Henk van ‘n Krul ziet Abraham

Afgelopen weekend is Henk Dietvorst, in Markelo misschien beter bekend als Henk van ‘n Krul 50 jaar geworden. Dat is zeker niet onopgemerkt gebleven. Zijn gezin, familie, vrienden, buurt en de wagencommissie hebben hem behoorlijk in de spotlights gezet. Het was dan ook tot in de kleine uurtjes een heel gezellig feest! Henk; namens alle aanwezigen nogmaals van harte gefeliciteerd! (meer…)

Zygmund Groeneweg 40 jaar

Een drukte van belang in de Tolweg; in de voortuin van Zygmund Groeneweg is het duidelijk: Zygmund is 40 jaar. Vrienden hebben dit duidelijk gemaakt door de voortuin te versieren en de jarige kan er wel van genieten! Ziggers hierbij namens je vrienden van harte gefeliciteerd met je 40e verjaardag en nog vele jaren erbij gewenst! (meer…)

Wim Overbeek ziet Abraham

Een bijzonder tafereel gisteren op en rond het erf van Wim Overbeek: maar liefst 49 trekkers reden bij hem het erf op om hem eraan te herinneren dat hij vandaag zijn 50e verjaardag viert. De avond daarvoor waren er in de tuin al spandoeken geplaatst door familie, buren en vrienden. Wim heeft inmiddels een feest gevierd bij de Tasca om deze mijlpaal te vieren. Wim, hierbij nogmaals van harte gefeliciteerd namens je familie en nog veel jaren toegewenst! (meer…)

Huissleutel gevonden

Op de Esch is gisteren een huissleutel gevonden in de buurt van de bladkorf aan de Hiele. Weet u van wie deze sleutel is dan kunt u contact opnemen met de redactie van Maarkelsnieuws.

Jan Willem en Riky overgedragen aan nieuwe buurt

Met een vooropgezet plan wist Harry Morsink zijn oud-buren Jan Willem en Riky Schorfhaar vanmorgen naar het ‘Markelosebrook’ te lokken. Natuurlijk gaven Jan Willem en Riky direct aan om de helpende hand te bieden bij de zogenaamde koe-kalverij, die Harry in scene had gezet. Groot was dan ook de verrassing toen bleek dat niet alleen Harry op hun komst zat te wachten maar de hele buurt en een flink aantal bekenden. Jarenlang hebben zij in het Markelosebroek gewoond en zomaar verhuizen naar Markelo moest natuurlijk wel volgens traditie gaan, moeten de noabers hebben gedacht. Na de koffie werden Jan Willem en Riky uitgenodigd om plaats te nemen op de platte wagen om onder muzikale begeleiding naar Markelo te worden gebracht.  (meer…)

Bert Nijland ziet Abraham

Aan de  Brummelaarsweg was het duidelijk dat er een Abraham bij is gekomen. Vrijdagavond werden er bij voor in oktober recordtemperaturen een aantal Abrahams en spandoeken geplaatst voor Bert Nijland. Gisteravond gaf Bert een feestje bij De Poppe. Namens de gasten feliciteren we Bert hierbij nogmaals van harte.

Zilveren bruidspaar Altena

Afgelopen zondag was het exact 25 jaar geleden dat Jan en Alie Altena in het huwelijksbootje zijn gestapt. Voor de buren aan de Kappelaarsdijk reden genoeg om eens flink uit te pakken. Een enorm aantal zilveren rozen werden gemaakt door de buurvrouwen en de mannen werden op pad gestuurd voor het groen. Geheel volgens traditie zou je zeggen… Een opvallend detail viel ons vandaag echter wel op want zelfs de achterkant van de boog was vol met prachtige rozen versierd. Gisteravond werd samen met familie, buren, collega’s en vrienden geproost op deze bijzondere mijlpaal tijdens een prachtig feest bij Dieka van de Kruusweg. Jan en Alie; namens de familie nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie 25-jarig huwelijk! (meer…)

Arjan en Jolanda 25 jaar getrouwd

Op 7 oktober gaven Arjan en Jolanda van den Noort 25 jaar geleden elkaar het ja-woord. Gisteren werd het bruidspaar verrast met een boog met ‘zilveren’ rozen namens de buurt. Na het goedkeuren van deze boog bleef het nog lang gezellig aan de Vlasstraat.

Erik Kloots 50 jaar

Daar waar het normaal gesproken ‘s avonds toch betrekkelijk rustig is aan de Seinenweg, was het gisteravond een drukte van belang. Het erf van de familie Kloots in Herike-Elsen werd met man en macht en in betrekkelijk korte tijd opgesierd met maar liefst 9 Abrahams en diverse spandoeken met de meest toepasselijke teksten. Verantwoordelijk voor al deze activiteiten waren naast familie en vrienden natuurlijk ook de buurt. De kersverse Abraham regeerde natuurlijk enthousiast nadat hij alle versierselen uitgebreid ‘gekeurd’ had waarna al snel een toost werd uitgebracht op deze bijzondere mijlpaal. Erik; namens alle aanwezigen nogmaals van harte gefeliciteerd met je 50e verjaardag! (meer…)

Arjan Hesselink 40 jaar

Arjan Hesselink is vandaag 40 jaar geworden. Namens de vrienden feliciteren we Arjan van harte met zijn verjaardag.