Nieuw Dakar avontuur voor Wevers Sport

Nicolás Fuchs tijdens Le Dakar 2018

In samenwerking met het Duitse automerk Borgward en Peruaanse coureur Nicolás Fuchs zal het team van Wevers Sport binnenkort weer afreizen naar de Zuid Amerikaanse woestijn voor Le Dakar 2018. Borgward was ooit de tweede autoproducent van Duitsland en bestond tot 1963. Kleinzonen van de oprichter maakten ruim 2 jaar geleden bekend het merk nieuw leven in te willen blazen. Voor de deelname aan Le Dakar 2018 heeft het merk de samenwerking gezocht met Wevers Sport. Erik Wevers: “De auto’s waarmee de rally zal worden verreden zijn in Markelo gebouwd.” Nicolás Fuchs is de eerste rijder voor het team, de tweede rijder wordt binnenkort bekend. Fuchs nam vorig jaar ook deel aan Le Dakar samen met het team van Wevers Sport.

Daarin was Fuchs met een twaalfde plek bij de auto’s vorig jaar een van de verrassingen. De coureur wist in 2013 een wereldtitel de behalen in de WRC2. Met Fuchs heeft Borgward dus een topcoureur achter het stuur, hij zal de Dakar rally samen met navigator Fernando Mussano gaan rijden.