Jordie Vagevuur 25 jaar

Jordie Vagevuur viert vandaag zijn 25e verjaardag. Gisteravond werd daarom door familie en vrienden de tuin al flink versierd met  toepasselijke spandoeken. Via deze weg wordt de sportieve Jordie door de aanwezigen nogmaals van harte gefeliciteerd met zijn 25e verjaardag en vele jaren geluk toegewenst. 

De Pleg naar openluchtmuseum

Met dank aan Tineke Worsink had De Pleg vandaag een uitje naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Tineke wist maar liefst 12 vrijkaartjes te bemachtigen van de Postcode Loterij. In Arnhem moest natuurlijk even geposeerd worden voor het Rietveldhuisje dat jarenlang als vakantiehuisje op Hessenheem heeft gestaan. Het was al met al een gezellige dag voor de familie Worsink en co.

Poes Rosa weggelopen uit Stokkum (UPDATE)

Poes Rosa is sinds zaterdag 5 oktober spoorloos. Ze gitzwarte poes liep tijdens de Truck Run Hof van Twente richting vanuit de Stokkumerweg richting de Stationsweg in Stokkum en is niet meer huiswaarts gekeerd. Mocht iemand Rosa hebben gezien, dan vernemen we dat graag via klepperderk@maarkelsnieuws.nlUPDATE: Rosa is zaterdagavond teruggekomen.

Stokkumse Mina Beltman-Hargeerds 100 jaar

Mina Beltman-Hargeerds, in de buurt beter bekend als Mina Leafank,  viert vandaag 4 oktober haar 100e verjaardag. Naar Stokkumse traditie heeft de buurt een mooie boog gemaakt met grote ballonnen met 100 erop. Burgemeester Ellen Nauta is ook één van de aanwezigen in het gezellige huisje van Mina, die haar komt feliciteren. Mina woont er samen met haar kat Mickey, die ook al 25 jaar bij haar woont. Mina moet er nog niet aan denken de boerderij te ruilen voor een appartement. 

In de kamer zitten onder andere Harm en Linda; je vermoedt kleinkinderen, maar Mina had zelf geen kinderen. Rond 1965 kregen Mina en Jan nieuwe buren uit Leiden, de familie Renes, die een groot huis wilden met veel ruimte want ze wilden een groot gezin. Vijf zoons werden er geboren en voor hen was Mina een soort van tweede moeder. Harm en Wim zien haar nog elke dag. Burgemeester Ellen Nauta vraagt aan Mina naar haar geheim om zo fit 100 te worden. Mina heeft geen idee. Ze zegt:”Aj d’r vuur steet, kom ie d’r ok wa duur.” Een buurman zegt, het zal wel aan de gezonde grond liggen. Er wordt veel gelachen, Mina vertelt  boeiend over haar lange leven. Zo vertelde ze dat het jaar waarin ze met Jan trouwde, het ook een hele warme droge zomer was. Ze vertelt giechelend: “De hele Schipbeek was droog gevallen en toen liepen we met de bruidskoe door de Schipbeek.”  (meer…)

Diamanten bruidspaar Beverdam

Het was op woensdag 16 januari 2019 exact 60 jaar geleden dat Hennie en Gerry Beverdam elkaar het ja-woord gaven in het gemeentehuis in Markelo. Door een langdurig verblijf in het Deventer ziekenhuis werd het bezoek van burgemeester Ellen Nauta die dag uitgesteld. Niet thuis, maar in het ziekenhuis werd de diamanten huwelijksdag samen met hun kinderen gevierd met koffie en iets lekkers. Vandaag bracht Ellen Nauta alsnog persoonlijk haar gelukwensen mede namens de gemeente Hof van Twente. In het bijzijn van de burgemeester, twee zonen en drie schoondochters werden onder het genot van koffie, thee en taart al snel herinneringen opgehaald in de knusse woonkamer van hun appartement op De Esch. Ruim twee jaar geleden verhuisden het echtpaar van de Tolweg naar De Esch waar zij op de begane grond uitkijken op de Markelose dreven. (meer…)

Sleutels gevonden

Bij Plus Blankhorst worden met enige regelmaat sleutels gevonden. Vaak worden ze snel opgehaald. Bovenstaande sleutels zijn echter een aantal weken geleden al gevonden en nog steeds niet afgehaald. Mocht iemand 1 van bovenstaande sleutels herkennen als die van hem of haar, dan kan degene zich melden bij Plus Blankhorst.

Poes is de weg kwijt

Op De Esch loopt al enige tijd een rood-witte poes rond. De poes heeft een klein rood vlekje bij de mondhoeken. Mocht iemand bovenstaande poes als die van hem of haar herkennen, dan vernemen we dat graag via klepperderk@maarkelsnieuws.nl.

Klepperderk