Nieuw voertuig voor brandweer Markelo

Brandweer Tubbergen heeft vanavond de sleutels overhandigd van de WTS 500 aan kazerne-coördinator Toon Bouwmeester. Het nieuwe voertuig vervangt een oudere WTS van het Markelose korps en wordt hierdoor overgenomen vanhet korps in Tubbergen. Tradities moeten in ere worden gehouden. Zo werd het nieuwe voertuig aan de Schoolstraat ontvangen door het Markelose korps die voor de gelegenheid een paar meter waterslang hadden uitgerold tot aan de deur van de kazerne. Met het oprollen van de slangen, het overhandigen van de sleutel en een meutborrel werd het voertuig op passende wijze overgedragen.

Op deze kazerne avond van de Markelose brandweer werden ook nieuwe strepen opgespeld. Jorijn Assink, Dave Assink, Jeroen Sligman en Herbert Jan Pieffers kregen allen hun strepen opgespeld voor het behalen van het diploma Manschap A. Frank Bouwmeester heeft zijn diploma voor Brandmeester (bevelvoerder) behaald en ook hij kreeg de daarbij behorende strepen opgespeld.

Kazerne-coördinator Toon Bouwmeester gaf aan dat er binnenkort nieuwe brandweerpakken komen voor het korps dat meer in stijl is met de overige 112 hulpdiensten. De pakken die momenteel worden gedragen blijken niet helemaal te voldoen en zijn aan vervanging toe. De wens van het Markelose korps om de kazerne te verplaatsen blijft voorlopig nog in de ijskast staan. De gesprekken die hierover gaande waren met de gemeente, zijn tot nader orde geparkeerd.