Burgemeester lost startschot Truckrun

Burgemeester Ellen Nauta zal aanstaande zaterdag om 14.00 uur op het Kaasplein het startschot gaan lossen van de tweede editie van de Truck Run Hof van Twente. Wellicht dat de burgemeester ook gaat meerijden in één van de ruim 50 vrachtwagens die aan dit evenement deelnemen. Ook vorig jaar loste Nauta het startschot, en sprak ze vol enthousiasme over de Truck Run die op initiatief van Willian Potman werd georganiseerd. Ruim 60 mensen met een beperking beleefden toen een onvergetelijke middag. Ellen Nauta voelt veel verbondenheid met de doelgroep waarvoor de Truck Run wordt georganiseerd. Ze is sinds april 2016 voorzitter van ‘MeeReizen’, een organisatie die zorgt dat mensen met een beperking op vakantie kunnen.

De Truck Run doet dit jaar ook de buurtschap Elsen aan. De karavaan zet zich rond 14.00 uur in beweging en zal zich vanaf het Kaasplein via Elsen richting Goor bewegen. Daarna wordt via het Zeldam en Deldenerbroek koers gezet richting Delden. Via Bentelo en Hengevelde wordt Diepenheim bereikt waarna via Stokkum de stoet rond 16.00 uur Markelo weer komt binnenrijden. Dan volgt een groot Truckersfeest bij Grand Café De Kroon met live muziek en een Truckershap voor de deelnemers. Uiteraard zijn belangstellenden van harte welkom om ook een kijkje te nemen bij deze after-party die vorig jaar eindigde in een grote polonaise!