Markelose ezel op filmset naast Herman Finkers

Al twee keer stond het ezeltje Elsa van de Markelose Ezelstal ‘Barg Dieks’ op de filmset. “Ondanks dat ze geen Twents spreekt krijgt ze toch een prominente rol naast Herman Finkers in de nieuwste film van oud-Markeloër Johan Nijenhuis”, vertelt Hilde Obdeijn enthousiast. Over een week reist ezel Elsa mee naar Duitsland voor een vervolg van de filmopnames. In september en oktober vinden de opnames plaats voor de film ‘De Beentjes van Sint Hildegard‘ waarin overigens ook een rol is weggelegd voor Markeloër Willian Potman.

De film ‘De Beentjes van Sint Hildegard’ wordt de eerste film van Johan Nijenhuis in het Twents waarbij hij zich niet alleen richt op het Oosten van het land maar juist landelijk wil scoren. Een Nederlandse bioscoopfilm met in de hoofdrol Herman Finkers en Johanna ter Steege die voor de niet-Twentenaren zal worden ondertiteld.