1.250e uitzending voor Heuvel Zes

Komende zaterdag is de 1250e uitzending van het Markelose radioprogramma ‘Heuvel Zes’. Het programma ging ongeveer 25 jaar geleden van start bij het toenmalige Reggestad Radio met een uitzending van een uur op de zaterdagmorgen. Het bleek een succes en na minder dan een jaar werd het een twee uur durende uitzending, wat het tot nu toe is gebleven. Na de gemeentelijke herindeling werd Reggestad Radio werd Hofstreek FM en Heuvel Zes werd De Hofhouding. Het lokale Markelose karakter van het programma bleef. Sinds dit jaar is de oude naam Heuvel Zes in ere hersteld en komende zaterdag gaat het langstlopende programma van Hofstreek FM tussen 10.00 en 12.00 uur voor de 1250e keer de ether in.

Heuvel Zes behandelt elke week actualiteiten, evenementen en bijzondere zaken uit Markelo. Vaste items zijn het stratenspel, de jarige inwoner van Markelo van de week en elke eerste zaterdag van de maand houdt het Rietveldteam bestaande uit bestaande uit Alie Schreurs, Truus Veltkamp, Gerrie Hargeerds, Gerrit Oosterkamp, Gerrit van Woudenberg en Henk Hondelink de luisteraars vanuit hun denkbeeldige plaats op de Rietveldstoel een spiegel voor met een humoristische knipoog.

“Heuvel Zes ontleent zijn naam aan het feit dat de Reggehof in Goor, waarin de studio zich bevindt, op een heuveltje staat en daarmee op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur symbolisch de zesde Markelose Heuvel is. Sini Dietvorst, in de beginperiode jarenlang medepresentatrice, was de bedenker van de naam”, aldus Henk Hondelink. Hondelink is samen met Riky van Coeverden en Marianne de Wilde vast presentator van het programma. Ze worden elke zaterdagochtend bijgestaan door regisseurs Wilma Kloots en Anie Vasters en technicus Geert Wolff. In het verleden werden de knoppen van het programma ook bediend door Reinier Wijnen, Dinant Hegeman en Gerben Klein Nagelvoort.