‘We moeten samen alle zeilen bijzetten’

Stichting Dorpsfeest Markelo maakte vandaag bekend dat Dorpsfeest Markelo 2021 doorgaat. Reden voor de bekendmaking is dat de gemeente Hof van Twente het Dorpsfeestbestuur te kennen heeft gegeven dat binnen de maatregelen een vergunning zou kunnen worden verleend. “Op dit sein zaten we met alle commissies met smart te wachten. We hebben met zijn allen gezegd er vol voor te gaan, om onder de geldende veiligheidsregels, het leukste feestje van het jaar weer te gaan organiseren! Het feest is voorwaardelijk. Cijfers moeten dalen, meerdaagse evenementen moeten mogen. De verwachting is dat die eind juli zijn toegestaan en daarom gaan we de uitdaging aan. Het is een hele kluif het Maarkels Feest te organiseren. Beginnen we normaal in januari, zijn we nu pas half juni begonnen met organiseren. We moeten samen alle zeilen bijzetten!”, aldus voorzitter Hilko Pruntel.

Het Dorpsfeest Markelo 2021 zal sowieso anders zijn dan anders, het feestterrein zal geheel worden omheind met hekken en toegang is alleen mogelijk met een persoonlijke QR-code in de CoronaCheck-app. De optocht gaat niet door, hiervoor verleend de gemeente geen vergunning. Naar verwachting gaat het feest in de tent, de kermis, het fruhshoppen, FestiFun en de strijd om de titels Biljartkoning, Biljartkoningin en Schutterskoning(in) allemaal door in het weekend van 27 tot en met 29 augustus.