Fokveedag beraadt zich over datum

Het bestuur van de Fokveedag Markelo heeft vanavond tijdens een evaluatievergadering met de deelnemers van de 80e editie die op 21 september plaatsvond van gedachten gewisseld over het voortbestaan van de jaarlijkse keuringen in Markelo. Onder het genot van een hapje en een drankje en het terugzien van de vele foto’s van de Fokveedag Markelo 2019, kwamen de gesprekken onderling op gang. Het bestuur heeft tot tweemaal toe, door extreme weersomstandigheden moeten besluiten om het evenement af te blazen op de traditionele derde donderdag in juli. Afgelopen jaar is er na het afgelasten van de keuringen, met man en macht gewerkt om het evenement toch dit jaar nog doorgang te laten vinden. Noodgedwongen moest men hierbij uitwijken naar een andere locatie en werd de Fokveedag georganiseerd daar waar het ooit begonnen was.

In de weide naast De Haverkamp bleek het een sfeervol en knus geheel wat mede te maken had met het minimale aantal opgegeven dieren. “Dit is wel het minimale aantal waarmee we het evenement kunnen organiseren en we hopen dan ook dat we volgend jaar op meer deelname mogen rekenen natuurlijk”, vertelt Gerwin Nijenhuis voorzitter van de Fokveedag Markelo. Arend Jan Heilersig vertelt: “De laatste tien jaar hebben we altijd een partytent voor de dieren meegenomen naar de Fokveedag, omdat de zon altijd te scherp was voor de dieren. Een jaar hebben we er onder gestaan omdat het regende, maar voor de rest deed de tent dienst als bescherming voor de dieren. Dit geeft wel aan dat het verzetten van het evenement naar een andere periode een betere keuze is”. Hierop werd door de aanwezigen instemmend geknikt en kwamen er veel ideeën en feiten op tafel waarover het bestuur zich de komende vergadering gaat buigen.