Columnist Maarkelsnieuws op witte doek

Willian Potman gaat een rol spelen in de nieuwe film van oud-Markeloër Johan Nijenhuis. Zoals Willian zelf al aangaf in zijn laatste column heeft hij in de laatste dagen van het oude jaar auditie mogen doen bij oud-Markeloër Johan Nijenhuis voor zijn nieuwe film die hij gaat maken met Herman Finkers ‘De beentjes van St. Hildegard’. Vanavond kwam het verlossende woord voor Willian. Het castingbureau van de film gaf aan, een kleine rol voor Willian beschikbaar te hebben. “Het is weliswaar een klein rolletje, maar toch! De opnames zullen plaats hebben in september tot en met oktober”, vertelt Willian enthousiast. Het acteren is voor Willian niet vreemd. Zo was hij jaren nauw betrokken bij het Stokkums Toneel en nadat hij trouwde met Truus en het Markelosebroek zijn thuisbasis werd meldde hij zich bij de toneelgroep van het Markelosebroek. “De afgelopen twee jaar heb ik daarnaast ook mooie rollen mogen neerzetten tijdens de jaarlijkse voorstellingen van Openluchttheater de Kösterskoele. Ik hoop natuurlijk dat ook daar aankomende zomer weer een rol voor mij is weggelegd maar de rolverdeling voor deze voorstellingen worden medio maart pas bekend gemaakt”, aldus Willian.