Wevers Sport strikt tweevoudig Dakarwinnaar

Het door Wevers Sport ondersteunde Borgward Rally Team heeft toprijder Nani Roma weten te strikken als kopman voor deelname aan Dakar 2020. Roma wist Dakar in 2004 bij de motoren en in 2014 bij de auto’s te winnen. Met de ervaring van Roma hoopt het team een nieuwe stap te zetten in de woestijnrally. “Ik ben enorm enthousiast over dit nieuwe project en ook over het werken met Borgward en Wevers Sport. Borgward is een gemotiveerd team dat echt groot wil worden in Dakar 2020”, aldus Roma. De Spanjaard zal rijden met de Borgward BX7 DKR EVO. Dit is een verbeterde versie van de auto die in 2018 en 2019 aan de start van Dakar verscheen. Onder andere de motor is vernieuwd en de ophanging is aangepast aan de nieuwe regels.

Roma zal in Dakar Dani Oliveras als bijrijder meenemen. Oliveras is een voormalig motorrijder met veel ervaring in verschillende rally’s. De afgelopen twee jaar reed Roma voor het Duitse X-raid team, waarmee hij in 2019 de tweede plek in het autoklassement wist te behalen. Ter voorbereiding op Dakar 2020 zal Nani Roma met Borgward aanwezig zijn in de Morocco Rally van 3 tot 9 oktober en in de Baja Portalegre 500 in Portugal van 24 tot 26 oktober. Dakar 2020 wordt verreden in Saoedi-Arabië en gaat 5 januari van start in Jeddah. De finish is 17 januari in Al-Qiddiya.

Voor het Borgward Rally Team betekent het de derde deelname aan de woestijnrally. In 2018 deed het team mee met kopman Nicolás Fuchs en Erik Wevers als tweede rijder. Dit jaar was Erik Wevers zelf kopman en enig rijder voor het team. Het team verwacht in 2020 weer met twee auto’s aan de start te verschijnen, de tweede rijder zal binnenkort bekend worden.