Tijdelijke versmalling Oude Diepenheimseweg

De Oude Diepenheimseweg in Markelo is met ingang van dit weekend voorzien van een tijdelijke wegversmalling ter hoogte van de brug over de Molenbeek. De brug verkeert in een dermate slechte toestand dat deze op termijn vervangen moet worden en op dit moment niet meer geschikt is voor landbouwverkeer en vrachtverkeer boven de 10 ton. Auto’s en fietsers mogen nog wel gebruik maken van de brug. Alleen een bord is volgens de gemeente niet voldoende om het zware verkeer te weren. “We gaan het wegdek versmallen tot één rijstrook. Daardoor passen auto’s en fietsers wel over de brug, maar tractoren en vrachtwagens niet”, aldus de gemeente. Dit weekend worden door een aannemer betonnen afzettingen geplaatst aan beide kanten van de weg. Dit moet er toe leiden dat er maar één auto tegelijk over de brug kan. De tijdelijke versmalling zal blijven staan tot de brug kan worden vervangen.