Gerrit van Woudenberg wordt voorzitter Optochtcommissie

Na de optocht in 2020 geeft Ans van Hinte, voorzitter van de Optochtcommissie van Dorpsfeest Markelo het stokje over aan Gerrit van Woudenberg. “Gerrit gaat vanaf januari 2020 alvast met ons meedraaien in de commissie, zodat hij straks goed voorbereid is en weet wat er van hem verwacht wordt.  Ik heb er álle vertrouwen in dat we in Gerrit een enthousiaste, en vooral goede, nieuwe voorzitter voor de Optochtcommissie hebben gevonden”, aldus Ans. Gerrit is woonachtig in de buurtschap Stokkum en zet zich daar onder meer in als bestuurslid van de Activiteiten Stichting KOMIOK. “Gerrit is daarnaast ook altijd een enthousiaste wagenbouwer geweest in Stokkum en heeft hierdoor al de nodige input natuurlijk”, vertelt Ans lachend.

Ans nam in oktober 2014 het voorzitterschap van de Optochtcommissie over van André Pinkert. Vooraf had ze niet verwacht het zó leuk te vinden. Na elke optocht wordt er uitgebreid geëvalueerd en start de commissie alweer met het bedenken van een nieuw thema voor de volgende editie. De datum voor de thematrekkingsavond op 12 februari bij De Haverkamp staat dan ook alweer op de rol. Naast de wagenbouwers kijkt ook Gerrit ongetwijfeld uit naar deze avond, wanneer de commissie vast en zeker weer op een ludieke wijze het thema van de optocht in 2020 bekendmaken.