Kinderprogramma in Kösterskoele

Waar een streep is gezet door veel evenementen wordt er met creativiteit en inzet toch her en der weer iets georganiseerd. Een aantal Markelose horecagelegenheden organiseren tal van activiteiten in het laatste volle weekend van augustus, met een knipoog naar het jaarlijkse Dorpsfeest Markelo. Zo blijft het Frühshoppen dit jaar toch in menige agenda staan, gezien de vier uitverkochte zalen. Ook voor het kinderprogramma heeft stichting Dorpsfeest Markelo nu een alternatief in petto. Door de samenwerking op te zoeken met Openluchttheater de Kösterskoele, kan de organisatie toch een FestiFun organiseren voor kinderen van 0 tot circa 9 jaar.

Het kinderprogramma in Openluchttheater de Kösterskoele wordt georganiseerd op zaterdag 29 augustus met een vrije inloop van 10.00 tot 13.00 uur. De ingang van deze speciale editie van het kinderprogramma, bevindt zich die ochtend uitsluitend aan de zwembadzijde. Van daaruit worden looproutes aangegeven. “Eigenlijk begint de eerste speurtocht al op de parkeerplaats. Aan ouders/verzorgers wel een oproepje: kom niet allemaal tegelijk en liefst met niet meer volwassenen dan noodzakelijk. Want we moeten een beetje streng zijn, om er binnen de richtlijnen toch een geweldig kinderfeest van te maken”, vertelt Laura Brinkmans, voorzitter van de FestiFun-commissie.

Laura verklapt alvast dat er opnieuw een sprookjesspeurtocht op het kinderprogramma staat. Na een eerste editie vorig jaar in en rond de feesttent, kunnen kinderen nu in de sfeervolle ambiance van het openluchttheater op zoek naar Roodkapje en andere sprookjesfiguren.