Fokveedag donderdag afgelast

De verwachtte temperaturen voor aankomende donderdag heeft de organisatie van de Fokveedag doen besluiten om het evenement donderdag geen doorgang te laten vinden. Voorzitter van de Fokveedag Markelo, Gerwin Nijenhuis: “Dit kunnen we de koeien en het jongvee echt niet aan doen, hoe spijtig we dit ook vinden. We hebben alle boeren ,die hebben toegezegd deel te nemen aan deze editie, inmiddels geïnformeerd”. De organisatie hoopt dat er in overleg met de boeren, een andere datum kan worden gekozen om de Fokveedag dit jaar toch te laten plaatsvinden. “Vorig jaar hebben we om dezelfde reden moeten besluiten om de 80e editie af te gelasten. We hopen daarom dat we de Markelose Fokveedag dit jaar kunnen verhuizen naar een andere datum”, vertelt Gerwin. De organisatie van Sint Joapiksdag neemt vanavond een definitief besluit of zij het evenement wel dan niet door laten gaan. Zowel de Fokveedag als Sint Joapiksdag worden traditioneel gehouden in en rondom Herberg de Pot aan de Potdijk in Markelo.