Bibliotheek verhuist naar Kaasfabriek

De bibliotheek aan het Burgemeester de Beaufortplein sluit vanaf 25 mei haar deuren om zich gereed te maken voor de aanstaande verhuizing naar hun nieuwe onderkomen in De Kaasfabriek Markelo aan de Grotestraat 2 in Markelo. Vanaf maandag 8 juni is de nieuwe bibliotheek geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. In verband met de nieuwe maatregelingen rondom het coronavirus zal een feestelijke opening voorlopig niet plaatsvinden. Wel worden de leden vanaf 8 juni in de mogelijkheid gesteld om boeken te lenen en te retourneren. Het is dan helaas nog niet mogelijk gebruik te maken van de werk- en studieplek en de leestafel in het nieuwe onderkomen van de bibliotheek. 

De ruimte in de voormalige zuivelfabriek is in de afgelopen weken vakkundig verbouwd door Hoornik Speciaalbouw, die momenteel in een afrondende fase is beland. “We zijn gespecialiseerd in houtbouw en weten daarom hoe we zo ecologisch, duurzaam en flexibel mogelijk kunnen bouwen en ruimte’s zo doelgericht mogelijk kunnen aanpassen. Het is mooi en uitdagend project voor ons om de nieuwe vestiging van de Markelose bibliotheek in de fabriek te realiseren”, vertelt Leendert Hoornik enthousiast.

Fotostudio Markelo opende half maart haar deuren als eerste gebruiker in De Kaasfabriek Markelo. In 2014 werd de voormalige zuivelfabriek door de Gemeente Hof van Twente aangekocht en met een bijdrage van de Provincie Overijssel werd er ruimte gecreëerd voor herontwikkeling van het plein. Uitgangspunt is een herinrichting van het terrein als een openbaar verblijfsgebied (centrumplein).