Kaasplein nu ook Dorpsfeestplein

De oud-voorzitters van de Stichting Dorpsfeest Markelo hebben vanmiddag het nieuwe straatnaambordje ‘Dorpsfeestplein’ feestelijk onthuld. Het bordje is bevestigd op het straatnaambord van het Kaasplein op de plek direct naast de ingang van de Dorpsfeesttent eind augustus. “Het bordje zal er dit jaar tijdelijk blijven staan voor de maand augustus, maar daar gaan we natuurlijk een traditie van maken”, aldus dorpsfeestvoorzitter Hilko Pruntel die zijn voorgangers na de uitreiking van het eerste Dorpsfeest Magazine het bordje liet onthullen. Volgens het Dorpsfeest heeft iedere Markeloër een bepaalde accociatie met het Kaasplein, die niet altijd positief is. Met het plein naar het Dorpsfeest te vernoemen hoopt men de feestvreugde nog meer te verhogen.  Hilko: “Het idee is denk ik ontstaan bij het lezen van een van de columns op Maarkelsnieuws. Hierin opperde een columniste die veel en graag over het Dorpsfeest schrijft, het idee over het Dorpsfeestplein al eens. En deze naam verbindt niet alleen, het is ook een mooie manier om je feestperiode nog meer uit te lichten. En wat daarbij ook zou helpen, is dat iedereen die Dorpsfeestvlag nou eens buiten hangt!”

Voor het op ludieke wijze omdopen van het plein heeft de Stichting Dorpsfeest Markelo toestemming gevraagd aan de gemeente. Wethouder Harry Scholten gaf het bestuur al snel groen licht. De naam is dit jaar niet de enige wijziging, ook de inrichting in en rondom de tent gaat dit jaar op de schop. In het Dorpsfeest Magazine dat komende week wordt verspreid is een plattegrond van de nieuwe inrichting opgenomen.