Inkorten optocht route: Broodjeaapverhaal

Het nieuws over het drastisch inkorten van de optocht, dat vanmorgen op basis van informatie vanuit de optochtcommissie van Dorpsfeest Markelo werd gepubliceerd heeft voor nogal wat opschudding gezorgd. Met ruim 100 reacties op Facebook was het, hét nieuws van de dag in Markelo. Een ludieke actie van de optochtcommissie om het thema van de optocht tijdens Dorpsfeest Markelo 2019 onder de aandacht te brengen. Het broodjeaapverhaal is namelijk gelijk aan het thema ‘Broodje Aap’. 

Na de bekendmaking van het thema ‘Broodje Aap’ vanavond bij De Haverkamp waarbij veel wagenbouwers namens 11 buurten aanwezig waren vielen de puzzelstukje onmiddellijk op zijn plek en werd  door de aanwezigen vrijwel gelijk gelinkt naar het eerdere bericht vandaag over de aangekondigde, drastische routewijziging die de optocht zou gaan volgen dit jaar op zondag 25 augustus. “Met dit bericht heeft de optochtcommissie vanmorgen een perfect broodjeaapverhaal weten te verspreiden die de gemoederen nogal bezig hebben gehouden. Gelukkig kunnen we de boel nu voor de volle 100% ontkrachten want de optocht maakt een belangrijk onderdeel uit van ons Dorpsfeest en vooral de melding in het bericht dat de omzet in de tent omhoog moet op zondagmiddag is natuurlijk de grootst mogelijke onzin. We zijn er om feest te vieren, dat is het belangrijkste”, reageert voorzitter Hilko Pruntel direct na de bekendmaking van het thema van de optocht.

“De impact van het bericht op Maarkelsnieuws en Facebook heeft ons zeer zeker verrast, maar gelijkertijd ook blij gestemd gezien het enorme aantal reacties over onze geweldige optocht die eind augustus gewoon de traditionele route door het dorp zal volgen. We zijn erg benieuwd welke broodjeaapverhalen door de wagenbouwers worden uitgewerkt en welke creativiteit hier verrassend om de deur zal komen kijken”, vertelt Ans van Hinte.

De optochtcommissie van het Dorpsfeest Markelo bedenkt elk jaar een ander thema. De commissie, onder leiding van Ans van Hinte, begint al vroeg met het brainstormen voor een nieuw thema. “In de eerste vergadering voor het nieuwe jaar mag ieder commissielid een aantal onderwerpen/thema’s op tafel leggen. Meestal zijn we er snel uit en bepalen dan gezamenlijk het uiteindelijke thema. Dit jaar is dat dus ‘Broodje Aap’ geworden. We denken dat iedereen hier creatief mee uit de voeten kan. En mochten buurten daar hulp bij willen hebben, dan kan dat uiteraard. De  creatieve commissie van Dorpsfeest Markelo schuift graag aan om mee te denken”. De 11 buurten hebben tot 1 juli de tijd om een sub-thema te bedenken, die uiteraard gelinkt moet zijn aan het thema ‘Broodje Aap’.