Zaterdag staat fruitpers weer op Kaasplein

Op 21 september heeft de fruitpers op het Kaasplein al 5.500 kilo fruit verwerkt tot sap op het Kaasplein tijdens de eerste van de twee fruitpersdagen van de Stichting Maarkels Landschap. Komende zaterdag staat de fruitpers tussen 8.00 en 17.00 uur weer op het Kaasplein. Hiervoor is het nog mogelijk om fruit aan te melden. Mocht u fruit over hebben, dan is het ook mogelijk om dit te schenken aan de stichting.

Opgeven van fruit voor de tweede fruitpersdag kan door een mail te sturen met daarin uw naam, adres en telefoonnummer. Heeft u een voorkeur voor een tijd, geef dit dan ook door, dan probeert men hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Bij de opgave dient u wel te vermelden hoeveel kilo fruit u meeneemt. De stichting geeft aan dat dit minimaal 100 kilo moet zijn. Wanneer men zelf te weinig fruit heeft is het wellicht mogelijk om toch samen met fruit van buren of familie, de benodigde kilo’s fruit te verzamelen.