Thematrekking optocht 2020

De optochtcommissie van Dorpsfeest Markelo heeft vanavond tijdens de trekkingsavond bij De Haverkamp het hoofdthema van de optocht 2020 wederom op spectaculaire wijze gepresenteerd. Na een aantal spelrondes ‘Ren je Rot’ gepresenteerd door Mariska en Ernestine met de deelnemende 11 buurten werd het thema onthuld: ‘Oh wat een jaar’. Evenals de laatste twee jaar kunnen de buurten voor deze 48e editie van de Markelose optocht, kiezen voor een zelf gekozen subthema en deze tot 1 juli 2020 aanleveren bij de optochtcommissie. De optocht zal dit jaar op zondagmiddag 30 augustus door de Markelose straten trekken.

Het thema van de optocht Broodje Aap zorgde vorig jaar voor enige hilariteit voorafgaand aan de trekkingsavond. Met een Broodje Aap verhaal wist de optochtcommissie in nauwe samenwerking met de redactie van Maarkelsnieuws de gemoederen bezig te houden. De wagenbouwers bleken creatief om te gaan met het thema, wat resulteerde in een gevarieerde optocht. De jury en het publiek waren het na afloop unaniem eens en wezen Stokkum met ‘Op jacht op de Witte Wieven’ als winnaar aan van de Markelose optocht 2019.

In het laatste volle weekend van augustus staat Markelo traditioneel  in het teken van Dorpsfeest Markelo. Het plein voor de Kaasfabriek Markelo wordt in deze periode omgedoopt tot Dorpsfeestplein. Het Dorpsfeest start met een programma voor de senioren op de donderdag en eindigt op zondagavond om 24.00 uur met het Markelose volkslied.

Volgorde optocht 2020:
1 Rijssenseweg
2 Herike Elsen
3 Goorseweg
4 Stokkum
5 Beusbergen
6 Esch
7 Koekoek
8 Markelosebroek
9 Molenbuurt
10
11 Dijkerhoek
12 Achterhoek