Bewoners blij met eigen woonplek in Markelo

In stapjes van drie verhuismomenten hebben alle bewoners hun intrek genomen in de appartementen in het appartementencomplex voor de JP van den Bent Stichting. Het nieuwe appartementencomplex aan de Burgemeester de Beaufortplein 5 bestaat uit drie verdiepingen en biedt 15 woonplekken voor mensen met een beperking. Met de realisatie van het gebouw wordt na lange tijd voorzien in de behoefte voor dergelijke zorgappartementen. “We mogen trots zijn dat er eindelijk in Markelo de mogelijkheid is dat gehandicapte kinderen heerlijk in de buurt kunnen wonen. Het gebouw ziet er prachtig uit”, vertelt een van de ouders enthousiast. Niet alleen de verwanten zijn blij. De blije kopjes van de bewoners zeggen meer dan 1.000 woorden. Een deel van de bewoners woonden tot voor kort begeleid in Goor terwijl hun roots in Markelo liggen.”Ik heb ruim 12 jaar met heel veel plezier in Goor gewoond maar ben nu wel heel erg blij dat ik weer in Markelo kan gaan wonen”, vertelt een van de bewoners. Eigenaar André Vasters was vanmorgen aanwezig bij de ingebruikname van de laatste appartementen:  “Het doet mij veel deugd om jullie hier allemaal te zien, jullie blije familie te zien. Het is belangrijk dat iedereen een thuis heeft en met plezier woont. Ik hoop dat iedereen hier lang met een glimlach woont.”

Half november 2019 werd het hoogste punt van het toen nog in aanbouw zijnde appartementencomplex van de JP van den Bent Stichting op feestelijke wijze gevierd met de toekomstige bewoners, betrokkenen en omwonenden. Twee bewoners hesen namens de toekomstige bewoners samen met ontwikkelaar André Vasters de vlag in top waarna al een kijkje kon worden genomen in het pand. Het appartementencomplex bestaat uit drie woonlagen met in totaal 17 appartementen. In de 17 appartementen hebben inmiddels 14 bewoners van de JP van den Bent Stichting hun intrek genomen en is er nog een appartement beschikbaar. De overige twee appartementen heeft de zorgpartij in gebruik als kantoor en algemene ruimte voor de bewoners.