Uit de verzamelingen van Dirk van der Kolk

Vanaf morgen is er in museumboerderij Eungs Schöppe een bijzondere najaarstentoonstelling ingericht. Bijzondere exemplaren uit verschillende verzamelingen van Markeloër Dirk van der Kolk zijn hier te bekijken. Lang geleden startte Dirk van der Kolk met het verzamelen van kroonkurken. In de loop der tijd kreeg hij ook plezier in het verzamelen van suikerzakjes, het weekblad Donald Duck, lucifermerken, de boekenreeks van Agatha Christi en kwartetspellen. Begin juni mocht hij zijn kwartetspellen verzameling uitbreiden met het duizendste unieke exemplaar. Dirk is verzamelaar in hart en nieren en loopt menige kringloopwinkel of rommelmarkt af om zijn verzamelingen uit te kunnen breiden. Trots is van der Kolk op zijn suikerzakjes verzameling die afgelopen zomer bestond uit 28.000 stuks, waaronder ook een flink aantal exemplaren uit Markelo. Zo heeft Dirk bijvoorbeeld een suikerzakje in zijn bezit van Café Restaurant Wolff uit Markelo dat vroeger gevestigd was op de plek van het huidige Toorsmit.

Deze bijzondere najaarstentoonstelling is aanstaande zaterdag en zondag geopend van 13.30 tot en met 16.30 uur. Op 17, 18, 24 en 25 oktober is de tentoonstelling eveneens geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Op maandag tot en met vrijdag 12 tot en met 16 oktober en 19 tot en met 23 oktober is de tentoonstelling geopend van 10.00 tot en met 14.00 uur.