Sportclub Markelo hervat maandag trainingen

De leden van Sportclub Markelo die op vakantie waren op locaties waar besmettingen waren geconstateerd, hebben allemaal negatief getest op het coronavirus. De club heeft daarom besloten de trainingen aan de Endemansdijk vanaf maandag 17 augustus toch weer te hervatten. Ook de oefenwedstrijden die gepland staan vanaf maandag, gaan door. “Toch willen we de ontwikkeling van deze week aangrijpen om iedereen er nogmaals op te wijzen dat we het coronavirus niet moeten onderschatten. Houd je dus aan de coronaregels!”, geeft het bestuur van de Markelose voetbalclub aan. 

Het bestuur schrapte alle voetbalactiviteiten uit voorzorg omdat een aantal leden van Sportclub Markelo op vakantie zijn geweest op locaties waar coronabesmettingen zijn vastgesteld. Deze leden hebben ook broertjes en/of zusjes en andere gezinsleden, die bij Sportclub Markelo voetballen waardoor de club het besluit nam geen risico te willen nemen.

Het bestuur blijft de coronarichtlijnen van het RIVM volgen en doet een beroep op iedereen. “Ben je ziek of heb je klachten? Blijft thuis en laat je testen! Je komt niet op de club totdat je een negatieve uitslag hebt ontvangen. Ook mensen uit hetzelfde huishouden zijn tot de negatieve testuitslag binnen is, niet gewenst op ons sportpark. Ook voor leden die op vakantie zijn geweest in oranje gebied geldt: laat je testen. Pas bij een negatieve testuitslag ben je weer welkom. Kom je terug uit oranje gebied en laat je je niet testen? Dan houden wij het recht je van het complex te weigeren. Je bent dan in ieder geval twee weken na terugkomst van je vakantie of reis niet welkom op het sportpark”, geeft het bestuur van Sportclub Markelo aan op haar website.