Martinuskerk per direct gesloten

Het moderamen van Protestantse Gemeente Markelo heeft per direct de deuren van de Martinuskerk gesloten voor reguliere diensten waarbij opgemerkt wordt dat uitvaarten zijn uitgezonderd. De Martinuskerk gaat over op online diensten, die in eerste instantie via Kerkdienstgemist te volgen zullen zijn. Dit besluit is genomen omdat de kerk solidair wil zijn met al die andere verenigingen, clubs, organisaties en bovenal ondernemers die de komende tijd geen activiteiten kunnen en mogen organiseren. Daarnaast vinden zij dat ze als kerkelijke gemeente – ondanks alle voorzorgsmaatregelen – toch een potentiële bron van overdracht van het COVID-19 virus kunnen zijn. Daarom neemt de Martinuskerk in deze hoedanigheid haar verantwoordelijkheid ten opzichte van de hele Markelose gemeenschap door tot nader order geen openbare kerkdiensten te organiseren.

Herinnering enquête onder alle Markeloërs
Vorige week hebben we een bericht gepubliceerd over het onderzoek dat momenteel uitgevoerd wordt met betrekking tot herbestemmingsmogelijkheden van de Martinuskerk.  Naast de reguliere kerkdiensten wil de kerkenraad de deuren graag openen voor nevenactiviteiten in de Martinuskerk. Heeft u de enquête nog niet ingevuld? U kunt nog altijd deelnemen door op deze link te klikken.