Pothoek draagt 1e Schutterskoningin aan

Erik Bloemendal loste, als laatst gekroonde Schutterskoning van de Pothoek vanmiddag het eerste schot tijdens het jaarlijkse vogelschieten van buurtvereniging de Pothoek. Nadat er 188 schoten door de deelnemers van de Pothoek waren gelost, was het Ilona Bloemendal die met het189e schot de vogel naar beneden zag vallen. Hiermee draagt de Pothoek de 1e Schutterskoningin, die deel zal gaan nemen aan het programma van de Vogelschietcommissie van Stichting Dorpsfeest Markelo aan.

Na een jaar geen vogelschieten te kunnen houden werd vanmiddag bij de Smitshoeve gestart onder een stralend zonnetje maar aan het eind van de middag kwam de regen met bakken uit de lucht. Voor de deelnemers was dit echter geen enkel bezwaar. De kop werd eraf geschoten door Wim Romeijn, waarna Bennie Pots de linker vleugel voor zijn rekening nam. Vervolgens is door de organisatie besloten (gezien de weersomstandigheden) om voor de koning of koningin te gaan. Hierbij bleek Ilona Bloemendal de gelukkige winnaar naar een goed voorbeeld van haar vader. Erik behaalde de titel Schutterskoning namelijk in 2019 en mocht hierdoor de ketting overdragen aan zijn dochter Ilona. Met het naar beneden halen van de romp behaalde Ilona gelijke tijd ook de prijzen voor de rechtervleugel en de staart.