Bijzondere vondst Herikerflier

Op 9 maart vond de 11-jarige Pim Oude Luttikhuis uit Stokkum, het 1e kievitsei van Twente op een maisperceel in Markelo. Afgelopen week deed Fedde de Jong uit Goor opnieuw een bijzonder vondst. Ook hij vond al eens het eerste kievitsei in de Hof maar trof nu een wel heel bijzondere vondst aan in het Herikerflier; een kievitsnest met 7 eieren. 

Fedde is net als Pim lid van de weidevogelgroep Hof van Twente. Herman Kraak van weidevogelgroep Hof van Twente vertelt: “Het is zeer bijzonder dat een kievitsnest zoveel eieren bevat. Wellicht is het een samenwerking van 2 kievitenvrouwtjes”. Van begin maart tot in juni leggen de kieviten een tot twee broedsels met meestal 4 eieren. Vooral het vrouwtje broedt op de eieren in het nest dat bestaat uit een kuiltje in de grond, bekleed met wat strootjes.