Vuurdoop voor de WTS 500 – update

Aan de oude Stationsweg in Holten staat een schuur naast een boerderij in brand. De brand is vrijwel direct opgeschaald naar grote brand. Brandweer Twente geeft aan dat de brand uitslaand is en er veel rook vrij komt. “Blijf uit de de rook, deze is altijd gevaarlijk”, aldus brandweer Twente. De brandweer zet in op blussing. In de schuur bevindt zich geen vee meer maar wel twee trekkers en er staan hooibalen in brand. Rond de klok van 22.42 uur is het sein brandmeester gegeven. De brandweer verwacht dat de nablus-werkzaamheden nog wel enige tijd in beslag nemen. Voor de WTS 500 van het Markelose brandweerkorps betekende deze brand zijn vuurdoop. Sinds afgelopen week is de WTS 500 aan het wagenpark van het korps toegevoegd. De uitruk naar Holten vanavond was de eerste keer dat het voertuig in actie kwam met brandweer Markelo.

Update 23.00 uur
De brand in een schuur aan de Oude Stationsweg in Holten is brandmeester en gewijzigd naar middelbrand. Brandweer Twente: “Er komt een kraan om het hooi in de schuur uit elkaar te halen. Dit doen we om effectiever te kunnen blussen. Er komt nog minimaal rook vrij bij de brand. Deze trekt laag over de omliggende weilanden. Mocht je hiervan nog hinder ondervinden, sluit dan ramen/deuren en schakel het ventilatiesysteem uit”.