Roy Mulderij schutterskoning Dijkerhoek

Eindelijk mocht het weer en werd na twee jaar zonder vogelschieten in de Dijkerhoek weer gestreden om de titel schutterskoning(in). Roy Mulderij werd hierbij de nieuwe schutterskoning van 2022 en volgt daarmee Rita Nijenhuis op die sinds 2019 titelhoudster was. Voor de kinderen was er een spannende vogelknuppelstrijd. Uiteindelijk wist hierbij Lenn Mulderije de meeste punten te verzamelen gevolgd door Pien Klumpers en Ilse Mulderije. De Snackhut zorgde voor de inwendige mensen bij het droge onderkomen bij de familie Jansen aan de Larenseweg. (meer…)

Tolbuurt viert gouden jubileum

Burendag betekent voor de Tolbuurt jaarlijks bij elkaar komen. Dit jaar kreeg dit een extra feestelijk tintje door het 50-jarig bestaan van de Tolbuurt. De middag werd gestart met koffie met wat lekkers, een prachtig versierde taart. Tolbuurtbewoners van het eerste uur werden op foto vastgelegd met deze slagroomtaart. Na de koffie werd er lekker geborreld en genoten van een buffet van De Haverkamp.
(meer…)

Froukje en Jan Willem 50 jaar getrouwd

Vandaag is het exact 50 jaar geleden dat Froukje Postma en Jan Willem Lammertink in het huwelijk traden. Op Valentijnsdag 1970 kregen zij verkering na een avondje stappen bij discotheek E8 in Goor. Na twee jaar verkering werd het huwelijk in 1972 voltrokken en werd uitgebreid gevierd bij hotel ‘de Kroon’ (Hargeerds) te Markelo. Nadat de buren gisteravond de traditionele boog hebben geplaatst, werd deze onder het genot van een drankje nat gemaakt. Binnenkort wordt het gezellig gevierd met familie, vrienden en buren. Namens de familie wensen wij jullie nog vele mooie jaren toe.

Fiets wekenlang zonder eigenaar


Al een aantal weken staat op de kruising G.W.B Wondaalstraat, J.C. Romijnlaan en J.A Hardenbergstraat een fiets tegen een lantaarnpaal geparkeerd. Deze fiets blijkt niet te worden gemist of wellicht weet de eigenaar niet dat de fiets hier geparkeerd staat. De gemeente heeft de fiets tot op heden nog ongemoeid gelaten. Herkent iemand deze Gazellefiets? (meer…)

Monique van der Sluis-Croll: 40 jaar!

Monique dacht: “ik ga mijn verjaardag dit jaar niet vieren”. Maar daar dachten de vriendjes en vriendinnetjes toch anders over…. (Zie foto’s). Dus gisterenavond een spandoek neergezet en een varken in de tuin. Voor heel Markelo en omstreken goed te zien.  Want de verjaardag van Monique mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Monique; namens Tim, Evelyn, Lennart, Joanne, Mark, Noreen, Jeroen, Tessa, Edwin, May en Ilse: gefeliciteerd! (meer…)

Bruidspaar Leferink 65 jaar getrouwd

In 1949 kwamen Gerrit Jan Leferink en Hanna Worsink elkaar tegen op het Nieuwjaarsbal in zaal Hargeerds. Het klikte meteen, het bleef aan en in 1957 trouwden ze, vandaag precies 65 jaar geleden.  “Ik was op dat bal pas voor de eerste keer uit. Mijn ouders vonden me eigenlijk nog te jong maar omdat mijn vriendinnen ouder waren mocht ik toch mee” vertelt Hanna in de gezellige woonkamer aan de Tolweg.  Hanna werd geboren aan de Worsinkweg, Gerrit Jan aan de Slagendijk als één van de ‘Kapp’njongs’. Hanna was in haar werkzame leven actief in de kledingwinkel van Godeke in Markelo en bij drogist Pluimers, waar ze in de huishouding werkte en zo nodig bijsprong in de winkel. Gerrit Jan werkte op kantoor van de Coöperatieve Zuivelfabriek in Markelo en later in Zutphen bij Coberco.  Het echtpaar kreeg drie zoons, waaronder een tweeling. (meer…)

Bijzonder weekend voor Rudolf en Marloes

Voor Rudolf Wevers (Weversbouw) en Marloes Ebbekink (Marloes Haarzaak) is dit weekend heel bijzonder. Ze gaan trouwen en Marloes Haarzaak bestaat 10 jaar. Gisteravond werd door de buurt een mooie boog geplaatst. Nadat deze werd goed gekeurd door Rudolf en Marloes werd er nog lang na geborreld aan de Grotestraat. Met familie, vrienden en buren wordt dit weekend nog een feestje gevierd bij De Poppe in Markelo. Rudolf en Marloes; namens de buurt alvast een super mooi weekend gewenst.

Henk en Janny 40 jaar getrouwd

Vandaag, zaterdag 10 september, zijn Henk & Janny Struik (Kattebra) 40 jarig getrouwd. Afgelopen donderdag heeft de buurt zoals gebruikelijk een boog geplaatst.
Namens de buurt van harte gefeliciteerd met jullie 40 jarig huwelijk!

Marco Scheggetman ziet Abraham

Vandaag ziet Marco Scheggetman Abraham. Gisteravond was het een drukte van jewelste op de Markelose Berg. Verschillende spandoeken sieren de tuin aan de Bergweg. Na zijn goedkeuring werden al snel de eerste drankjes ingeschonken. Vanavond wordt dat vast en zeker nog eens dunnetjes overgedaan tijdens zijn feestje dat hij viert bij De Haverkamp in Markelo. Namens de familie Scheggetman en Potman, kameraden en vrienden wensen we Marco, samen met Marjan en de kinderen nog vele gezonde jaren toe. (meer…)

Gouden huwelijk voor Henny en Etty

De traditionele boog met rode en witte ‘rozen’ aan de voordeur van de woning van Henny en Etty Rohaan aan de G.W.B. Wondaalstraat in Markelo onthult al dat er sprake is van een bijzondere festiviteit. De buren verantwoordelijk voor de boog plaatsten deze omdat het vandaag exact 50 jaar geleden is dat Henny en Etty elkaar het ja-woord gaven. Ze ontmoetten elkaar in 1970 op het Goorse feest. Twee jaar later vierden zij hun trouwdag bij Dieka van Kruusweg.  Aankomend weekend wordt er opnieuw een feestje gevierd bij Dieka maar nu ter ere van het gouden huwelijk van Henny en Etty. Henny en Etty; namens de familie nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie 50-jarige huwelijk!