‘Provincie moet bijspringen rond verplaatsing ABZ’

Samen met coalitiepartijen VVD en CDA wil de PvdA naar de provincie om te pleiten voor een provinciale bijdrage rondom de verplaatsing van de fabriek van ABZ Diervoeding uit de dorpskern van Markelo. “Het is nu tijd om druk uit de oefenen om er voor te zorgen dat de provincie in beweging komt. De provincie moet bijspringen om het geld op tafel te krijgen om de fabriek te verplaatsen naar een plek, die zowel voor Markelo alsook voor de fabriek zelf gunstiger is”, aldus het Markelose PvdA-raadslid Herman Wevers. Volgens Wevers kan het terrein dat vrij zou komen na verplaatsing goed gebruikt worden voor de centrumontwikkeling van Markelo. Wevers: “Eigenlijk ziet de provincie het niet zitten om verdere woningbouw toe te staan op de Esch. De provincie kan ons goed helpen als we deze locatie als alternatief krijgen voor die woningbouw.” Ook door de PvdA en VVD fracties in Provinciale Staten zijn al vragen gesteld rondom mogelijke verplaatsing van de fabriek die de ontwikkeling van Markelo in een houdgreep lijkt te houden.

Volgens Herman Wevers zou het goed zijn dat VVD, CDA en PvdA samen op te trekken richting Gedeputeerde Staten om deze zover te krijgen, verplaatsing mede mogelijk te maken. Op de eerdere gestelde vragen zijn volgens de sociaaldemocraat nog geen veelbelovende antwoorden gekomen, maar in de antwoorden ziet Wevers wel een lichtpunt. “We hopen dat het CDA zich ook wil inzetten om de provincie in beweging te zetten. Wethouder Meulenkamp heeft zijn medewerking inmiddels al toegezegd en laat zo snel mogelijk een afspraak maken met de drie gedeputeerden”, aldus Wevers.