Ellen Nauta geeft startschot Truck Run

De laatste puntjes worden op de i gezet voordat volgende week zaterdag om 14.00 uur het startschot voor de eerste editie van de Truck Run Hof van Twente op het Kaasplein in Markelo wordt gegeven door burgemeester Ellen Nauta. Willian Potman deelde zijn idee met de buitenwereld door deze te benoemen in zijn maandelijkse column op deze lokale website. Wat hierop volgde overtrof zijn stoutste verwachtingen. Bedrijven, chauffeurs en vrijwilligers meldden zich om hem te helpen met het realiseren van zijn idee. Met een kleine groep werden diverse taken verdeeld om de Truck Run te kunnen organiseren en werd de samenwerking gezocht met de Stichting Markelo Promotie. Deze stichting die sinds dit jaar als afsplitsing geldt van de voormalige Ondernemersvereniging Markelo en de mogelijkheid biedt voor ondernemers en verenigingen om onder de vlag van het SMP zelf activiteiten te ontplooien, begeleidt de organisatie bij de totstandkoming van de Truck Run Hof van Twente. 

Afgelopen maandagavond werden vrijwilligers en verkeersregelaars uitgenodigd bij De Kroon en door de organisatie van de Truck Run Hof van Twente deelgenoot gemaakt van de laatste stand van zaken aan de vooravond van het evenement. Met een kleine sfeerimpressie van de HAMAC Run door Ab Braakman uit Laren werd meer dan duidelijk voor de aanwezigen wat er zaterdag 6 oktober staat te gebeuren en was iedereen het met Willian eens: “We gaan er samen een geweldige middag van maken voor onze pupillen”.

Volgende week zaterdagmiddag zullen zo’n 50 vrachtwagens om 13.00 uur opgesteld worden op het terrein van ABZ Diervoeding en het Kaasplein. Een half uurtje later worden de pupillen ontvangen met een drankje bij De Kroon waarna ze worden begeleid naar de trucks totdat om 14.00 uur  burgemeester Ellen Nauta het startschot geeft voor de eerste editie van de Truck Run Hof van Twente.

De organisatie heeft nog enkele plekjes vrij voor pupillen die zich nog niet hebben aangemeld maar toch graag getuige willen zijn van deze eerste editie. Pupillen kunnen zich nog deze week aanmelden door een mail te sturen aan info@truckrunhofvantwente.nl waarbij wel geldt vol is echt vol.