Fokveedag afgelast -Sint Joapiksdag gaat door

De beslissing van het bestuur van de Fokveedag Markelo om in afgeslankte vorm toch een aantal programma onderdelen door te laten gaan aanstaande donderdag op de 80e editie van de Fokveedag bij Herberg de Pot, is vanmiddag herroepen. “Het is onverantwoord om met de verwachtte 35 graden het jongvee bloot te stellen aan de brandende zon en daarbij het risico lopen dat het vee ziek wordt”, aldus Gerwin Nijenhuis. De voorzitter van de Fokveedag Markelo geeft toe het erg jammer te vinden dat de keuringen nu helemaal geen doorgang vinden maar vindt dat hij geen andere keuze heeft. Met de bestuursleden hebben zij nu afgesproken om in ieder geval toch een leuke dag er van te maken en met z’n allen naar Sint Joapiksdag te gaan die wel plaats vindt bij Herberg de Pot. “Hopelijk wordt ons voorbeeld gevolgd en zien we elkaar aanstaande donderdag bij De Pot”, lacht Gerwin. De tweede editie van Sint Joapiksdag belooft aanstaande donderdag dan ook een geweldig evenement te worden. Op initiatief van Stichting Maarkels Landschap zullen dit jaar opnieuw weer veel demonstraties en presentaties op het gebied van landbouw verzorgd worden en natuurlijk ontbreken ook de stands met lokale streekproducten niet in en rondom Herberg de Pot.