Trailer nieuwe film Johan Nijenhuis

Op 10 februari volgend jaar gaat de nieuwe film ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ van Johan Nijenhuis in première in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski. De trailer is inmiddels vrijgegeven. In de film van de oud-Markeloër is onder meer een rol voor een Markelose ezel en voor oud-columnist van Maarkelsnieuws Willian Potman weggelegd. De hoofdrollen in deze Twentse speelfilm worden vertolkt door Herman Finkers en Johanna ter Steege. Tuschinski. “Deze film is anders dan anders. Het is zeker geen Nijenhuis film”, aldus Herman Finkers eerder tijdens de opnames van de film. Hiermee doelde hij op de eerdere kaskrakers ‘Costa!’ en ‘Volle Maan’ van Nijenhuis.

De film gaat over Jan (Herman Finkers) die 35 jaar getrouwd is met Gedda (Johanna ter Steege). Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth (Leonie ter Braak) zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In deze nieuwe productie van Johan Nijenhuis nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?