Dorpsfeest Magazine krijgt vervolg

Ondanks dat het bestuur van Stichting Dorpsfeest Markelo de stekker uit het Dorpsfeest Magazine heeft getrokken heeft de redactie van Maarkelsnieuws besloten in 2020 het magazine weer te gaan uitgeven. Wie er nog vanuit ging dat het bericht een broodje Aapverhaal betrof moeten we teleurstellen. Mede gesteund door de vele reacties hebben de redactieleden dit weekend besloten om het magazine dat sinds 2011 wordt uitgegeven door Maarkelsnieuws, óók voor de tiende keer te gaan maken. We vinden het als redactie erg jammer dat het Dorpsfeestbestuur de kwaliteit van het Dorpsfeest Magazine niet voldoende vindt, maar vinden gelijkertijd ook dat we het aan Markelo verplicht zijn om een tiende editie te maken. Het Dorpsfeest is van Markelo en daarmee ook veel meer dan alleen het laatste weekend van augustus in de tent. Veel mensen, buurten en vriendengroepen leven al ruime tijd daarvoor naar het feest toe door de bouw van een wagen, het voorbereiden van programma onderdelen. Als Markelo maken we samen het Dorpsfeest en samen met Markelo hopen de redactieleden en het team van fotografen van Maarkelsnieuws weer een spetterend, informatief en boeiend magazine te gaan maken.

In de tiende door Maarkelsnieuws uitgeven editie van het Dorpsfeest Magazine gaan we natuurlijk vooruitblikken op hét feestweekend voor Markelo, maar zullen we zeker ook nog even teruggaan naar de edities van 2011 tot 2019. Voordat Maarkelsnieuws verantwoordelijk was voor de uitgave, lag deze taak 10 jaar bij Wegener, die in 2001 met een speciale Dorpsfeestkrant kwam. Na het stoppen van Wegener heeft Maarkelsnieuws de uitgave overgenomen in nauwe samenwerking met de Stichting Dorpsfeest Markelo. Sinds het wegvallen van de PR-commissie in 2017 werd de inhoud van het magazine al volledig ingevuld door de redactie van deze nieuwssite, dat zal voor de komende editie dus niet veranderen.