Brug Oude Diepenheimseweg vervangen vanwege veiligheidsrisico

Gemeente Hof van Twente vervangt binnenkort de brug in de Oude Diepenheimseweg in Markelo. De brug die over de Molenbeek ligt bleek na inspectie in september 2019, al in slechte staat te zijn. De gemeente geeft nu aan dat de constructie van de brug schade heeft en de voorbereidingen voor de vervanging van de brug zijn gestart. De gemeente verwacht de brug echter pas in het derde kwartaal van 2020 te kunnen vervangen. Om de veiligheid te kunnen waarborgen zijn al sinds september 2019, betonblokken op de weg geplaatst. Die moeten het zware landbouw- en vrachtverkeer tegenhouden omdat de brug dat niet meer aan kan. “Deze blokken worden echter regelmatig verplaatst. Daardoor gaat zwaar verkeer toch over de brug, wat een risico oplevert voor de veiligheid. De gemeente zet de betonnen constructie weer terug om risico’s te voorkomen. Als blijkt dat de blokken opnieuw worden verplaatst, dan moet de gemeente een andere constructie aanbrengen om zwaar verkeer tegen te houden. Hopelijk hoeft het niet zo ver te komen. Fietsers en auto’s kunnen de huidige brug gewoon gebruiken. Daarvoor is de constructie van de brug nog sterk genoeg”, geeft een woordvoerder van de gemeente aan.