Fokveedag verzet naar 21 september

Het bestuur van de Fokveedag Markelo heeft besloten om de 80e editie toch dit jaar nog te willen organiseren. Na het afgelasten van de editie in 2018 werd de organisatie deze week opnieuw geconfronteerd met extreem verwachte temperaturen. “Het is met deze temperatuur geen optie om de keuringen van de koeien en het jongvee aanstaande donderdag door te laten gaan. Doordat we toch onze 80e editie nu een keer willen organiseren, hebben we besloten om de Fokveedag te verzetten naar zaterdag 21 september”, vertelt voorzitter van de Fokveedag Markelo, Gerwin Nijenhuis. De organisatie gaat ondanks de korte voorbereidingstijd alles op alles zetten om een totaal nieuwe editie neer te zetten. Zo kunnen boeren die zich niet hadden opgegeven voor de Fokveedag, die gepland stond op de laatste donderdag van juli, zich nu gewoon opgeven voor zaterdag 21 september. De organisatie hoopt dat er veel koeien worden aangemeld voor de keuringen in de verschillende rubrieken. De keuringen van de Kalver Opfok Club zullen gelijktijdig plaatsvinden op zaterdag 21 september.

Voor deelname aan de Fokveedag Markelo op zaterdag 21 september kan men zich opgeven bij Gerwin Nijenhuis door een mail te sturen. “Als blijkt dat we met de nieuwe datum beter uit de voeten kunnen en minder kans hebben op extreme temperaturen kan het maar zo gebeuren dat we de Fokveedag ook volgend jaar in september gaan organiseren”, vertelt Gerwin. Hiermee wijkt de organisatie af van de traditie om de Fokveedag te organiseren op de laatste donderdag in juli.