Enthousiasme bij eerste Truck Run

Even na 14.00 uur vanmiddag gaf burgemeester Ellen Nauta met een confettikanon het startschot van de eerste editie van de Truck Run Hof van Twente. De Grotestraat was vervolgens voor korte tijd afgesloten om de vrachtwagens in colonne vanaf het Kaasplein aan de route te kunnen laten starten. Wat begon als een idee in een van de columns van Willian Potman in onsProat op deze nieuwssite werd in korte tijd een evenement waar veel vrijwilligers en vrachtwagenchauffeurs graag hun steentje aan bij wilde dragen. De blije pupillen die mochten meerijden in de voor deze dag extra opgepoetste vrachtwagens zorgden ook voor veel enthousiasme bij het toegestroomde publiek. De organisatie kan nu al terugkijken op mooie zonnige eerste editie, want dat er meer edities zullen volgen is voor de organisatie achter de Truck Run Hof van Twente nu al zeker.

De stoet met vrachtwagens wordt tussen 16.00 en 16.30 uur weer terugverwacht in Markelo, waar ze binnenkomen rijden vanaf de Holterweg en zullen de pupillen de dag feestelijk gaan afsluiten bij De Kroon.