Markelose horeca redt Frühshoppen 2020

Eind augustus bouwen de vrijwilligers van de tentcommissie geen feesttent op het Kaasplein. Vanwege de corona hectiek heeft Stichting Dorpsfeest Markelo eerder dit jaar besloten om geen dorpsfeest te organiseren. Door de samenwerking op te zoeken met een aantal Markelose horeca-ondernemers kan het Frühshoppen dit jaar wel door gaan. Hilko: “We hebben in Markelo veel horeca-ondernemers. Zij zijn inmiddels ervaringsdeskundige in het ontvangen van gasten binnen de Corona-maatregelen van onze overheid. We wilden snel in gesprek met hen: wat konden wij voor hen betekenen en misschien zij voor ons? We hadden vanuit de brainstorm met onze vrijwilligers al plannen en in samenwerking met een aantal horeca-ondernemers zijn we tot een hele gave oplossing gekomen”.

Veilig Frühshoppen
De organisatie is in handen van vier Markelose horeca-ondernemers, maar ‘het Frühshoppen’ zondagochtend, is een Dorpsfeest Markelo-activiteit. Hilko Pruntel: “Eigenlijk moet je het zo zien: de horeca-ondernemers weten als de beste hoe ze dit moeten aanpakken – kijkend naar bijvoorbeeld online-reserveren of 1,5 meter afstand houden. Maar onze vrijwilligers kunnen helpen met bijvoorbeeld het inschenken van koffie of mensen naar hun gereserveerde plek wijzen. Dat gaan we dus ook doen die zondagochtend”.

Kaartverkoop
Het Fruhshoppen 2020 vindt plaats op zondagmorgen 30 augustus van 10.00 tot en met 12.00 uur in vier verschillende Markelose horeca gelegenheden. Zalencentrum De Haverkamp, Grand Café De Kroon, Restaurant en Feestlocatie de Poppe en Herberg de Pot hebben gezamenlijk 850 zitplaatsen beschikbaar waarvoor vooraf gereserveerd dient te worden. De kaartverkoop start op zaterdag 8 augustus om 20.00 uur via een online omgeving. Een kaartje koop je voor 2,50 euro (inclusief kopje koffie). De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar Dorpsfeest Markelo.

Invulling Frühshoppen
Het publiek kan zich vermaken met Maarkels cabaret, gecombineerd met een muzikale omlijsting. De Maarkelse Frühshopgroep, van wie de namen nog geheim blijven, treden tegelijk, in elke zaal ongeveer 15 minuten op en rijden daarna door naar de volgende zaal. Het maakt dus niet uit bij welke locatie je reserveert: uiteindelijk zie je alle cabaret van de Frühshopgroep voorbij komen.

Munten Dorpsfeest
De witte muntjes van het Dorpsfeest Markelo zijn tijdens het Frühshoppen bij de vier genoemde horeca gelegenheden te gebruiken.