Al 25 jaar Heuvel Zes

Het Markelose radioprogramma ‘Heuvel Zes’ bestaat deze week 25 jaar. Sini Dietvorst en Henk Hondelink waren in januari 1996 voor het eerst te horen op het toenmalige Reggestad Radio met in eerste instantie een uur radio op de zaterdagochtend. Niet veel later werd Riky van Coeverden toegevoegd, zodat ze de presentatie konden afwisselen. Ook heeft Dini Schreurs nog enige tijd deel uitgemaakt van het presentatieteam. Marianne de Wilde heeft ongeveer 20 jaar geleden de microfoon van Sini overgenomen. Henk en Riky werden vanmorgen halverwege de uitzending verrast door Gerrit van Coeverden en Willy Hondelink die ook het Rietveldteam en andere betrokkenen bij het radioprogramma gevraagd hadden om naar de studio te komen.

De coronamaatregelen werden in acht genomen, waardoor Henk en Riky rond 11 uur naar buiten werden gelokt om zo toch samen te kunnen proosten op het jubileum. Het presentatieduo was zichtbaar verrast door het moment, maar wezen ook op de vele ondersteuning die ze tijdens het programma krijgen. Zo worden ze elke zaterdagochtend bijgestaan door regisseurs Wilma Kloots en Annie Vasters en technicus Geert Wolff en Sjaak Hulshof. In het verleden werden de knoppen van het programma ook bediend door Reinier Wijnen, Dinant Hegeman en Gerben Klein Nagelvoort.

Door de gemeentelijke herindeling werd Reggestad Radio Hofstreek FM en werd De Hofhouding de nieuwe naam voor Heuvel Zes. De oude naam is sinds vorig jaar weer terug en onder de naam Heuvel Zes beleefde het programma vorig jaar februari haar 1.250e uitzending. Presentator van het eerst uur Henk Hondelink denkt nog niet aan stoppen: “Iedere week ga ik met plezier naar de studio en hoop dit nog wel een aantal jaren te kunnen blijven doen. Dat zullen er waarschijnlijk geen 25 meer zijn, dan ben ik namelijk bijna 100.”

Aan het eind van de uitzending werd het team ook verrast door omroepvoorzitter Sander Quee van Hofstreek. Quee gaf aan dat de kracht van Heuvel Zes de lokale verbondenheid met Markelo is en de omroep graag meer van dit soort programma’s per kern zouden willen zien.