Dorpsfeestbestuur trekt stekker uit Dorpsfeest Magazine

Onder leiding van Diny Ebbekink, is de redactie van Maarkelsnieuws 9 jaar geleden begonnen, met het maken van het eerste Dorpsfeest Magazine. De taak als uitgever werd door Maarkelsnieuws overgenomen van Wegener, die in 2002 was gestart met de Dorpsfeestkrant. Waar Diny haar bestuurdersstokje doorgaf aan Henk Bussink, hebben wij  jarenlang een mooie invulling weten te geven aan het magazine, hierin ondersteund door vele vrijwilligers. Helaas trekt het nieuwe Dorpsfeestbestuur nu de stekker er uit.

De opmaak van het blad wordt al jaren gedaan door Markeloër Robert Markvoort. Daar tegenover stond dat de ondernemers van Markelo zichzelf via advertenties konden profileren in het Dorpsfeest Magazine. De zon gaat voor niets op, maar het Dorpsfeest Magazine natuurlijk niet. De fotografie, altijd gedaan door Marjan Noteboom en tekst en invulling door de redactie van Maarkelsnieuws. Al 9 jaar lang leest jong en oud met plezier in het Dorpsfeest Magazine, wat er zoal te doen zal zijn rondom het Dorpsfeest. Dit vinden wij prachtig! De puzzel wordt door vele Markeloërs gemaakt en iedereen wacht in spanning op de uitslag. Vooral door onze oudere doelgroep wordt het blad in alle rust gelezen, van de eerste letter tot de laatste punt.

Rondom het moment van verspreiding worden wij als redactie platgebeld, geappt en via Facebook bestookt, wanneer het Dorpsfeest Magazine nog niet op de mat ligt. Zeker de redactieleden, die al vanaf het begin nauw betrokken zijn bij het magazine, gaat het enorm aan het hart dat het huidige Dorpsfeestbestuur geen Dorpsfeest Magazine wil uitgeven. Een tinnen huwelijk tussen het Dorpsfeest en Maarkelsnieuws gaat er dus helaas niet komen. Wij willen eenieder bedanken voor zijn of haar inzet en medewerking in de afgelopen jaren en beraden ons als redactie hoe we in 2020 aandacht aan het Dorpsfeest gaan besteden.