Willian en Truus winnen jaarvoorraad frikandellen

Willian en Truus Potman hebben de hoofdprijs van de eerste editie van de Frituurloop Markelo vanavond in ontvangst genomen. De deelnemende horecabedrijven overhandigden de winnaars een jaarvoorraad frikandellen. “We hebben de antwoorden op de quizvragen meerdere keren bekeken, maar Willian en Truus hebben de prijs gewoon verdiend”, vertelt Marjolijn Vennebekken lachend. Voor intimi is het geen verrassing om te horen dat Willian bij de plaatselijke horeca fan is van de frikandel. Willian: “Super leuk, het was een gezellige wandeling en goed georganiseerd. In deze coronaperiode was het een meer dan welkom uitje, waar jong en oud aan deel heeft genomen”.

Ruim 200 deelnemers trok de eerste editie, die overigens een vervolg gaat krijgen. Marjolijn: “De reacties van de deelnemers waren prima waardoor we met elkaar al besloten hebben om de tweede editie van de Frituurloop Markelo, ook volgend jaar op Tweede Paasdag te gaan organiseren”. De uitgestippelde route was ruim 8 kilometer, die wandelend werd afgelegd hoewel er ook een aantal in de auto of op de fiets zijn gesprongen volgens de organisatie.

Onderweg hadden de deelnemers tijd om de antwoorden op 12 vragen op te schrijven. Deze werden ingeleverd bij de Spieker waar het finishpunt was van de Frituurloop. Hier kreeg men bovendien het afsluitende dessert in de vorm van een soft ijsje of een vers bolletje ijs. “De weersomstandigheden hadden beter gekund maar bij de deelnemers heeft dat de pret zeker niet gedrukt gezien het enthousiasme dat onderweg zichtbaar aanwezig was”, aldus de organisatie.