Fotostudio Markelo nu open

In december 2019 namen Marian Waanders en Marjan Noteboom de sleutels in ontvangst van Unit A in de Kaasfabriek Markelo. Deze voormalige koelcel is sindsdien omgebouwd tot een heuse fotostudio. “Zowel Marian als ik hadden al enige tijd de wens om onze keukentafel in te ruilen voor een eigen werkplek. Een eigen fotostudio was hierin een gezamenlijke wens. Bij de eerste plannen voor de Kaasfabriek zagen wij een kans om deze droom te realiseren”, aldus Marjan Noteboom. De unit is door een tussenwand opgedeeld in een werkplek voor de twee fotografen met pasfotohoek en een heuse fotostudio. Marian Waanders: “De koelcellen van de fabriek sluiten qua hoogte goed aan op de wensen die wij vooraf hadden bij een studio. Het ontbreken van daglicht is voor de studio een voordeel. Voor onze werkplekken is met twee nieuwe puien wel voor daglicht gezorgd.” De timing had voor Marjan en Marian gezien de maatregelen rondom het coronavirus wel iets beter gekund. “Maar we houden toch niet zo van een formele opening en handjes schudden”, aldus Marjan Noteboom die aangeeft dat ze beiden vooral aan het werk willen in het pand en ze daarmee niet langer wilden wachten.Vanmorgen werden Marjan en Marian verrast door de kerkenraad van de Martinuskerk met een corsage, zodat ze deze week ondanks de coronaperikelen, feestelijk mogen beleven.

Fotostudio Markelo is vanaf dinsdag 17 maart elke dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 14.30 uur. Tijdens de eerste week is Fotostudio Markelo op vrijdag 21 maart zelfs open van 9.00 tot 20.00 uur. Buiten deze tijden zijn Marian Waanders of Marjan Noteboom ook op afspraak aanwezig in de studio aan het Kaasplein.