Tweede Paasdag frituurloop in Markelo

Op Tweede Paasdag genieten van een geweldige wandeling van snackpunt naar snackpunt in en rond Markelo. Onderweg quizen en op zoek naar een van de vijf gouden paaseieren. Als klap op de vuurpijl maak je dan ook nog eens kans op een jaarvoorraad frikandellen. Dat is de Frituurloop Markelo; een initiatief van café Vennebekken, De Snackhut, Toornsmit, De Haverkamp en De Spieker. Voor de frituurloop op 5 april in Markelo geldt ‘vol is echt vol’. Een kaart reserveren kan tot en met 1 april op de website van de Frituurloop Markelo. Voor de starttijd van de frituurloop kan gekozen worden in verschillende tijdsblokken tussen 12.00 en 13.30 uur. De deelname kosten bedragen 17,50 euro per persoon.

Het startpunt wordt ingericht bij cafetaria De Haverkamp. Hier ontvang je alle benodigde informatie én de eerste snack. Tijdens de wandeling door het mooie Markelo lever je bij de deelnemende snackpunten een bon in, die recht geeft op een snack. Bij het finishpunt in Markelo eindigt de frituurloop met een dessert.

Op de route worden vijf gouden eieren verstopt. Vind je een van deze paaseieren dan staat er nog een extra verrassing op je te wachten. De deelnemende wandelaar die alle quizvragen goed weet te beantwoorden maakt kans op een jaarvoorraad aan frikandellen. “Hoe we dat precies gaan doen weten we nog niet, waarschijnlijk leveren we de diepvriesfrikandellen in etappes. Zeker is dat de winnaar elke dag kan genieten van een heerlijke frikandel”, vertelt Marjolijn Vennebekken lachend.

De frituurloop is een opkomende rage en startte eind februari in Groningen. De snackwandeling was binnen de kortste keren geheel uitverkocht. Het is bedacht als laagdrempelig en toch iets willen organiseren in deze hectische tijden. Door verschillende starttijden te hanteren worden de deelnemers over de wandelroute verspreid waardoor onder de geldende coronamaatregelen toch gewandeld kan worden langs de verschillende snackondernemers. Hiermee wordt ook deze branche ondersteund en kan men gelijke tijd genieten van een heerlijke wandeling.