80e Fokveedag van start

Na twee afgelastingen vanwege de hitte is vandaag de 80e editie van de Fokveedag Markelo uiteindelijk toch van start gegaan op de plek waar in 1926 de eerste Fokveedag Markelo werd gehouden. Traditioneel wordt de Fokveedag op de laatste donderdag van juli gehouden rond herberg De Pot. Die locatie was vandaag niet beschikbaar. De Haverkamp en de familie Morsman verleende daarop direct medewerking om de Fokveedag te verplaatsen naar de plek waar deze in 1970 voor het laatst werd gehouden. “Laatste keer bij De Haverkamp was bijna 50 jaar geleden. Toen ik vanmorgen langs het terrein ging was het best een emotionele herinnering. Jeugdsentiment,” aldus Dinant van de Haverkamp. Voor de Fokveedag van vandaag zijn 66 dieren ingeschreven voor de keuringen in diverse categorieën. De keuringen van de kalfjes worden in een aparte ring gepresenteerd aan een vakkundige jury. “Vandaag geen problemen met stikstofuitstoot, fosfaatrechten en alles wat er nog meer op ons af komt, maar gewoon een ouderwetse gezellige Fokveedag op een stralende dag. Ik wens elke deelnemer veel succes en alle toeschouwers veel plezier hier op de 80e Fokveedag in Markelo,” aldus Gerwin Nijenhuis vanmorgen bij de start van de 80e editie van de Fokveedag Markelo.