Henk en Tineke Zomer gedecoreerd

“De regen van lintjes valt in buien in de gemeente Hof van Twente. Vandaag werden echtpaar Zomer uit Markelo en mevrouw Meijer-Geerdink en de heer Zweverink uit Diepenheim welverdiend gedecoreerd”, schrijft burgemeester Ellen Nauta op Twitter aan het eind van een gezellige middag in de hal van het gemeentehuis. In een kleine groepsbijeenkomst stond Ellen Nauta stil bij de gedecoreerden, die allen eind april telefonisch werden verrast met hun koninklijke onderscheiding. Henk en Tineke Zomer waren inmiddels een beetje aan het idee gewend maar gaven beiden aan erg verrast te zijn dat zij beiden een decoratie mochten ontvangen uit handen van Ellen Nauta. Dit gebeurde overigens onder iets andere omstandigheden dan normaal het geval is. Zo reikte Nauta de onderscheiding uit in de daarvoor bestemde box waarna Henk en Tineke de versierselen bij elkaar mochten opspelden. Beiden hebben een indrukwekkende speech na afloop gehouden met een mooie inhoudelijke boodschap. Samen de schouders eronder en aanpakken zorgt voor vernieuwing en kansen, die soms wel én soms niet uitmonden in een succes. “Probeer ‘t gewoon en maak ‘t een beetje gezellig met elkaar”, aldus Tineke Zomer. 

Kerkrentmeesters Henk Bolink en Marti Pluijgers overhandigden het echtpaar na afloop van het officiële gedeelte in het gemeentehuis een ‘papieren kerkspeld’. “Wij als kerkenraad zijn natuurlijk ontzettend gek met jullie. Jullie inzet voor onze Martinuskerk is de afgelopen jaren én overigens nog steeds, meer dan grandioos. Nooit is iets teveel en telkens weer kunnen we een beroep doen op jullie inzet. Zodra de regels het toelaten worden de kerkspelden persoonlijk door ons bij jullie opgespeld”, beloofde Marti.