Pim vindt eerste kievietsei van de Hof

Markeloër Pim Oude Luttikhuis (11) heeft opnieuw het eerste kievietsei in gemeente Hof van Twente gevonden. Wethouder Pieter van Zwanenburg kwam het kievietsei vanmiddag bewonderen op een maisperceel aan de Enkelaarsweg in Markelo. In 2019 vond Pim het eerste kievietsei van de Hof samen met zijn vader Mark Oude Luttikhuis in Stokkum.

Het eerste kievitsei van de gemeente Hof van Twente is dinsdagmiddag 9 maart gevonden door Pim Oude Luttikhuis uit Stokkum. Op een perceel van melkveebedrijf Paalman aan de Enkelaarsweg in buurtschap Markelosebroek, lag het nest met 1 ei. Pim is actief lid van de vogelwerkgroep Hof van Twente en is in het voorjaar vaak met zijn vader en vrienden in het veld op zoek.

Onder de vlag van de Agrarische Natuur Vereniging Hooltwark werken veel vrijwilligers in Hof van Twente samen met loonwerkers en agrariërs om de nesten en de jonge kuikens zoveel mogelijk te sparen bij de werkzaamheden op het land.