiets op te kunnen sporen met de hulp van deze lokale nieuwssite. Wie weet waar deze kinderfiets thuishoort kan contact opnemen met de redactie van Maarkelsnieuws door een mail te sturen aan klepperderk@maarkelsnieuws.nl.

Buurt meut nieuwe buren

De buren van de Kemperweg/Rijssenseweg hebben vandaag met de bus van Ter Doest de familie Kippers uit Rijssen opgehaald. Zij wonen vanaf nu aan de Kemperweg. Op de terugweg was er enig oponthoud vlakbij het nieuwe huis. Want in de bus bevond zich de familie Beldman. Zij wonen sinds een maand, ook aan de Kemperweg. Zij zijn niet opgehaald, maar werden vandaag gemeut door de naaste buren. Hiermee zijn zij ook officieel welkom geheten door de buurt. Na dit oponthoud werd de familie Kippers op hun nieuwe adres afgeleverd en werd er daar geproost op hun nieuwe woning. De buren van de Kemperweg/Rijssenseweg wensen de familie Kippers en familie Beldman heel veel woonplezier in hun nieuwe buurt.  (meer…)

André en Gerdien 25 jaar getrouwd

Andre en Gerdien Pinkert vieren zondag 30 juni hun zilveren huwelijk. De buurkerels van de Stoevelaarsweg gingen vrijdagmiddag geheel volgens traditie samen ‘greun haaln’. Met de roosjes van de buurvrouwen werd later vanmiddag een boog gemaakt. Deze werd vervolgens natuurlijk op gepaste wijze nat gemaakt. Het was volgens de buurt een gezellig feestje dat zondag samen zal worden doorgezet. Namens de buurt en familie wensen we André en Gerdien een mooi feest en nog vele mooi jaren.

Buurt houdt traditie in ere

Aanstaande vrijdag stappen Melanie Fidder en Adam Bruggink in het huwelijksbootje. Gisteravond werd door de buurt geheel op traditionele wijze ‘greun gehaald’ en ‘mooi gemaakt’. De stemming zat er bij het bruidspaar maar ook bij de buurt al goed in. De boog werd na goedkeuring al goed ‘nat’ gemaakt. Melanie en Adam; namens alle buurtgenoten van de Stoevelaarsweg/Herikerweg/Holtdijk wensen we jullie vrijdag een prachtige huwelijksdag. Samen hopen we er een mooi huwelijksfeestje van te maken bij De Kroon in Markelo. (meer…)

Sonja 50 jaar

Gisteravond werd Sonja Grabowsky al verrast door familie, vrienden, vriendinnen, de buurt en het zangkoor Enjoy. Het huis aan de Oldenhof werd versiert met spandoeken waarop vooral haar sportieve kant is te zien. Een klein feestje werd daarna al vast gehouden achter in de tuin. Een zeer gezellige avond, die binnenkort vast en zeker  nogmaals dunnetjes over gedaan zal worden. Sonja; namens alle aanwezigen nogmaals van harte gefeliciteerd met je 50e verjaardag! (meer…)