Erik Bloemendal Schutterskoning Pothoek

Erik Bloemendal is vanmiddag tijdens het jaarlijkse Vogelschieten van Buurtschap de Pothoek gehuldigd tot Schutterskoning 2019. De buurt genoot vanmiddag van een gezellige buurtmiddag met barbecue en het traditionele Vogelschieten. Tussendoor werd de zinderende finale van het WK damesvoetbal gevolgd. MAar liefst 30 volwassenen en 7 kids waren vanmiddag getuigen van een fijne en gezellige middag op het terrein van de Smitshoeve. Na twee Schutterskoningen op rij in 2018 Anne-Wil Brinkmans en in 2017 Marja van de Riet werd het volgens de buurtbewoners tijd voor een nieuwe koning in de lijst. Erik Bloemendal wist hier uiteindelijk gehoor aan te geven door de laatste resten van de vogel naar beneden te schieten.

De kop, linker vleugel en de staart werden door Riekje Knol succesvol geraakt. Anne-Wil Brinkmans schoot de rechtervleugel naar beneden. De organisatie is niet alleen alle deelnemers erg dankbaar voor hun komst en gezellige inbreng, ook Henk en Jeanet Paalman van de Smitshoeve willen zij bedanken voor de geweldige middag. Door de inzet van de verrijker, die beschikbaar werd gesteld door GCM uit Markelo zorgde de familie Gerritsen dat ook het vogelschieten dit jaar goed georganiseerd kon worden.